Şimdi Ara

Fujitsu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşım, 45 m2 de kaçlık bir cihaz aldınız bilmiyorum. Hangi bayiden de aldığınızı bilmiyorum. Bakın bende izmirdeyim, Fujitsu Bölge Müdürüyüm. Yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa seve seve yardımcı olurum. Klimayı aldığınız bayiden gerekirse bir özür yazısı da verdirebilirim.
    Siz isteyin nasıl yardımcı olmamı istiyorsanız öyle olayım.

SaYGILARIMLA
    Cumhur Demirkahyalılar

quote:

Orjinalden alıntı: denese

quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

Yav sevgili Fujitsu adamın yazıya girişinden niyeti belli. Ortaya bir şey atayım birilerinin üzerinde kalsın vari girmiş olaya..Gerçekten sıkıntısı olan kişi ben şurada oturuyorum, şu bayiden şu marka şu model klimayı aldım diyerek başlar yazıya..Peşinden hemen şıracı devam etmiş konuya.. Garagulli kardeşim gerçekten bu klimayı kullanan birisi olarak olaya noktayı koymuş..

Bu arada sevgili Fujitsu sorduğun soruların cevabının geleceğinden eminmisin gerçekten...

izmirli bir kullanıcı varsa evime buyursun gelsin bir çayımı içsin klimam varmı yokmu görsün,beni izmirdeki fujitsu klima satanlar iyi tanır 7-8 ay hepsini gezdim,çoguda 60 derece üfler dediler şimdi yo biz öyle demedik diyorlar kendileri,

ama burada tek mbirol bey 60 derece olmaz demişti eski yazılarında eger forumu okuyorsanız,

• quote:

Orjinalden alıntı: FUJITSU

Değerli arkadaşım, 45 m2 de kaçlık bir cihaz aldınız bilmiyorum. Hangi bayiden de aldığınızı bilmiyorum. Bakın bende izmirdeyim, Fujitsu Bölge Müdürüyüm. Yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa seve seve yardımcı olurum. Klimayı aldığınız bayiden gerekirse bir özür yazısı da verdirebilirim.
    Siz isteyin nasıl yardımcı olmamı istiyorsanız öyle olayım.

SaYGILARIMLA
    Cumhur Demirkahyalılar

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

Yav sevgili Fujitsu adamın yazıya girişinden niyeti belli. Ortaya bir şey atayım birilerinin üzerinde kalsın vari girmiş olaya..Gerçekten sıkıntısı olan kişi ben şurada oturuyorum, şu bayiden şu marka şu model klimayı aldım diyerek başlar yazıya..Peşinden hemen şıracı devam etmiş konuya.. Garagulli kardeşim gerçekten bu klimayı kullanan birisi olarak olaya noktayı koymuş..

Bu arada sevgili Fujitsu sorduğun soruların cevabının geleceğinden eminmisin gerçekten...

izmirli bir kullanıcı varsa evime buyursun gelsin bir çayımı içsin klimam varmı yokmu görsün,beni izmirdeki fujitsu klima satanlar iyi tanır 7-8 ay hepsini gezdim,çoguda 60 derece üfler dediler şimdi yo biz öyle demedik diyorlar kendileri,

ama burada tek mbirol bey 60 derece olmaz demişti eski yazılarında eger forumu okuyorsanız,

ben 45 metre kare yerde kullanıyorum demedim,satıcılar 45 metre kare yere takıyoruz diyorlar dedim,

14000 btu olanı benim kullandıgım alan 29 metre kare ve gene tekrar edeyim klimadan son derece memnunum şu an bir şey çıkmadı bana 29 metre kare yere yeter dediler aldım ve şimdilik bama yetiyor,kafama takılan bu cihaz havalar sogudukça performans artırır 61 dereceyi göreceksiniz demeleri idi ve konu kapandı bence çünkü 60 erece olmazmış anladım,

yani daha düna kadar bir arkdaşta forumda zibrodan şikayetçi idi soguk üflüyor diyordu fanını orta hıza al iyi olur dediler oda ok tamma dedi,olay aynı yani benimki meraktır,yazın araştırdım bana çok soguklarda -10 derecelerde 61 derece üfleyecek dediler bende inandım ama asla o ısıyı üfledigini hiç bir klimadan göremedim ve burada yazan ve beni arayan arkadaşlar sayesinde ikna oldum.

iyi geceler

• Sn.Denese
    Kardeşim,senin niyetin nedir??
    Madem klima çok iyi diyorsun,iyide niye birilerine cart-curt ediyorsun??

