Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalinden alıntı: ICARUS

png sende kaç ram var acaba söylermisn.Bi de sen başka hangi oyunları denedin makinede.ben 512 yapsam ram i riddicki akıcı oynayablirmiyim mesela?

256 MB ile kare kare oynadıktan sonra bir 256 MB daha taktım. Ondan sonra birçok şeyle beraber oyun da uçuşa geçti. 1424 için min. hafıza 512 MBdır, 256 MB kullananlar parayı denkleştirip mutlaka ram taktırsınlar. Parası olanlar ve pil dayanımını biraz daha azaltmayı göze alanlar için 1 GB öneririm. Aletin 1600 MHz olduğuna bakmayın, saat hızı sizi yanıltmasın. 1424 çok performanslı bir bilgisayar ancak bu aletin gerçek gücünü gösterebilmesi için min. 512 MB ram lazım.

Bu arada masaüstü bilgisayarım için omega sürücüleri kullanmama rağmen 1424 için kullanmadığımı da belirtmek isterim. Omega ile performansı daha da artacaktır.

Şu sıralar çok çalıştığım için oyun oynamaya fazla fırsatım olmuyor. Riddick dışında bir oyun oynamadım uzunca bir süredir. Bu gece devam eden düşük voltaj testlerimle beraber, bir de dungeon siege 2 kurup deneyeceğim. Onun da performansını yorumlarım.

Eklenti: Şimdi hatırladım, bir de 3-4 saat kadar Rising Kingdoms diye bir strateji oyununu oynamıştım. Performansı oldukça iyiydi ama oyunların ilk ve ara yükleme süreleri gerçekten uzun. Bunu da açıkça belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _png_ -- 19 Ağustos 2005, 18:22:57 >

• quote:

Orijinalinden alıntı: _png_

Fujitsu-Siemens teknik destek hattını arayarak Antalyada size en yakın servisin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.www.fujitsu-siemens.com.tr adresinden telefon numaralarını alabilirsiniz veya destek@fujitsu-siemens.com (tr'si yok) e-posta gönderebilirsiniz.

Benim 1424üm var, yazacaklarım 1424 için geçerli:

Pil konusuna gelince. Bilgisayar tam yükteyken pille 2 saat bile çalıştıramazsınız. Tam yük derken oyun oynamak, 3DS Max ile render yapmak vs. gibi işlemleri örnek verebilirim. Pile dışarıda ihtiyaç duyacaksınız, bir sunum yapmaya veya yolculuk yaparken 1 divx film seyretmeye yeterli pil ömrü sunuyor. Hatta kabaca 2-2,5 saat boyunca film seyredebildiğinizi söyleyebilirim. (RM CPU Clock ile) Bilgisayarın ekran kartının 9700SE olması pil konusunda, onboard ekran kartlı bilgisayarlara göre daha düşük pil dayanımına sebep oluyor. Ancak bu kartı bilgisayarınız prizdeyken görün: Riddick'i P4 2.6 GHz, 1 GB Ram, 9600 Pro masaüstü bilgisayarımdan daha akıcı oynuyorum (tüm ayarlar en yüksek seviyede iken). Ancak yükleme süreleri, düşük RPMli (dakikadaki devir sayısı) sabitdisk sağolsun çok daha uzun. Sabit diskin RPMi düşük olduğundan, mutlaka ama mutlaka min. 512 MB ram'e ihtiyacınız var. Bildiğiniz üzere 1424ler 256 MB ram ile satılıyorlar, ilave ram takmanız veya taktırmanız gerekiyor. 1425 ise 512 MB ram ile satılıyor.

Bu dizüstü için çok araştırma yaptım, iş arkadaşım da yaptı. (İşimiz gereği bir çok kişiye bilgisayar alıyoruz veya tavsiye ediyoruz) Mayıs ayında kendi ihtiyaçlarım için 1500$ın altındaki en iyi bilgisayar FS1424 (ve 1425) idi.

