Şimdi Ara

Fujifilm X-A2 Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fotoğraf çekmeye yeni başlıyorum. 2.el cihaz satın almak istemiyorum. Sony cihazların 2. el pazarlarının durgun olduğunu ve sistemlerinin pahalı olması sebebiyle alternatiflere yöneldim. Birkaç alternatif sonrası bu model çok dikkatimi çekti. Doğru düzgün bir incelemesine rastlayamadım. Bütçem 1800-1900 civarı.

Belirli bir tarzda fotoğraf çekmeyeceğim, yeri gelir makro, yeri gelir gece, yeri gelir sokak veya manzara çekebilirim. Bu fiyat bandında Fujifilm x-a2 önerir misiniz yoksa onun yerini tutabilecek başka cihazlar var mı ?

• Yeri gelir makro yeri gelir manzara dediğiniz için Sony Rx100m3 tavsiye ederim. Ben kullanıyorum çok memnunum.

Fujiler de çok iyi makinalar ama önemli olan lens. Bir kaç tane lens almayacaksanız ve hem kaliteli makro hem kaliteli manzara çekeyim diyorsanız Sony Rx100 serisinden bir cihazı öneririrm. Kompakt olmasın derseniz Panasonic LX100 uygun olabilir.

Ayrıntılı konum:https://forum.donanimhaber.com/yeni-baslayanlar-veya-iyi-akilli-telefonum-var-ama-yetmiyor-hobi-icin-makina-onerir-misiniz-diyenler--122743623

• Yanıtınız için teşekkür ederim. Kompakt düşünmüyorum. Zamanla bu işte ilerlemeyi düşündüğüm için kompakt bana yeterli gelmeyecektir. Farklı alanlara da ilgim olduğu için icabında farklı lensleri de kullanabilirim. Belirttiğiniz model şu an bu iş için ayırabileceğim bütçenin üzerinde görünüyor. Farklı bir öneriniz olursa ona da açığım.
  • Anladım. Ben yine de bir başka kompakt önerip şansımo zorlayayım Fujifilm X30

RX100 gibi oyuncak gibi görünmüyor hem de zoomu vs manuel kullanması zevkli. Bir şans verin derim.

Çünkü daha sonra belki alırım da deseniz lensler çok pahalı ve tak çıkar taşı pek kullanışlı olmuyor hobi için.

Ama yine de büyük sensörlü değiştirilebilir objektifli makina isterseniz. Stoklarda bulabilirseniz 22mm extra lensli Canon Eos M seti düşünebilirsiniz. Bütçenize ve beklentilerinize uygun görünüyor.

Stoklarda yoksa ve ikinci el almak istemezseniz Eos M10 ve Eos M3 modelleri de var. Onlara bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X30 ile beraber bahsettiğiniz canon modellerini de değerlendireceğim. Genel olarak giriş modellerinde kullanıcı yorumuna rastlayamamak ben gibi acemilerin kafasını karıştırıyor. canon, nikon, sony gibi markalar popüler olduğu için bir çok modeli için bol bol yorum, inceleme, video vs. bulunuyor ama benim seçtiğim talihsiz modeller genellikle bu az önceki popüler gruba girmiyor
  • Bu makinalar dünyada yeni sayılır. O yüzden istediğiniz ölçüde Türkçe kaynak bulmak zor olabilir. Ama ingilizce sınırsız yazı youtubeda da sınırsız incelemeleri var.

Ayrıca Türkçe olarak ben varım Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama, Büyükşehirlerde fujifilm showroomları oluyor.

İmkanınız varsa hafıza kartınızı alın gidn istediğiniz kadar kurcalayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.