Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar sizin bilgisayarda da pille çalısırken yani fişe takılı degilken oyunlar yavaşmı çalışıyor yani benimki öyle..
  • Tekrar merhaba dostlar uzun süredir online olmadığım için sizlerden uzak kaldım. Laptop'u aldığımdan beri bir problem yaşamadım DVD yazma dışında ve anladığım kadarı ile benden başka DVD yazan yok. Sizden tek istediğim kullandığınız DVD medyaları tanıtmak.
  • http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/release/0310/mm0310.zip

arkadaslar burada çince bişeyler yazıyor o dediginiz programı nasıl indirecegim? yardımcı olun lütfen
  • Ya bende aynısını soracaktım. Nasıl indirecez bu programı. Açıklayan biri olursa çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi discrepancy -- 28 Eylül 2005, 18:54:13 >
  • re:_png_ biraz uzun......

bu gün siemens call center'a tel açtım pil ömründen bahsettim bu arada son denememde 2.25 dk çalıştı ama sadece forumu kullandım yani sayfayı hızlı bir şekilde aşağıyada çekmedim scroll down yapınca fan çalışmaya başladığı için neyse adamlara konuyu anlattım bana telefondaki kişi deşarj süresinin 3.5 saat olması gerektiğini söyledi enaz şimdi kafam karıştı ne dersin? daha sonra makinamın 15 günlük olduğunu söyleyince cihazı istersen geri verebileceğimi söyledi.kendilerinden kayıt açtırırsam sadece onarım yapabileceklerini belirtti.sonuç ta aldığın yere götür(Eksen) onlar servisi Datapro'dan iade form verirlerse iade edersin dedi.pil süresi bu kadar gidermi sence 3.5 saat?? bu arada geçen dial up modemi kullanmak istediğimde modemi sorgulayınca bu aygıtı başka bir donanım kullanıyor diye mesaj veriyor bende hiç dokunmak istemedim kendi diagnostik programında modemi test edince hata veriyor hata koduna göre kendi sitesinde modem bozulmuş yanmış yada port çakışmasından bahsediyor.iyice kafam çalıştı hadi iade etsek alet fena değil ne alıcaz off off........

• quote:

Orjinalden alıntı: hasnuyar17

arkadaslar sizin bilgisayarda da pille çalısırken yani fişe takılı degilken oyunlar yavaşmı çalışıyor yani benimki öyle..

Sevgili Hasnuyar17, bunun cevabı evet. Dizüstü bilgisayarıma ulaştığımda (sanırım yarın) sebebini resimleriyle anlatacağım. Endişelenmene gerek yok.

quote:

Orjinalden alıntı: black_punker

http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/release/0310/mm0310.zip

arkadaslar burada çince bişeyler yazıyor o dediginiz programı nasıl indirecegim? yardımcı olun lütfen

Ve discrepancy. Kusura bakmayın. Orada tahminimce Japonca doğrudan indiremezsiniz gibi birşeyler yazıyor.

http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-Oakland/8259/

Siteye gidip hemen yukarıdaki:

You can download latest MobileMeter from here.

yazan yere tıklayınız. Karışıklık için özür dilerim.

quote:

Orjinalden alıntı: empra

re:_png_ biraz uzun......

bu gün siemens call center'a tel açtım pil ömründen bahsettim bu arada son denememde 2.25 dk çalıştı ama sadece forumu kullandım yani sayfayı hızlı bir şekilde aşağıyada çekmedim scroll down yapınca fan çalışmaya başladığı için neyse adamlara konuyu anlattım bana telefondaki kişi deşarj süresinin 3.5 saat olması gerektiğini söyledi enaz şimdi kafam karıştı ne dersin? daha sonra makinamın 15 günlük olduğunu söyleyince cihazı istersen geri verebileceğimi söyledi.kendilerinden kayıt açtırırsam sadece onarım yapabileceklerini belirtti.sonuç ta aldığın yere götür(Eksen) onlar servisi Datapro'dan iade form verirlerse iade edersin dedi.pil süresi bu kadar gidermi sence 3.5 saat?? bu arada geçen dial up modemi kullanmak istediğimde modemi sorgulayınca bu aygıtı başka bir donanım kullanıyor diye mesaj veriyor bende hiç dokunmak istemedim kendi diagnostik programında modemi test edince hata veriyor hata koduna göre kendi sitesinde modem bozulmuş yanmış yada port çakışmasından bahsediyor.iyice kafam çalıştı hadi iade etsek alet fena değil ne alıcaz off off........