Alacağınız bilgisayar şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Teşekkürler _png_

Amilo M 1425'i bugün ısmarladık,salı günü gelecekmiş inşallah...

• buyrun destek@fujitsu-siemens.com ' a yazdığım mail..
    sizi de mail atmaya davet ediyorum.
    sorununuz olmasa dahi adamlara burada bilinçli bir tüketici kitlesi olduğumuzu hissettirelim.

Selamlar.

2 hafta önce Fujitsu siemens amilo M 1424 aldım.

Almadan önce aylarca araştırıp, notebook konusunda en çok sözü geçen forum olan DONANIMHABER sitesini aktif bir şekilde takip ettim.

Şirkette satınalma sorumlusu olduğum için de ,kişisel bile olsa, aldığım her üründe diğer çalışan arkadaşlara önayak olduğum için yoğun bir araştırma sürecinin sonunda bu marka ve modele karar verdim.

Bildiginiz üzere, pazarlama konusunda artık internetin de önemi büyük. Tabi spam maillerden ve tekdüze internet sitelerinden ziyade bu konuların yoğunlukla konuşulduğu, teknik detayların tartışıldığı, tavsiye ve izlenimlerin yazıldığı forumlar çok daha etkili pazarlama araçları.

Bu kapsamda donanımhaber sitesi forumunda "kharon" nicki altında birkaç Fujitsu siemens 1424 konu başlığı açtım ve burada insanlara bu notebooku anlatmaya, onları bu marka ve modeli tercih etmeye sevketmeye çalıştım. detaylar için alttaki linkleri incelemenizi rica edeceğim.

http://forum.donanimhaber.com/m_3394451/mpage_1/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3282558/tm.htm

Bu kadar övgüler yağdırıp insanlara (herhangibir ticari kaygım olmadan) tavsiye ettiğim notebookum

çok komik bir nedenle ve çok basit bir şekilde çizildi.

Şimdi kapak kısmında uzun ve kalın bir çizikle şirkete getirmekte bile tereddüt ettiğim

notebookumun kasasının bu kadar dayanıksız olduğunu ben şirketteki ve forumdaki arkadaşlara izah etmekte zorlanıyorum.

Bu sorun, "normal bir kullanıcı" ve "normal bir marka" ilişkisi için "kullanıcı hatası"dır belki ama

"bilinçli ve markasını inançla savunan bir kullanıcı" ve "iyi bir marka" için mutlaka daha fazla anlam ifade eder.

Belki küçük bir sorun

Belki hiçbirşey yapılamaz

ama en azından biz kullanıcıların başlattığı forumdaki bu oluşumun öncüsü olarak size varlığımızı duyuralım istedim.

Kharon.

• quote:

Orijinalinden alıntı: kharon

buyrun destek@fujitsu-siemens.com ' a yazdığım mail..
    sizi de mail atmaya davet ediyorum.
    sorununuz olmasa dahi adamlara burada bilinçli bir tüketici kitlesi olduğumuzu hissettirelim.

Selamlar.

2 hafta önce Fujitsu siemens amilo M 1424 aldım.

Almadan önce aylarca araştırıp, notebook konusunda en çok sözü geçen forum olan DONANIMHABER sitesini aktif bir şekilde takip ettim.

Şirkette satınalma sorumlusu olduğum için de ,kişisel bile olsa, aldığım her üründe diğer çalışan arkadaşlara önayak olduğum için yoğun bir araştırma sürecinin sonunda bu marka ve modele karar verdim.

Bildiginiz üzere, pazarlama konusunda artık internetin de önemi büyük. Tabi spam maillerden ve tekdüze internet sitelerinden ziyade bu konuların yoğunlukla konuşulduğu, teknik detayların tartışıldığı, tavsiye ve izlenimlerin yazıldığı forumlar çok daha etkili pazarlama araçları.

