Şimdi Ara

Fujitsu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ysaglam sizin cihazda dış ünitedede Elec.card vardır mutlaka.İç ünite açıldıktan 3 dakika sonra dış üniteye komut gider.Buraya kadar anlattığınızla aynı gözüküyor.Dış üniteye komut gittikten sonra sensörler kontrol edilir yazılımla sorun yoksa önce Dış ünite fanı devreye girer,hemen arkasından kompresör.Egerki daha fan devreye girmeden arızaya geçiyorsa büyük ihtimal dış ünite Kartında yada sensörlerde arıza vardır.Yok fan devreye girip belirli bir süre sonra arızaya geçiyorsa kompresör çalışmıyor yada soğutma yoktur,yine hata verir.

Bu arıza gaz kaçağı dışında sizin değişen 4 yollu ile pek alakası yoktur tahminimdeyim.Biz 10 yıla yaklaşan cihazlarda daha sıklıkla elec.card arızası ile karşılaşıyoruz,çogunluk soğuk lehim veya çatlamalar olabiliyor.Sensör arızalarıda sıklıkla yaşanabiliyor.Antalya da kaliteli usta derseniz tavsiyem olabilir.4x4ustalardır zor bulunur.
    quote:

Orijinalden alıntı: ysaglam

Birol Bey bu yukarıda yazdığım Sharp ın arızası neden olabilir. Dereceyi 18 e alıyorum. İç ünite üflüyor. Tık sesiyle beraber dış ünitenin açılması gerekiyor fakat tekrar bir tık sesiyle dış ünite açılmıyor. Biraz sonrada saat ışığı yanıp sönmeye başlıyor yani arızaya geçiyor. 4-5 ay önce dörtlü vana değişmişti. O tarihten itibarende dış ünite gürültülü çalışıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

@ysaglam sizin cihazda dış ünitedede Elec.card vardır mutlaka.İç ünite açıldıktan 3 dakika sonra dış üniteye komut gider.Buraya kadar anlattığınızla aynı gözüküyor.Dış üniteye komut gittikten sonra sensörler kontrol edilir yazılımla sorun yoksa önce Dış ünite fanı devreye girer,hemen arkasından kompresör.Egerki daha fan devreye girmeden arızaya geçiyorsa büyük ihtimal dış ünite Kartında yada sensörlerde arıza vardır.Yok fan devreye girip belirli bir süre sonra arızaya geçiyorsa kompresör çalışmıyor yada soğutma yoktur,yine hata verir.

Bu arıza gaz kaçağı dışında sizin değişen 4 yollu ile pek alakası yoktur tahminimdeyim.Biz 10 yıla yaklaşan cihazlarda daha sıklıkla elec.card arızası ile karşılaşıyoruz,çogunluk soğuk lehim veya çatlamalar olabiliyor.Sensör arızalarıda sıklıkla yaşanabiliyor.Antalya da kaliteli usta derseniz tavsiyem olabilir.4x4ustalardır zor bulunur.

Bilgi için teşekkürler Birol Bey.. Fener Mahallesindeki Sharp servisini çağırmıştık geçen sefer ama adamlar tam bir kazma.. Dış ünitenin üzerindeki vidaları bile sıkmamışlar.. Böyle servis olurmu.. Sessiz sedasız çalışan klima tamirden sonra traktör gibi çalışmaya başladı.. Tanıdık işini bilen bir sharp servisi varsa yardımcı olursanız sevinirim..

• iyi usta olsun illa sharp servisi diye aramayın bence.Antalya lara cd. başlangıcında AS Klima var Alimdir sahibi,Kendiside iyi kalite ustadır,yanında çalışanlarda kalitedir.İbrahim var baş elemanı Görüşün Selamımı söyleyin her türlü çözerler işinizi.Tel 3111389 .İbrahimin üstüne usta zordur Antalya da,
  • Hilmi kardeş,boşuna atışıyorsunuz!

