Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani Minimum enerji harcasın istiyorum .Aslında Amacım yolculuk esnasında.Notebook Çantasında iken kulaklıkla müzik dinlemek ..Sanırım sizin dediğinizi güç seçeneklerinden ayarlayabilrim.
  • excalibur hocam zahmet olmaz ise anlat aydınlansın millet...

ben de bilmiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: nazgulmaster

Yani Minimum enerji harcasın istiyorum .Aslında Amacım yolculuk esnasında.Notebook Çantasında iken kulaklıkla müzik dinlemek ..Sanırım sizin dediğinizi güç seçeneklerinden ayarlayabilrim.

notebook çantasında iken notebook açık durursa vay o notebooğun haline....
    yakarsın aleti cayır cayır...

bide böle bişeyi 100-200$ lık bi mp3player ile yapabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 3 Eylül 2005, 0:47:04 >
  • bu olay benim başıma geldi.
    kapağını kapatınca laptop kapanıyodu. bios updaten sonra bu değişmiş tabi benim haberim yok.
    kapatıp çantanın içine koydum. onuda arabanın bagajına ! (hava sıcaklığı 40'C)
    1 saat sonra bi çaıkardım laptop yanıyo ! arka kısmına dokunamıyodum.
    allahtan kasası mg-Al alaşımlı. plastik olsaydı kasa kesin yamulmuştu!

sonuç hiçbirşey olmadı. datron matron olsaydı kesin giderdi.

quote:

Orjinalden alıntı: Vaio

quote:

Orjinalden alıntı: nazgulmaster

Yani Minimum enerji harcasın istiyorum .Aslında Amacım yolculuk esnasında.Notebook Çantasında iken kulaklıkla müzik dinlemek ..Sanırım sizin dediğinizi güç seçeneklerinden ayarlayabilrim.

notebook çantasında iken notebook açık durursa vay o notebooğun haline....
    yakarsın aleti cayır cayır...

bide böle bişeyi 100-200$ lık bi mp3player ile yapabilirsin

• Yaw tabiki cantada demekle biraz saçmalamışım kapağı açık olur cantanın .Hem benim çantanın terml özelliği var içerisi ısınmıyo Ofiste klima var eve geldiğimde notebook ve çantanın içi buz gibi oluyo .Bi kere tam kapanmamış yanıyodu makine.neyse konuya döneyim az çok anlaşıldı sanırım dediğim ..,sorduğum..
  • Demekki bizden başka buralarda DVD yazıcısını kullanan arkadaş yokmuş.
    Cevap gelmediği için böyle bir hisse kapıldım.
    Bu arada sık sık internete giremediğim için uzak kalıyorum biraz dostlar. Şimdi bir wireless access poin buldum beleş ordan takılıyorum. Ama en kısa sürede ADSL'e geçeceğim. Görüşmek üzere.
  • Bugün PC Gold'da CBOX denen notebooklar dikkatimi çekti..

Dizaynları Amilio 1450 serisinin tıpatıp aynısı... Unique bir kasa değil demek ki bu kasa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: kharon

excalibur hocam zahmet olmaz ise anlat aydınlansın millet...

ben de bilmiyorum

ZEVKLE KHARON HOCA;

DENETİM MASASI >> GÜÇ SEÇENEKLERİ >> GELİŞMİŞ >> TAŞINABİLİR BİLGİSAYARIMIN KAPAĞINI KAPATTIĞIMDA SEÇENEĞİNE >> HİÇ BİR ŞEY YAPMA SEÇENEĞİNİ SEÇECEKSİNİZ. DİĞER SEÇENEKLERİ KEYFİNİZ GİBİ AYARLAYABİLİRSİNİZ. UYGULA DEYİP KAPATIN.

BÖYLECE KAPAĞI KAPATTIĞINIZDA HER TÜRLÜ PROGRAMINIZ DOWNLOAD LARINIZ TABİİ Kİ WİNAMP INIZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKTİR.

