Şimdi Ara

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
511
Cevap
0
Favori
24.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • photoshopta bu işi yapmak insanlara çok kolay geliyo sanırım yada ben nasıl yapıldığını bilmiyorum evet siyah veya beyaz bi fon içinde çekilmiş ve hiç bir efekt uygulanmamış bir fotoğraf için belki kolay ama renk ve süre farkları olan aynı yerin hem sarı ışık hem beyaz veya mavi ışıga maruz kaldığı ortamlarda bana bu işi yapan delikanlı gelsin yapsın ben ozaman görim ve evet daha basitmiş diyim bide nie insanlar şunu kabul etmiyo anlamıyorum benim bu işi makinada yapmam en fazla 5 dakkamı alıyo oysa photoshopta belki bi saat ugraşacam oda tabi dediğim handikapları aşabiliyosam birde sanırsam burda cevap yazanların hiç biri bunu denememiş bile oysa ben akademiden beri bu teknigi kullanıyorum ve bu işten para kazanıyorum simdi bir örnek daha koyacam bunda kestanenin üzerindeki dikenlerde net ve flu alanlar var bana dikenleri hem net olarak gösterip hemde üzerine blur atabilecek usta varmı çok merak ediyorum

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım

• Bu fotodaki etkiyi photoshopta dikenlerin kenarlarına blur tool ile rahatça yapabilirsiniz.Zor olan nedir anlayamadım
  • ve dikenlerde aradan böyle netnet görünür öylemi ...valla ben bi grafikere denettim yapamadıda oda yapılır kolay demişti ;ya neyse saçma bir polemik oluyo bence dedigim gib burda öyle olur böyle olur diyenler bu 2 metoduda daha evvel hiç denememişler kanımca yada benim yıllardır çalıştığım grafikerler bu işi bilmiyo ben burda örnek göstererek ve yaşadığım tecrübeyle anlatıyorum siz sadece varsayımlarla cevap veriyosunuz 88 yılından beri ben bu işten ekmek yiyen birisiyim ama sokak ve belgesel hiç bir zaman tarzım olmamıştır endüstriyel fotorafcıyım mekan ve ürün çekerim ve bu metodun çok ekmegini yedim belgesel ve sokak fotorafı çeken kişinin evet hiç bir işine yaramaz ama masaüstü çeken biri eger bu metodu kullanmayı biliyosa nedemek istediğimi anlar
  • Herkesin ihtiyaci farkli. Siz makinanin yaptigi önceden programlanmis bir görüntü bindirme tekniginin yettigini düsünüyorsunuz. Saygi duyarim. Ama önceden programlanmis bir yöntem oldugu icin belirli kisitlamalari var. Eger ugrasacak zamaniniz yoksa kullanmaniz gayet normal. Ben hayatimda ihtiyac duymadim. Olsa da kullanacagim bir özellik degil. Ama sonucta ben amatörüm ve keyfim icin fotograf cekiyorum. Gerektiginde bir fotograf icin 2-3 saat ugrasan amatörler var; cünkü maliyeti önemli degil. Veya bir cekimden yüzbinlerce dolar alan bir profesyonelin bu tarz bir özellik kullanmasi herhalde binde bir durumdur.

Bunu da önceki mesajimda da gayet acik yazdigimi düsündügüm icin bu tarz noktasi virgülüne kadar acik yazmamistim. Bu üstüste bindirmeyi ben denedim ancak fantazi türü fotograflar yerine daha dogal fotograflari sevdigim icin kullanma ihtiyaci duymuyorum.

Profesyonel olarak yaptiginiz is katalog ve ürün cekimi ise bu fotografciligin bir cesidi; bundan 10 küsür sene önce Türkiye'deki ilk e-commerce sitelerinden birini yaptigimda bana is yapan bir fotografcim vardi. Onun nasil calistigini da gördügümden, bir amatör ile arasindaki farki net bir sekilde biliyorum. Üretim banti gibi cekim yapiyordu ve ihtiyaclari farkliydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 145tr -- 21 Ocak 2012; 0:06:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: buka64

ve dikenlerde aradan böyle netnet görünür öylemi ...valla ben bi grafikere denettim yapamadıda oda yapılır kolay demişti ;ya neyse saçma bir polemik oluyo bence dedigim gib burda öyle olur böyle olur diyenler bu 2 metoduda daha evvel hiç denememişler kanımca yada benim yıllardır çalıştığım grafikerler bu işi bilmiyo ben burda örnek göstererek ve yaşadığım tecrübeyle anlatıyorum siz sadece varsayımlarla cevap veriyosunuz 88 yılından beri ben bu işten ekmek yiyen birisiyim ama sokak ve belgesel hiç bir zaman tarzım olmamıştır endüstriyel fotorafcıyım mekan ve ürün çekerim ve bu metodun çok ekmegini yedim belgesel ve sokak fotorafı çeken kişinin evet hiç bir işine yaramaz ama masaüstü çeken biri eger bu metodu kullanmayı biliyosa nedemek istediğimi anlar