http://www.fujitsu-siemens.com.tr/rl/products/notebooks/consumer/amilo/amilom.html adresinden sağda datasheet M1425 seçerseniz ürün özelliklerini indirebiliyorsunuz. Dokümanın içerisinde aynen şöyle yazıyor:

Power system
    Li-Ion battery, 6 cells, 10.8/11.1V / 4400mAH
    approximately. 3:00 hrs battery runtime, depending on usage

Yani yaklaşık 3 saat, kullanıma bağlı olarak değişir diyor. Üreticiler bu süreyi min. parlaklık ve kontrast ile ölçüyorlar. Size 3.5 saat deşarj süresi olması gerekir diyen kişinin ismini aldınız mı? Aldıysanız bir de ben bu kişiyle konuşayım, bakalım bana ne diyecek.

Elbette 1425 kullanıcılarına da sormanızda fayda var. Ben kullandığım 1424 ve kullanmadığım ancak neredeyse 1424 ile birebir aynı olan 1425 için 2.5 saat maksimum pil dayanımı diyebilirim. Ama dediğim gibi diğerlerine de sorunuz, içiniz rahat etsin.

• ismi mehmet zaten call-center elemanı bugün datapro'yu aradım orasıda call-center ben teknik anlamam dedi.yani senin anlayacağın pişman oldum.birde modem sorunu var çalışmıyor.akşam xp'yi yeniden kuracam.bu arada senin makinanın pil deşarj süresi nekadar?
  • Sevgili Hasnuyar17, kusura bakma seni çok beklettim. İşte söz verdiğim resimli açıklama.

Öncelikle masaüstünde sağ tıklayarak özelliklere geliyoruz. Ayarlar kulakçığına gelip gelişmiş düğmesine basınız.

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın...

PowerPlay kulakçığına tıklayarak PowerPlay Ayarları düğmesine basınız.

İşte burada bahsettiğim ayarları bulabilirsiniz. Ayarlar bilgisayar fişe takılı iken maksimum, pilde iken minimum performans verecek şekilde ayarlanmış.

Ekran kartları oldukça fazla enerji tükettiklerinden ayarların bu şekilde kalması mantıklı olanıdır. Ancak yine de isterseniz bilgisayarınızı yüksek pil ve düşük pil durumda da maksimum performans vermesi için ayarlayabilirsiniz. Böylece fişe takmasanız dahi bilgisayarınızın ekran kartı en yüksek performansla çalışacaktır.

Kısacası fişe takılıyken bilgisayarınızın performansı, donanım kusurundan değil, yazılımsal ayarlardan dolayı düşüyor. Bu yüzden içiniz rahat olsun.

@empra

Bahsettiğiniz Mehmet Bey ile görüşmeye henüz fırsat bulamadım. Benim pilim 2.5 saat kadar dayanıyor. Bundan fazlasını beklemek bu bilgisayarlar için haksızlık olur.

Modemle ilgili sorununuzu çözemediyseniz size yardımcı olmaya çalışayım.

Son olarak neden pişman olduğunuzu anlamadığımı söyleyeyim. Eğer dataproyu aradığınız içinse birşey diyemem ancak bilgisayarı aldığınız içinse, bilgisayarınızı tanıdıkça bunun değişeceğini söyleyebilirim. Yeter ki ona küsmeyin, bu bilgisayarlar gerçekten çok iyi.

Son olarak herkese hayırlı ramazanlar dilerim.

