Şimdi Ara

Fujitsu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: electro_g

ASYA09LC veya ASYB09LDCZ almayı düşünüyoruz, fiyatlar sırasıyla 1200 ve 1325 $ bide + KDV si var, mitsubishi kirigaminelerle yarışıyor maşallah, yokmu bunun bi orta yolu

Sevgili electro_g,

Genelde bayiler peşin fiyatına KDV kadar indirim yapabiliyorlar. Yani pazarlıkla 1200 USD peşine alabilirsiniz. Valla 9000 Btu 800 TL yede klima var. Takdir edersinizki "Ne kadar ekmek, o kadar köfte"...

edit: YTL artık yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gareysar -- 23 Ocak 2009; 22:30:28 >
  • SELAMLAR ASYA09LD ALMAYI DUSUNUYORDUM AMA KAYINCONUN SU REKLAMLARDA CIKAN TOSHIBASI BOZUK CIKIP SERVIS REZILLIGINI GORUNCE GOZUM KORKTU 2400 TL PESIN AL VE MAKINA BOZUK CIKISIN VE USTUNE MAHKEMELIK OLSUNLAR OLCAK IS DEGIL .. OKADR MAKINAYA GUVENIYORDU KI KAYINCOM ANLATAMAM GEL GORKI FATURA GELINCE IS ANLASILDI 40 GELEN FATURA 370 YTL KLIMA 20 GUN KULANILDI USTELIK (120-1700) YAKR DIYOR KLIMA MINNUM AYARDA 840 WATI GORDU EN DUSUK FAN AYARINDA DIGER AYARLARDA 2000W CIKIYOR HAED POWERDA ISE DAHA YUKSEK WAT YAKIYOR . BUNLARI GOREN BIRI OLARAK NASIL KLIMA ALBILIRM SORUYORUM .ALINCAYA KADAR HERSEY GUZEL YA SONRA ADAM OKADAR KOSTURUYOR ARAYAN SORAN YOK SONUNDA MAHKEMELIK . BENSE EVDE KOMUR SOBASIVE QUARS SOBAYLA IDARE EDIYORUM SANIRIM BU KISI BOYLE GECIRECEM GIBI NEDE OLSA AZ KALDI ARTIK SENEYE ALIRIM KLIMAYI YADA BIR KAPMANYA OLUR BAKALIM SAYGILAR

• DUZELTME 40 GUNDE GELEN FATURA 370 YTL KLIIMA 20 GUN KULANLDI ONCEKI FATURALAR 80 90 YTL
  • valla arkadaşlar gelen faturalarınızı gördükçe yazmaya çekiniyorum ama yinede fikir vermesi açısından yazayım.iki katlı müstakil ev alt katta babam üst katta ben oturuyorum.odam 4x4=16 m kare tavan köpük alttan babmlar soba yakıyor,güney doğu cepheli odamda fuji elektrik 12 bin btu inverter klima kullanıyorum ilk faturam 26.11.2008 son fatura 19.01.2009 yani elli dört günlük elektrik faturam 151.59 ytl bunun içinde klima günlük hiç çalışmasa 20 saat gündüzleri 26 derecede yatarken 24 derecede benim evin klima yakmazken ortalama elektrik faturası 20 ila 25 ytl arası idi babamın elektrik faturası enfazla 20 ytl idi buna göre buna göre 40 ytl babamın faturası 40 ytl benim faturam desek 40+40=80 geriye kalan 71 ytl klimanın buda aylık 35 ytl demek oluyor.inanmayan arkadaşlar bu gün yani 26.01.2009 tarihi itibarı ile babamın ve benim yaktığımız elektrik ve klimanın yaktığı bu arada 19.01.2009 tarihinden sonra klima 24 saat açık toplam 85 kw elektrik tüketimimiz olmuş.böyle giderse 85x4=340 kw 340x0.22 ytl=74.80 ytl olacak yani bu sene beleş ısınmış oluyoruz.bu zamana kadar boş yere sobanın kahrını çekmişim.ha şunuda söyleyeyim tabiki sobalı ev gibi ısınmıyor ama artık alışmamız lazım.devir ekonomi devri.aslında ideal sıcaklık olan 24 dereceye geliyor fakat bu zamana kadar sobaya alışmış biri olarak yetersiz dedim.yoksa evde 2 yaşında oğlum var o bile üşümedikten sonra gerisi boş.

• quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

valla arkadaşlar gelen faturalarınızı gördükçe yazmaya çekiniyorum ama yinede fikir vermesi açısından yazayım.iki katlı müstakil ev alt katta babam üst katta ben oturuyorum.odam 4x4=16 m kare tavan köpük alttan babmlar soba yakıyor,güney doğu cepheli odamda fuji elektrik 12 bin btu inverter klima kullanıyorum ilk faturam 26.11.2008 son fatura 19.01.2009 yani elli dört günlük elektrik faturam 151.59 ytl bunun içinde klima günlük hiç çalışmasa 20 saat gündüzleri 26 derecede yatarken 24 derecede benim evin klima yakmazken ortalama elektrik faturası 20 ila 25 ytl arası idi babamın elektrik faturası enfazla 20 ytl idi buna göre buna göre 40 ytl babamın faturası 40 ytl benim faturam desek 40+40=80 geriye kalan 71 ytl klimanın buda aylık 35 ytl demek oluyor.inanmayan arkadaşlar bu gün yani 26.01.2009 tarihi itibarı ile babamın ve benim yaktığımız elektrik ve klimanın yaktığı bu arada 19.01.2009 tarihinden sonra klima 24 saat açık toplam 85 kw elektrik tüketimimiz olmuş.böyle giderse 85x4=340 kw 340x0.22 ytl=74.80 ytl olacak yani bu sene beleş ısınmış oluyoruz.bu zamana kadar boş yere sobanın kahrını çekmişim.ha şunuda söyleyeyim tabiki sobalı ev gibi ısınmıyor ama artık alışmamız lazım.devir ekonomi devri.aslında ideal sıcaklık olan 24 dereceye geliyor fakat bu zamana kadar sobaya alışmış biri olarak yetersiz dedim.yoksa evde 2 yaşında oğlum var o bile üşümedikten sonra gerisi boş.

Bravo vallahi.. Bu tüketime sadece bravo denir.. Ben geceleri saat 01:00 den sonra kapatıyorum klimayı.. En son faturam 110 YTL geldi. Normal şartlarda 60 TL falan gibi geliyor. Tabi bu tüketim sadece Fujitsu'ya ait değil.. Birde içeride Kw canavarı 18000 lik Mitsubishi Heavy çalışıyor. Saatte 2 küsür tüketimi var. Onun için akıllı sayaca geçtim. Hemen hemen geceleri hariç tüm gün Fujitsu ile ısınıyoruz. Saat 22:00 den sonra açıyorum Mitsubishi yi ev 24 derece oluyor.. Birde bunun yazı var tabi.. Antalya'da geceleri klimasız uyumak ne mümkün.. Artık geceleri çalışan klima yüzünden elektrik parasını dert etmiyorum.. Akıllı sayacım sağolsun.. 17 günlük tüketimi hesapladığımda eskisine göre 15 TL daha az gelecek fatura. Tabi sadece sayacın akıllı olması yetmiyor.. Birde bunu kullananın aklı başında olması lazım.