Bu kapsamda donanımhaber sitesi forumunda "kharon" nicki altında birkaç Fujitsu siemens 1424 konu başlığı açtım ve burada insanlara bu notebooku anlatmaya, onları bu marka ve modeli tercih etmeye sevketmeye çalıştım. detaylar için alttaki linkleri incelemenizi rica edeceğim.

http://forum.donanimhaber.com/m_3394451/mpage_1/key_/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3282558/tm.htm

Bu kadar övgüler yağdırıp insanlara (herhangibir ticari kaygım olmadan) tavsiye ettiğim notebookum

çok komik bir nedenle ve çok basit bir şekilde çizildi.

Şimdi kapak kısmında uzun ve kalın bir çizikle şirkete getirmekte bile tereddüt ettiğim

notebookumun kasasının bu kadar dayanıksız olduğunu ben şirketteki ve forumdaki arkadaşlara izah etmekte zorlanıyorum.

Bu sorun, "normal bir kullanıcı" ve "normal bir marka" ilişkisi için "kullanıcı hatası"dır belki ama

"bilinçli ve markasını inançla savunan bir kullanıcı" ve "iyi bir marka" için mutlaka daha fazla anlam ifade eder.

Belki küçük bir sorun

Belki hiçbirşey yapılamaz

ama en azından biz kullanıcıların başlattığı forumdaki bu oluşumun öncüsü olarak size varlığımızı duyuralım istedim.

Kharon.

beni alakadar etmez ama uslup biraz yanlış gibi geldi bana. bence ilk önce kapağınızın cizildiğinden bahsetmemeniz daha uygun olurdu die düşünüyorum.

Notbook umun çizilen kapağını değiştirin diye bir his uyandı içimde anidenn :):):):) yoksa makinaları kötüleriz gibi bir mana çıkabiliyor yazınızdan.

aman zaten cok da ahım şahım değil bu notbooklar. benim pc de kasılmalar başladı bile. sadece interneti kullanıyorum. program falan indiriyorum. (şudA var belki virüs worm tarzı bişilerde olabilir bilgisayarımda. ama gerekli antivirüs vb güvenlik ekipmanlarını kullanıyorum.)

yinede f/s burdaki konuyu takip ediyordur diye düşünüyorum. sonuçta biz bir aileyiz 1424 ailesi. herzaman birbirimize destek olacağız.

• ya adamlar da hemen degiseceklerdi..

elemanlar kaale alıp bir cevap bile vermedi...

ey ahali msi 510 c alın..FS işe yaramaz

dedigim gibi bu kadar kolay çizilmesine deli oldum onu belirtmeden de edemedim..yoksa üstüne 2 notebook da verseler
    msi ya geçtim bi kere

siz de elemanlara 2 satır yazın da cevap vermek zorunda hissetsinler kendilerini..

unutmayın bence biz gidip dükkandan begenip alan arkadaşlardan biraz da olsa ayrıcalıklıyız.

• tehooo

ne FS den cevap var ne arkadaşlardan..

tam yalan olduk.

az hareket yaw..

bu arada ışık yanıp sönme hikayesi pil bittiği ve üzerinde olduğu zaman yapıyor sadece...sağdaki 2 ışıgı rahatsız etmeyecek şekilde yanıp yanıp sönüyor ..ama dediğim gibi pil bittiğinde-yani powera basınca açılmadığı zaman yapıyor sadece..
  • Arkadaşlar sizden ricam var DVD yazıcının firmware update işlemini ben gerçekleştiremedim
    program hata veriyor ve güncellemeye başlayamıyorum bile
    çözüm gerek bir.

İkincisi NEC ND-6500 ile 8X yazabildiğiniz DVD markalarını verirseniz sevinirim

Ben
    OKY 8X DVD+R'ye 8X yazabiliyorum
    iomega 8X DVD-R'ye 6X yazabiliyorum
    magic 8X DVD+R'ye 6X yazabiliyorum.

