Şimdi Ara

FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.755
Cevap
15
Favori
144.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FenderS

quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

@FenderS
    Efendim, bunları derken tamam ben de makina hakkında birşeyler öğreniyorum ama asıl olay sizin deneyip sonucu görüp öğrenmeniz.
    Bu fotoğraflarda makina 1/4'ten uzun pozlama yapamamış. Siz S modunda 5,6 veya 7 saniyeye getiremiyor musunuz makinayı ? 1/4 değil sadece 4 görünecek ekranda ?

Hocam şimdi enstantane moduna giriyorum iste ayarlamaya giriyorum aşağı doğru ilk olarak 1.3,1.6, 2 diye gidiyor.Onun yukarısı ise 1" 1.3", 3 4 5 6 7" diye gidiyor 8 de bitiyor.Şimdi bunların hangisi nedir ne değildir sizin kastettiğiniz hangisi oluyor? Kullanım klavuzuna baktım böyle ayrıntılı bilgi yok bu da dipnot olsun :)

Tamam o işte ! 1" 1.3", 3 4 5 6 7" şeklinde görünenler saniye demek 1/xx şeklinde görünenler saniyenin o kadara bölünmüş süresi kadar demek 1/60 = 1 salise demek mesela ! Şimdi gece çekimlerinde diyaframı kısarsanız (F olarak gösterilen değer) net alan derinliği (yani flulaşma etkisi azalır) azalır, genellikle lenslerin en keskin ve net oldukları F değeri F11 dolayları (sanki coğrafi yer tarifi, yine iyi suları demedim). Bu da manzara çekiminde fotoğrafımıza giren her objenin, fotoğrafın her yerinin net olmasını sağlar bize. Dip notunuzu gördüm , demek ki o bir kıllanma kılhavuzu !..

Şimdi bu durumda siz ve makina izin veriyor ise 4 saniye üzeri pozlama ile F'değeri yüksek (artık onu icabında S modunda yazda A modunda makinaya bırakabilirsiniz de... (M modunda diyaframın zumlanmadan F6.1'in üzerine çıkamadığını biliyoruz) birkaç çekim dener misiniz ? Fakat lenste+diyaframda bu yetenek yok sanırım mecbur biraz zumlayarak diyaframın kısılmasına(ve bu rakamsal olarak değerin artması demek) sebebiyet vererek uzun süreli pozlama yapabileceksiniz sanırım.

Ayrıca bu başlıkta 4,5,6,7,8 saniye uzun pozlama yapabilen bir kullanıcı yok mudur arkadaşlar ?
    Herkes birbirinin çektiği fotoğraflara "güzel,iyi,başarılı vs." demekten öte bir şey yapmıyor mu ?
    Makinanızın neler yapıp yapamadığını biliyor musunuz ?
    Yok mu bu makinayı kullanmayı öğrenen birisi Kasım 2011'den bu yana ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Haziran 2012; 15:21:36 >

• başlangıçta makinenin ayarları ile fotoğraf çekilmeli bence. yani diyafram enstantane ile oynamadan. güzel fotoğraflar çekildikçe manuel ayarlara geçilmeli. tam oto modunda değilde farklı ışık durumlarına uygun değerlerde çekilmeli. manzara ise manzara modunda makro ise makro modunda. tam manuel ayarlara makineyi iyice tanıyınca kullanmaya başlamalı.
  • @jiddi
    Anladım hocam " yazan saniyeydi doğru şimdi çaktım köfteyi Ben denemeler yapacağım diyaframı kısıp yani F i yükseltirim 6.4 falan oluyor bazen kafasına göre olmadı zoom yapıp arttırırım onu zaten optik olduğu için çok bozmuyor çatıda sabitleyici yer de var orda bol bol çekeceğim hocam da şuan piller bitti onları sarja taktım yedekleri de bitirmiştim geçen gün kaldım böyle Ben enstantaneyi 4'ün üzeinde çıkarıp tek tek çekip koyacağım yine sen bilgilerden bakıp anlıyorsun zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenderS -- 7 Haziran 2012; 17:15:20 >

• Birkaç fotoğraf daha ekledim

http://www.flickr.com/photos/79989485@N05/
  • Güzel fotoğraflar...
    Burada görülen bina Tarabya Oteli mi ? Hey gidi, Yeniköy'den oraya yürürdük arkadaşlarla.
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
    -
    Flickr'da hesap açmışsınız, bu da iyi olmuş.
    Güzel manzara imiş ama işte... makina yetememiş bu manzaranın güzelliğini doğru düzgün göstermeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Haziran 2012; 18:03:00 >
  • quote:

Güzel fotoğraflar...
    Burada görülen bina Tarabya Oteli mi ? Hey gidi, Yeniköy'den oraya yürürdük arkadaşlarla.
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI
    -
    Flickr'da hesap açmışsınız, bu da iyi olmuş.
    Güzel manzara imiş ama işte... makina yetememiş bu manzaranın güzelliğini doğru düzgün göstermeye.