Ayrıca ben birisine bir şey yazacaksam aynen adresi verir,kimseyide töhmet altında bırakmam!

60o üfler diyenler kimdir???bu sitede yazan kişilerlse adını yaz,"dediler/diyorlar" gibi insanlara suç isnat eder gibi
    neden yazıyorsun!!
    Bu kişiler Satıcı v.s ise bunlarında adını ver,yaw burada Fujitsu nun Bölge Müd.var,daha iyi ne olsunki,ya ona özelden yaz yada buradan
    ona-buna bozuk atar gibi yapıpta bizleride suçlu gibi gösterme!!

60o derece üflermi klima yaw,bir kere buna senin bile inanmaman lazımdı! olmadı 70o üfleyecek deselerdi,demekki bunları bulup
    bir güzel döverdin sen

-----
    Ama şurası bir gerçek,Türkiye de insanlar Köyde/Kasabada yada Şehirde v.s yerlerde herkes klimayla doğdu-büyüdü ve bu işleri
    çok iyi biliyoruz,şimdide ahkam kesiyoruz!!yaw hala insanlar klima nedir ne işe yarar v.s öğrenmeden gidiyoruz aynen,hala kafamız
    "SOBA" da kalmış,istiyoruzki klimada soba gibi ısıtsın!!!hatta klimanın ağzına bir aparat takalım-Kestane kebab yapalım

Siz dua edin ağız sıcaklığı 50/55o olduğuna,ya dandik klimalar v.s alanlar ne yapsın!!hatta iyi diye satılıpta,hava biraz soğuyunca şişen
    klimalar olsa ne yapacaktınız!

Klimanın vereceği sıcak-soğuk hava bellidir,ama kimileri yazın buzhane istiyor kışında hamam istiyor!!! yok böyle şey kardeşim!!
    -----------

Bu arada ağız sıcaklığı 100o olan bir klima geliyor haberiniz olsun

Selamlar

• SELAMLAR KLIMA ARASTIMASI YAPIYORUM 12 METRE KARE ODADA KULANILACAK ISITMASI ONCELIKLI KAFAM COK KARISTI FORUMLARI OKUDUKCA HITACHI EH1DUSUNUYORDUM KAFAMA SORU ISARETLER TKILDI ... S DAHA SONRA FUJITSU DA KARAR KILCAKTIM KI FORMU OKUYUNCA YINE BASIM DONDU BEN NE ALMALIYIM SASIRDIM 2 GUNDUR BU FORUMLARI OKUYORUM
  • quote:

acaba bu alıntı ile şerlok homslukmu yaptıgınızı sanıyorsunuz,

ben klimamdann memnun degilim dememdimki bana söylenen hatadan bahsettim,alıntınız komedi olmuş,ben klimamın ısıtmasından süper memnunum sadece bana yazın bu klima 45 metre kareyi yakar yıkar diyen kişi kendini iyi biliyor,ben sadece 61 derece neden üflemedi dedim klima kötü demedim,ısıtmıyor demedim,sesinden kulaklarım sagır oldu demedim hıgh fan hızında sesi fazla olsada,guilet modunda ses yok gibi,daıkın klimadan daha iyi ısıtıyor oda bir gerçek bunları hep foruma yazdım,hakaret etmedim,karalamadım sadece satıcılara güvenmeyin atıyorlar tutuyorlar dedim,gidin kendi gözünüzle görün dedim,burada bana göre sadece klima konusunda agresifde olsa işi bilerek yzan mbirol dedim,

garakılli ise herkese fake diyen ciddiyetsiz biri kendisinden biliyor işi sanırım,

bundan tevekkelli yazıları iyi analiz ederek yanıtlayın,ben klimayı,markayı kötülemedim,sizinde başınıza geldiginde burada mangal kül bırakmayacak insanlar oldugunuzu biliyorum.