Sizde bildikleriniz paylaşırsanız güzel olur.
  • FS teknik servise gönderdiğim e-posta:

quote:

Merhaba,

xxx seri numaralı Amilo 1424 model
    dizüstü bilgisayarım var. Bilgisayarıma, işlemci sıcaklıklarını
    ölçmek için motherboard monitor yazılımını kurmak istiyorum. Ancak
    yazılım bu bilgiyi anakart üzerinden okuyamadığı için bana soruyor.
    Lütfen ana kart marka ve modelini bildiriniz. (Örneğin: Intel D855PM
    veya Gigabayt GA8IK 1100 gibi)

Bilgisayar anakartını aşağıdaki gibi bildiriyor:
    Üretici (manufacturer): To be filled by O.E.M. (<- İstediğim ilk bilgi)
    Model: To be filled by O.E.M. (<- İstediğim ikinci bilgi)
    Yongaseti (chipset): intel i855PM rev B1
    Güney köprüsü (southbridge): intel 82801DB (ICH4-M)

İlginiz için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Saygılarımla,

Verdikleri cevap, sıkı durun:

quote:

Sayın kullanıcımız;
    Kullanmata olduğunuz bilgisayarda Intel 855PM chipset kullanılmaktadır.
    İyi günler dileriz.

Bu küfür eder gibi verdikleri cevaba kendimi, saygı sınırları içerisinde kalabilmek için sıkarak, şöyle cevapladım:

quote:

Teşekkürler ama ben hangi chipseti kullanıyor diye sormadım, zaten
    söylediğiniz bilgiyi ilk gönderdiğim e-postada ben size belirtmiştim.
    Benim öğrenmek istediğim (eğer bilgisayarı açmadan öğrenmem mümkün
    olabilecekse) anakart üreticisi ve model bilgileri. Ama verdiğiniz
    cevaptan bilmediğiniz anlaşılıyor.

FSnin teknik servisinin kibarlığı ve gösterdiği saygı konusunda hiç bir endişem yok ancak teknik bilgileri malesef çok yetersiz. Daha ne olduğunu bilmedikleri anakartım bozulsa ne olacak çok merak ediyorum...

• quote:

Orijinalinden alıntı: cempatik

aman zaten cok da ahım şahım değil bu notbooklar. benim pc de kasılmalar başladı bile. sadece interneti kullanıyorum. program falan indiriyorum. (şudA var belki virüs worm tarzı bişilerde olabilir bilgisayarımda. ama gerekli antivirüs vb güvenlik ekipmanlarını kullanıyorum.)

yinede f/s burdaki konuyu takip ediyordur diye düşünüyorum. sonuçta biz bir aileyiz 1424 ailesi. herzaman birbirimize destek olacağız.

Kasılmalar başladı demeniz sorunun sebebinin bilgisayar donanımından değil de yazılımından kaynaklandığını gösteriyor. Sizin de bildiğiniz gibi XPye bakmazsanız zaten 2-3 ay sonra hızı iyice düşüyor, sorun çıkarmaya başlıyor. Özellikle sürekli yazılım, oyun kurup kaldırmak, "virüs mıknatısı" internet explorer ile internette gezinmek, XPyi çökertiyor. Belirttiğiniz gibi bilgisayarınıza istenmeyen bir yazılım yerleşmiş olabilir. Bilgisayarınızı formatlayıp yeniden kurun, bakalım kasılmalar devam edecek mi?

Ayrıca 1424 oldukça iyi bir bilgisayar, sadece çoğu dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi sabitdiski yavaş o kadar. Tabii bir de hiç anlamadığım ve anlayamayacağım 256 MB ile bilgisayarı satma komedisi var ya, onu söylemiyorum bile. Bilgisayarınız min. 512 MB değilse kasılma ve kastırma konusunda %100 haklısınız.

