Şimdi Ara

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
511
Cevap
0
Favori
24.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım
  •  Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım
  • Merhabalar, bende bir x100 hayranıyım, fotoğrafada biraz meraklıyım ama henüz bir fotoğraf makinam olmadı, foto. makinalarını araştırırken rastladım bu makinaya ve dedim işte budur, retro tarzı, kullanım kolaylığı, örnek fotoları beni cezbetti fakat gerek fiyatı, gerek yurt içinde satılmaması kısacası bu makinayı kolay kolay alabilecek gibi görünmüyorum, onun yerineyse canon eos 550 d almak istiyorum en azından şuan ki şartlar buna daha uygun. Size danışmak istediğim şey ise şu, biliyorum ikisi farklı makinalar ve kesinlikle aynı olmayacakları belli ama mesela: sizin çektiğiniz ve oynama yapmadığınız siyah-beyaz fotolarınıza yakın fotoğraflar çekebilirmiyim, o fotoğraflardaki siyah ve beyaz oranı aynı olabilir mi(veya yakın), tabi bide şu var x100 ün görünüşü, kullanım kolaylığı süper, acaba 500 d 'nin değiştirilebilir lensleri olması buna karşı bir üstünlük sağlar mı. Sizin gibi fotoğraf konusunda tecrübeli kişilerden yardım bekliyorum Canon eos 550 d nasıl bir makina.

• valla 500d hakkında pek bir bilgim yok mutlaka x100 e göre üstünlükleri vardır sizi yanlış yönlendirmek istemem, ama sokak fotografları çekecekseniz x100 gayet kullanışlı bir makina siyah beyaz tonlamayı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz onda hiç problem yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafink

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım

Mesela bu fotoğrafı çekebilirmiydim Canon eos 550d ile. (tabi o sırada fotoğraftaki kişi mutlaka bana bakıyo olurdu :).
  • Yani çekebilirsiniz tabi ama insanların sizi farketmesi kolay öncelikle ses çıkacak x100de deklanşör sesini kapatabiliyorsunuz küçük olduğu için farkedilmiyor ve dikkat çekmiyorsunuz. ama büyük makinada çektikten sonra ters birisi ki bu gösterdiğiniz resimdeki amca oldukça sert bakıyor anladığında tepki verebilir hoş olmayan durumlar olabilir
  • quote:

Yani çekebilirsiniz tabi ama insanların sizi farketmesi kolay öncelikle ses çıkacak x100de deklanşör sesini kapatabiliyorsunuz küçük olduğu için farkedilmiyor ve dikkat çekmiyorsunuz. ama büyük makinada çektikten sonra ters birisi ki bu gösterdiğiniz resimdeki amca oldukça sert bakıyor anladığında tepki verebilir hoş olmayan durumlar olabilir

eğer bu şekilde fotoğraf çekebileceksem, dayak yemeyi göze alabilirim. ama tabi her zaman dayak yemekte hoş olmaz

• valla herşey göze almakla alakalı, ben içlerine kadar girip farketmeden çekip gidiyorum
  • X100'un lensi yeni baslayan birini idare etmez. 550d ile baslamak daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

X100'un lensi yeni baslayan birini idare etmez. 550d ile baslamak daha iyi.

peki hangi lens daha iyidir (bu tabir inşallah doğrudur).
  • x100 ün lensi prime lens olduğu için arkadaş öyle tabir etti yani uzayıp kısalmıyor x100 ün lensi sabit 23 mm. yeni başlayan biri o odak mesafesine alışamayabilir diye sölediğini düşünüyorum. yoksa hangi lens iyiye gelirse konu işin içinden çıkılmaz
  • quote:

x100 ün lensi prime lens olduğu için arkadaş öyle tabir etti yani uzayıp kısalmıyor x100 ün lensi sabit 23 mm. yeni başlayan biri o odak mesafesine alışamayabilir diye sölediğini düşünüyorum. yoksa hangi lens iyiye gelirse konu işin içinden çıkılmaz

bende aslın hangisi iyi derken kalite anlamında değilde özellik anlamında sormuştrum, Canon eos 550d üzerinde gelen lens 18-55mm, x100'ün lensini tam bilmiyorum ama 23 mm dediğiniz lens hangisi daha fazla çekim imkanı sunuyor, mesela hangi lens ile daha yakından foto çekebilirim veya hangisi daha geniş açı ile çekim yapabilir. Kusuruma bakmayın pek anlamadığım için bu şekilde sordum yanlış bir şey yazdıysam affedin.

• yok canım estf. istediğinizi sorabilirsiniz, 550d daha özelliklidir x100 belli şeyler için iyi bir makina size yetmeyebilir bikere x100 tamamen manuel gerçi oto modlarıda var fakat öle kullanacaksanız zaten kompakt makina almakta yarar var ama sizin için sanırım 550d daha iyi bir seçim olabilir kadraj açısından
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.