Fuji 9binlik Inverter dan bahsediyoruz ve alan 25m2 sanırım bu dikkatinden kaçıyor senin!

Yeğenim var ondada alan 24m2 ve 9binlik Inv.var+İzmirdeki arkadaşımda 25m2 de(K.Yaka da) yine 9binlik
    var,geldik İstanbul!a!!! Kadıköy de bir arkadaş var,Salonu 24m2 yine aynı klima var+++

İst.da geçen kış en soğuk günlerde bu arkadaşın Apt.Merkezi sistem de arıza çıktı,sanırım 7/8 gün Kaloriferler yanmadı
    ve 24m2 lik salonu çok güzel ısıttı dedi arkadaş!

++
    Ben asıl şuna dikkat çekmek istiyorum,marka filanda önemli değil;bana İzmir/Antalya hatta İstanbul>>9binlik bir klima markası,söyleyin
    ısıtsın vede soğutsun>>>>24/25m2 alanı??????????

Yada şöyle sorayım bu şehirlerde 24/25m2 alanı 9binlik bir klima ile ısıtmak/soğutmak mümkünmü???
    yada şöyle sorayım>>>bu şehirlerde 24/25m2 alanı soğutmak için hangi markalar veya kaçlık klima lazım????

• quote:

iyi usta olsun illa sharp servisi diye aramayın bence.Antalya lara cd. başlangıcında AS Klima var Alimdir sahibi,Kendiside iyi kalite ustadır,yanında çalışanlarda kalitedir.İbrahim var baş elemanı Görüşün Selamımı söyleyin her türlü çözerler işinizi.Tel 3111389 .İbrahimin üstüne usta zordur Antalya da,

Hocam bu bilgi iyi oldu
    Sanırım bunlar "Klimacı Tamir/Servis v.s" marka filan önemli değil??

Hayırlı işler

+
  • sevgili albani ağabey merhabalar: ama birde herşeyin bir gerçeği var. ben bunun üzerinden yazmaya gayret ediyorum . acaba bu modelde şeytan tüyümü var anlayamıyorum. modeli ilk araştıranlardan biri olarak.

ısıtmadan ziyade son konuşmamız soğutmaydı. ısıtmada nominal btu lar tüm klimalardan yüksek... anca 1-2 marka çıkar aynı veya yakın . ama eşyanın tabiatına aykırı bir durum var. ben birebir ithalatçıyla görüştüm bu klima yükselebildiği en yüksek btudada devamlı çalışır (bu forumdaki arkadaşlar çalışmaz dedikleri halde) ama kompresör ömrü kısalır dediler. ben dün yslama bunu dedim 25 m2 zorlama bu klimanın nominali soğutmada 8872 net btu . ve soğutmada 12283 btu ya yükselebiliyor.. ısıtma btu sundan düşük .. ben antalyanın aşırı neminde bu klimayı yüksek devirde çalıştırma diyorum ister istemez dilim döndüğü kadar..klimanın verilerine göre.. ve her durumda yetersiz gözüktüğü için dikkat et derken . yetiyorda artıyor diyor.. ysağlam quiet modu ilede kısık ayarda kullnıyoruz diyor.. diyor ben bilmiyorum quiet modunu .nedemektir aklımda kalansa sessiz mod olarak yer etmiş. veya düşük fan hızı ..

siz şimdi birçok konuyu irdelemiş biri olarak bu duruma nediyorsunuz. ben aldığım bilgilere göre bu klima kışın burayı ısıtsada yazın bu nemi alamaz diyorum..
    istanbul içinde diyorum, diğer gördüğünüz yer içinde yetmez diyorum. yanlışmı söylüyorum verilere göre hocam. bir ara vecta vardı. değerlere göre konu ona benziyor... ve ister istemez acaba bu klimanın değerleri dahada yüksekmi diyorum .. varmı başka açıklamanız değerlere göre .. siz gözünüzle görmeseniz benden farklı düşünürmüydünüz..