• herkese merhaba bendede 1424 var güzel bir form olmuş
    bir kaç oyun deneyimimi anlatayım blood reyna 2 yi fuul ayarlarla hiç takılmadan oynuyorum fakat 1424 çok ısınıyo.
    Fable - The Lost Chapters oyununuda hiç kasmadan ve takılmadan oynuyo. gta sanandreas ıda takılmadan oynuyo(ısınıyo tabi) ki bu saydıgım oyunlar baya bi agır oyunlar
    fakat Age of Empires III Trial oyununu kurdum ekran kartını güncellememi isteyip oyunu çalıştırmadı.ekran kartını nasıl güncelleyebilirim?
  • dvd yazma konusunda problem yaşamadım fakat biraz yavaş yazıyor oda problem olmuyor. pil dolu iken yukarda bahdettigim oyunları yine oynayabiliyorum tabiki pil azaldıkça performans azalıyor
  • arkadaşlar bende yaklaşı 1 haftadır xp pro vardı ve çok memnundum nfsu2 yi kasmadan oynuyordum ama dün xp home kurdum şimdi kasılmalar başladı sizce bunun sebebi ne aynı kasılma bilgisayardada var geç açılıp geç kapanıyo..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _png_

Sevgili Hasnuyar17, kusura bakma seni çok beklettim. İşte söz verdiğim resimli açıklama.

Öncelikle masaüstünde sağ tıklayarak özelliklere geliyoruz. Ayarlar kulakçığına gelip gelişmiş düğmesine basınız.

PowerPlay kulakçığına tıklayarak PowerPlay Ayarları düğmesine basınız.

İşte burada bahsettiğim ayarları bulabilirsiniz. Ayarlar bilgisayar fişe takılı iken maksimum, pilde iken minimum performans verecek şekilde ayarlanmış.

Ekran kartları oldukça fazla enerji tükettiklerinden ayarların bu şekilde kalması mantıklı olanıdır. Ancak yine de isterseniz bilgisayarınızı yüksek pil ve düşük pil durumda da maksimum performans vermesi için ayarlayabilirsiniz. Böylece fişe takmasanız dahi bilgisayarınızın ekran kartı en yüksek performansla çalışacaktır.

Kısacası fişe takılıyken bilgisayarınızın performansı, donanım kusurundan değil, yazılımsal ayarlardan dolayı düşüyor. Bu yüzden içiniz rahat olsun.

@empra

Bahsettiğiniz Mehmet Bey ile görüşmeye henüz fırsat bulamadım. Benim pilim 2.5 saat kadar dayanıyor. Bundan fazlasını beklemek bu bilgisayarlar için haksızlık olur.

Modemle ilgili sorununuzu çözemediyseniz size yardımcı olmaya çalışayım.

Son olarak neden pişman olduğunuzu anlamadığımı söyleyeyim. Eğer dataproyu aradığınız içinse birşey diyemem ancak bilgisayarı aldığınız içinse, bilgisayarınızı tanıdıkça bunun değişeceğini söyleyebilirim. Yeter ki ona küsmeyin, bu bilgisayarlar gerçekten çok iyi.

Son olarak herkese hayırlı ramazanlar dilerim.

ya png hoca ben ayarları açınca dediğin kulakçıklar yok göremiyorum...
    gelişmişe tıklayınca sadece genel bağdaştırıcı monitör sorun gider renk yönetimi var
    senin şekildeki seçenekler yok
    ne yapacağım...

• merhaba uzun süredir giremedik foruma.

maşallah arkadaşlar almış yürümüş :)

excalibur atinin sitesinden son driverları kurarsan dediğin kısmı görebilirsin.

bu arada ben de xp proya geçtim.. biraz daha hızlandı sanki..belki de psikolojiktir :)

herkese hayırlı ramazanlar..
  • ya arkadaşlar benim görüntü ayarlarında bi dandiklik var. ama ayarlayamadım. koyduğum resimdeki gibi çıkıyor web sayfaların bir kısmı. bilgisi olan varsa anlatsın yawsss.

• arkadaşlar atinin sitesin den ekran kartının driver ini indirdim ama bir işe yaramadı excaliburdan söz ediyorsunuz nerden bulabilirim tam bir site adresi söylerseniz sevinirim vede herkese hayırlı ramazanlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kharon

merhaba uzun süredir giremedik foruma.

maşallah arkadaşlar almış yürümüş :)

excalibur atinin sitesinden son driverları kurarsan dediğin kısmı görebilirsin.

bu arada ben de xp proya geçtim.. biraz daha hızlandı sanki..belki de psikolojiktir :)

herkese hayırlı ramazanlar..

kharon atinin sitesinden hangi driver indirilecek bir el atıver, elin paslanmasın sonra uzak kalma forumdan...
  • Arkadaşlar, kusura bakmayın. Bu konuya yeni mesaj atıldığında e-posta ile uyarılma özelliği nedense çalışmamış. Ben de uyarı e-postası gelmediği için kimse mesaj atmıyor sanıyordum.

