Şimdi Ara

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
511
Cevap
0
Favori
24.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buka64

valla yaptı yapacağını fuji ama kim alabilecek bu bebeği o biraz muamma şimdilik seti 2600 $ civarı olacak enaz gibi ee bide flaş alıcan enazından oda en aşşa 200 gibidir kılıfını alıcan oda vardır gene bi 130$ osubusu en aşşa 3000$ zor zorr amaa valla helal olsun adamlara şu ufaklığa üstüste çekim koymuşlar koca 5D mark 2 de yok hatta utanmaz ama bütün canonlarda yok

1300eur'ya kit lensi ile cikacagi konusuluyor. 2700 dolar fiyat sanirim biraz pazarlama stratejisiydi.

Bu arada üstüste cekim dediginiz HDR midir?
  • seri çekimden bahsetmiş arkadaş, saniyede 5 kare seri çekim yapabiliyor x100 ve x pro 1
  • quote:

Orijinalden alıntı: bafink

yok canım estf. istediğinizi sorabilirsiniz, 550d daha özelliklidir x100 belli şeyler için iyi bir makina size yetmeyebilir bikere x100 tamamen manuel gerçi oto modlarıda var fakat öle kullanacaksanız zaten kompakt makina almakta yarar var ama sizin için sanırım 550d daha iyi bir seçim olabilir kadraj açısından

peki şöyle sorsam canon için x100'ün 23 mm lik lensi gibi bir lens varmıdır, ondan alsam o x100 'ün siyah beyaz fotolarındaki leica variliği, o pürüzsüzlüğü yakalayabilirim.

• 550d için varmıdır bilmiyorum onu sizin araştırmanız gerekli ama tonlamayı yapabilirsiniz sanırım iso başarımı 550d den daha iyi olduğunu hatta piyasadaki bir çok makinadan daha iyi olduğunu söylebilirim x100 ün
  • quote:

seri çekimden bahsetmiş arkadaş, saniyede 5 kare seri çekim yapabiliyor x100 ve x pro 1

Basta öyle düsündüm ama öyle farzetmek cok anlamsiz oluyor. O yüzden sanirm HDR demek istedi diye düsünüyorum.
    Sonucta 5dm2 3.9 fps'ye sahip; 7d 8 fps'ye sahip. Yeni cikan 1dx 10fps üstüne cikabiliyor.

Neyse detaylardan konuya dönersek x100'ü en sonunda biraz inceledim. Gövde kalitesi hosuma gitti. Yeni cikacak X-Pro1'i heyecanla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zunny

quote:

yok canım estf. istediğinizi sorabilirsiniz, 550d daha özelliklidir x100 belli şeyler için iyi bir makina size yetmeyebilir bikere x100 tamamen manuel gerçi oto modlarıda var fakat öle kullanacaksanız zaten kompakt makina almakta yarar var ama sizin için sanırım 550d daha iyi bir seçim olabilir kadraj açısından

peki şöyle sorsam canon için x100'ün 23 mm lik lensi gibi bir lens varmıdır, ondan alsam o x100 'ün siyah beyaz fotolarındaki leica variliği, o pürüzsüzlüğü yakalayabilirim.

Evet yakalayabilirsiniz.Canon 50m f1.8 lensi daha iyi sonuçlar bile verebilir

• quote:

550d için varmıdır bilmiyorum onu sizin araştırmanız gerekli ama tonlamayı yapabilirsiniz sanırım iso başarımı 550d den daha iyi olduğunu hatta piyasadaki bir çok makinadan daha iyi olduğunu söylebilirim x100 ün

iso değerinin tam ne olduğunu bilemiyorum, ama fotoğraf kalitesinin birçok makinadan daha iyi olduğu iyi kaldıkı kendi kulvarı, markası, fiyatı v.s. göz önüne alınınca bir çok ağır abiye bile helal olsun dedirttiği kesin.
  • eksikleri var tabiki ama yinede ben seviyorum makinemi keşke biraz hada hızlı focus yapabilse geceleri tek beğenmediğim kısmı o gündüz sorun yokta gece odaklarken düşünüp odaklıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: zunny

quote:

Evet yakalayabilirsiniz.Canon 50m f1.8 lensi daha iyi sonuçlar bile verebilir

öncelikle sağ olun, eğer öyleyse çok iyi ama tabi bu sefer fiyat faktör işe girecek. aslında bunlar belli tecrübelerle elde edileceği kesin, ama görünüşe göre bir makina alabileceğim ve beni bu işe elime alır almaz sevdirecek bir şey istiyorum onun için bu yoğun sorularım.

