Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • makinayı 1 haziranda aldım yani dün. flu yapmak için aşırı derece zoom istiyor bunlarda ilk çekimlerim biraz kurcaladıkca anlıyorum

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

image hosting

free image hosting

adult upload image

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UqUR48 -- 2 Haziran 2012; 18:18:35 >

•  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

Ben de bu makineyi kullanmaya çalışıyorum. Fena bir alet değil.
  •  FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

• ben makineyi geçen yıl aldım fakat uzun bir süre kullanmak nasip olmadı. Ancak dün tozlu raflardan çıkardım ve tekrara merakım uyanmaya başladı :) fotolarımı gece paylaşacağım. Kayıp oyuncağını bulmuş çocuk gibiyim :))))
  • Baglanti kablosunu bulamadim. Temin edebilecegim bir yer arastircam
    Mecbur :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsiburada dan aldım. kutu içinde vardı.
  • fotoğrafları yükledim. değerlendirmeyi bekledim. sanırım çok kötü bulundu ki kimse bir şey yazmamış. kusurları var tabii ki.
  • bu makinenin netleme sorunu mu var. yoksa sorun ayarların düzgün kullanılamaması mı.
  • Ben, 5 yıl boyunca, sony dsc-s650 model dijital makina kullandım.Ve nihayet bozuldu İnternette araştırma yaparken fujifilm s2950'nin başlangıç için ve fotoğrafçılığı öğrenmek için çok ideal olduğunu öğrendim. Bir de bu aralar indirimde. O yüzden almak istiyorum bu aletten. Siz kullananlar, tavsiye eder misiniz? Ne yapayım? Alayım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mereras

fotoğrafları yükledim. değerlendirmeyi bekledim. sanırım çok kötü bulundu ki kimse bir şey yazmamış. kusurları var tabii ki.

Papatya'da çok parlak çekilmiş detaylar yok olmuş. Sarı çiçeklerin olduğu manzrada o kadar ufak ki net mi değil mi anlaşılacak bir hal yok. Fakat yine de biraz soluk, kontrast az, o gün ışığına rağmen böyle çıkması ilginç, siz hangi modda çekiyorsunuz ? En üstte paylaştığınız belki en iyisi fakat dediğim gibi paylaşılan fotoğraflarınızın boyutu 640x480 falan mı ? Yani makina 14 megapixel siz paylaşıyorsunuz 0.5(yarım megapixel) bu da eder 28 kat ufaltma ! Paylaşmak için imageshack.us sitesini öneririm, tam boy fotoğraf yükleyebilirsiniz. Makinada netleme sorunu olabileceğini sanmıyorum, siz ne sebeple bunu sordunuz? Düşük ışıkta her makina biraz zorlanır, bir de odaklama yardımcı ışığını elinizle kapatırsanız netleyemez.

• değerlendirmeniz için teşekkür ederim.
    bu sayfadaki çoğu fotoğrafta netlik sorunu var. o yüzden makineden mi kaynaklanıyor diye merak ettim.
    en üstteki resmi biraz kırptım birazda küçülttüm. zoomla çektiğim için kenarlar bulanık.
    sarı çiçekleri otomatik modda çektim. yine biraz zoom vardı.
    paptyada ise makinenin ekranında ışığın patladığını gördüm ama gerçek boyutta ayrıntılar görülebilir düşüncesiyle çektim. birkaç daha aynı papatya fotoğrafı vardı onlar net olmadığı için yüklemedim. yine papatyada biraz derinlik oluşturmayı başardım sanıyorum. makinenin makro modunu kullandım.
  • Bunlarda benim çekimlerim cihazı alalı 2 ay kadar oldu belki de daha fazla tam süreyi bilmiyorum aldığımdan beri çok zevkli çekimler yaptım zaman hızlı geçti anlayacağınız :) ilk çekim tecrübem değil ama herzaman küçük makinalarla çekim yapmıştım simdi biraz sınıf atlamaya çalısıyorum :)
    Ankara gençlik parkı.
    http://imageshack.us/f/803/39877210150881999833501.jpg

Ankara-Ulus Hacı bayram camiinin avlusu gerçekten çok hoşuma giden bir yer olmuştu.
    http://imageshack.us/photo/my-images/194/53038610150879995018501.jpg

Ankara şelale kafe.
    http://imageshack.us/photo/my-images/833/54846310150879994378501.jpg

Yaşadığım şehirden bir nectar bahçesi :)
    http://imageshack.us/photo/my-images/18/57627710150879993168501.jpg

Yaşadığım şehirde bir çiftçinin barakası.
    http://imageshack.us/photo/my-images/14/53027210150879991863501.jpg

Yaşadığım şehirden ufak çaplı bir yangın sonrası harabe olan bir yapı.
    http://imageshack.us/photo/my-images/832/52367710150879994023501.jpg

Sevgili papağanım Naci :)
    http://imageshack.us/photo/my-images/542/40501510150879990753501.jpg

Yaşadığım şehirde bir çiftçinin barakası.
    http://imageshack.us/photo/my-images/210/40356610150879991053501.jpg

Bu arada resim eklemeyi yapamadım acemilik sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-r-c-u -- 5 Haziran 2012; 15:02:32 >

