Şimdi Ara

FUJİFİLM S400 NASILDIR (ACİL )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fujifilm s4000 nasıldır. 30 x zoom özelliği var bu çok iyi

• Zum yapıyor ama net bir zumluk yakalamıyor. Kalitesiz bir makine olduğu için zum yaptıkça kaliteden daha da ödün veriyor ve elinde suluboya ile çizikmiş, ama 30 kat zum yapılmış bir resim oluyor.
    Seçim senin. İlla zum ise önemli olan al gitsin. Ama kalite bekleme sakın. Örneğin 30x zum ile bir insanı çek, tipi super mario oyunundaki marioya benziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Zum yapıyor ama net bir zumluk yakalamıyor. Kalitesiz bir makine olduğu için zum yaptıkça kaliteden daha da ödün veriyor ve elinde suluboya ile çizikmiş, ama 30 kat zum yapılmış bir resim oluyor.
    Seçim senin. İlla zum ise önemli olan al gitsin. Ama kalite bekleme sakın. Örneğin 30x zum ile bir insanı çek, tipi super mario oyunundaki marioya benziyor.

o kadar ktü mü ya
  • İnan o kadar. Başka konuda yazdığım mesajı buraya da ekleyeyim oku. Birazcık genel bilgi var.

Hocam öncelikle şunu bilmelisiniz. Artık üreticiler ellerindeki kötü malı satmak için bir taktik buldular. Mal çöpte olsa fiyatı yüksek söylersen alıcının gözü boyanıyor ve iyi birşey aldığını sanıyor. O nedenle makinelerde kalite düşüyor, ama fiyat artıyor. Burada üreticinin suçu yok. Suç bilgisiz tüketicide.

Şimdi iyi bir makine için gereken 2 özelliği söylüyorum.
    1- Büyük boy sensör
    2- Düşük piksel sayısı

Fuji HS serisinin çöp bir makine olma sebebi, bu 2 maddeye de ters düşmesi. Küçücük bir sensör konulmuş, bu sensöre bol bol piksel basmışlar. O nedenle imaj kalitesi bundan 10 yıl önceki makinelerden daha geride. O nedenle bu makine sahiplerinden asla kaliteli bir fotoğraf göremezsin. Çünkü makinede imaj kalitesini arttıracak hiç bir özellik yok. Sadece tasarımla göz boyayıp satmaya çalışıyorlar makineyi. Bu makinelerim imaj kalitelerine göre fiyat aralığı 400 tl bile etmez.
    Şimdi DSLR lerin neden bu makinelerden iyi çektiğini söyleyeyim. Tek sebebi "sensörünün büyük oluşu".
    Başka hiç bir özelliği yok profesyonel makine olması için. İşte bu sensör boyutu bu kadar önemli birşey.
    O nedenle bir makinede ilk bakılacak şey sensör boyutudur. Benim elimde 10 yıllık Fuji S6500fd var. DSLR-Like makinedir. O zamanlar makine kullananlar bilgili olduğu için bu makine ve devam serisi büyük sensörlü üretildi. Ve forumlarda yeni DSLR-Like alanlara hep diyorum resimleri yarıştıralım diye. daha kimse 10 yıllık Fuji S6500fd den iyi fotoğraf çekemedi.
    Şimdi gelelim DSLR-Like seçimine. Şu anda sıfır olarak satılan güncel makinelerin hepsi berbat. Hiç birini tavsiye etmiyorum. O nedenle bu sınıfta iyi bir resim kalitesi istiyorsan 3 makine var alınacak.
    Fuji S6500fd
    Panasonic FZ50
    Sony R1
    Bunlardan sıfırda bulsan, ikinci elde bulsan al.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.