• @bafink

Hocam gezerken denk geldi.Siz biliyorsunuzuzdur gerçi ama bilmeyenler için koyayım

http://www.x100forum.com/
  • bence önce basit fotograf terimlerini öğrenerek başlayın sonra çeşitli sitelerden bilgiler okuyun bol bol fotografa bakın daha sonra ne çekeceğinizi düşünün nasıl çekeceğinizi düşünün daha sonrada makinalar lensler araştırmaya başlayın mutlaka o zaman daha doğru sonuçlar elde edeceksinizdir
  • quote:

bence önce basit fotograf terimlerini öğrenerek başlayın sonra çeşitli sitelerden bilgiler okuyun bol bol fotografa bakın daha sonra ne çekeceğinizi düşünün nasıl çekeceğinizi düşünün daha sonrada makinalar lensler araştırmaya başlayın mutlaka o zaman daha doğru sonuçlar elde edeceksinizdir

önerileriniz için vede sabrınız için sağolun dediklerinizi dikkate alıcam. umarım makinayı alırım ve karşılaştırma için bende fotoğraflar yüklerim.
  •  Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım
  • bir konuyu düzeltmek isterim üstüste çekim x-1pro da var olan bir özellik oda şu demek bir kare üzerine birden çok çekim yapabilmek ...yani eski filmli makinalardaki filmi yürütmeden sadece deklanşör kurularak yapılan çekimlerdeki gibi ,buda çok az makinada olan ve bir profesyonel için aslında olmazsa olmazlardan bir özellik hala hiç bir canon makinasında olmayan bir özelliktir
  • quote:

Orijinalden alıntı: buka64

bir konuyu düzeltmek isterim üstüste çekim x-1pro da var olan bir özellik oda şu demek bir kare üzerine birden çok çekim yapabilmek ...yani eski filmli makinalardaki filmi yürütmeden sadece deklanşör kurularak yapılan çekimlerdeki gibi ,buda çok az makinada olan ve bir profesyonel için aslında olmazsa olmazlardan bir özellik hala hiç bir canon makinasında olmayan bir özelliktir

Multiexposure'i yapmak kolay, makine icinde bir-iki yazilim cambazligiyla cozulecek birsey. Benim telefonum bile yapiyor ama hangi profesyoneller icin bu ozellik vazgecilmezmis merak ettim :)
  • bu özellik still life çeken prof. lar için çok önemli bir özellik mesela photoshopla uzunuzun ugraşlar sonucu yapabileceginiz bir çekimi çok kısa bir sürede yapabiliyosunuz ayrıca bir başka avantajıda tek bir ışığı istediğiniz kadar çoğaltabiliyosunuz bunlar ilk aklıma gelenler örnekteki fotoğraf tek bir tane sb-80 flaşla çekildi ve photoshopta sadece renk ayarları yapıldı hiç bir efekt eklenmedi

Fujifilm x100 İnceleme Ve Paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buka64 -- 18 Ocak 2012; 1:53:17 >

• Olympus pen e-pl3'te varmış bu "multiple exposure", p3'te de kesin vardır. Pen e-p2'de var mı bakmadım.
  • Bu ozellik filmli makine zamaninda cok ise yarardi ama su anda Photoshop kullanmayan profesyonel yok ve multiexposure ile cekim yapmak icin cok dikkatli olmak gerekiyor.
    Jiddi, Olympus E-PL1 bile multiexposure destekliyor. Ama dedigim gibi, "fotograf dukkani" sahipleri haricinde bu ozelligi adam gibi kullanan sayisi cok degil.
  • Acikcasi multi-exposure özelligi bence isi cok hizli yapip bitirmek isteyen orta halli profesyonel kullanicilar disinda cok kullanilmaz.
    Bu multi-exposure isi photoshop gibi bir program ile cok hizli bir sekilde yapilabilir. Arti verilen örnekte renkler photoshop'da düzeltildi deniyor. Yani zaten bir sekilde photoshop kullanilmis fotografin yasam döngüsünde.

Cok iyi is cikarmak isteyen veya isle amatör olarak ilgilenip zevk alan kisi icin bana göre gerekli degil. Fotograf makinasi üstünde onu ayarlamak cok zor bence. Eskiden banyo, kes bic seklinde bir kare üretildigi icin o zamanin ihtiyaci farkli imis.
  • Ben de bugüne kadar hiç ihtiyaç duymadım. Okuyup geçmişim, hatırlamıyorum bile bu özelliği.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.