Destek konusunda da sizinle aynı fikirdeyim. Birbirimize destek olalım, bilgi ve tecrübelerimizi paylaşalım lütfen.

• +1
    yardımlaşalım
  • Arkadaşlar ben en son önerilen omega driver ı kurdum.Ancak tv ye bağladığımda desktop ı kopya olarak tv ye aktarmıyo.SAdece genişletme seçeneği var.Nası yapıcas monitörün aynısının tv ye çıkmasını??Başka bi driver mı yüklices yani
  • vall arkadaşım daha pc yi elime almadan 512 ram taktırdım. yani 256+512 oldu. illaki interneti cok kullandığım için herhangi bir kötü yazılım yerleşmiş olabilir ama benim bahsettiğim kasılmalar birazda yazılım değil donanımların geç cevap vermesiyle alakalı sanırım. hardisk zaten iyice dellendi. sadece 5 gb lik boş alan var. ama hardiskin dolu olmasının diğer donanımlardada işlem yaparken geciktirmesi hem normal hemde araştırarak aldığım bu bilgisayar için biraz fazla hayal kırıklığına ufrattı beni. bu konumda bile biraz daha fazla performans bekliyordum istediğimi alamadığım için hayal kırıklığına ugradım. yoksa eski bilgisayarlarımın yanında yinede füze gibi namussuz. :)

quote:

Orijinalinden alıntı: _png_

quote:

Orijinalinden alıntı: cempatik

Kasılmalar başladı demeniz sorunun sebebinin bilgisayar donanımından değil de yazılımından kaynaklandığını gösteriyor. Sizin de bildiğiniz gibi XPye bakmazsanız zaten 2-3 ay sonra hızı iyice düşüyor, sorun çıkarmaya başlıyor. Özellikle sürekli yazılım, oyun kurup kaldırmak, "virüs mıknatısı" internet explorer ile internette gezinmek, XPyi çökertiyor. Belirttiğiniz gibi bilgisayarınıza istenmeyen bir yazılım yerleşmiş olabilir. Bilgisayarınızı formatlayıp yeniden kurun, bakalım kasılmalar devam edecek mi?

Ayrıca 1424 oldukça iyi bir bilgisayar, sadece çoğu dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi sabitdiski yavaş o kadar. Tabii bir de hiç anlamadığım ve anlayamayacağım 256 MB ile bilgisayarı satma komedisi var ya, onu söylemiyorum bile. Bilgisayarınız min. 512 MB değilse kasılma ve kastırma konusunda %100 haklısınız.

Destek konusunda da sizinle aynı fikirdeyim. Birbirimize destek olalım, bilgi ve tecrübelerimizi paylaşalım lütfen.

• yaaa arkadaşlar bende parmak kaldırıcam da 1424 alıp. ama bitürlü içime sindiremedigim bi olay var buna o parayı verip + 512 ram i takayım yoksa üzerinr birazdaha katıp 1425 mi alayım yawww

bi akıl verin
    not: okadar param yok çok sıkışmak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli -- 24 Ağustos 2005, 15:53:25 >
  • 1425 in ekran kartı biraz daha iyi ve hdd avantajı ve işlemci avantajına ek olarak. Şimdi 512 ram ekletsen 55+kdv daha harcayacan ve iki bilgisayar arasındaki fiyat farkı 150 dolara inecek. Eğer 80 gb hdd sana lazımsaki (bence bu zamanda 80 gb hdd en iyisi ) ve ekran kartının saat hzıları daha yüksek olsaun diyorsan 1425 al.Taksitle alırsan o kadar bütçeni zorlayacağını sanmıyorum açıkçası ama yinde sen bilirsin. Not: İşlemci farkından bahsetmedim çünkü 100 mhz lik farkı fazla hisstemessin ama ekran kartı ve hdd farkı bariz farkedilir
  • Amilo M 1425 bugün geldi,gidip bayiden aldık,şuan şarj olmasını bekliyorum.