Öyle bir yazıyla giriş yapmışsınızki başlığa okuyan son derece memnunuyetsiz olduğunuzu düşünür. Kafanız bir şeye takıldıysa burada sevgili albani'nin söylediği gibi Fujitsu'nun Bölge Müdürü var direkt sorabilirsiniz. Klima bilgisi olmayan biri yav bu makine 60 derece üflemesi gerekirken 54 - 55 de kalıyor yaramaz makine diye düşünebilir. Böylece siz memnun olduğunuz bir klima hakkında yanlış yönlendirme yapmış olursunuz.

• SAYIN ALBANI SIZIN KLIMA KONUSUNDA DENEYIMLI BIRI OLARAK BILIYORUM BANA NASIL BIR KLIMA ONERBILIRSIZ COK ACIL LAZIM PESIN 1 500 1 750 KADAR INVERTIRLI OLCAK VE EKONOMIK ISINMAK ONCELIKLI
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat_3547

SELAMLAR KLIMA ARASTIMASI YAPIYORUM 12 METRE KARE ODADA KULANILACAK ISITMASI ONCELIKLI KAFAM COK KARISTI FORUMLARI OKUDUKCA HITACHI EH1DUSUNUYORDUM KAFAMA SORU ISARETLER TKILDI ... S DAHA SONRA FUJITSU DA KARAR KILCAKTIM KI FORMU OKUYUNCA YINE BASIM DONDU BEN NE ALMALIYIM SASIRDIM 2 GUNDUR BU FORUMLARI OKUYORUM

Sevgili murat_3547, kafanı çok fazla bulandırma. Ben geçen sene yaklaşık 1 ay araştırdım bu klima işini. Dostlar sayesinde klima uzmanı olduk. EER si COP u fan hızı ort. tüketimi derken kafayı sıyırmak üzereyken @albani ağabey imdadıma yetişti. Bana Fujitsu'yu önerdi. Amacım kaliteli bana problem çıkarmayacak fakat bunun yanında fiyatıda çok abartı olmayan bir klima almaktı. Bütün değerlerini Daikın ve diğer kaliteli markalarla karşılaştırdım. Yani Fiyat/Performans oranlarını çıkarttım. Yarışmanın galibi Fujitsu oldu. @albani ağabeyden Allah razı olsun. Vesile oldu kendisi. Sizde alıp memnun kalırsanız bir duada siz bana gönderirsiniz.

Klimanın siparişini verdiğimde kesinlikle 25 m2 de 9000 Btu klima olmaz dediler bu forumda. Hatta bazı dostlar bana PM den mesaj attılar almamam için. En az 12000 lik almam için. Tabi onlarda iyi niyetliydi. Fakat atlanan bir şey vardı. Klimanın değerlerini karşılaştırırken bu özelliğinin Daikın dan bile yüksek olduğunu gördüm. 9000 lik inverter cihaz 18000 e kadar çıkabiliyordu. Bunu klima hususunda değerleri yayınlayan bir uluslararası sitedende gördükten sonra son kararımı verdim. Çünkü ithalatçıların Türkiye'de yayınladıkları katalogdaki değerleri çok farklı olabiliyor.

Şu an Antalya'da 25 m2 kuzey batı yönlü odamda 9000 lik ASYA09LC kullanıyorum. Geceleri dışarısı 2 derece iken ben 25 derecede oturuyorum odamda. Ve tekrar söylüyorum. Daikın dan aşağı bir klima değil. Binlerce doları saçmanın anlamı yok.

• kayıncom toshıba super daaıska aldılar 2.400 pesın bana bunu al dıyor bıze fıya olarak cok fazla fujıtsu asya09lc ile ld arasındakı fark nedır . ben yaklasık gunde 16- 18 saat kulanacagım . yaktıgı kw nedr bılmek ısterım . pesın almayı dusunuyorum yardım beklıyorum hıtacı ras1eh yada fujutsu09lc ld arasında karasızım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat_3547

kayıncom toshıba super daaıska aldılar 2.400 pesın bana bunu al dıyor bıze fıya olarak cok fazla fujıtsu asya09lc ile ld arasındakı fark nedır . ben yaklasık gunde 16- 18 saat kulanacagım . yaktıgı kw nedr bılmek ısterım . pesın almayı dusunuyorum yardım beklıyorum hıtacı ras1eh yada fujutsu09lc ld arasında karasızım.