• @e-r-c-u
    - İlk foto güzel HeDeR edilmiş.
    - Cami avlusunda yangın çıkmış insan bir itfaiyeye haber verirdi !
    - Şelalememiş, orası lale olsa gerek "şe"si yok, görünürde yok. Görünen bir su birikintisinin kenarında 2 güvercin.
    - Nectar mı yazılıyor o ? Bahçe de yanıyor, niye bu kadar ciyaklattınız renkleri ? Güzel mi görünüyor size ? Zevk meselesi diyeyim hadi ben yine de...
    - Çiftçinin barakası güzel...
    - Yangın harabesinin tepesinden kesik atmışsınız, o niye ?
    - Papağan'ların renkleri genelde ciyak olur, siz vermişsiniz gazı iyice. Fotoğrafta netlik ve detay yok. Oysa kafeste, kaçacak yeri olmayan bir kuş. Hani çok daha net ve detaylı bir fotoğrafı çekilebilirdi gibime geliyor. İsmi güzel, kendi güzel bir papağanmış
    - Yine aynı baraka, aynı HeDeR ediş...
    . . .
    Bu mesajınıza koyduğunuz fotoğraf linklerinizi tüm adresi seçip sonra mesaj yazılan alanın üzerindeki "simage" yazan butona basarsanız göreceksiniz ki fotoğrafınızın linkinin başına ve sonuna otomatikman "[simage] linkiniz [/simage]" kodunu koyacak ve bu şekilde yaptığınızda sayfada linkler değil de fotoğraflarınız görüntülenecektir. Paylaşımınız için teşekkürler...
    . . .
    Hatta sizin için örnek de yapayım. (Mesajımın üzerindeki "alıntı" butonuna tıklarsanız açılan sayfada üst bölümde bu fotoğrafınıza simage kodunun nasıl eklendiğini görebilirsiniz)
    @e-r-c-u / Ankara gençlik parkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Haziran 2012; 15:37:01 >

• Dostum sakin :) doğru nectar değil nektar olacak biraz rahatsızım yanlış yazılmış harabede kesik yok öyle denk gelmiş çekiminde demek ki ve hdr olayını seviyorum düz çekimler pek hoşuma gitmiyor ayrıca şelale kafe dedim ankara şelalesi gibi bir cümle kurmadım kafenin adı bu bilen bilir gürültülü ama serin bir yerdir. naci'nin fotoğrafında flasha biraz fazla abanmışım o yüzden parlamış yavrucak ama normaldede rengi gayet parlak vernik atılmış gibidir, ayrıca üslupun hiç hoşuma gitmedi belki takıntılı oluşumdandır ama profesyonel bir adam olduğumu söylemedim zevk aldığım bir hobi ve evet dolu göz yoran renkleri seviyorum ;)
  • fotoğraflar yüklerken değerleide belirtseniz acemi arkadaşlara yararı olur
  • konu sahibi olarak ilk fotograflarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fotografya -- 5 Haziran 2012; 19:19:15 >

• birde arkadaşlar cuma günü mezuniyet töreni var stadyumda akşam 18.00 - 20.00 arası. hangi modda çekim yapmalıyım sizden tavsiye bekliyorum. en iyi sonucu verecek ayarlar nelerdir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-r-c-u

Dostum sakin :) doğru nectar değil nektar olacak biraz rahatsızım yanlış yazılmış harabede kesik yok öyle denk gelmiş çekiminde demek ki ve hdr olayını seviyorum düz çekimler pek hoşuma gitmiyor ayrıca şelale kafe dedim ankara şelalesi gibi bir cümle kurmadım kafenin adı bu bilen bilir gürültülü ama serin bir yerdir. naci'nin fotoğrafında flasha biraz fazla abanmışım o yüzden parlamış yavrucak ama normaldede rengi gayet parlak vernik atılmış gibidir, ayrıca üslupun hiç hoşuma gitmedi belki takıntılı oluşumdandır ama profesyonel bir adam olduğumu söylemedim zevk aldığım bir hobi ve evet dolu göz yoran renkleri seviyorum ;)

Sakinim...
    Tamam şelale cafe'nin şelalesi yok imiş. Ben de pro değilim ve size pro'sunuz demedim ki. Kötü veya abartı bir şey de demişliğim yok hani, güzele de güzel demişim öyle değil mi? Eğer her eleştiriye kendinizce verecek haklı cevabınız var ise bu demek olur ki "ben böyle çekiyorum ve hoşuma giden bu" o zaman size kim nasıl söyleyecek gördüğü kusurları da siz nasıl daha iyisini yapmak için çaba göstereceksiniz ?! Eğer böyle bir hedefiniz, amacınız yok ise çok af edersiniz yazdığım eleştirim için. Fakat şu durumda siz sadece göz yormadınız !..
    -
    Sizce burada her paylaşılan fotoğrafa "güzel", "başarılı", "eline sağlık" şeklinde yorum yaparak fotoğrafı paylaşana, çekene daha mı faydalı bir yorum yapılmış oluyor ? Oysa ki ufacık da olsa görünen bir kusur var ise çekinmeden söylemek söyleyen için o fotoğrafa(fotoğrafçıya) değer vermek, önemsemek, daha iyisini yapabilmesi için desteklemek, zaman ayırmaktır. Önemsenmiş olmanız, paylaştığınız fotoğraflara tek tek değer vermiş olmam sizi rahatsız etmiş madem yapmayız bir daha. Ben bir şey kaybetmem, siz de... dostum ;)

• Tamam kelimeleri yanlış değerlendirdim diyelim o zaman tatlıya bağlansın olay ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venüs Geçişi fotoğraflarını çekmek için önerdiğiniz ayarlar nelerdir arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.