Şimdi Ara

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
511
Cevap
0
Favori
24.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar x100 ü dün aldım ve şeklinden şemalinden oldukça memnun oldum. öncelikle söylemeliyim ki body kalitesi üst seviye bir cihaz. Ağır ve oturaklı, resimlerde görüldüğü kadar da ufak değil. İlk aldığımda o nedir bu nedir diye kurcalarken biraz zorlandım acaba almasamıydım dedim ama bi kaç saat sonra çok sevmeye başladım görüntü kalitesi beni çok memnun etti, zaten yapılan testlerde de yüksek puanlar almış. Şimdi testlerde söylenmeyenlerden bahsedelim biraz.

Öncelikle Türkçe menüsü var merak eden arkadaşlar için,
    Şimdii beni en çok korkutan af hızı ve kararlılığı olmuştu ilk başlarda biraz zorlanmadım desem yalan olur, ama sonra sonra makinayı tanıdıkça alıştım. gece karanlığında af da zorlanıyor ama gün ışığında yada biraz ışıklı gece çekimlerinde oldukça kararlı.
    Belli bir mesefenin altına inildiğinde makina makro modunda değilse odaklama yapamıyor 1m gibi düşünebilirsiniz ortalama ama AF-C modu seçildiğinde yakın mesafelerede odaklama yapabiliyorsunuz makro yu seçmeden, bu mesefenin altında çekim yapmak için makro modu seçtiğinizde daha doğru odaklama sonuçları alabiliyorsunuz. onun haricinde cihazın lcd ekranında mesafe ölçer olduğundan Manuel Focus tada sonsuza ayarlayıp çekim yapabilirsiniz ki bu gece çekimlerinde daha başarılı sonuçlar almamıza yardımcı olabilir. Bazı kaynaklara göre yazılımsal problemler olduğu cihazın takıldığı vs. söyleniyor ben baya kurcaladım ama cihaz henüz kilitlenmedi Fw sürümü 1.11 olarak geldi bana belki daha önceki sürümlerinde bu tip problemler yaşanmış olabilir.

Cihazın video modunuda biraz kurcaladım sonuçlar tatmin edici anlık olayları, arkadaşlar vs. çekebilicek kadar kaliteli gidipte kısa film çekmicekseniz çok rahat işinizi görür. max. 10dk video çekiyor daha sonra durdurup tekrar başlatmanız gerekiyor.

Bildiğiniz gibi iso 200 den başlıyor ama isterseniz 100 ve 12800 olarakta değiştirebiliyorsunuz ama standartı 200-6400 olarak ayarlanmış.

Gelelim panaroma moduna bu işi ben baya sevdim, yönünü ve derecesini ayarlıyorsunuz 120 yada 180 derece olarak iki seçeneğimiz var, dört yönlü çekim yapabiliyoruz soldan yukardan aşağıdan ve sağdan başlayarak yani daha büyük panaroma çekimleri için makinayı dik tutup çekim yönünüde yukardan aşağı olarak seçtiğimizde daha büyük panaromik sonuçlar elde etmiş olabiliyoruz. Bunları ayarladıktan sonra yanlızca çekim tuşuna basım makinamızı istediğimiz yöne doğru yönlendiriyoruz derecelendirme boyutu kadar çevirdiğimizde makina otomatik olarak çekimi bitiriyor.

Diğer bir konuda iso başarısı. 6400 lerde bile baya başarılı onun haricinde isoyu otomatik seçtiğimizde bize max. kullanabilceğimiz isoyu 3200 e sınırlandırmış bunun üstünde kullanmak için isoyu elle ayarlamamız gerekiyor. otomatik iso'da en düşük isomuz ise 400.

Şimdi bir diğer merak edelen konuda hibrit vizör, x100 ü almadan önce bu nedir diye düşünürken şimdi anladım, hibrit vizör şuymuş arkadaşlar; Normalde vizörde ne görüyorsak hibrit vizörde bunu daha canlı görüyoruz, yani baktığımız ekran nasılsa fotografımız öyle çıkıyor, küçük bir televizyon gibi düşünün. bu arada normalde vizör %90 görüş açısına sahipken elektronik vizörde görüntüyü %100 olarak görüyoruz.

Bu arada benim en çok sevdiğim olaysa göz sensörü view mode dan göz sensörünü seçtiğimizde vizörden bakmak istersek lcd ekranı otomatik olarak kapıyor vizör açılıyor, makinadan uzaklaştığımızda tekrar lcd paneli otomatik olarak açıyor.