Fujitsu kataloğunu buradan inceleyebilirsiniz.
  • Arkadaşım Lc ve Ld arasında Plazma filtre ve Kapasite farkı var.
    Yanlız LC yerine yanlışlıkla LG alma Bildiğim kadarıyla artık LC gelmiyor.

Nom Min Max Kw COP
    LC 12300 3000-18000 845 4.26
    LD 12300 3000-20800 810 4.44

Zaten kampamyada sanırım.

Süper Daiseikai ise,

Nom Min Max Kw COP
    10900 2050- 20800 630 5.08

Bu verilere göre daiseikai daha az yakar, Fujitsu LD Daha iyi ısıtır. (Nominal değere göre)

Karar senin.
  • Bakalım 2009 da yılın kliması hangisi olacak
    Ben geçmişte 2008 yılını Fujitsu olarak ilan etmiştim

Rakamlarıda güzeldi,ama Döviz arabasının devrilmesi!sonunda durumlar değişti,bildiğim kadarıyla
    1400 lerden 1900 lara gelindi(9000 lik olanlar) öylemi bu rakam acep????
    "Stylish" e yaklaştı gibi,o zaman Stylish dahamı doğru bir seçim olur!!!

Bir diğer konu LC/LD v.s tantanası,nedir bunun tam tanımı,millet sokakta bunu farklı tartışıyor Cumhur Bey??
    EER/COP lar geriledi,Fujitsu piyasadan pay kaybetmemek için,daha ucuz seri ile fiyat avantajını devam ettirmek istiyor...
    gibide konuşulmaktadır!!!
    EER/COP düşerse,satışta düşer Hocam,millet uyandı!!

""Kafa karıştırıcı"" hesaplar ve model no.ları v.s bunlar insanları hem şaşırtır hemde karar almasında negatif rol oynar,
    zaten bakıyorsun bütün klimalarda model no.ları adeta "cebir" hesabı gibi gidiyor

Şahsen ben 2000 lere çıkanlara Stylish leri ilk tercihe çıkarın diyorum!

Son olarak Fuji deki şu model değişimi yada harf değişimi v.s işleri beni açmadı,kaldıki EER/COP ta düşmüşse,o zaman
    yine "hikaye" diyeceğim gibi Hocam?????

Velhasıl son bir senedir Fuji den şöyle ses getirecek bir şey göremedim,TV de reklamlar var ama etkili değil!
    "çok sessiz" ise değil!
    Durumun net olarak en azından Fuji den açıklanması gerekiyor??

Selamlar

• sevgili arkadaşlar epey bir zamandır foruma giremedim.geçenlerde şöyle bir göz atarken baktım ki özlemişim.bende yaklaşık bir sene önce rsa12 inverter fuji elektrik klima aldım. beni de buraya üye yaparsanız sevinirim.ayrıca izlenimlerimi paylaşırım.
  • valla arkadaşlar bir senedir klimamdan tam anlamıyla faydalanamıyorum çünkü türkçe kullanma kılavuzu yok ve bir türlü temin edemedim yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa bir zahmet bekliyorum.
  • Yilin klimasi kim tarafindan ilan ediliyor merak ediyorum böyle bir kurum varmi? Yoksa genelde forumlardaki sadece benim kullandigim cihaz guzeldir yada hem tv, hem kamera, hem cep telefonu, hem klima gibi butun konularda uzman olan kullancilar tarafindanmi ilan ediliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Yilin klimasi kim tarafindan ilan ediliyor merak ediyorum böyle bir kurum varmi? Yoksa genelde forumlardaki sadece benim kullandigim cihaz guzeldir yada hem tv, hem kamera, hem cep telefonu, hem klima gibi butun konularda uzman olan kullancilar tarafindanmi ilan ediliyor.