ben 25m2 küsur da melectric 12000 inverter kullanıyorum. yazın şikayetim yok ama kışın çok soğuklarda yetmiyor.. son yükselebildiği btu 17050 .. asya 9 lc ise 18084 btu ya çıkabiliyor yükselebiliyor. ben şimdi desem evet mbilici arkadaş herkezden doğru söylüyor invertere a sınıfına gerek yok . (bu arkadaşta alınmasın yazdıklarına saygı duyuyorum bir çok sözüde doğru bana göre beğenen beğenir veya beğenmez.. ama ev tipi ürünlerde kötü şekilde sömürüldüğümüze çok güzel dikkat çekiyor arkadaşımız.) umarım dediklerimi anlıyorsunuz sayın hocam.. aksinide çıkar klimacılar ispat eder. bu kadar basit.

bende sizin gibi diyorum sorduğunuz sorulara birileri cevap versin...

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Hilmi kardeş,boşuna atışıyorsunuz!

Fuji 9binlik Inverter dan bahsediyoruz ve alan 25m2 sanırım bu dikkatinden kaçıyor senin!

Yeğenim var ondada alan 24m2 ve 9binlik Inv.var+İzmirdeki arkadaşımda 25m2 de(K.Yaka da) yine 9binlik
    var,geldik İstanbul!a!!! Kadıköy de bir arkadaş var,Salonu 24m2 yine aynı klima var+++

İst.da geçen kış en soğuk günlerde bu arkadaşın Apt.Merkezi sistem de arıza çıktı,sanırım 7/8 gün Kaloriferler yanmadı
    ve 24m2 lik salonu çok güzel ısıttı dedi arkadaş!

++
    Ben asıl şuna dikkat çekmek istiyorum,marka filanda önemli değil;bana İzmir/Antalya hatta İstanbul>>9binlik bir klima markası,söyleyin
    ısıtsın vede soğutsun>>>>24/25m2 alanı??????????

Yada şöyle sorayım bu şehirlerde 24/25m2 alanı 9binlik bir klima ile ısıtmak/soğutmak mümkünmü???
    yada şöyle sorayım>>>bu şehirlerde 24/25m2 alanı soğutmak için hangi markalar veya kaçlık klima lazım????

• Yaz temizliği yapılmış anlaşılan!!

Bu arada o kişide yine damlamış,sonrada buhar olmuş! bıkmadı gari bu işlerden kendisi++

yaw ne diyordum ben şimdi!!

27/28m2 alan yer Antalya Fuji nin Inv.serisi kaçlık takılacak kardeşim buraya,amma zor soru sordum yaw

Hani diyorum ya;çalışmıyor bunlar diye;evet aynen öyle

Şimdi Birol'a sorsam Zibro diye;anında cevap vermişti
    yaw Birol sen söyle o zaman sizin Inv.den hangisi bu alan için OK+dir??

++
  • evet yaz temizliği yapılmış ben saat 14:30 15:00 gibi bilgisayarın başından ayrıldım umarım terbiye harici konuşanlar olmamıştır malum kişi için demiyorum. onu herkez biliyor..
    benim kızdığım ysağlam umarım dengesini kaybetmemiştir. ilk kez birini şikayet ettim ama bu iş bu şekilde olmaz . dün yazdığım yazıda hiç kötü cümle yoktu kendi damlamaktan yakınlıktan bahsedecek sona sopa sözüne alınıp bana adamlıktan delikanlılıkktan bahsedecek. kişinin olgunlaşmadığının delili bunlar. delikanlı adamında edeceği kelimeler değil..
  • yaw efeler nedir tartışdığınız kardeşim

Aloo 27/28m2 alan için Fuji Inv.kaçlık takılacak kardeşim,yokmu birisi!!

