Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • _png_ hocam, aynen teknik servis gibi sorulara secap vermişsin . Çok teşekkürler. Sayende forumumuz ilerliyor
  • _png_ den çok güzel bir yazı..

İşte forumda notebook övücü, kısa, hiç bir amaç taşımayan, daha önce cevabı verilmiş sorular soran post'lar yerine böyle yazılar görmek istiyoruz.
  • arkadaşlar yan komşun 6 ay önce asus a300 laptop almış. laptop u formatladım ve xp yi yeniden kurdum. bilgisayar o gün için hep bendeydi ve karşılaştırmalarını buraya yazmak istedim.

asusun özellikleri: celeron 1.5 256ram. paylaşımlı ekran kartı. 60 gb hdd. (ram 248 olarak çalışıyor)

1- asus cok hızlı acılıyor. ve baya bi pro yüklü olmasına rağmen masa üstü geldiği anda işlem yapmaya başlayabiliyorsunuz. bizim pc lerde ise masa üstü geliyor yinede bekleme yaşanıyor. aynı anda actım makinaları asus daha hızlıydı.

2- halının üstünde çalıştırdım asusu. ama fan saatler boyunca bir kere bile devreye girmedi. makina hemen ısınmıyor. fan çalışmıyor desen yeridir.

3- asusun kasasında hiçbir şekilde ısınma sorunu yok. bizimkilerde azda olsa var.

4- ekran kalitesinde 1424 iyi. tabi 128 paylaşımsız ona takılsa ne olur bilmem. ekranlarımız 15.4 onunki 14 dü sanırım.

5- bizimkiler çok şık duruyor ve ince. asus bu konuda başarısız.

6- asusun pili 4 saate yakın gidiyor. bizimkiler ise maum bilginiz

yani yazdığım 6 kARŞILAŞTIRMADA ASUS önde geliyor ama yinede ben f/s alırrdım :) bizim makinalarda bi asalet var yaa. bi al benisi var makinaların :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempatik -- 17 Eylül 2005, 15:36:00 >

• ya arkadaşlar bana yardım edin benim makinaya nazar degdi oyunlar da sorun var yine bazılarında donup kalıyo bazılarında takılarak yavaş oynuyo.ya ben göndericem notebooku servise sizce napayım oyunlar takılıyo beni deli ediyo bu arada benim notebookun açılma süresi 45 saniye falan pro kurduktan sonra sevgili kharon mail adresim hasi47@hotmail.com burdan bana ulaşabilirsin sorularımı cevaplarsanız sevinirim
  • sevgili png yani bilgisayar fişte degilken oyunlarda sorun çıkması normalmi diyosun ama benimkinde baya problem var yani baya takılıyo oyunlar yavas ilerliyo hatta dondugu oyunlar var bde sen bu bilgiye nerden ulştın
  • Merhaba,

1425 yeni aldım bazı sorularım olucak

1.pil süresi 1.30 saat kullanıyorum(wireless devamlı açık evde) bu normal mi?(30 dk oyun 1 saat sörf)
    2.Centrino Hardware Control yükledim cpu 75 derece hdd 35 derece normal mi?
    3.5gb lık image neden gözükmüyor disk yönetiminde?
  • @hasnuyar17

quote:

sevgili png yani bilgisayar fişte degilken oyunlarda sorun çıkması normalmi diyosun ama benimkinde baya problem var yani baya takılıyo oyunlar yavas ilerliyo hatta dondugu oyunlar var bde sen bu bilgiye nerden ulştın

Oyunların sorun çıkarması normal değil elbette, ancak daha yavaş çalışması normal. Dizüstü bilgisayarların fabrika ayarları, fişe bağlı değilken maksimum pil dayanımını sağlayacak şekilde yapılır. Elbette bu ayarları değiştirebilirsiniz. Ancak bu ayarları değiştirmek bence çok mantıksız, değiştirmeseniz iyi olur.

Masaüstüne sağ tıklayarak özelliklerine gidiniz. Ayarlar kulakçığından Gelişmiş düğmesine basınız. POWERPLAY(TM) kulakçığına geçiniz. Bu kulakçıkta ekran kartının o anki performans ayarları gözükmektedir. POWERPLAY(TM) Ayarları düğmesine basarak düşük ve yüksek pilde maksimum performans vermesini sağlayabilirsiniz.