Sn.cemele

"Fujitsu" yu ben 2008 de yılın Kliması olarak ilan etmiştim!
    Bu site kurallarına veya üsluba aykırı bir şeymi acaba?

Peki benim Fujitsu yu yılın kliması ilan etmem,seni yoksa rahatsızmı etti?
    Örneğin sende Mitsu ları yılın kliması olarak 2009 da seçebilirsin!yani kafana göre
    seç hangisini istersen!

Bende olayı zaten "şahsi" görüşüm olarak beyan etmiştim,kaldıki bilen biliyor ben Vestel ciyim!!(evde 4 tane Vestel vardır)
    aslında Vestel ci filanda değilim,ama 4 tane klima alınacağı vakit o kadar parayı adam gibi klimalara veremezdim,kısaca mecburen
    Vestel ci oldum,yakında sanırım transfer olacağım Fujitsu/Daikin/Mitsu gibi kaliteli klimalara

Bende öyle senin dediğin gibi fanatiklik,yada benim cihaz en güzeldir gibi saçma işler olmaz!
    Ama senin bir başka başlıkta Mitsu lar için "muhteşem" dediğini gördüm!Fujitsu ile mukayes ederken(kafanda)orada yazdığın
    ince taş atan msg daki manayıda çok güzel anladım,dolayısıyla,sen şimdi orada "benim klimam en güzeli" msg ını çok güzel
    vermişsin!!!o msg ını okuyan ve adeta Fujitsu alan kişiye bunuda açıkca yazmışsın,daha doğrusu adeta Fujitsu alan kişiyle
    bir şekilde onu tenkit etmişsin vede Mitsu "muhteşem" olmuş sence,"Daikin ciler" diyerekte bir örnek vermişsin,kısaca ben senin
    ne demek istediğini çok iyi anladım,şimdide buraya gelip hesapta yine aklınca bir şeylere bozuk atmak istiyorsun vede benim "yılın kliması"
    olayını alıp,olayı farklı bir yere çekiyorsun!!! yani ben yemedim senin bu cinlik msg ını OK++
    ""Benim cihazım en güzeldir"" diye fanatiklik yapanda böylece sen oluyorsun,yazdıklarını anlayanlar için!
    -------------

Ama ben Fujitsu yu kendi kafamdan bir ara öyle yazmıştım,zaten malda ortada,sende istersen kafana göre bir markayı yılın
    kliması edebilirsin pekala,herhangi bir yasak filanda yoktur!sana göre "muhteşem" Mitsu lar(Elect.) 2009 yılının değil,bütün yılların
    klimasıda olabilir pekala!

Sitede ise bu bölümde dediğin manada usta/uzman v.s çok çok az kalmıştır,birilerinin sayesinde,çoğu terketti burasını ve benim
    gibi acemilere kaldı burası gari!!

Sen uzmansan,hoşgeldin o zaman vede yorumlarını alalım,Fujitsu yılın kliması olamayacaksa,sen bunu bize bir güzel anlatıver
    veya hangisi yılın kliması ise onu ilan ediver gari!!uzman isen daha detaylı olarak örneğin Mits.Elect.lerin aslında en iyisi olduğunu
    anlatıverde milletinde bu konudaki cahilliği gidiversin gari!
    Bende boşuna Fujitsu demiyeyim o zaman OK++Mitsu diyeyim bundan sonra!

--------
    yaw kardeşim takma kafanı böyle bazı şeylere,yok takıldığın bir yerler veya msg lar filan varsada bunu açıkça sor??
    ben burada kafama göre takılıyorum,derdin benimle ise bunuda açıkça yaz OK++

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 5 Ocak 2009; 20:57:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

sevgili arkadaşlar epey bir zamandır foruma giremedim.geçenlerde şöyle bir göz atarken baktım ki özlemişim.bende yaklaşık bir sene önce rsa12 inverter fuji elektrik klima aldım. beni de buraya üye yaparsanız sevinirim.ayrıca izlenimlerimi paylaşırım.