Saniyede 5 kare fotograf çekebiliyor, 2 farklı seçeneğimiz var 3 kare ve 5 kare olarak değiştirebiliyoruz.

Makinanın menüsünde ND filtrede var bunu henüz gerektiği gibi kullanmadım ama şöyle kullandım, diyelim ki gündüz çekimi yapıyorsunuz ama diyaframı olabildiğince açıp çekim yapmak istiyorsunuz bunu yapmak istediğimizde normalde f2 de ışık patlamaları yaşarken nd filtreyi açıp bunun önüne geçmiş oluyoruz en azından ben şimdilik bunu denedim

Üç farklı focus seçeneğimiz var MF (manuel focus), AF-S (yakın mesafedeki objeleri seçer) ve AF-C (devamlı focus) olarak adlandırabiliriz.

Yine üç farklı ölçüm modumuz var çok alanlı ölçüm modumuz, tek nokta ölçüm modumuz ve merkez odaklı ölçüm modumuz.

Bir diğer merak edilen soruda şu makinamızın ön yüzünde pozlama tekerleğimizin hemen altında bir ayar tekeri var bu nedir diye soran varsa eğer şu işe yarıyor. diyelim ki diyafram değerini 2.8 seçtiniz ama sizin ihtiyacınız olan 3.2 işte burda devreye bu ayar kadranı giriyor burdan ara değerleri seçip ayarlayabiliyoruz. şimdilik benim keşfettğim özelliği bu belkide daha farklı işlevleride vardır

Fw güncellemesinin fujinin kendi sitesinde nasıl yapılacağı yazıyor, şimdi ben yazarım bişey yanlış olur sora başımın etini yersiniz o yüzden detay vermiyorum yanlızca güncelleme ekranı şu şekilde açılıyor bunu zor buldum onu paylaşayım makinayı açmadan önce disp/back tuşuna basılı tutarak makinamızı açıyoruz, gelen ekranda güncel fw sürümümüz yazıyor. eğer güncelleme yapmak isteyen olursa dediğim gibi fujinin sitesinden okuyarak yapabilirler. Şarjınızın tam dolu olması gerektiği sitesinde de zaten yazıyor bu önemli bir dip not.

Sonuç olarak ben aldım ve memnunum tavsiye edermisin diye sorarsanız da evet ederim ama şöyle, büyük makinanın taşıma derdinden kurtulmak isteyenlere, fotograf çekerken daha az dikkat çekmek isteyenlere, o lensi mi alsam bu lensimi alsam diye düşünmeden sadece makine bu kadar çekiyor bana yeter diyenlere evet ederim

İSO TESTİ

İso Testinde Çekilen resimlerde hiçbir iyileştirme yada başka bir işlem yapılmamıştır sadece odaklanılan yerlerden croplanmıştır. Gürültü azaltma modu STANDART olarak çekilmişlerdir yarı yüksek ve yüksek modlarıda vardır istenilirse bunlardan daha temiz sonuçlarda alınabilir.

İSO 1600 - 5.6 - 1/30

Cropun Cropu

İSO 3200 - 5.6 - 1/60

Cropun Cropu

İSO 6400 - 5.6 - 1/125

Cropun Cropu

İSO 12800 - 5.6 - 1/250

Cropun Cropu

Batarya ömrünü şöyle açıklayım. Tam dolu şarj ile bütün gün fotoğraf çektim zaman zaman tabiki kapalı kaldı ama nerden baksanız 400-500 foto çekmişimdir, gecenin sonunda tek çizgi kalmıştı. yani normal bir kullanıcı için yeterli sayılır.
    bataryanın şarj olma süresi yaklaşık 3 saat

Merak ettiğiniz sorular varsa ilk ağızdan cevaplamaktan memnun olurum zaten devamlı fotoğraf paylaşımı yapcam, okuduğunuz için teşekkür ederim.

Alıntı değildir tamamen makina hakkında ki kendi düşüncelerimdir beni ilgilendirir yanlış veya eksik bilgi vermişsem affola.

Recep KALMAZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafink -- 24 Kasım 2011; 13:40:19 >

• Makro deneme Jpeg olarak çekilmiştir hiçbir düzenleme yoktur makinanın çektiği gibidir.

İso - 2000
    1/30sn
    F 2.8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafink -- 23 Kasım 2011; 12:08:30 >
  • AF-C modunda Jpeg olarak çekilmiştir hiçbir düzenleme yoktur makinanın çektiği gibidir.

