siyahı beğenmedim ben ya zorlama durmuş sanki ama yinede ilgi görür umarım
gri siyah olanlar her zaman daha hoş bence
Aynı fikirdeyim kardeşim
hocam kusurabakmayin sacma ve komik bir soru soruyor olabilirim, biraz arastirdim ama istedigimi ogrenemedim. bu makinede vizordeki goruntu lensin icinden gecerek gelmiyor anladigim kadariyla, peki bu makinede manuel netleme nasil yapiliyor? icinde nasil bir sistem var anlayamadim. dslr lerde ayna vasitasiyla bu is cok kolay ama bu tarz makinalarda nasil oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: ozeba
hocam kusurabakmayin sacma ve komik bir soru soruyor olabilirim, biraz arastirdim ama istedigimi ogrenemedim. bu makinede vizordeki goruntu lensin icinden gecerek gelmiyor anladigim kadariyla, peki bu makinede manuel netleme nasil yapiliyor? icinde nasil bir sistem var anlayamadim. dslr lerde ayna vasitasiyla bu is cok kolay ama bu tarz makinalarda nasil oluyor
MF de elektronik mesafe ölçer var hocam manuel isterseniz dslr de ki gibi önündeki halkayı cevirerek mesafeyi ayarlayabiliyorsunuz yada manuel focustada olsa AF-L tuşuna basarak netleme yapabiliyor sanırım birsonraki yazılım güncellemesinde manuel focusla ilgili bir gelişmede gelebilir bir yerde öyle okumuştum diye hatırlıyorum, fuji kullanıcı yorumlarını dikkate alarak yazılım güncellemelerinde bulunuyor bu konuda iyiler, umarım yardımcı olabilmişimdir
quote:
Orijinalden alıntı: bafink
quote:
Orijinalden alıntı: ozeba
MF de elektronik mesafe ölçer var hocam manuel isterseniz dslr de ki gibi önündeki halkayı cevirerek mesafeyi ayarlayabiliyorsunuz yada manuel focustada olsa AF-L tuşuna basarak netleme yapabiliyor sanırım birsonraki yazılım güncellemesinde manuel focusla ilgili bir gelişmede gelebilir bir yerde öyle okumuştum diye hatırlıyorum, fuji kullanıcı yorumlarını dikkate alarak yazılım güncellemelerinde bulunuyor bu konuda iyiler, umarım yardımcı olabilmişimdir
cevabiniz icin tesekkur ederim sormak istedigim suydu. netleme oldugunda size nasil bir uyari veriyor yada cihaz netledigini nasil anliyor? nasil bir netleme sistemi var cihazda. vizore netleme uyarisini nasil yansitiyor? ilginiz icin cok tesekkur ederim, cihaz gorunusuyle tarziyla cok ilgimi cekti de
hocam mf de uyarı yok, mesafe ölçer var. mesafeye göre sizin bıraktığınız yerde kalıyor
tesekkur ederim tekrar vakit bulunca youtube a girip birkac videoda bu is cozulur galiba
umarım aradığınız cevabı bulursunuz
selam bende bursadan bir fuji x100 kullanıcısıyım
ne güzel hayırlı olsun hem hemşeri hemde x100daş
ayrıca işimde tanıtım fotoğrafcılığı bu makinayla tanışmamda enteresan oldu ;Yazın Kemerde çarşıda dolaşırken bir alman turistin boynunda gördüm ne oldugunu anlamak için adamın etrafında biraz dolandım sonrada dayanamayıp sordum ne olduğunu adamda üstünkörü anlattı biraz istedim bi bakabilirmiyim die valla verirken eli titredi sonuçları nasıl dedim çekte bak dedi bi kaç kare çektim ve gerçekten çok etkilendim makinadan ;daha evvel ufak makina olarak sony n1 kullanmıştım ilk çıktığında ama sonra eşim kaybetti ve bi tane ufak makine almak istiyodum ama daha sonra fiyatını duyunca vazgeçtim fujiden gecensenede uzakdoğudayken bi arkadaşıma canon g12 almıştım ordaykende onla çekim yaptım bildiğiniz üzere 5x zoomlu bi alet sokaktayken bazen zoom falan yapim diyodum ama ben yapana kadar ya konu kaçıyo yada yapınca o küçücük vizörden bişey anlaşılmıyo yani bi baktımki hep geniş çekiyorum (bu illa zoom arıyan yada nie objektifi degişmiyo diyenler için ) ayrıca mağdem pocket bi makina alıcam napiim yanımda gene çanta taşıyıp koca şeyler gene bi yere girmeyecek ve pocket anlamını yitirecek ,sonradan fiyat kısmına takıldım 1200$ciddi bi para compac bi makine için tabi ama sonra forumları ve örnek fotoları gördükten sonra şöyle kandırdım kendimi bugün L serisi bi 35 mm alsam zaten aynı parayı verecem eee bunun yanında makine eşantiyon geliyo bide tabi şu var ben işim bu oldugu için gittigim hiç bir yere yurtdışı tatilleride dahil olmak üzere makine götürmüyodum çünkü tatilmi yapıcam fotografmı çekicem ama bu alet bana yeniden fotoğraf çekmeyi sevdirdi ,bikere gerçekten bi makineyi elinize aldığınız zaman bukadar kaliteyi elinizde hissedemezsiniz kutusunda resmen mücevher gibi duruyo evet pahallı hatta bulunmuyo bile çünkü gerçekten prof. amatörler kullansın die yapmışlar 600 700 $ olsa valla bakkal mehmet efendi bile alır cünkü okadar cezbedici aksesuarlarıda çok pahallı bi deri kılıfı 130$ filtre takmak için 49mm adaptör ve parasoleyi 100küsür dolar flaş kızağına yerleştirilen bi parça var elde tutarken denge yapsın die 120$ civarı pili 50$ yani adamlar biraz A+bi makine yapmışlar bu arada ben bukadar dengeli bir flas görmedim makro modda yüze yakın çekim yapıyosun patlamıyo rek çok dengeli yani daha ne diiim her yönü ile benim için mükemmel bi alet ;burdan bi arkadaşıma da getirttik yani şu an benim bildigim bursada 3 kişi olmuşuz ona Hongkongdan geldi 2400 tl düşünen varsa yardımcı olurum
çok sevindim sizinde almanıza aynı şeyleri düşünmüşüz makina hakkında incelememi okursanız aynı şeylerden bende bahsettim tekrar hayırlı olsun uygun bi vaktinizde beraber çıkalım fotoğrafa tabi ben sokak fotoları çekiyorum gördüğünüz üzere profesyöneli değilim bu işin
Evet okudum yazınızı ve bende hislerimi paylaşmak istedim zaten aynı şeyleri hissetmemiz lazımki alalım bu makineyi yoksa bu para verilmez ama eminimki çok kişiye makine sattıracak biraz daha yaygınlaşsın ... tabiki çekim yapmak keyifli olur
siz sonuçta prof. olarak ilgileniosunuz bu işle, benim sizden öreneceklerim olacaktır muhakkak, cok memnun oldum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafink -- 8 Ocak 2012; 19:49:25 >
x100 cüler çoğalmaya mı başladı nedir :) hayırlısı olsun @buka64 güle güle kullanın
@bafink hocam foto harika olmus bence de ayakları Ps le bi cıkarın daha da super olur :)