Üyelerimiz arasına hoşgeldiniz. Muhabbetle kalın..
  • Sayin Albani

Oncelikle rahatsiz oldugum bir konu yok degisik konularda yazdiginiz ozellikle Tv bolumunde yazdiginiz yazilarida takip etmeye calisiyorum. Ozellikle LCD paneller konusunda yazinizida hem firmalarin ticari amaclari hemde teknolojik gelismeler acisindan zevklede okudum ve okuyorumda. Klima konusunda - Tv konusunda - video kamera yada fotograf makinlarini iceren topic lerde yaziyorum ama hic birinde de master konumunda herhangi bir urunu yilin urunu sececek kadar bilgim yoktur. Tabi GSM olsa ozellikle RF konusu elbette soyleyecek ve sececek urunlerimiz olur.

Rahatsiz olmadim ama gercekten merak ettim eger bu yilin klimasi mitsibushi yada toshiba yada daikin olsaydi yine merak ederdim. Bunu sormamim sebebi ornek olarak video kameralarda avrupada EISA ve TIPA diye kurumlar kamera konusunda bir secim yapiyor. Yada camcorderinfo kameralar konusunda, dpreview digital fotograflar konusunda, gsmarena mobile phones lar hakkinda bir otorite olarak fikirlerini beyan ediyor ve urunleride seciyorlar. Simdi sen bu tur kurum yada siteler firma gozetiyor diye bilirsin hakkinda var ama neticede gercekten bir urunu alarak kullanarak soyluyorlar secim yinede alacak kisiye ait nitekim ben TIPA 2008 de Panosonic HDC-SD9 kamerayi secmis ben gittim camcorderinfo da belirtilmis bir urun aldim.
    Mitsibushi ye muhtesem sozum ise perfrormsa bagli olarak soylediigm bisey mesala daikin alsam ve kullansam onun perfromansinida herhalde harikulade, ultramuhtesem diye tanimlardim.
    Mitsibushi kullancisiyim ama aklim halen Daikin Ururu Sarada kaldi. 2 klima lazimdi ve Daikinde bu 5000 tl ye geliyordu bende secimi arastirmalar sonrasi Mitsibushi klimalari aldim ve memnun kaldim burda da bu markayi oneriyorum ama derimki halen para limiti yok ise daikin oneririm. Neden dersen klima arastirirken yuz yuze konustugum her 10 kisiden 7 si bilgisi olsun olmasin daikin dediler ben kullanici goruslerini ilk planda degerlendiriyorum. Neden fujitsi yada toshiba almadinda dersen klima almadan 3 gun once isim geregi buutn istanbulu sokak sokak 7 gun araba ile dolastim ve klima alacagim icim gozumun biri bilgisayarda iken digeri de duvarlardaki klima unitelerindeydi ve mitsibushinin kırmızı yıldız amblemide gozume fazlaca ilisen klimlardandi gittim bayilerde de gordum bir kac markayi da gordum ve mitsibushiyi aldim.

Sundan emin ol eger klimada bir sorun olsa acmis oldugum ilgili baslikta bunuda belirtecegim netice ben mitsibushiyi tavsiye ederken herhangi bir ticari amacla soyleyen biri degilim normal evinde oturan ve kullanan bir tuketiciyim. Kaldiki klima konusunda msg lari takip ediyorsaniz her zaman klima konusunda Daikin ururu sara modelini digerlerinden ayrimisimdir. Bunuda yaparken acikladim bilende de daikin dedi bimeyende gittim cihazida gordum.

Klima konusunda kac tane ilgili uye var hepside yilin klimasi secmeye kalksa herhalde bir anlami kalmaz diye dusunuyorum.
    Sanirim forumda ve gunluk hayatta bir cok kisiye cevap vermek zorunda kaliyorsun sanirim yazdiklarimi cinlik-birilerine bozuk atma-ince msg lar verme v.s anlamlar yukleyerek cok fena savunma yapmissin hocam, sonrada takma bunlari da diyerek noktalamissin. Takmiyorum hele forumda yazistigim inmi cinmi belli olmayan sanal bir duruma hic takmam. Kafama taktigim ve uzerine titredigim zaten tek varlik var gunluk yasamimda.

