Şimdi Ara

Fujitsu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    herkese ilgilerinizden dolayı şimdiden teşekkürler.

Önümüzdeki hafta ısıtma amaçlı klima almak istiyoruz.
    Oturduğumuz ev İzmir bölgesinde müstakil.
    Isıtılacak alan alt kat, tek oda, yaklaşık 45m2.

Bir "büyük" cihaz yerine, iki "küçük" cihaz almak mantıklımıdır (hava akımını, ısı dağılımını vs.yi de hesba katınca)?

Kağıt üzerinde C.O.P. değerlerine, tüketimlerine bakınca, birkaç senede daha yüksek alım maliyeti kendini amorti ediyor.

Yine kağıt üzerinde iki tane ASYB 09 Plazma (3,60kw nom. (0,5~6,1kw)) yeterliymiş gibi görünüyor.

Tavsiyelerinizi rica ediyorum.
  • iki cihaz tüketim anlamında daha ekonomik olur.Yanlız 45 m2 çin 2 adet 12 lik daha uyğun.' adet Zibro 1735 3200 TL civarında mükemmel olur.COP 4,52 hangi 18 lik veya 24 lük makinada 4,52 COP varki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: callottemre

manas35 önceki 10 sayfayıda hızlıca okudum ama iklimsanın sattığı general markasının akbay klimadakiyle aynı klima olup olmadığını tam anlamadım.iklimsanın genarali ASHA serisi 3.kalite fujitsu mu açıklarsanız sevinirim. bir önceki msjınıza göre 3.kalite olmadığı anlamı çıkıyor ama daha açık yazar mısın?

Arkadaşım kendi tespitimi aktardım. Vidalarına kadar aynı klima..
  • silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callottemre -- 25 Eylül 2009; 10:48:07 >
  • ARKADAŞLAR 25m2 SALONUM VAR KUZEYE VE BATIYA CEPHELİ ÜSTÜ TERAS 8m2 PENCERE VAR (TOPLAM ALANDIR)
    EGE BÖLGEİ İZMİRDE OTURUYORUM KLASİK KABA HESAPLARLA KLİMA SEÇİMİ YAPTIĞIMDA 14000 ISITMA KAPASİTELİ KLİMA ÇIKIYOR.
    ÇOK DETAYLI ISI KAYIP HESABI YAPTIĞIMDA 22000 ÇIKIYOR
    DUVARLAR DA YALITIM YOK. Fujitsu ASYA14LC MODELİ DÜŞÜNDÜM AMA UYGUNMUDUR YETERLİ KALIRMI.
    YORUMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Arkadaşım normal arakat olsaydı, rahat kurtarırdı. Yine kurtarır ama max seviyelerde daha fazla çalışır daha fazla elektrik ödersin.
    uygun 18000 lik bulmaya çalış bence ayrıca güneşten tam yararlanamayacaksınız galiba.
  • Bugün izmirden general asha 14000 ınverter klima aldık arkadaşa, işin ilginç yanı gittidigimiz magaza çalışanı bize abi hangi forumdan siz dedi şaşırdık ne forumu diye arkadaş sordu biri bugün bu forumdan gelip bu magazadan 12000 btu plazma general almış şaşırdım ama iyi yapmış acaip ucuza satıyorlar, bizde süper uygun fiyara 12 taksitle aldık pazartesi klima gelecek o zaman izlenimlerimi aktarırım.
  • bu gün elektirkçi çagırdık kablolama yaptırıyoruz ama elektirkçi bizden cahil çıktı, bu klima içerdenmi dışardanmı güç alacak ve 3X2,5 kablo yetermiki, 20 amper siemensde gecikmeli sigorta taktırıyoruz dışarıyada 5 metre fazla elektrik kablosu bıraktıryporuz acaba uygunmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: manas35

Arkadaşım normal arakat olsaydı, rahat kurtarırdı. Yine kurtarır ama max seviyelerde daha fazla çalışır daha fazla elektrik ödersin.
    uygun 18000 lik bulmaya çalış bence ayrıca güneşten tam yararlanamayacaksınız galiba.

izlenimlerin için teşekkür ederim. ama 14 lük olan (cevabını aldıktan sonra okudum) klima yı aldım bakalım ısına bilecekmiyiz eğer sorun yaşarsam binanın üstüne izocam döşemeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fahri_y81 -- 27 Eylül 2009; 15:48:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahri_y81

quote:

Orijinalden alıntı: manas35

Arkadaşım normal arakat olsaydı, rahat kurtarırdı. Yine kurtarır ama max seviyelerde daha fazla çalışır daha fazla elektrik ödersin.

izlenimlerin için teşekkür ederim. ama 14 lük olan (cevabını aldıktan sonra okudum) klima yı aldım bakalım ısına bilecekmiyiz eğer sorun yaşarsam binanın üstüne izocam döşemeyi düşünüyorum

Hayırlısı olsun. Güle güle kullanın

normal sabit hızlı klima alsaydınız 18000 btu klima alacaktınız. evinizdeki klima şu anda ısıtmada 19100 nominal kapasiteli klima

inşallah sizi üzmez.

