Akbay ne olur bilinmez ama,ısısan bu sektötde en iyi yapılanmış ve serayesi en güçlü firmalardandır.Daikin daha iyisini bulamaz,ha ısısan Daikinı bırakır o başka.
quote:
Orijinalden alıntı: Persopolis
sebeb, fabrikası bile hatta gelen kolisinde bile General-Fujitsu yazıyor,
ha birde bir önermede bulunayım lütfen bir yere not alınızabkay fujitsu, ısısanda daıkın markasını kaybedecekler bu kafa ile giderlerse.
daıkında çokta tınlar ısısanı, ne oldu zamanında arçelik daıkınla ayrıldıda daıkın battımı,yada teba olayı olduda ne oldu hiç, olan ısısana olur eger gururlu bir şirketse, daıkının magara modellerini satarlarsa (style ve ururu sarara dışında),daıkın kendisi gelir bizde yerli aracılardan kurtulmuş oluruz.
Dilerim dişe dokunur fiyatlar içeren bir kampanya hazırlanmıştır. Tabii aslı varsa .
quote:
Orijinalden alıntı: koko69
Dilerim dişe dokunur fiyatlar içeren bir kampanya hazırlanmıştır. Tabii aslı varsa .
Dünya kupası indirimleri geliyormu acaba, serin serin.
MERHABA ARKADAŞLAR, BİR BAKTIMKİ UZUN SÜREDİR SİZLERLE BİR ARADA OLAMAMIŞIM. AMA TAKDİR EDERSİNİZKİ GÖREVİM GEREĞİ TÜM EGE BÖLGESİNDEN SORUMLU OLMAK PC BAŞINDA OLMAYI ENGELLİYOR. DOĞALDIRKİ GEÇEN AY İSTANBULDA YAPILAN SODEX2010 FUARINDAN HABERİNİZ MUTLAKA VARDIR. FUARA GELEMEYEN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN AKTARMAK İSTERİM, FUJITSU STANDI EN İLGİ ÇEKEN VE EN YOĞUN BİR İKİ STANDTI. ABKAY GRUP FUARDA; TÜM RAC SERİSİ ( SPLİT ) VE PAC SERİSİ ( PROFESYONEL SERİ OLAN KASET, GİZLİ TAVAN VE TAVAN TİPİ ) MODELLERİNİN HARİCİNDE VRF PLUS SERİSİ, ISI POMPASI VE VRF DIŞ ÜNİTE İLE KLİMA SANTRALLERİNİN BİRLEŞİMİ OLAN DX BATARYA SİSTEMİNİ MÜŞTERİLERİNİN BEĞENİSE SUNDU. ÖZELLİKLE ISI POMPASI BİR HAYLİ İLGİ GÖRÜRKEN, VRF PAZARINDA TÜRKİYEDE ÖNLENEMEZ YÜKSELİŞİ İLE İLGİ ÇEKEN ABKAY GRUP 2009 YILI SONUNDA JAPON MARKALARI ARASINDA 4. LÜĞE YÜKSELMESİNİN HAKLI GURURUNU TAŞIMAKTA. DOĞAL OLARAK FUJITSU&GENERAL LTD. COMPANY ŞİRKETİNİN DE İLGİSİNİ ÇEKMEKTE, BUNDAN DOLAYIDIRKİ FUARDA STANDIMIZI ZİYARETE GELDİLER. GELELİM YENİLİKLERE; ABKAY GRUP HAZİRAN SONUNDAN İTİBAREN YEPYENİ BİR ÜRÜNÜ PİYASAYA ÇIKARIYOR. FİYATLAR OLDUKÇA UYGUN OLACAK. FUJITSU'NUN FİYATLARINDA BİR DEĞİŞİKLİK OLUP OLMAYACAĞI HAKKINDA İSE ŞU ANDA NET BİRŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM, OLURSADA SÜRPRİZ OLSUN SİZLERE.