İso - 400
    1/60 sn
    F 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafink -- 23 Kasım 2011; 12:08:22 >
  • Hayırlı olsun makinanız... Güle güle kullanın. Paylaşımlarınız için teşekkürler.
    Peki bu fotoğraflar kesit mi yoksa karenin tamamı mı ? Karenin tamamı ise ufaltılmış olacakları için soruyorum.
  • karenin tamamı. sitede kolay açılsın diye sadece boyutlarını ufalttım, başka bir işlem yok, crop yok, orjinal boyutları 4-5 MB civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafink -- 23 Kasım 2011; 12:20:23 >
  • güzel inceleme olmus elinize saglık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Creative_Director

güzel inceleme olmus elinize saglık.

Dilim döndüğünce yazdım teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @bafink
    Bu fotoğrafların odak alanlarını kesit alıp o şekilde de paylaşabilir misiniz ? Makinanın ne kadar net çektiğini detaylı görebilmemiz açısından... Ayrıca, sonra zaman bulursanız bir objenin aynı ortamda 800-1600-3200-6400 ISO'da çekilmiş fotoğraflarının da kesitlerini paylaşırsanız çok aydınlatıcı olacağını düşünüyorum . Tabi zaman, mekan ve siz uygun olduğunuzda...
  • Sohbet eder havasında olmuş incelemen hoşuma gitti.Detayları fark ettikçe güncellersin zaten.
    Güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: koolandgang

Sohbet eder havasında olmuş incelemen hoşuma gitti.Detayları fark ettikçe güncellersin zaten.
    Güle güle kullan

eyvallah teşekkür ederim ilk kez bişey hakkında inceleme yaptım hatalarımı affedin ilk mesaja iso testlerinide ekledim devamlı güncellicem. belki faydam dokunur ben almadan önce googleden çok çektim çeviriyle yarım yamalak

• Ooo ! Şahane paylaşım
    Makina da çok başarılı fotoğraf çekiyor görünüyor, yüksek ISO'lar da iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafink

otomatik iso'da en düşük isomuz ise 400.

Merhaba,
    Güzel ve samimi bir inceleme yazısı olmuş ama otomatik ISO ayarının en düşük 400 olduğunu sanmıyorum.Makine ışık şartlarına göre en düşük ISO (200) ayarını da seçebilir.
    Tabii yanılıyor da olabilirim,iddia etmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 23 Kasım 2011; 15:38:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,
    Güzel ve samimi bir inceleme yazısı olmuş ama otomatik ISO ayarının en düşük 400 olduğunu sanmıyorum.Makine ışık şartlarına göre en düşük ISO (200) ayarını da seçebilir.
    Tabii yanılıyor da olabilirim,iddia ettmiyorum..

Makinanın ayar bölümünde yazanları yazdım ben seçilebilir en düşük iso 400 en yüksek iso 3200

evet 200ede getirdi güneşi çektiğimde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bafink -- 23 Kasım 2011; 14:29:59 >

•  Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım
  • güzel makine,güzel inceleme.ama fiyatı biraz tedirgin ediyor insanı
  • Haklısınız bende onun tedirginliğini yaşamıştım ama gözümü karartıp aldım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: c.james

quote:

Merhaba,
    Tabii yanılıyor da olabilirim,iddia etmiyorum..

evet 200ede getirdi güneşi çektiğimde :)

Tekrar merhaba,
    Ben de bu noktaya değinmek istedim.Yani gün ışığının yoğun olduğu saatlerde ISO ayarı seçimini otomatik moda bırakırsanız ISO seviyesinin en düşük seviyede (200) olması gerekir.Siz otomatik ISO ayarı en düşük 400 dediğiniz için konuya açıklık getirmek istedim.
    Bu arada hayırlı olsun,iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 23 Kasım 2011; 15:57:46 >

• Tekrar teşekkürler
  • hocam hayirli olsun makineniz,

x100 ciktigindan beri "fuji bu formati prime lens yerine M4/3 formatiyla yada FX olarak cikarsaydi herhalde yikip gecerdi piyasayi..." diye dusunmekten kendimi alamiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

hocam hayirli olsun makineniz,

x100 ciktigindan beri "fuji bu formati prime lens yerine M4/3 formatiyla yada FX olarak cikarsaydi herhalde yikip gecerdi piyasayi..." diye dusunmekten kendimi alamiyorum

Fuji Fx olarak çıkarsaydı gidip leica alırdık heralde fiyatını düşünmek istemiyorum onun haricinde x10 çıktı bakalım nasıl bi etki birakçak kullanıcılarda.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.