Eğer sizde POWERPLAY kulakçığı yoksa muhtemelen benim sonradan yüklediğim bir yazılım veya sürücüler yer ve isimleri değiştirmiş olmalı. Bu durumda diğer kulakçıklara bakarak ilgili ayarı arayınız. Ayrıca ATInin sitesinden sürücülerinizi günceleyiniz. Belki güncelleme sonrasında oyunlardaki sorunlarınız da kaybolabilir.

Açılış süresini benim yaptığım gibi ölçme imkanınız olabilir mi? Böylece iki işletim sistemini karşılaştırmamız daha kolay olur.

@cempatik

1424'ten önce üç ay boyunca Asus m6wr (1.6 centrino, 512 MB ram) kullanma fırsatım oldu. Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum ancak farklı kulvarlarda olduğundan bu iki bilgisayarı karşılaştırmak çok doğru değil. 1424ün harici, bahsettiğiniz Asus'un ise tümleşik ekran kartı olması, bilgisayarları çok farklılaştırıyor. Özellikle pil dayanımı ve ısınma sorunlarının sebebi harici ekran kartı.

@excalibur07

Bir miktar araştırma yaptım ancak internette bu iki tuşa yazılım atayabileceğiniz bir uygulama bulamadım. Bunun üzerine basit bir uygulama geliştirdim. Yazılım fan düğmesinin yanındaki iki düğmeye basılınca sizin belirleyeceğiniz uygulamayı çalıştırıyor. Umarım istediğiniz buydu ve işinize yarar.

İndirmek için:http://rapidshare.de/files/5253828/FS1424TR_Setup.exe.html (0.6 MB)

@discrepancy, iasonion, arda1978

Nazik desteğiniz için teşekkür ederim.

• Ellerine sağlık, programı indirdim ama denemedim fakat güzel olduğuna eminim. Sayende bir şey daha öğrendik
  • png kardes sagol bana çok yardımın dokundu normal de pille çalışırken yavaş ilerleyn oyunlar fişe takınca düzeliyo ama bu normalmi yani herkeste varmı bu?merak ediyorum. bana senden ayrıntılı bilgi almam için telefon no verebilirmisin mail adresim hasi47@hotmail.com buraya gönderebilirsin sagol bana cok yardımın dokundu. sen olmasan yarın gönderiyodum bilgisayarı servise dediğim gibi numaranı verirsen sevinirim
  • bu arada senin için açılış ve kapanış süresini ölçücem yarın veririm nete allahın izniyle kendine dikkat et.
  • hasnuyar17, gereksiz yere telaş ediyorsun. Bilgisayarın fişe takılıyken sorun yaşamıyorsan teknik servise götürmene gerek yok. Ben sürekli fişe takılı kullanıyorum. Böylece belki pilin ömrü biraz azalıyor olabilir (belki) ancak bilgisayar maksimum performansla çalışıyor.

Dizüstü bilgisayarının içindeki en ilkel teknoloji pil teknolojisidir. Dolayısıyla bilgisayarın diğer donanımları kendilerini pil teknolojisine göre ayarlamak zorunda kalıyorlar. Böylece bilgisayarın açık kalma süresini uzatmayı hedefliyorlar. Aslında bu yapılan çok doğru, oyun oynarken bilgisayarın yavaşlaması küçük bir problemken, çok önemli bir sunum sırasında makinanın kapanması vahim bir problemdir. Bu konuda şu an için yapılabilecek tek şey bilgisayarı fişe takarak pil faktörünü devre dışı bırakmak.

Bu arada pilin ne kadar ömrünün kaldığını ölçen güzel bir yazılımın adresini de vereyim:
    http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/release/0310/mm0310.zip

Yazılımı çalıştırıp üzerine sağ tıklayarak Options... seçeneğini seçiniz. Battery Information kulakçığından pil bilgilerine ulaşabilirsiniz. Burada wear denilen kelime yıpranma anlamına gelmektedir. Buradan pilin % olarak ne kadar yıprandığını görebilirsiniz.

Üzülerek telefonumu veremeyeceğimi belirtmeliyim. Zaten versem de bana telefondan ulaşmak için bolca sabır + vakit gerekiyor.

Süreleri bekliyorum, sen de kendine dikkat et.