Valla bilmiyorum ki ben İstanbul'un yabancısıyım, geçen yaz akrabalara gitmiştim Beykozda oturuyor onlar işte birine iftara gelmiştik yukarı doğru çıkmıştık ordan çekmiştim bunu da, karşısı Avrupa ama bina için bir şey söyleyemiycem Bu arada çektiğim fotoğraflar arasında en sevdiğim fotoğraftır bu :)
    Evet Flickr de açtım çünkü bu fotoğrafların boyutları 5mb den büyüktü paintte tekrar jpeg olarak kaydedip kaliteyi düşürmek istemedim açıkcası..Manzara cidden çok hoştu ama işte ne yapalım elimizdekiyle bunu yapabildik anca:) Gün batımını yakalamış olmam benim için ayrı bir + oldu tabi o anda..

• Tamam, dediğim bina o zaman burada görülen yapı. Çünki Beykoz-Yeniköy motor seferleri vardır, karşı karşıya gibidirler yani. O mesafeden hafif sağa bakınca da bu Tarabya sahili görülebilir. Tarihine bakmamıştım :) Geçen yılın fotoğrafı yani bu !.. Mangal fotoğrafı çok canlı çıkmış. Sol üstte yapraklara vuran güneş nedeni ile baya bir net olmuş o bölge.
    -
    Bu da sizin diğer bir manzaranın biraz düzenleme yaptığım hali.
    Renklere doygunluk verip, biraz da kontrast ile oynama yaptım.
     FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI FUJİFİLM S2950 KULLANICILARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Haziran 2012; 18:25:22 >

• O denizli fotoğraf ne olmuş öyle ya harika olmuş fotoğraf ölüymüş canlanmış resmen Ah şu photoshoptan falan da biraz çaksam iyi olacak da :)
  • CS5 yada CS6 bulup kurun, ufaktan basit bir işlem ile fotolara can katmayı göstereyim. Özel Mesaj'larınıza bakar mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

Orijinalden alıntı: cihatyildirim

quote:

Orijinalden alıntı: kiraccemal

tyaklaşık 2 ay önce aldım oldukça kullanışlı ve kaliteli bir makina fakat pilli olması büyük bir dezavantaj

dezavantaj değil, tam tersine avantaj. çünkü; pili her yerden temin edebilirsiniz, fakat batarya sizi yarı yolda bırakabilir.

Aynen öyle.

Üstelik orijinal piller bataryalar 100-150TL iken.

Aynı paraya pilli makinelerde 5-6 set pil alabilirsin. ( Panasonic İnfinium-Evolta serisi şarjlı pilleri 25TL falan oluyor mesela. Süper kalite piller. Şarj et kenarda dursun şarjı boşalmıyor durduk yerde. ) Ya da 4 set pil ile şarj cihazı.

Ben FZ150 aldım mesela bataryalı. Satürn de deneyip kalitesi bu kadar hoşuma gitmese hayatta bataryalı cihaz almazdım.

aynen öyle ben sony aldım 2500 mah 700-800 kareye kadar çekiliyor.

• arkadaşlar birşey sormak istiyorum bende fujıfılm 2950yi yeni aldım ama sizin çekimlerniz kadar güzel çekmiyo ve pcye bulanık bir şekilde fotoları atıyo sizce ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smgisen39

arkadaşlar birşey sormak istiyorum bende fujıfılm 2950yi yeni aldım ama sizin çekimlerniz kadar güzel çekmiyo ve pcye bulanık bir şekilde fotoları atıyo sizce ne yapmalıyım?

Ben hiç güzel çeken görmedim.
    Senin tarif ettiğin gibi bu makinenin çekimleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smgisen39

arkadaşlar birşey sormak istiyorum bende fujıfılm 2950yi yeni aldım ama sizin çekimlerniz kadar güzel çekmiyo ve pcye bulanık bir şekilde fotoları atıyo sizce ne yapmalıyım?