Gercekten normal kullanici olarak burdayim, Sony w3000tv, Sony Vaio lap top, Canon HF100 , Canon IXUS 80 ve Mitsibushi klimalar gibi urunleri alirken forumda gunlerce okudum tabii kendimde arastirdim ozellikle yabanci sitelerde ve sonunda kendim sectim. Kullandigim cihazlar yilin urunleri degildir ama perfromasnlari bana muhtesem geliyor herhalde daha muhtesem cihazlar kullanmadigim icin. Klima konusunda az cok fikrim var, Tv konusunda da , video konusunda da bilgisayar konusunda da ama hic birinde de yilin urunu sececek kadar master olamadim. Hani adamin biri cok guzel keman, piyano, saz ve v.s muzik aletleri calarmis ama uzuntusu hic birinde virtuoz olamamakmis. O misal. Benim alanim GSM (RF) dir.

Not: Sadece Daikin satan bir bayii de klima almadan once arastirma amacli gittim ve pazarlik ta yaptim 3-4 saat ama eleman bana tam hatirlamiyorum sanirim 13000 btu klimayi en son 1500 euro dedi tabiii fiyat fazla 2 klima 3000 euro. Almadim sonra ayrilirken uzugunum dedi bu fiyatlardan asagi veremem amam alacaksanda Mitsibushi elecktrik (Heavy degil) al dedi. Daikin kalitesini aratmaz dedi. Bu sozden dolayi da daikinciler sozü burdan geldi.

Umarim yanlislikla Kirmadik sizi Albanez usta.

Saygilar bizden

quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Yilin klimasi kim tarafindan ilan ediliyor merak ediyorum böyle bir kurum varmi? Yoksa genelde forumlardaki sadece benim kullandigim cihaz guzeldir yada hem tv, hem kamera, hem cep telefonu, hem klima gibi butun konularda uzman olan kullancilar tarafindanmi ilan ediliyor.

Sn.cemele

"Fujitsu" yu ben 2008 de yılın Kliması olarak ilan etmiştim!
    Bu site kurallarına veya üsluba aykırı bir şeymi acaba?

Peki benim Fujitsu yu yılın kliması ilan etmem,seni yoksa rahatsızmı etti?
    Örneğin sende Mitsu ları yılın kliması olarak 2009 da seçebilirsin!yani kafana göre
    seç hangisini istersen!

Bende olayı zaten "şahsi" görüşüm olarak beyan etmiştim,kaldıki bilen biliyor ben Vestel ciyim!!(evde 4 tane Vestel vardır)
    aslında Vestel ci filanda değilim,ama 4 tane klima alınacağı vakit o kadar parayı adam gibi klimalara veremezdim,kısaca mecburen
    Vestel ci oldum,yakında sanırım transfer olacağım Fujitsu/Daikin/Mitsu gibi kaliteli klimalara

Bende öyle senin dediğin gibi fanatiklik,yada benim cihaz en güzeldir gibi saçma işler olmaz!
    Ama senin bir başka başlıkta Mitsu lar için "muhteşem" dediğini gördüm!Fujitsu ile mukayes ederken(kafanda)orada yazdığın
    ince taş atan msg daki manayıda çok güzel anladım,dolayısıyla,sen şimdi orada "benim klimam en güzeli" msg ını çok güzel
    vermişsin!!!o msg ını okuyan ve adeta Fujitsu alan kişiye bunuda açıkca yazmışsın,daha doğrusu adeta Fujitsu alan kişiyle
    bir şekilde onu tenkit etmişsin vede Mitsu "muhteşem" olmuş sence,"Daikin ciler" diyerekte bir örnek vermişsin,kısaca ben senin
    ne demek istediğini çok iyi anladım,şimdide buraya gelip hesapta yine aklınca bir şeylere bozuk atmak istiyorsun vede benim "yılın kliması"
    olayını alıp,olayı farklı bir yere çekiyorsun!!! yani ben yemedim senin bu cinlik msg ını OK++
    ""Benim cihazım en güzeldir"" diye fanatiklik yapanda böylece sen oluyorsun,yazdıklarını anlayanlar için!
    -------------

Ama ben Fujitsu yu kendi kafamdan bir ara öyle yazmıştım,zaten malda ortada,sende istersen kafana göre bir markayı yılın
    kliması edebilirsin pekala,herhangi bir yasak filanda yoktur!sana göre "muhteşem" Mitsu lar(Elect.) 2009 yılının değil,bütün yılların
    klimasıda olabilir pekala!