• merhabalar bende general 12 plazma aldım ısıtmada baya iyi gibi kış gelsin ve havalar soğusun sanırım o zaman generalle fujitsu aynımı görücem
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet izmirli

merhabalar bende general 12 plazma aldım ısıtmada baya iyi gibi kış gelsin ve havalar soğusun sanırım o zaman generalle fujitsu aynımı görücem

ya kardeş sen klimanın kutusunu görmedinmi acaba, ne yazıyor kutu üzerinde aynen şu yazı var GENERAL-FUJİTSU sence bu yeterli degilmiki daha ne ispat istiyorsun koca japon firması yalanmı yazacak cilop gibi cihaz aldın bende aldım 14000 asha ınverter ve süper kışa ise yakacak ortalıgı bekle gör
  • sevgili hamburger o gün o mağazadan 12 plazma general alan bendim, 2 gün sonrada aynı şeyi bana söylediler ve bu arada hayırlı olsun ,benim cihaz inanın çok kısa sürede insanı terletiyor.umarım sizin cihazda çok iyi ısıtır ve soğutur memnun kalırsınız..................
  • arkadaşlar havalar birden soğudu izmirde ve general klima ne kadar iyiyiymiş anlamaya başladım,ısınma için süper bir klima.....iyiki general almışım diyorum bu soğuklarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet izmirli

arkadaşlar havalar birden soğudu izmirde ve general klima ne kadar iyiyiymiş anlamaya başladım,ısınma için süper bir klima.....iyiki general almışım diyorum bu soğuklarda

merhaba izmirli kardeşim, zaman biraz daha geçsinde bizde bakıyoruz en soguk zamandada eger ısıtırsa bende almayı düşünüyorum 16 metre kare yere,

bide havy ile mukayese etsenizde yani karşılaştırsanız bize acaba havy mi yoksa generalmi, bizde artık çankayaya ahmet beye selamınızı söyleriz.

• valla delidumrul kardeşim bende mitsu heavy 35zgx-s hyper inverter var tv odasında ama general kadar ısıtması iyi değil, eğer bilseydim tv odasınada general plazma alırdım.bence al çünkü fujitsu ile aynı belki sadece kasa ve plastik kalitesi biraz kötüdür o kadar(öyle diyorlar) ama teknolojisi aynı ve inan mitsu heavy nominal 12.400(2.400-12.400 tam hatırlamıyorum) general plazma ısıtma nominal 16.400(3.400-16.400) yani ısıtma olarak general çok çok iyi ve ben bunu bizzat yaşıyorum...alacaksan general tavsiye ederim kardeşim....
  • arkadaşlar general AWHZ14LBCZ modelini aldım 10 gün kullandım fatuma 3-4 tl gibi yansıdı filtrelerini otomatik temizliyor klimayı 18m2 odama taktırdım klima 21 dereceye ayarlı en düşük fan hızı olan süper quıet modunda kullanıyorum içerde dijital termometre var odam 23.4 ile 23.8 arasında değişiyor ben daha önce panasonıc kullandım ısıtmada general çok güzel bursada şu an dışarısı 8 derece 30 derecede çalıştırıp ağız çıkış sıcaklığını ölçtüm 57.2 derece üflüyor ben bu performansı hiç bir klimada görmedim 2.692 tl ye 12 taksit ve 4 ay erteleme olarak ağustos ayında alışveriş dükkanı com dan aldım herkeze tavsiye ederim ayrıca bu klima mim.kapasitede 90 wat elektrik tüketiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemil baba

arkadaşlar general AWHZ14LBCZ modelini aldım 10 gün kullandım fatuma 3-4 tl gibi yansıdı filtrelerini otomatik temizliyor klimayı 18m2 odama taktırdım klima 21 dereceye ayarlı en düşük fan hızı olan süper quıet modunda kullanıyorum içerde dijital termometre var odam 23.4 ile 23.8 arasında değişiyor ben daha önce panasonıc kullandım ısıtmada general çok güzel bursada şu an dışarısı 8 derece 30 derecede çalıştırıp ağız çıkış sıcaklığını ölçtüm 57.2 derece üflüyor ben bu performansı hiç bir klimada görmedim 2.692 tl ye 12 taksit ve 4 ay erteleme olarak ağustos ayında alışveriş dükkanı com dan aldım herkeze tavsiye ederim ayrıca bu klima mim.kapasitede 90 wat elektrik tüketiyor.