• arkadaşlar sizlerden bir yardım isteyeceğim özellikle klimacı arkadaşlardan yeni yapılan müstakil evime şuanda kullandığım rsa 12 fuji inverter klimamı yeni evimde de kullanacağım fakat kafama takılan yeni evimde oda biraz biçimsiz nereye kurduracağımı kestiremedim.şöyleki oda dikdörgen şeklinde uzun kenarı 4.5 mt kısa kenarı 3 mt batıya bakan kısa kenarda pencere var güneye bakan uzun kenarda kapı var.odanın etrafı güneye ve kuzeye bakan iki duvarın yanları ve doğuya bakan kısa kenarın yanları oda batıya bakan kısa kenar dış cephe açık.şimdi batıya bakan duvara kurduramam pencere var doğuya kurduramam mesfe çok uzar 4.5 mt gibi geriye kuzey ve güney duvarları kalıyor siz ne dersiniz.kuzey duvara mı güney duvaramı kuralım?ayrıca çocuk odası için ısıtıcı ne tavsiye edersiniz 10 metre kare
  • Selam ben nocria modeli 14000 btu klima alamaya niyetliyim fakat uygun fiayata nasıl bulabilirim bu gün itibariyle 4500 ytl fiyat veriyorlar bu baya yüksek geldi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: enjoy46

arkadaşlar sizlerden bir yardım isteyeceğim özellikle klimacı arkadaşlardan yeni yapılan müstakil evime şuanda kullandığım rsa 12 fuji inverter klimamı yeni evimde de kullanacağım fakat kafama takılan yeni evimde oda biraz biçimsiz nereye kurduracağımı kestiremedim.şöyleki oda dikdörgen şeklinde uzun kenarı 4.5 mt kısa kenarı 3 mt batıya bakan kısa kenarda pencere var güneye bakan uzun kenarda kapı var.odanın etrafı güneye ve kuzeye bakan iki duvarın yanları ve doğuya bakan kısa kenarın yanları oda batıya bakan kısa kenar dış cephe açık.şimdi batıya bakan duvara kurduramam pencere var doğuya kurduramam mesfe çok uzar 4.5 mt gibi geriye kuzey ve güney duvarları kalıyor siz ne dersiniz.kuzey duvara mı güney duvaramı kuralım?ayrıca çocuk odası için ısıtıcı ne tavsiye edersiniz 10 metre kare

Kroki çizebilseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.Birde çocuk ocasına extra ısıtıcı olarak Nobo ısıtıcıları incelemenizi tavsiye ederin sonderece güvenli ve yıllarca sorunsuz kullanılabilecek yer kaplamayan tüketimide en ideal ısıtıcılar.

• Beyler Cumhur Bey artık sanırım buralarda yok gibi??

Bir ara ben ona "Nocria" yı sormuştum ve felaket pahalı idi!!!hatta şaka yollu da takılmıştım,başka ne iş yapıyor bu Nocria lar diye

Bunu alıp takan varmıdır acep!!
    ++
  • quote:

Orjinalden alıntı: albani

Beyler Cumhur Bey artık sanırım buralarda yok gibi??

Bir ara ben ona "Nocria" yı sormuştum ve felaket pahalı idi!!!hatta şaka yollu da takılmıştım,başka ne iş yapıyor bu Nocria lar diye

++

sende dünya kalitesi vestel var sen ne bakıyorsunkiçok bilirim ama vestel alırım

yukardan atar herşeyi ben bilirim,samy,pıo,pana,soı,hoı,gaz,yemleme,gemleme vestel

• Albani Ustam burdayım..))

Sadece çok sık giremiyorum siteye, boş bulunduğum anlarda mümkün olabiliyor.
    Evet bir ara bana Nocria ile ilgili takılmıştınız. Burada da bir arkadaşımız Nocria14 düşünüyormuş.
    Bakın Fujitsu'nun Nocria modeli oldukça VIP bir üründür. Sektördeki tek rakibi Daıkın'ın Ururu Sarara modeli görünüyor.
    510 Kw/h çekimi ile,
    4.12 EER değeri ile,
    4.44 COP oranı ile,
    Soğutmada 18.232 Btu,
    Ses Seviyesi 21 dB,
    Isıtmada 31.304 Btu ya ulaşabilen + olarak kendi kendine filtresini otomatik olarak temizleyebilen,
    V-PAM İnverter kompresör teknolojisi olan, çok enteresan bir klima modelidir.