HEPİNİZE EN DERİN SEVGİ VE SAYGILARIMLA
Tek sürpriz fiyatlar olur, bizde bu sözlerden sonra fiyat indirim bekleriz artık sizden
abi klimalar renault toros araba fiyatı çok para kalite ama kıskanıyorum doğrusu içim gidiyor herkesin bir merakı ulaşmak istediği şeyler var benimkide kaliteli bir klima fujitsu general mesela çok istiyorum ama ben desemki çevreme ben bu 18000 btu ınv klimayı 3000 küsür tl ye aldım kınarlar onun için firma dar hitap alanında kalmadan herkese hitap edecek uygun fiyatlı iyi performanslı cihazlarla daha çok kitlelere hitap edecektir.
Cumhur Bey selamlar
Kardeşim birazda fiyatlardan konuşsak şöyle güzel güzel
Ama NOCRIA ile ilgili hiç konuşmayalım
Bize Klasik/Inverter tatlı fiyatlar lazım,verdik gazı Fujitsu diye ama tık yok sizlerden!
Piyasa da "Yerliciler" cirit atıyor sadece!
Birde hala "tok satıcılar" var memlekette,onların zaten umurunda değil böyle işler
Yapın kardeşim ses getiren Kampanyalar v.s "VRF" lerden bize ne!! sanırım siz malı bu VRF lerden götürüyorsunuz
Fujitsu iyi hatta çok iyi,birde şu iyiliği bize fiyatlar olarak yansısa tam olacak!
Cumhur Bey hayırlı işler,kolay gelsin
Selamlar++
merhabalar arkadaşlar bende bundan 2 hafta önce 16m2 odama asya 09lgc fujitsu klima aldım.
ve performansından memnun kalmadım, servisi çağırdım ama malesef klimanın bağlantı yerlerinden gaz kaçırdığını söylediler. ve yapıp gittiler. ben fazla bir farkın olmadığını düşünüyorum.
cihazımı termo metreyle test etmeye karar verdim. bir tane küçük termometreyi iç ünitenin hava gelen kanallarına iyice yaklaştırdım ve sıcaklığı ölçtüm, ben kumandadan soğutmak için 18'de ayarlasam 26 dereceyide ayarlasam bilenler bilir hep aynı sıçaklıkta hava yollar klimalar (çalışma prensibi.) ölçtüğüm değerler 13-14-15 derece civarındaydı bazen 16 derece oluyor.....
iyice kıllandım inverter asya09lgc ve diğer fujitssu kullanan arkadaşlar, rica etsem benim gibi ölçüm yapıp buraya yazarmısınız derlerinizi. 25 derecede otomatik soğutma yapan klimam iç ünitenin hava kapakçıklarının arasına soktuğum termometrede 13 dereceyi gösteriyor.
birde bugün dış ünitenin sesini dinliyorum hafiften bir çıyır çıyır diye ses geliyor.kompresör fanı dışında gelen bir ses bu, ama hafif. dış üniteye giden bakır borularda antalyanın bu sıcak havalarında su damlaması normal mi birde böyle bişey çıktı bugün. bu klima beni çok korkutuyor. sizden acil cevap bekliyorum fujitsu inverter kullanıcıları. dış ünitenin sesini dinlemeyi sakın unutmayın. birde dış ünitenizden dışardaki sarılı olan bakır borularınızdan su damlıyor mu...
Öncelikle cihazınız R410a gazlıdır.Bu tarz cihazlarda gaz kaçağı söz konusu olursa,elektronik terazi ile gaz verilmelidir.Yani cihazdaki gaz boşaltılıp,iyice vakum yapılıp terazi ile cihaz üzerindeetikette belirtilen miktarda gaz şarjı yapılmalı.Bu işlem bu şekilde yapılmadıysa,soru yaşanır sürekli.Ayrıca soğutmada ağız çıkış ısısı 13 -16 derece çok normal gözükmüyor.Ama burada giriş hava ısısı da önemli ,yani oda ısısı nedir.40 derece ise,tabiki de çıkış ısısı da yüksek olacaktır.
Ayrıca bağlantı rekorlarındaki terlemede normaldir.malum Antalya nın nemi bayağı yüksek olur...
mbirol verdiğin bilgi için teşekkürler. klimadaki gazı boşaltılar havayı vakumlardılar 410 gazını verdiler. ama burdaki gazı teraziyle değilde basınçla verdiler 150 psi basınça ulaşıncaya kadar gaz bastılar. antalyada dış hava sıcalığı 35 derecedir ve bunun altına inmez buna göre normalmi soğutma ağzı çıkış ısısı, bunun bir standardı yok mu kaç olmalıdır...