• png'ye sevgilerle
    siemens yazısının ekrana gelmesi: 9sn
    windows yazısının ekrana gelmesi: 17sn
    masaüstünün görünülenmesi: 39sn
    bilgisayarın tam olarak kullanıma hazır hale gelmesi: 43sn
    inşallah işine yarar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasnuyar17

png'ye sevgilerle
    siemens yazısının ekrana gelmesi: 9sn
    windows yazısının ekrana gelmesi: 17sn
    masaüstünün görünülenmesi: 39sn
    bilgisayarın tam olarak kullanıma hazır hale gelmesi: 43sn
    inşallah işine yarar

quote:

Orjinalden alıntı: _png_

FS 1424, XP home, bilgisayar soğukken açılma süresi:

17 s - düğmesine bastıktan sonra windows logosu görünme süresi
    43 s - mavi arkaplanın görünmesi
    66 s - masaüstünün görüntülenmesi

Çok teşekkürler, oldukça faydalı oldu. Bu ölçümlerden iki işletim sistemi arasında çok fark olduğu görülüyor. Açılış süresinden şikayetçi arkadaşların dikkatini çekecektir.

Yalnız bu değerlere bakarak XP pro'ya geçmeye düşünenlere pro lisansı satın almaları gerektiğini hatırlatayım. Dizüstü bilgisayarınızda XP home kurulu olması size malesef XP pro kurma hakkı vermiyor. Kurulu olan XP home OEM lisans olduğundan proya yükseltme de yapılamıyor.

Bu sürelerden ortaya çıkan diğer nokta ise FS1424 çok yanlış donanım + yazılım özellikleriyle satılıyor olması. Ben olsam FS1424ü 50$ farkla 512 MB ram + XP pro ile satardım.

quote:

Orjinalden alıntı: empra

Merhaba,

1425 yeni aldım bazı sorularım olucak

1.pil süresi 1.30 saat kullanıyorum(wireless devamlı açık evde) bu normal mi?(30 dk oyun 1 saat sörf)
    2.Centrino Hardware Control yükledim cpu 75 derece hdd 35 derece normal mi?
    3.5gb lık image neden gözükmüyor disk yönetiminde?

Hayırlı olsun.

1. 30 dakika oyun oynamadan + wireless kapalıyken 2 saatin üzerinde (ortalama 2.5 saat) dayanması lazım. Eğer böyle olmuyorsa pilinizde sorun olabilir. Pil ömrünü uzatmak için CHC yerine RM CPU Clock yazılımını da deneyebilirsiniz. Detaylı açıklamalar için önceki sayfalara bakınız.

2. HDD için normal. Bilgisayarınızda CPU sıcaklığını ölçen bir algılayıcı olmadığından sıcaklık her zaman 75 derece gösteriyor. Bilgisayarınızı ilk açtığınızda dahi böyle yüksek bir sıcaklığı göstermesinin sebebi budur.

3. Bu hangi yazılımın image'i? Daha fazla bilgi veriniz.

• sevgili png pro iyi ama bilgisayar home ile geldiğinden dolayı dün format atıp home kurdum recover cd si falan olduğu için daha rahat oluyo ama açılıp kapanma süresi daha çok hard diskin doluluk oranıyla alakalı işleti sisteminin olduğu sürücüyü fazla doldurma açılış ve kapanışın ne kadar hızlı olduğunu göreceksin. tabi format attıktan sonra dene bunu format atmadan silsen içindeki dosyaları faydası olmuyor..
  • quote:

Kurulu olan XP home OEM lisans olduğundan proya yükseltme de yapılamıyor.

png teşekkür programın için nefis olmuş

bu arada bu söylediğin bende olmadı

home'un üzerine direkt sorunsuz proyu kurdum
    service pack 2 ama
  • al png hoca;

siemens yazısının ekrana gelmesi: 12sn
    masaüstünün görünülenmesi: 50sn
    bilgisayarın tam olarak kullanıma hazır hale gelmesi: 71sn

kapanış tuşa bastığın andan itibaren 30 sn

böyle bende net olarak kronometre
  • quote:

Orjinalden alıntı: excalibur07

quote:

Kurulu olan XP home OEM lisans olduğundan proya yükseltme de yapılamıyor.

png teşekkür programın için nefis olmuş

bu arada bu söylediğin bende olmadı

home'un üzerine direkt sorunsuz proyu kurdum
    service pack 2 ama

Birşey değil. Sorun yaşarsan veya ilave isteğin olursa çekinmeden söylersin.