Sitede ise bu bölümde dediğin manada usta/uzman v.s çok çok az kalmıştır,birilerinin sayesinde,çoğu terketti burasını ve benim
    gibi acemilere kaldı burası gari!!

Sen uzmansan,hoşgeldin o zaman vede yorumlarını alalım,Fujitsu yılın kliması olamayacaksa,sen bunu bize bir güzel anlatıver
    veya hangisi yılın kliması ise onu ilan ediver gari!!uzman isen daha detaylı olarak örneğin Mits.Elect.lerin aslında en iyisi olduğunu
    anlatıverde milletinde bu konudaki cahilliği gidiversin gari!
    Bende boşuna Fujitsu demiyeyim o zaman OK++Mitsu diyeyim bundan sonra!

--------
    yaw kardeşim takma kafanı böyle bazı şeylere,yok takıldığın bir yerler veya msg lar filan varsada bunu açıkça sor??
    ben burada kafama göre takılıyorum,derdin benimle ise bunuda açıkça yaz OK++

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 6 Ocak 2009; 23:02:27 >

• İyi günler Cemele

Neyse sorun değil,bende özür dilerim bu arada,biraz sert girdim!

Benim yılın kliması olayım,bana ait bir tanımdır,bunuda ne bir otorite nede herhangi bir şeyi ispatlamak için yazmadım,ama yeri
    geldimi yine böyle yazarım,ben Satıcı/Bayi v.s değil kullanıcıyım,kafam neyi isterse ben onu yılın kliması ilan ederim!!
    Yani olay beni bağlıyor,bunuda böyle beyan etmem kimseyide bağlamaz,ama Satıcı olupta böyle gaz versem,zaten bunuda
    herkes anlar

Ben şimdi 2009 a hazırlanıyorum,bakalım kimi yılın kliması ilan edeceğim bu sene

------------

Bu arada ben en başta EISA ya hiç itibar etmem,bu işin artık tadını kaçırdılar,hemde çok fena,zaten en baştan beri böyleydi bu çakallar,
    dolayısıyla sen EISA yı geç bir kalem!
    Diğerleri ise yine aman aman değildir,ama EISA kadarda değildir!
    Bunlar artık 10/15 sene öncesinin durumlarında değiller,herkes kafasına göre değerlendiriyor ve çok fena yönlendirme yapıyorlar v.s
    Ancak ben hepsini incelemediğim için hepsini tek tek bilemiyorum elbette,ancak "sağlam" yer bunlar içinde çok çok azdır,inan bana!!

Bu işler dünyada artık adeta "Marketing-Tool" şeklinde gidiyor,bunların foyalarını USA da siteler seneler evvel çıkardılar!!
    Davalar bile oldu orada!!
    Herifler öyle ince "yemlemeler" yapıyarlarki,bunuda çoğu insan yiyor!!!
    Cümle araları v.s ince msg lar ile aynen işi götürmekteler v.s v.s

Selamlar

• arkadaşlar dün gece hava -2 ile 0 derece arası saat 22:40 elektrik sayacı 33181 kw sabah saat 08:00 elektrik sayacı 33188 kw klima set değeri 26 içerisi 24-25-26 derece güzel ısınıyoruz.yani on saat yirmi dakikada 7 kw elektrik yakmış tabi bunun içinde evin elektriğide var televizyon,lambalar,buzdolabı vs.bence güzel
  • ASYA09LC veya ASYB09LDCZ almayı düşünüyoruz, fiyatlar sırasıyla 1200 ve 1325 $ bide + KDV si var, mitsubishi kirigaminelerle yarışıyor maşallah, yokmu bunun bi orta yolu
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.