Öncelikle bu tarzR410a gaz vermek cehalettir.Hele bu ben klimacıyım diyen biri için kör cahilliktir.Biraz sert yazdım,ama inanın klimacılık mesleğine zarar veren bu tip adamlara az bile.kesinlikle gaz tamamen boşaltılacak ,iyi bir vakum kesin şart min 30 dakika,sonrada kesinlikle elektronik terazi ile gaz tüpü çalkalanıp ters çevrilerek gaz verilecek.Başka türlü gaz şarjı kesinlikle yok...Bunu ben söylemiyorum, imalatçı, mühendis,Japon,Çinli,malezyalı hangi üretici olursa olsun tek bir kural var oda bu.....
quote:
Orijinalden alıntı: makmuh07
mbirol verdiğin bilgi için teşekkürler. klimadaki gazı boşaltılar havayı vakumlardılar 410 gazını verdiler. ama burdaki gazı teraziyle değilde basınçla verdiler 150 psi basınça ulaşıncaya kadar gaz bastılar. antalyada dış hava sıcalığı 35 derecedir ve bunun altına inmez buna göre normalmi soğutma ağzı çıkış ısısı, bunun bir standardı yok mu kaç olmalıdır...
hava giriş sıcaklığı 26 derece, klima ağız sıcaklığı 13 derece, klimamın derecesi 24 dereceye ayarlı otamatikte. sizce nasıl birol hocam.
birde bugün fujitsu teknik servisiyle görüştüm terlemenin normal olduğunu bakır boruların oradan su damlacıklarının oluşmasının normal olduğunu söylediler. birde gazı boşaltıp basınçla gaz verdiklerini söyledim, aslında olması gereken elektronik teraziyle dediler ama 150 psi basınçla verildiği zamanda sorun çıkmayacağını, bunun sorun çıkarmayacağını belirttiler..... hava giriş sıcaklığı ile çıkış ağzı sıcaklık farkının en az 10 derece olması gerekmektedir dedi teknik ekip...
Ağız sıcaklığının 8 derece olması lazım evvela !
quote:
Orijinalden alıntı: Yilmaz07
Ağız sıcaklığının 8 derece olması lazım evvela !
ınverter klimada bunu naslı anlayacagız acaba, açıklarsanız seviniriz.
yilmaz hocam çok düşük bir derece gibi gözüküyor 8 derece!!!
yerinde bir karar öncelikler bir termometre bul bu termometreyi klimanın üfleme yaptığı kapakçıkların oraya yaklaştıra bildiğin kadar yaklaştır ve ölç. herkes bunu yapsın değerleri verelim burda karşılaştıralım.
quote:
Orijinalden alıntı: makmuh07
yilmaz hocam çok düşük bir derece gibi gözüküyor 8 derece!!!
yerinde bir karar öncelikler bir termometre bul bu termometreyi klimanın üfleme yaptığı kapakçıkların oraya yaklaştıra bildiğin kadar yaklaştır ve ölç. herkes bunu yapsın değerleri verelim burda karşılaştıralım.
arkadaşım ınverter klimada bunu anlamak zorki ınverter klima hangi an hangi btuda çalıştıgını herkes anlayamaz, bunun için sordum.
Sen bir kaç gündür yoktun,Tatilemi çıkmıştın!!! yoksa Manisa yamı yattın,ama sana Manasa da çok uzun süre kalman yarayacaktır,yani bir kaç gün orada yatmakla düzelemezsin!
DH de İB Fake çakallarından sonra,en çok Fake ile gelen sensin!! Onlarda utanma yok,sıkılma yok,çünkü geçimleri buradan,ya sen niye geliyorsun sürekli Fake ile!!
Sn.Yönetici bunuda şutlayın aynen,gerçi P.tesi yie gelir ama yine göndeririz!!
++
iii akşamlar bende buğün fujitsu asya serisi 12 btu klimamı montajını yaptırdım... izmirde oturuyorum... ve odam 20 metrekare ama kullanma klavuzu azıcık yetersiz kalıyo ve kumandası biraz buyuk.... ama kendini bir numara diye sayan klimalardan değerleri daha iii orr ve err değerleri çok iii