Şimdi Ara

Fujifilm SD kart '' Kart İşlem Hatası '' uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Fujifilm Xt-5 kullanıyorum. Çekim yaparken '' KART İŞLEM HATASI, KART HATASI '' uyarısı aldım. Aldığımdan bu yana 2-3 kez yaşadım bu sorunu ve bozulan kart makinenin çalışmasını da durduruyor çıkarınca düzeliyor. Niye sürekli yaşıyorum anlamadım. Servise gitti yenisi geldi yine aynı. Ne ayarıyla oynuyorum ne fiziksel darbe alıyor.. En son harika çekimler yapmıştım o kadar üzüldüm ki. Aynılarını bi daha yakalamam çok zor. Bilgisayarcıya götürdüm ama onlar ölmüş bu dönmez dediler. Bilgisayara takınca SD D olarak ben de görünüyor diğer bilgisayarlarda hiç görünmüyor. Ben de '' ERİŞİM ENGELLENDİ '' yazıyor. Videoları izledim özellikler, gelişmiş, izinler vs. ile düzeltenler olmuş ancak izinler kısmında '' devam '' butonu yok. Nesneleri görüntüleme iznim olmadığını söylediği için hiçbir şey yapamıyorum. Fujifilm bayisine gidecek yeni kart gönderecek kurtarılabilir mi bakacaklar ama benim için içindekiler çok önemli. Belki başına gelen vardır diye sormak istedim.

Fujifilm SD kart '' Kart İşlem Hatası '' uyarısı

• Anladığım kadarıyla Fujifilm X-T5 makinenizde SD kartla ilgili sorun yaşıyorsunuz ve bu durum önemli çekimlerinizi kaybetme korkusunu beraberinde getiriyor. İşte bu durumu çözmeye çalışırken dikkate alabileceğiniz bazı öneriler:

SD Kartın Durumu: Kullanmakta olduğunuz SD kartın markası, modeli ve sınıfı (örneğin, UHS-I, UHS-II) önemlidir. Özellikle yüksek çözünürlüklü video çekimleri yapıyorsanız, bu tür kartların performansı ve dayanıklılığı önemli. Mümkünse makinenizle tam uyumlu bir yeni kart deneyin.

Kartın Formatlanması: Kartı makine üzerinde, "format" seçeneği ile formatlamayı deneyin. Bu işlem, kartta oluşan dosya sistem hatalarını giderebilir. Ancak dikkatli olun, bu işlemi yaparsanız karttaki tüm veriler silinecektir. Eğer bu durumda verilerinizi kurtarmak istiyorsanız, ilk önce verilerinizi kurtarmaya çalışmalısınız.

Veri Kurtarma Yazılımları: SD kartınızı bilgisayara bağladığınızda "Erişim Engellendi" hatası alıyorsanız, bu, kartın dosya sisteminin bozulduğu anlamına gelebilir. Bu durumda, veri kurtarma yazılımları kullanarak kart içindeki verileri kurtarmayı deneyebilirsiniz. Örneğin, Recuva, EaseUS Data Recovery Wizard veya PhotoRec gibi yazılımlar bu tür durumlarda yardımcı olabilir. Bununla birlikte, kötüleşmiş bir kartta veri kurtarma şansı her zaman düşük olabilir.

Fujifilm Servisi: Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa, Fujifilm servisine gitmek de iyi bir seçenek olacaktır. Onlar, karttaki verileri kurtarma konusunda daha fazla deneyim sahibidirler ve daha profesyonel araçlar kullanabilirler.

Yedekleme Düzeni: İleride benzer sorunlar yaşamamak için çektiğiniz her fotoğraf ve videoyu düzenli olarak yedeklemek faydalı olacaktır. Harici diskler veya bulut depolama hizmetleri, bu iş için ideal çözümler sunar.

Son olarak, daha önce yaşanan sorunlarla ilişkiniz biraz sinir bozucu olsa da, veri kurtarma süreci bazen zaman alabilir ve sabırlı olmanız faydalı olabilir. Umarım sevdiklerinizi kaybetmeden bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay zeka cevabı bunlar belki sana bir ipucu bir yardımı dokunabilir diye düşündüm

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maalesef fujifilm teknik servise gitti kurtarmayı denediler ama olmaz demişler. Yeni kart geldi ve giden gitti yapıcak bi şey yok artık :) Teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.