Birol sen yarın Zibro için cevap ver gari,bunlardan hayat yok anlaşılan+

Eyvallah+
  • Sevgili @albani 20 yıllık meslek hayatımda şunu ögrendim,kapasite hesabını yapınca ister düz ,ister inverter aynı kapasiteyi seçersen doğru olur yaptığın iş.Antalya ve İzmir-İstanbul arasındaki fark kapasite hesabında,Yazın Antalya dezavantaj,İstanbul Avantajlı,İzmir ise neredeyse tam kitabına uygun.Kışın ise Antalya avantajlı,İstanbul Dezavantajlı ,İzmir ise semtine göre bile dikkat ister.

Yani Antalya da ısıtmada max.kapasite göz önüne alarak seçilen makina ,soğutmada sıkıntı yaratır.İstanbul ise tam tersini.İzmir'de ise 20 yıllık tecrübemle ve İzmir de bu işi yapmam açısından kesinlikle diyorumki 25 m2 de ısıtmada 9 luk ne marka olursa olsun sıkıntı yaratır,hatta 12lik bile risk.Ben 25 m2 ye 12 lik Yüksek Performans 2035 i bile takmam,yeter gibi görünebilir ama hep yüksek devir çalışacaksa inv. anlamı nerede kaldı ozaman al klasik 18 lik yazkış bak keyfine.

Çok kafa şişirdik galiba,Soruna gelince 28 m2 X 2,6 = 72 m3 x 180 =13 104 Btü = Zibro S 2041

Gayet açık oldu galiba!! Ne dersin.
    quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw efeler nedir tartışdığınız kardeşim

Aloo 27/28m2 alan için Fuji Inv.kaçlık takılacak kardeşim,yokmu birisi!!

Birol sen yarın Zibro için cevap ver gari,bunlardan hayat yok anlaşılan+

Eyvallah+

• Birol selamlar

-25m2 9xluk zaten olmaz yada dediğin verimde çalışır v.s bunu anladık
    -ama örneğin 28m2(Antalya)Fuji 12xlik Inv olur Hocam,yada budamı olmaz şimdi

neyse Fuji yi geçtik şimdi++

-Zibro 2041>28m2 de OK diyelim,sizin katalogda şöyle geçiyor;
    Soğutma;12.500>>2.700/14.100
    Isıtma;17.100>>2.400/20.700

Ancak ben dün Mits.Elec. KlimaPlus ın Sitesindeki bir form var>>Gelin Klimamızı birlikte seçelim diye>>>
    oradan ilgili yerleri doldurarak devam ettim(28m2 lik alan için) çıkan sonuç ve tavsiye edilen cihaz tipleri şu oldu;

Isıtma için>9.102 BTU
    Soğutma için>9.632 BTU

Cihazlar ise;

-Klasik>GE35VB
    -Power Inverter>GE35VA>>>2.225 fiyat görünüyor ve aklıma yattı gibi bu model! (EER/COP ta güzel 2041 gibi yada çok çok daha azı)
    -Inverter>HC35VA

Hocam şimdi bu çıkan değerler ve tavsiye diye çıkan değerler v.s palavramı yoksa harbimi,çünkü gördüğüm kadarıyla
    28m2(Antalya diye belirttim o sitede) ortalama 9100/9600 BTU istiyor,senin yorumun nedir,çünkü sen yukarıda sanırım ortalama 13.104 BTU
    çıkardın yada senin mantık veya değer sistemin burada farklı işliyor ve doğru olabilir v.s???

++
    Hani bu arada öğrenmiş oluyoruz doğru sistemi bulmak için!

++

Klasik 18xlik filan almam Hocam,zaten kullandığım Vestel 18xlik klasik,bir daha niye klasik alayımki!
    Inverter alarak daha uzun süre kullanmak salonda amacım!
    Yazın biz en fazla 2,5 ay klima kullanırız(kesinlikle toplam 75/80 günü geçmez) ama kışın bu süre yaklaşık 5 aydır,dikkatini çekerim!!