Fujitsu İnverter klimalar üç ayrı kategoride üretilip satılmaktadır.
    1- ASYA Serisi = 9.000 - 12.000 - 14.000 - 18.000 - 24.000 - 30.000 Btu
    2- ASYB Serisi ( Plasma ) = 9.000 - 12.000 - 18.000 - 24.000 Btu
    3- AWYZ Serisi ( Nocria ) = 14.000 - 18.000 - 24.000 Btu

Gelelim Albani Ustam sorunuza, bu cihaz satılıyormu?
    Şaşıracaksınız ama oldukça fazla adetlerde satılıyor,lütfen samimiyetime inanın.

Saygılarımla
    Cumhur Demirkahyalılar

quote:

Beyler Cumhur Bey artık sanırım buralarda yok gibi??

++

• Hocam hürmetler ve hayırlı işler+

yaw benim takıldığıma bakma bu herifler Nocria serisinde iyi mal yaptıkları ortada,ama fiyat uçuk laf aramızda!
    "Butik" ürün olduğu belli oluyor

Fuji görülüyorki özellikle "Isıtmadaki" özelliği ile ortalığı duman attırıyor
    ++

Bu arada ASYA/ASYB serileri full olarak üretim/satış devam ediyormu??
    Bunu şunun için sordum(belkide Klima efsanesidir!)>>o serilerde iç ünüte bilme ne olmuş,yok dıs ünite şöyle olmuş;
    EER/COP değerleri düşmüş v.s v.s?????

Kolay gelsin
    ++l
  • Fujitsu ısıtmada evet türkiyede efsanedir kim ne derse desin süperdir ama sesde var cihazda bunu cumhur bey buradaki yazsında kabul etti,9000-14000 seride,

cop degerleri düşürüldügüde gerçek LG serisinde amaç belli fazla kar,biz neye elimizi atarsak bunu yapıyoruz,ısısana daıkın geçtikten sonra daıkındaki hava söndüğü gibi.
  • Sevgili Albani,
    Hürmetler bizden ASYA / ASYB serisi tabiki aynen devam. Bir alt mesajda bir arkadaşımızda yazmış bu konuyu orda anlatacağım.

Sevgiler Saygılar
    Cumhur Demirkahyalılar

quote:

Hocam hürmetler ve hayırlı işler+

yaw benim takıldığıma bakma bu herifler Nocria serisinde iyi mal yaptıkları ortada,ama fiyat uçuk laf aramızda!
    "Butik" ürün olduğu belli oluyor

Fuji görülüyorki özellikle "Isıtmadaki" özelliği ile ortalığı duman attırıyor
    ++

Bu arada ASYA/ASYB serileri full olarak üretim/satış devam ediyormu??
    Bunu şunun için sordum(belkide Klima efsanesidir!)>>o serilerde iç ünüte bilme ne olmuş,yok dıs ünite şöyle olmuş;
    EER/COP değerleri düşmüş v.s v.s?????

Kolay gelsin
    ++l

• Değerli arkadaşım, konuyu yakından takip etmeye çalışıyorsunuz farkındayım ve bundanda mutluluk duyuyorum. Ancak ortada bir anlaşmazlık var.
    bir önceki LCC serisi ile şimdiki LGC serisi arasındaki farka baktığımızda LGC serisinin COP oranı daha yüksektir. Ancak çalışma aralığı daralmıştır. Bu çalışma aralığı daraldığında şimdiki Mitsubishi Electric'in Krigamine serisine eşdeğer olmuştur.
    Çünkü LCC serisi bu klasmanda tek kalmıştı. Teknik verileri çok yüksek olunca rakipsizdi. Şirketler tabiki kar edecekler, ama olayı salt bu gözle görmemeliyiz diyorum çünkü LGC de iç ünite ebatları daha inceldi yandan bakıldığında mesela keza dış ünite ölçüleride öyle.