Elbette home üzerine pro kurulabilir. "Yükseltme yapılamıyor"dan kastım lisansla ilgiliydi. OEM home lisansını örneğin 10-15 USD gibi bir fiyat ödeyerek pro lisansına yükseltemezsiniz. Yeni lisans almanız gerekir. Aksi taktirde bilgisayarınızı servise felan verirseniz bir ihtimal yasadışı yazılım kullanmaktan sorun yaşayabilirsiniz. İlla yaşarsınız demiyorum, yaşayabilirsiniz diyorum. En azından servise götürürken orjinal işletim sistemini geri yükleyin. Sizler zaten yasadışı yazılım kullanmazsınız da, hani bilmeden, istemeden kazayla yasadışı pro kurarsanız, hata yapmayasınız diye söylüyorum.

Açılış süresi ölçümün için de ayrıca teşekkür ederim. Sadece hızlı açılıyor diye pro satın almaya veya korsan kurmaya değmeyeceğine karar verdim. Pro'nun home'a göre ilave özellikleri de benim açımdan bakıldığında dizüstü bilgisayarım için çok gerekli değiller.

@hasnuyar17

Home'a dönmekle iyi yapmışsın. Verdiğin bilgiler kesinlikle doğru. Yazılım yüklemek, sonradan kaldırılsa dahi sistem dizinini ve kayıt defterini şişirdiğinden işletim sistemi yavaşlıyor.

• re:_png_

cevap için saol bugün 45 dk nfsu wireless kapalı 2saat 10 dk çalıştı benim anlamadığım şarj olunca adaptörü çıkarıyorum daha sonra sistemi açtığımda %95 ten başlıyor.normal mi sence?
  • quote:

Orjinalden alıntı: empra

re:_png_

cevap için saol bugün 45 dk nfsu wireless kapalı 2saat 10 dk çalıştı benim anlamadığım şarj olunca adaptörü çıkarıyorum daha sonra sistemi açtığımda %95 ten başlıyor.normal mi sence?

Birşey değil. Belirttiğiniz süre oldukça normal.

Batarya bilgisayarı kullanmasanız da zaman içinde boşalır. Bu, bilgisayarın kapalıyken dahi az da olsa güç tüketmesinden kaynaklanıyor. Aksi taktirde wireless üzerinden wake-on-lan (ikinci bir bilgisayar kullanarak kapalı olan bilgisayarı açma) gibi teknolojiler mümkün olmazdı. Ayrıca bilgisayar kapalı olsa dahi, pilinin bitmesine yakın, uyarı ışıklarını cıvıl cıvıl yakabiliyor, öyle değil mi?

Aslına bakarsanız pili bilgisayardan söküp bir süre kullanmasanız da pilin şarjı azalacaktır. Bu pil teknolojisinin henüz emekleme aşamasında olmasından kaynaklanıyor. Bir kaç seneye kadar yeni pil teknolojilerin gelmesi ile bu sıkıntı da halledilecek.

Son olarak XPnin güç yönetiminin, bazı durumlarda pil şarj yüzdesinde yanılabildiğini de belirteyim. Öyle çok bir yanılma olmuyor tabi. Önceki yazılarımda adresini verdiğim bu takdir edilesi yazılımı da kullanabilirsiniz. Bu yazılım ayrıca pilin fiziksel yıpranma oranını da gösteriyor. Benim pilimin yıpranma oranı şu an için sadece %1. Yanlış hatırlamıyorsam temmuz ayında pili "kampanya"dan(!) yararlanarak değiştirmiştim.

quote:

Bu arada pilin ne kadar ömrünün kaldığını ölçen güzel bir yazılımın adresini de vereyim:
    http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/release/0310/mm0310.zip

Yazılımı çalıştırıp üzerine sağ tıklayarak Options... seçeneğini seçiniz. Battery Information kulakçığından pil bilgilerine ulaşabilirsiniz. Burada wear denilen kelime yıpranma anlamına gelmektedir. Buradan pilin % olarak ne kadar yıprandığını görebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.