Not;Voltajlar bizim burada hikaye 180/190 lara bazen iyi diyoruz(Kışın) yazında 200 e iyi diyoruz!!
    Ama bütün MARKA diye geçinen baba Klimalar dökülüyor yada ciddi performans kaybı yaşıyorlar!!!
    Bizm Apt.3 kişide Mitsu Elec.var habire bana Voltajı soruyorlar(ben sürekli ölçüyorum)200 de Mitsu lar az üflüyor/duruyor
    v.s deyip duruyorlar bana!!190 da çalışmıyor diyorlar!!
    Vestel de sorun yok 175/185 volta kadar soğutmada sorun yok,1805/190 da ise ısıtmada biraz perf.düşüyor ama çalışıyor
    diğer bazı marka klimalar ciddi sorun yaşıyor(Kart yakma olaylarıda ayrı tabiki onlarda)

Asıl sorun burada,adam UruruSarara almış bizim Mah.birisi,amcamın kartı yanmıştı geçtiğimiz kış,çıkarılan fatura çok abuk idi(Garantiyede sokmamışlar!!)

++

• Sevgili @albani;

Öncelikle şunu söylemeliyki benim yıılardır uyguladığım ve bugüne kadarda beni hiç yanıltmayan hesabım şudur pratikte, m3 x 160-180-200 .160 korunaklı yalıtımlı,180 Türk satandartı evler Çatı ve altı boş hariç,200 ise çatı kat çift cephe,boş altı dükkan v.s. Burada çıkan değerleri Marmara'dan Adana 'ya kadar kullanabilirsiniz vede yanılmazsınız kesinlikle.Çıkan degeri sıfırasıfır seçmek ise tecrubeye kalmış,yani meslek sırrı.Sizin verdiğiniz bilgi doğrultusunda 28 m2 alan bana göre 3,5 kw lık klima Antalya sıcağını ve nemini düşününce Riskli,Isıtma Antalya için makul.yani burada iş tecrube , binanın konumu ve sizin isteklerinize kalıyor.

Şimdi gelelim Fiyat kıstaslamasına,2041 Cop değerleri nominal kapasitesi 17.100 btü iken 4,43 dür.MSZ GE35 ise nominal(4 kw)13,640 btü iken 4,19 dur.( 5,3 kw) max. yani 18.000 iken sizce COP nedir,böyle bir veri yo ama ben tahminimi söyleyeyim 3,5 altında olduğu kesindir.Bu şu demektir ki hep yapılan yanlışları düzeltmek adına vurguluyorum,25 m2 üstü alanda ne kadar korunaklı olursa olsun 4 kw lık makinalar 3,5 kw lık makinalara göre toplam tüketimde daha az harcarlar.Marka gözetmeksizin söylüyorum vede 4-4,5 kw serini ürünleri Türkiye pazarına sunan tüm markaları destekliyorum.Çünkü Türk ev sisteminde standart 100-115 m2 evlerin salonları 25-30 m2 arası.buda şu oluyor 12lik küçük,18 lik büyük.Çözüm 4-4,5 kw lık ürünler hem tüketimde ekonomik hemde konfor ideal.

Şimdi Fiyat farklarını inceleyin 200-300 tl fark eder.Azmı diyebilirsiniz ama vermeyi düşündüğünüz 2200 TL gibi bir parada az değil.Bu ürünü min. 10 yıl kullansanız rahat,konfor ve tüketimi düşününce bence çokta değil.

Voltaj konusuna gelince malesef Türkiye genelde böyle.ZİBRO İnv. serilerini 140 volta kadar bizzat test ettik.160 voltta kadar inanın performans düşmesi bile yok.140 voltta cihaz 1/2 saat çalışıyor ve daha sonra hata vermeye başlıyorki buda normal.