Birde sürekli söylüyorum yine hatırlatma olarak yazayım, Fujitsu General' in 2009 katalogunda bu model artık şöyle yer alıyor;
    ASYA09LGC
    ASYA12LGC
    ASYA14LGC
    ASYA18LEC
    ASYA24LEC
    Yani 18000 ve 24000 Btu Modelllerde kuyruk kodu değişti.
    Bununla beraber ABKAY GRUP radikal bir karar aldı, fiyatlar ile ilgili bunu önümüzdeki günlerde buradan açıklayacağım.

Herkese sevgi ve saygılarımla

Cumhur Demirkahyalılar

quote:

Orjinalden alıntı: emmidemmi

Fujitsu ısıtmada evet türkiyede efsanedir kim ne derse desin süperdir ama sesde var cihazda bunu cumhur bey buradaki yazsında kabul etti,9000-14000 seride,

cop degerleri düşürüldügüde gerçek LG serisinde amaç belli fazla kar,biz neye elimizi atarsak bunu yapıyoruz,ısısana daıkın geçtikten sonra daıkındaki hava söndüğü gibi.

• Sevgili dostlar,

Özellikle teknik konulardan anlayan arkadaşlara sorum olacak. Benim klimanın dış ünitesi binanın çıkmasının altında yani yağmur falan görmüyor. Geçen hafta sonu dış üniteye baktığımda baya bir toz katmanı olmuş. Bunu dış üniteye su tutarak temizleyebilirmiyiz. Bir zararı olurmu.
  • arkadaşlar yeni yapılan müstakil evim için klima tesisatı yaptırmak istiyorum sıva altı nasıl yapılır ne tavsiye edersiniz aynı zaman da elektrik tesisatıda olacak sıva altı bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü sonradan sıva üstünde pislik olmasını istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enjoy46 -- 11 Şubat 2009; 11:57:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

Sevgili dostlar,

Özellikle teknik konulardan anlayan arkadaşlara sorum olacak. Benim klimanın dış ünitesi binanın çıkmasının altında yani yağmur falan görmüyor. Geçen hafta sonu dış üniteye baktığımda baya bir toz katmanı olmuş. Bunu dış üniteye su tutarak temizleyebilirmiyiz. Bir zararı olurmu.

sevgili ysaglam kardeş benim dış ünite balkonda duruyor,sık sık tozlanıyor.hortumla her tarafını yıkıyorum tertemiz oluyor.herhangi bir problem de çıkmadı şimdiye kadar.
    selamlar
  • Cumhur Hocam bilgiler için teşekkürler++

Bu arada Kampanya filan,yapın bir şeyler gari!
    Fujitsu yu 2008 de yılın Kliması ilan etmiştim! görülen manzara karşısında bu senede yılın Kliması Fujitsu++

Isıtmada duman attırıyor,Soğutmada ne kadar attırıyor bilemem gari!

Çalışma aralığı daralması v.s değerleri,ne kadar etkili olur bunu teknik olarak bilemiyorum,umarım ABKAY sitesinde bunlar yazıyordur+

Mitsu/Daikin/Zibro v.s Fuji nin yanında,okuduğumuz bazı "muhabbetlerden" sonra hikaye gibi kalıyor galiba
    Fuji çok ciddi üflüyor!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Seviyorum bu klimayı yaaaa.. Herkes aman elektrik çok gelecek derken ben gönül rahatlığıyla 17 m2'lik odamı rahat ısıtıyorum

Son gelen elektrik faturası 58 TL. Hergün Sabah 10, akşam 12 non stop çalışıyor. Bu ay sadece 4 gün evde değildik.

Bu kıştan sonra da klimayı salona almayı düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.