Aldığım yere şarjla ilgili birkaç soruyu sormayı unuttum:
    Diyelim pilin yarısı boşaldı,yarısı dolu,bu durumdayken notebooku prize takıp çalıştırmanın bir mahsuru var mı yoksa illaki piller tamamen boşken mi prize takılabilir?Notebooku prize takıp çalıştırırken de pilleri şarj eder mi?
  • Bu arada Tcm 2005 oyununda yavaşlamalar olunca(ki birisi 32mb ekran kartlı notebookda(sanırım intelin onboard ekran kartlarından) akıcı bir şekilde oynadığını yazmış.Bunun üzerine 3dMark 2003'ü çalıştırdım,2333 puan aldı,bu normal mi?
  • @Katmai
    Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullanın. Genel performans testini ölçen PCMark05 ile yaptığım testler:
    FS 1424, 512 MB Ram: 2240 puan
    P4 2.6 Ghz, 1 GB Ram, ATI 9600XT, Samsung 160GB HDD: 2409 puan (XP çok eski, 1 sayfa dolusu program var)
    P4 2.4 GHz HT, 1 GB Ram, ATI 9600XT, Samsung 160GB HDD: 2810 puan (Temiz XP)

Siz de PCMark05 kurup karşılaştırma yapabilirsiniz. Tahminimce 2300e yakın bir puan alacaksınız. Testi bilgisayarınız prize bağlı iken yapmayı unutmayın.

Bilgisayarınız maksimum gücünü prizdeyken gösterir. Bu yüzden evdeyken prize bağlı çalıştırmanızda fayda var. Pil konusunda da o kadar çok spekülasyon var ki, kimse neye inanacağını bilmiyor. Ben her fırsatta prize takıyorum. Chip dergisinde, yaklaşık 6 ay kadar önceki bir haberde, bu li-ion pillerin kullanılsın veya kullanılmasın bir sene sonra kapasitelerinin azaldığından bahsediliyordu. Kısacası ne yaparsanız yapın bu pillerin tam çalışma ömrü 1 sene. Ondan sonra kapasiteleri azalmaya başlıyor.

Bir başka görüşe göre haftada bir kez pilin tamamen boşalmasını sağlayarak tekrar şarj etmek gerekiyor. Bunu da yapmakta fayda olabilir. Ancak pil ömrünün yaklaşık 500 şarj olduğunu unutmamak gerekiyor.

@Icarus
    Kablom olmadığı için deneyemiyorum, ancak masaüstü bilgisayarımda şu şekilde yapabiliyorum. Masaüstünde sağ tıklayarak özelliklere geliyorum. Buradan Ayarlar kulakçığına geçip, Gelişmiş düğmesine basıyorum. Yeni açılan pencerede Ekranlar kulakçığına geçiyorum. Kablo bağlı iken TV seçeneği aktif oluyor. Yanındaki açma kapama simgesine basarak TV'yi açıyorum.

Alternatif olarak Fn+F4 tuşunu da kullanabilirsiniz.

• arkadaşlar tv seyretmek için ne yapalım ?

bu avermedia iyimi?

dijital tv kartları çıkacakmı?

anten işini nasıl halletmek lazım?

başka ekran kartı varmı iyi diyemileceğiniz....
  • Ben açıkçası dijital Tv kartlarını bekleyecem. Usb falan dijital tv kartı çıkarsa piyasaya iyi olur ama onlardan da nedense bir ses soluk yok. Eğer düz alacaksan Avermedia iyi
  • Desktoptan sonra(normai bir creative ses kartı vardı) , laptopun ses kalitesi yeterli gelmedi.
    Farklı driver vs. gibi bir yöntemle ses kalitesini iyilrştirebilirmiyim acaba.
    (amfiye bağlayarak dinliyorum .)
    Teşekkürler,
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.