Kart patlaması olayınada değineyim biraz.Kart patlama arızası düşük voltajdan değil,yüksek voltajdan kaynaklanır.Diyeceksinizki normali bulamadık yüksek nerede.Şöyle izah etmeye çalışayım,şebekede voltaj düşüklüğü yaşanmaya başladıkça Tedaş çı arkadaşlar kıyak yapıp trafo çıkışını yükseltip doping vererek işi toparlamaya çalışıyorlar,eh işede yarıyor.Ama!! tüketim düştüyünde olan oluyor işte 220 yerine geliyor 260-280 kart gümmmm!Yada elektrikler gitti ilk geldiğinde yüklenme olmuyor sonuçta kısa anlık bir sürede olsa o aralar belki 300 volt,ne olacak tabi GÜÜÜMMMM!!!!Yok mu bunun çaresi derseniz aslında ,aslında kartlar üzerinde 250 volt zener diyot(varistör)var bu 251 voltu gördümü patlar kısa devre yapıp cam sigortayı attırır ve cihazı korur.Ama her zaman olmuyor malesef.

Birde inverterde iyi topraklama şart.Kaçak için emniyetin dışında özellikle dış ünitede oluşan indiksiyon akımının deşarjı için , buda ağır elektronic oaln inv. için olmazsa olmaz.

Ya şaka bir tarafa bu kart işini fazla kurcalarsak zaten inv. alınmaz.

Kafan daha çok karıştırrdım galiba ama,buda benim huyum ne yapayım çok ince eleyip sık dokurum.İnan ki bir malı alırken bazen ben bile kendime sinir oluyorum.Hele hanın neredeyse boşayacak oluyor.

Hayırlısı olsun İşallah.Seni kuraralım Vestel'den.Zibro lu yapalım.Elimizden gelen inceliyi yaparız.

• Birol Hoca
    Zaten adam gibi çalışan bir tek sen varsın(işin teknik v.s kısmında)diğer bazı kişiler ise sadece "gazcı" kısaca veriyorlar gazı!

-Yazdıklarını çok iyi anladım,karışık filanda gelmedi,bilakis tam istediğim gibi

-BTU hesap işindeki olayıda anladım,marjlı makine almak v.s bunlar OK

-Bahsettiğim UruruSarara olayında ise dediğin gibi aşırı yüksek gelen voltajdan olmuş,çünkü burada normal saatlerde düşük
    iken gece 3 den sonra 250/260V oluyor(kaç sefer bunu ölçtüm!!)sanırım böyle bir anda Kart uçmuş!

-Ancak bizim komşulardaki Mitsu lar kesinlikle 200 ün altında verim vermiyor,özellikle 190/180 bandına inince bunu bizzat tesbit ettik!!
    Bende üfleme ve perf.aynen devam ama Mitsu larda öyle değil!!zaten kaç sefer Mitsu nun Servisi geldi.....abi Voltajlar düşük böyle
    çalışır bunlar.... dedi ve gitti herifler

-O dediğin fark olan 200/300 kağıt süre/konfor v.s olarak bakılınca önemli değil!

-Anladığım kadarıyla bana her iki konumda(Soğukta ve Sıcakta)ortalama 13bin BTU üreten makine lazım?????
    Veya 4,5KW??

-Zibro daki voltaja göre çalışma perf.değeri görüyorumki çok iyi,çünkü bu olay bizim bulunduğumuz yer itibarıyla çok çok önemlidir!

-2041 e bakıyorum EER;4,14/COP;4,43 doğru bakıyorum değilmi ??? bunlar oldukça iyi değerler o kapasiteye göre,hatta Mitsu Power dan
    biraz daha yüksek! Fuji dende yüksek!
    Bir dikkatimi çekende 3 yerde görmüştüm Zibro çalışırken ama modellerini bilmiyordum ve Dış Ünite ciddi olarak sessizdi

++
    Not;Birol birde dikkatimi çeken bir şey var(Sizin katalogdan okuyorum)>>2041 için Soğutma alanı;16-24m2 ve Isıtma içinde 17-21m2 görülmektedir,
    iyide o zaman 28m2 de 2041 nasıl uyuyor Hocam???
    ++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 18 Ağustos 2009; 19:20:50 >

• @albani burası Fujitsu sayfası amaarkadaşlara ayıp olcak biz Zibro ya çevirdik gib.Gerçi verdiğimiz bilgilerin çoğunluğu herkese lazım gerekli bilgiler.