Ben bahsettiğim kulakçıklar FS'in WinXP Home sürümü ile zaten açık geliyor diye biliyordum ancak değilmiş, çok özür dilerim. Bu kulakçıkları görünür yapabilmek için eski ATI Control Panel'i kurmak gerekiyor. Ancak bunu bulmak çok zor olduğundan bendeki paneli rapidshare'e gönderdim.http://rapidshare.de/files/6697595/cpanel.zip.html adresinden indirebilirsiniz. (10MB)

Yeni Catalyst sürücüleri ise boşuna indirmeyin, kuramazsınız. Malesef yeni Catalyst sürücüleri bizim bilgisayarın ekran kartını desteklemiyorlar. Ancak bildiğim kadarıyla Omega veya türevi sürücüleri halen kurabiliyorsunuz. Omega içinhttp://www.omegadrivers.net/ adresine bakabilirsiniz (İngilizce).

@cempatik

Sadece internet tarayıcınızda mı sorun var, yoksa tüm uygulamalarda mı? Eğer sadece internette ise tarayıcınızın font ayarları bozulmuş olabilir. Ancak muhtemelen tüm uygulamalarda bu sorunu yaşadığınızı sanıyorum. Bu durumda işletim sisteminin font yumuşatma (antialias) özelliği bozulmuş olabilir. Bunun sebebi muhtemelen bir oyunun çakılmasıdır.

Masaüstü özelliklerine gidip Görünüm kulakçığına gidiniz. Burada Efektler düğmesine basarak Ekran yazıtipi kenarlarını düzeltmek için aşağıdaki yöntemi kullan: seçeneğini işaretleyip aşağıdaki seçim kutusundan ClearType seçin.

Bir de ekran çözürlüğünün 1280x800 olduğundan emin olunuz.

• arkadaşlar ben de bu notebooku yeni aldım..
    ilginiz için teşekkür ederim.
    özellikle kharon arkadaşşıma ve tüm forumdaşlara teşekkürler...
  • arkadaşlar ben yaklaşık 3 aydır m 1424 kullanıyorum, gayet memnunum, ben aleti 1.780 milyona aldım acaba daha uygun fiyata alan varmı?, ekran gayet iyi ama sanırım allttaki subwooferdan cızırtı geliyor buda oldukça rahatsız edici bu sizdede varmı? ankaradaki yetkili servisin adresini bilen varmı, birde 1.6 işlemci ile 1.73 işlemci arasında çok fark varmı hız açısından, bilgiler için şimdiden teşekkürler..Acer TM 4062WLMi, Sonoma, 1.73GHz, WIDE, XP Home modeli daha iyi özelliklere sahip ama oda 1.800 milyon civarı acerın bir defecti mi var acaba yorumlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epidosin -- 20 Kasım 2005, 15:41:51 >
  • Merhaba

Fujitsu Siemens Amilo m-1425'ten gayet memnunum fakat bir sorun var...Bilgisayar başlarken F8'e basılı tutuyorum,başlangıç menüsü geliyor,"güvenli kip komut istemi" ni seçince bir süre sonra bilgisayar kilitlenip kalıyor.Bunu nasıl düzeltebilirim?(xp'yi yeniden kurmadan)Bu sorun bilgisayarı ilk aldığım l günlerden beri var...

Epidosin,yanlış hatırlamıyorsam Acer'ın aynı modelini ben de düşünmüştüm,fakat ekran karrtı 128mb yerine 64mb'dı,o beni düşündürüyordu.Notebookların çoğunda bios ayarı olmadı için video belleği 128'e yükseltilemiyor sanırım,dolayısıyla 128 mb ekran kartı isteyen oyunlar çalışmayabilir gibime geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katmai -- 21 Kasım 2005, 20:27:56 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.