Aynı noktada çekilmiş hem normal hemde dediğiniz efekt verilmiş fotoğraf koyarsanız hem farkı görürüz hemde ben denemek isterim

• Multiexposure seceneginin sizin isinize cok yaramasi, "cok faydali ve her makinede olmasi gereken birsey oldugu" anlamina gelmez. 88'den beri siz bu ozelligi kullandiginiz icin alismissiniz, ve calistiginiz beceriksiz grafikerler sayesinde "bak benim yaptigimi yapamiyorlar" inanci yerlesmis. Kaldi ki siz bu isi makineden daha iyi yapiyorsaniz, ne mutlu size.
    Multiexposure makineden yapiliyorsa pozlamayi ve objelerin yerini iyi ayarlamak gerekli. "ghosting" veya "asiri pozlama" gibi istenmeyen etkiler olusabiliyor.
    Tanidiginiz "Photoshop'culara" (artik grafiker diyemiyorum) Layer Blending secenegini iyi calismalarini onerin, kucuk dunyalarinda yeni bir sayfa acilacaktir :)
    Ek: Bu ayarla oynamak aslinda eglenceli, ve amatorce orjinal seyler cikabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturert -- 21 Ocak 2012; 8:57:47 >
  • FM2 ile multi-exposure uygulaması.

Kule 100mm ile, bokehler 200mm ile

Madem konusu geçiyor, koyayım dedim
  • @bafink

bu konuyu nee zamandan beri takip ediyorum , çok iyi fotoğrafların var hastası oldum :D param olsa direk x100 alıcam ya :D ama yok işte kahretsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

@bafink

bu konuyu nee zamandan beri takip ediyorum , çok iyi fotoğrafların var hastası oldum :D param olsa direk x100 alıcam ya :D ama yok işte kahretsin

eyw. kardeşim teşekkür ederim beğenmene sevindim fiyatı düştü 1000 $ fln sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafink

quote:

Orijinalden alıntı: caner_Fe

@bafink

eyw. kardeşim teşekkür ederim beğenmene sevindim fiyatı düştü 1000 $ fln sanırım

peki nasıl alıcaz bu makinayı mesela siz nerden aldınız.
  • ben bu işi yapan bir arkadaş aracılığıya aldım sanalpazarda ilanı mevcut ismi mümin oda bursalı onla irtibata geçebilirsiniz, ismim recep, sölerseniz yardımcı olur.
  • hocam nikon lens de getiriyo mu senin arkdaş :)
  • hertürlü ekipman var kardeşim tam listesini bilmiyorumda lens makina fln filan büsürü şeyi var hong hongda bi dükkanla anlaşmış ordan getiriyo güvenilir biridir.
  • quote:

hertürlü ekipman var kardeşim tam listesini bilmiyorumda lens makina fln filan büsürü şeyi var hong hongda bi dükkanla anlaşmış ordan getiriyo güvenilir biridir.

bir link verseniz bulamadım da ben.
  • 1sn arıyımda sorayım bende bulamadım x100 linkini.

@cross soruyorum şimdi
  • quote:

mesela bu fotoğrafta hiç bir oynama varmı veya bunu hazırlamak için photoshop yada lightroom gibi bir program kullandınız mı. yoksa direk makinanın kendi çekimi mi?
  • @ zunny

Raw çektiğim için ps de açıp düzenliyorum. ham fotograf her zaman daha kaliteli görüntü ve detay sunuyor , bu fotoyu color efex proyla siyah beyaza çevirdim o kadar başka bi oynama yok
  • Bu arada o bahsettiğim arkadaş geçici bir süre için getiremediğini gümrükte sıkı denetimlerin olduğunu belirtti tekrar başladığında burdan haber veririm arkadaşlar.
  • Beklemedeyiz.
  • quote:

@ zunny

Raw çektiğim için ps de açıp düzenliyorum. ham fotograf her zaman daha kaliteli görüntü ve detay sunuyor , bu fotoyu color efex proyla siyah beyaza çevirdim o kadar başka bi oynama yok

peki neden siyah beyaz yapmak için color effex i yani bi program kullandınız x100'ün kendisi siyah beyaz özelliğini niye kullanmadınız(siyah beyaz özelliği vardır herhalde bilmiyorum ama).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zunny -- 22 Ocak 2012; 1:31:25 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.