Dış ünite sessizliği gerçekten şaşıtıcı,ilginç olan bazıları iç ünitedende sessiz !!!! 2035-2041 42db. 2053 yüksek fanda 44 db. ve inanınki değerler birebir gerçek.1735 iç ünite alçak fanda 25 db,müşteriye dinletiyoruz ben ses duymuyorumki diyorçZaten normal insan kulağı 27 db altını da duyamaz.

Kullanım alanına gelince sizdeki katolog eski galiba ,şuanki katoloğlarda veya bizim sitemizdeki katoloğlarda kullanılabilir alan yok.Avrupada kullanıma göre hazırlanmış olan katolog bilgisi olabilir.Oranın iklim şartlarına göre veriler olabilir.Benim hesabıma güvenin 20 yıldır hiç şaşmadı Allaha şükür.

Övgünüz için teşekür ederim.Bu sektörde iyi çalışan tek değilim mutlaka,ama az bulunan cinsinden olduğum kesin.Aslım Akseki ticaret içinde doğdum ama teknik olarak yanlış olanı ticari olarak doğrurudur diyemiyorum.Sanki sanatıma hakaret gibi geliyor.İşimide sanat açısından çok seviyorum.Ekonomik yönden doyursa ustalığımızın kıymeti bilinse,ticaret kısmını bırakır,servis kısmından devam ederdim seveseve lakin Türkiye de en ucuz akıl ve emek ne yazıkki!!!

• quote:

@albani burası Fujitsu sayfası amaarkadaşlara ayıp olcak biz Zibro ya çevirdik gib.Gerçi verdiğimiz bilgilerin çoğunluğu herkese lazım gerekli bilgiler.

Dış ünite sessizliği gerçekten şaşıtıcı,ilginç olan bazıları iç ünitedende sessiz !!!! 2035-2041 42db. 2053 yüksek fanda 44 db. ve inanınki değerler birebir gerçek.1735 iç ünite alçak fanda 25 db,müşteriye dinletiyoruz ben ses duymuyorumki diyorçZaten normal insan kulağı 27 db altını da duyamaz.

Kullanım alanına gelince sizdeki katolog eski galiba ,şuanki katoloğlarda veya bizim sitemizdeki katoloğlarda kullanılabilir alan yok.Avrupada kullanıma göre hazırlanmış olan katolog bilgisi olabilir.Oranın iklim şartlarına göre veriler olabilir.Benim hesabıma güvenin 20 yıldır hiç şaşmadı Allaha şükür.

Övgünüz için teşekür ederim.Bu sektörde iyi çalışan tek değilim mutlaka,ama az bulunan cinsinden olduğum kesin.Aslım Akseki ticaret içinde doğdum ama teknik olarak yanlış olanı ticari olarak doğrurudur diyemiyorum.Sanki sanatıma hakaret gibi geliyor.İşimide sanat açısından çok seviyorum.Ekonomik yönden doyursa ustalığımızın kıymeti bilinse,ticaret kısmını bırakır,servis kısmından devam ederdim seveseve lakin Türkiye de en ucuz akıl ve emek ne yazıkki!!!

yaw sadece Fuji yazılacak diye bir kanun yok
    kaldıki Fuji ciler hayatından memnun+burada özellikle senin yazdıklarında çok genel vede bilinmesi gereken
    bilgilerdir

-Dış ünite kesin diğer tüm markalardan daha sessiz!
    -2041 OK+ ancak parasını hiç sormuyorum gari
    -Atlas Klimamı dır sizin Bayi??yada kimler Antalya da?? ben geçen sene Atlas a bir sefer uğramıştım+
    Hayırlı işler++

• @albani PM kapalı mail attım gelmezse mbolmez@gmail.com mail at,klima alımı konusunda kıyağımız olur.
  • Sevgili Manas35,
    ASYA14LCC modeli hala devam ediyor, yani ASYA14LGC diye bir model yok Fujitsu'da. Dediğiniz gibi 40 m2 ye kadar gönül rahatlığı ile veriyorum ben bu cihazı.