İŞTE BÖYLE...
  • sagol excalibur

hocalar sesiniz yine kesik.
    bu esasında hayra alamet bir yandan da :)
    zira sorun yok laptoplarda demektir...
  • ya dostlar bu kapatma tuşunun yanındaki fan tuşunun solundaki 2 tuşa istediğimiz adreslere yönlendiremiyormuyuz...

bir yolu varmı
  • Arkadaşlar bende fs1424 ailesine katıldım.Aslında alalı yaklaşık bir ay oldu ama ancak msj atabiliyorum.Bu aralar işler çok yoğun.Bu modeli tercih etmeden önce forum sayflarında baya bi gezindim.Sizlerin de katkısıyla kara vermem çabuklaştı.Yaardımlarınız için hepinize çok teşekkürler.
    Aklıma takılan bikaç soru var yrdımcı olursanız sevinirim.

1-Benim makinenin fanı çok fazla devreye giriyo.Hemen hemen sürekli çalışıyo diyebilirim.Acaba havalar sıcak bundan dolayı mı bilemiyorum.Durum sizin maknlerde nedir acep?
    2-Makineye 512 ram taktırdım eskisine oranla daha iyi oldu ama açıkçası ben performansı beğenmiyorum.Özellikle windows baya bi gaç açılıyo.
    3-Ekran gerçekten çok güzel.Fakat saolsun yardımcım dosya verirken dosyayı ekrana tosladı.Şimdi sağ alt köşede 2-3 cm. usunluğunda bi çizik var.bunu şu bahsedilen temizleme sıvılarıyla geçirebilirmiyim yosa bu hep böyle mi kalcak.
    4-Makineyle birlikte gelen norman virüs prog. kullanan vrmı.Tavsiye ermisiniz.
    5-Makineye boiling point'i kurdum orta seviyede grafik ayarlarında bile takılarak çalışıyo.Yani performanı hiç beğenmiyorum önceden belirttiğim gib.Bunu H'in 4200 rpm olmasıyla ilgisi var mı?
    6-Daha önce arkadaşların dediği gibi benim makinenin de sol hoparlöründen cızırtı geliyo.Çağrı merkeziyle konuştum servise getirin dediler.Bu sorunu çözebilen var mı?

Sonuç olarak saydıkalrım dışında güzel bi alet.:Kasası süper kalite olmasa da yeterli kalitede ve çok şık tasarıma sahip.Wireless mükemmel çalışıyor.Şirkette modem odama çok uzak olsa da çok iyi sonuç alıyorum.Ha bi de şunu belirteyim işmi nedeniyle avrupa'ya çok sık seyahat ediyorum.Orda baya bi bilinen ve sygı dduyulan bi marka.Yani marka bilinirliği ve imajı çok sağlam.

Biraz fazla soru sordum kusura bakmayın.Tekrar görüşmek üzere.Hepiniz kendinize iyi bakın.

• Arkadaşlar;
    Bi de biraz konu dışı ama uzun süredir takip ettiğim forumda bazı kullanıcılar ki ben hepsinin de farklı accountlar açan tek kişi olduğunu düşünüyorum;
    hep belli markaların ve belli bir online satış sitesinin reklamını yapıyo bence çok yanlış bir tutum;aramızda böyle kullanıcıların olmaması çok güzel.Ayrıca sizlerden ricam bu topiğe bu amaçla yazan kişileri uyarlım,topiğimiz amacından sapmasın.
  • arkadaşlar amılo 1424 ün ekran kartı paylaşımlımı bide 1425 in ekran kartıyla ne farkı var bide notebook kapalıyken ışık yanıp sönüyo o neyin nesi ya?
  • arkadaşım o ışık hepimizin bilgisayarlarında yanıp sönüyor. forumda sadece kharon arkadaşımızda yanmıyo o ışıklar. laf aramızda sanırım onun makina bozuuk. kimse yüzüne söylemiyoo çaktırmaa :):)

quote:

Orjinalden alıntı: hasnuyar17

arkadaşlar amılo 1424 ün ekran kartı paylaşımlımı bide 1425 in ekran kartıyla ne farkı var bide notebook kapalıyken ışık yanıp sönüyo o neyin nesi ya?
  • cem hocam biliyordum benimkinin bozuk olduğunu da geçen gün farkettim
    batarya boşken yapıyor bende de aynı durumu..