Anlayabilmemiz için mümkün ise flickr yada imageshack.us sitelerinden birine sorun olduğunu düşündüğünüz fotoğralardan birkaçını yükleyip adreslerini paylaşır iseniz bakıp sorunu görebilme şansımız olur. Sorun sizden mi yoksa makinadan mı yoksa makinanın yapabildiği bu mu konuşuruz.
  • Yeni fotoğraflar ekledim

• Bu cihazı son günlerde takip etmeye başladım ve almayı düşünüyorum, sanırım canon ve nikon'da da alternatif ürünler var. Peki aranızda karşılaştıran oldu mu hiç?
  • @FenderS
    Anatolium tabelası güzel çıkmış. Temiz bir sahne tabi bir de detay gerekmediğinden bu gibi sahnelerde makinanın yediği halt görünmüyor :)
    Diğer "jokerland" tabelası da öyle... tabi bu arada sizin hakkınızı da yemeyeyim, ISO 100'de tutmuşsunuz falan, ayarı vermişsiniz :)
    Papağan mı ? Değil de ne o tür ? Güzel çıkmış. Odaklanma kanat tüylerine olmuş yada kafa hareketli olduğundan biraz bulanık çıkmış. Bu fotoğraf şaşırttı beni 250 ISO'da çekmişsiniz, 3.1 megapixellik haline baktım gayet temiz. Belki de makinanın olması gereken ideal çözünürlüğü budur 3.1 de değil de 5 megapixel diyeyim hadi. 14 değil !..
  • quote:

@FenderS
    Anatolium tabelası güzel çıkmış. Temiz bir sahne tabi bir de detay gerekmediğinden bu gibi sahnelerde makinanın yediği halt görünmüyor :)
    Diğer "jokerland" tabelası da öyle... tabi bu arada sizin hakkınızı da yemeyeyim, ISO 100'de tutmuşsunuz falan, ayarı vermişsiniz :)
    Papağan mı ? Değil de ne o tür ? Güzel çıkmış. Odaklanma kanat tüylerine olmuş yada kafa hareketli olduğundan biraz bulanık çıkmış. Bu fotoğraf şaşırttı beni 250 ISO'da çekmişsiniz, 3.1 megapixellik haline baktım gayet temiz. Belki de makinanın olması gereken ideal çözünürlüğü budur 3.1 de değil de 5 megapixel diyeyim hadi. 14 değil !..

Teşekkür ederim..Kuşun türü cennet papağanı hocam, namıdeğer bizim Çiko'muz :) Kafa hareketli değildi ya, odak yanlış olmul dediğiniz gibi.Cünkü laptopun üstüne konmuş duruyordu öyle.Makina ise yorumsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Bu cihazı son günlerde takip etmeye başladım ve almayı düşünüyorum, sanırım canon ve nikon'da da alternatif ürünler var. Peki aranızda karşılaştıran oldu mu hiç?

Kendimi geliştireyim hani fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olayım elime bir Dslr alınca bildiğim bir şeyler olduğunu falan farkedeyim diyorsan bunu alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağdaş

Bu cihazı son günlerde takip etmeye başladım ve almayı düşünüyorum, sanırım canon ve nikon'da da alternatif ürünler var. Peki aranızda karşılaştıran oldu mu hiç?

-
    quote:

Orijinalden alıntı: FenderS
    Kendimi geliştireyim hani fotoğrafçılık hakkında bilgi sahibi olayım elime bir Dslr alınca bildiğim bir şeyler olduğunu falan farkedeyim diyorsan bunu alma

+1
    -
    Canon Sx130 ve/veya Sx150 modelleri bundan çok daha iyi fotoğraf kalitesi sunar "demiyorum" ! Bir nebze olsun daha iyi fotoğraf kalitesi sunar. Fakat, bunda diyafram ayarı yapılamamakta. Canon Sx130/Sx150'de diyafram ayarı da yapılabildiğinden tipine baktığınızda d-slr like gibi görülen bu S2950'den çok daha d-slr like bir makinadır.
    -
    Sx130 ve 150'de diyafram şu değerlere ayarlanabilmektedir (zuma göre en düşük değer değişecektir tabi)
    F3.4, F4.0, F4.5, F5.0, F5.6, F6.3, F7.1, F8.0

• @Çağdaş

jiddi'nin dediği gibi araştır daha makineleri..imkanın varsa dslr al direk hiç uğraşma bunlarla :)

bu arada yeni fotoğraflar geldi

Arkadaşlar bu arada biraz siz de bir şeyler paylaşın konuda..Fikir paylaşın,fotoğraf paylaşın..Yalın kalmasın konu,herkes fikir sahibi olsun.
  • 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.