Saygılarımla

Cumhur Demirkahyalılar

quote:

Orijinalden alıntı: manas35

Albani Hocam geçen seneki yılın klimasının Fujitsu olduğunu bende katılıyorum. Hatta sizi desteklemiştim.

Fakat hocam bu sene LCC serisi yerine gelen klimaların performas değerleri daha da düştü.

Neden daha düşük bir seri getirdiler hala anlamış değilim.

Aşağıda LCC ve yeni gelen LCG serilerinin değerlerini veriyorum.

değerler ısıtma performansı değerleridir.
    NOMİNAL - MİN - MAX

ASYA09LCC 12.300 1.700 18.070 ASYA09LGC 10.900 1.700 15.345
    ASYA12LCC 16.400 3.000 22.900 ASYA12LGC 13.640 3.000 19.100
    ASYA14LCC 19.100 3.000 28.700 ASYA14LGC 17.070 3.000 23.870

Hele 14LCC dehşet bir cihazdı. 14000 btu inverter seri olarak geçmesine rağmen
    rahatlıkla 30-35 m2 ye takılabilirdi.

• Değerli arkadaşlarım merhabalar,
    Çok uzun süredir foruma giremiyorum işlerimizin yoğunluğu sebebiyle malum yaz dönemi. Tabi keşke sizin sandığınız gibi işimiz sadece split klima olsa... Bu markanın splitinden multi serisine, profesyonel cihazlarından, VRF sistemine kadar oldukça yoğunuz. Değerli arkadaşım Ziton'da inanılmaz yoğun ve Antalyadaki başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Sevgili Albani, walla inanki keyfimizden cevap vermiyoruz diye bir şey yok. Müthiş bir yoğunluk var ama inanki seninle tanışmayı çok istiyorum. Oturalım şöyle bir kaç saat konuşalım. Çok isterdim....

Kısa bir bilgi vermek gerekirse, Fujitsu'da bu yıl için büyük bir değişiklik yok. Tek büyük değişiklik VRF serisinde gerçekleşti. Yeni nesil VRF Plus serisi Eylül ayından itibaren Türkiye'de. İlgilenen arkadaşlar yakından takip etmeli mutlaka diyorum.

Her zaman olduğu gibi sormak istediğiniz bir şeyler olursa emrinize amadeyim...

Saygılarımla

Cumhur Demirkahyalılar

• Değerli arkadaşlarım merhabalar,
    Çok uzun süredir foruma giremiyorum işlerimizin yoğunluğu sebebiyle malum yaz dönemi. Tabi keşke sizin sandığınız gibi işimiz sadece split klima olsa... Bu markanın splitinden multi serisine, profesyonel cihazlarından, VRF sistemine kadar oldukça yoğunuz. Değerli arkadaşım Ziton'da inanılmaz yoğun ve Antalyadaki başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Sevgili Albani, walla inanki keyfimizden cevap vermiyoruz diye bir şey yok. Müthiş bir yoğunluk var ama inanki seninle tanışmayı çok istiyorum. Oturalım şöyle bir kaç saat konuşalım. Çok isterdim....

Kısa bir bilgi vermek gerekirse, Fujitsu'da bu yıl için büyük bir değişiklik yok. Tek büyük değişiklik VRF serisinde gerçekleşti. Yeni nesil VRF Plus serisi Eylül ayından itibaren Türkiye'de. İlgilenen arkadaşlar yakından takip etmeli mutlaka diyorum.

Her zaman olduğu gibi sormak istediğiniz bir şeyler olursa emrinize amadeyim...

Saygılarımla

Cumhur Demirkahyalılar

• Ben şimdi anlamadım? ben bayiye gittiğimde orda 14LCC mi olucak yoksa 14LGC mi? ikiside değerleri farklı makinalar sonuçta. yoksa bana 14LCC die 14LGC mi satıcak bu arkadaşlar?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.