yani benimki de sizinkiler gibi..
    beni dışlamayın.. :)

bu arada kimsenin yazmaması sorun olmadığına işaret mi
    yoksa millet aletleri sattı mı nedir yaw son durum?
  • Ya satmatık da başka bi sorunu da yokki bizm aletin.Geçen istanbula gelirken adanada unuttum adaptörünü.Şimdi yatiyo öle.İnternete bağlanma flm hayal zaten.Yurda gidince foruma biişler yazarım yine.
  • ya arkadaşlar size tavsiyem sakın home edition kullanmayın zaten kullanmıyosunuzdur heralde. makine geldiginde home vardı üzerinde oyunlarda sorun çıkarıyordu acayip kasıyordu profesyonel kurunca canavar oldu açılış ve kapanışı hızlandı. herkese tavsiye ediyorum benim makinede bi sorun yok şimdilik aman nazar degmesin bide daha öncede sormuştum 1425 ile 1424 ün ekran kartları arasındaki fark ne bilen varsa cevabı bekliyorum.
  • hocam benim açılış çok yawaş deli ediyor adamı...

yani sen diyosun ki..inanın geçin proya..

ne kadar değiştirir ki???
    harbi performans çok değişiyorsa yapalım tabi..biraz daha bilgi ltf
  • ewt ya bende home kullanıyorum.Acaba açılma süreleri açısından saniye olarak ölçebilirmiyis.Bunu bi karşılaştırablirsek daha faydalı olur hız açısından fark edip etmediğini öğrenmek.
  • @ICARUS

FS 1424, XP home, bilgisayar soğukken açılma süresi:

17 s - düğmesine bastıktan sonra windows logosu görünme süresi
    43 s - mavi arkaplanın görünmesi
    66 s - masaüstünün görüntülenmesi

Bilgisayarın bu noktadan sonra tüm yazılımları yüklemesi 1 dakika kadar daha sürüyor. Ancak bence bu süre açılışa dahil edilmemeli. Bence karşılaştırma için ölçülebilecek açılış süresi mavi arkaplanın ilk kez göründüğü zamana kadar olan süre. Bundan sonrası kurduğunuz yazılımların sayısına ve açılışta yüklenen yazılımların / servislerin yaptığı işlemlere göre değişiyor.

@hasnuyar17

1424 ve 1425in ekran kartları paylaşımlı değil. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin, 1424 9700SE kullanırken, 1425 9700 kullanıyor. İkisi arasında %10-20 arası bir performans farkı olduğu söyleniyor.

@notam

quote:

1-Benim makinenin fanı çok fazla devreye giriyo.Hemen hemen sürekli çalışıyo diyebilirim.Acaba havalar sıcak bundan dolayı mı bilemiyorum.Durum sizin maknlerde nedir acep?

Undervolting ile ilgili yazdığım yazıya bakabilirsiniz. Birkaç sayfa önce bir bağlantı vermiştim.

quote:

2-Makineye 512 ram taktırdım eskisine oranla daha iyi oldu ama açıkçası ben performansı beğenmiyorum.Özellikle windows baya bi gaç açılıyo.

Siz de açılış sürenizi ölçüp buraya yazın, karşılaştıralım.

quote:

3-Ekran gerçekten çok güzel.Fakat saolsun yardımcım dosya verirken dosyayı ekrana tosladı.Şimdi sağ alt köşede 2-3 cm. usunluğunda bi çizik var.bunu şu bahsedilen temizleme sıvılarıyla geçirebilirmiyim yosa bu hep böyle mi kalcak.

FS servisi ile görüşün ancak ben ekranı değiştirmenin dışında bir şey yapılabileceğini sanmıyorum.

quote:

5-Makineye boiling point'i kurdum orta seviyede grafik ayarlarında bile takılarak çalışıyo.Yani performanı hiç beğenmiyorum önceden belirttiğim gib.Bunu H'in 4200 rpm olmasıyla ilgisi var mı?

Hiç oynamadım ancak BP bildiğim kadarıyla yeni nesil high-end ekran kartlarıyla çalışacak şekilde tasarlanmış sistem canavarı bir oyun. Bu durumda takılması normal karşılanmalı. Başka oyunlar kurup deneyin. Mesela Chronicles of Riddick gibi. Bu oyunu ben takılmadan oynayabiliyorum. Ayrıca bilgisayarınızın ve ekran kartınızın tüm gücünü kullanabilmek için prize bağlı çalıştırmanız gerektiğini tekrar hatırlatayım.

@excalibur07

quote:

ya dostlar bu kapatma tuşunun yanındaki fan tuşunun solundaki 2 tuşa istediğimiz adreslere yönlendiremiyormuyuz...

bir yolu varmı

Muhakkak bir yolu vardır, biraz araştırayım bakalım bir şeyler bulabilecek miyim...

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.