inşallah forumdaki klimacılar büyüttügüm yere inanırlar, klima güzelde işte orası düşündürücü eger doğru ise süperdende süper.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemil baba

arkadaşlar general AWHZ14LBCZ modelini aldım 10 gün kullandım fatuma 3-4 tl gibi yansıdı filtrelerini otomatik temizliyor klimayı 18m2 odama taktırdım klima 21 dereceye ayarlı en düşük fan hızı olan süper quıet modunda kullanıyorum içerde dijital termometre var odam 23.4 ile 23.8 arasında değişiyor ben daha önce panasonıc kullandım ısıtmada general çok güzel bursada şu an dışarısı 8 derece 30 derecede çalıştırıp ağız çıkış sıcaklığını ölçtüm 57.2 derece üflüyor ben bu performansı hiç bir klimada görmedim 2.692 tl ye 12 taksit ve 4 ay erteleme olarak ağustos ayında alışveriş dükkanı com dan aldım herkeze tavsiye ederim ayrıca bu klima mim.kapasitede 90 wat elektrik tüketiyor.

birde şuna taklıdımki bunada inanmazlar, diyorsunuzki agız çıkış sıcaklıgını ölçtüm 57,2 derece idi, bu sıcaklık anlıkmı idi yoksa degişkenmi idi sanırım anlıktır devamlı o dereceyi yani dakikalarca o dereceyi üfleyemez gibi geliyor bana,
    digital termometre ile ölçtünüz sanırım ve eger yazarsanız seviniriz, 57,2 devamlı üfledigi sıcaklıkmı ve hangi fan hızında (sanırım quılet modunda) ilk çalıştırmadamı ve anlıkmı bu çok önemli

• merhaba fujitsu nocria modelini alıcaklar generalin awhz serisini alsın herşeyi ile birebir aynı mal fujitsuda 3900 tl fiyat verdiler ben general markasını 2700 tl aldım. diğer modellerde ise general fujitsunun değerlerine çıkamıyor. generalin awhz seri fujitsu ile aynı yanlız çok baba bir makine eve gelen hayret ediyor.

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Bilal bey selamlar

-Nokria süper ama o fiyat üst gelir düzeyi bile aşar! yada Ururu-Sarara alır o zaman!!

-Fuji lar ortamı çok ciddi iklimlendiriyor,Daikin ile yarışır(bir diğer yeğenim Daikin den daha iyi diyor laf aramızda çünkü
    üst komşusunda Ururu-Sarara var ve ortak görüş Fuji biraz daha iyi!)

-Ben ortaya 2008 yılın kliması demiştim geçen sene,kimileri bouzldu yada neye göre dedi,ama ben dedim,ispatlamasınıda onlar yapsın gari
    Mitsu den kesin iyi,Tosh için bir iddiada bulunamam ama onuda geçer gibi geliyor bana!
    Tosh bana biraz sallama geliyor
    Zibro ise OK+iki yerde gördüm,inceledim dikkatimi çeken sessizliği idi!
    Fuji ler daha sesli geliyor bana+

++

Fuji nin yeterince çalışmadığını ısrarla söylemekteyim!!!
    Radikal bir uygulamaya geçin bence ve hak ettiği yere getirin bu aleti!hak ettiği yerde kesin değil ve kesin olan bir şey
    daha var Mitsu dan çok çok daha iyi,Daikin ile kafa-kafaya girişir,Tosh ta bana,Fuji nin yanında zayıf kalır gibi geliyor!
    çok gaz verdiler Tosh lara ama o gazı yiyecek bir alet değil!!!

Sizde Gazı verin gari,üstelik elinizdeki alet palavra değil

++
    KIPA ya vermişsiniz,geçenlerde gördüm;yaw orada o cihaz olurmu kardeşim!
    Kalitesini düşürmüşsünüz,yanındakilere baktım,ülen ne işi var dedim Fuji nin burada????
    Dış Ünitenin üstüne atmışlar İç üniteyi;bunlar doğru stratejiler değil Hocam!!

Hadi hayırlı işler+

++
    Birde 5 puanlık sorum olacak Fuji ler için

-28m2 Salon>>Inverter kaçlık olacak(sanırım 12lik;çünkü 25m2 de 9 luk takıyorsunuz)???
    -Yine aynı Salonda bu kez Klasik takılacak olursa kaçlık oluyor???

Teşekkürler+

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.