Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla arkadaşım benim makinam 4 gün hiç kapanmadı catlayan eriyen kısmı yok. ben 1424 kullanıyorum ve bu makinada 4+1 desteği yokmuş ama 1425 de varmıdır bilmiyorum.
  • @Katmai

Kharonun da dış kapağı çizilmişti. Sonuçta kullanırken başımıza gelecek kazalar sonucu aletlere birşey olabilir. Ama anlattığına göre 30 cmden düşüp sert bir zemine temas ettiğinde sadece kapağı çizilmişse ve başka bir sorun olmamışsa bence yeterince sağlamdır.

Benim son 2 cep telefonumda Siemens ve onları da çok düşürdüm. Üzerindeki plastik parçalardan biri çıktı veya boyasında çizilmeler oldu ama telefonda bir arıza yok.

Bence ne kadar sağlam bir kasaya sahip olursa olsun notebooklar daha özen gösterilmesi gereken cihazlar. Hem verdiğimiz fiyat olarak, hem kullanım ve yapıları nedeniyle. Olaya bu gözle bakmanı tavsiye ederim.
  • Bu arada Fujitsu Siemens ücretsiz pil değiştirme kampanyası başlatmış,notebook'unun pilinden memnun olmayanların dikkatine...
    www.fujitsu-siemens.com.tr
  • Arkadaşım bu daha önce konuşulan bir haberdi. Yeni duyduğun için haber vermek istemiş olabilirsin ama gözünden kaçırdığın önemli bir nokta var.

Ben pilimden memnun değilim değiştirin diyebileceğin bir kampanya değil bu. Öyle olsa ben pili tüketirim sonra değiştiririm sürekli.

Habere dikkat edersen bazı modellerde G1L1 kodlu pillleri değiştiriliyor sürekli. yurt dışında satılan modellerden bir kaç tanesinde problem çıktığı için sorun yaratmaması için böyle bir kampanya var.

Özetle G1L1 kodlu olmayanlar değişme kapsamında değil.
  • Yanlış yazmışım doğrusu,"bazı modelleri için pil değiştirme kampanyası başlattı" demem gerekirdi ama zaten daha önce konuşulmuş dediğiniz gibi.Peki Amilo M 1425'ler bu kapsama giriyor mu?
  • Benim 1424teki pil normal. Bu olaydan sonra çoğu sistem S1S1 kodlu piller ile geliyor. Senin makinada yeni alınmış ise S1S1 kodlu pil vardır ve o değiştirme kapsamında değildir.

En solda FS logosunun yanında Battery Pack yazısının yanında uzun bir rakam-numara kombinasyonlu kod var. En son 4 karakterine bak eğer orda kod olarak G1L1 görüyorsan değiştirmek için başvurabilirsin.

Tam olarak nereye bakman gerektiğini bilmiyorsan önceki mesajlarda bir resim vardı.
    FSin kendi sitesinde de nereye bakman gerektiği var.
  • hocam selamlar

canlar sustunuz ya
    sorusu olan deneyimi olan
    yeni bişey bulan da mıyok??

ses sistemi bağlayan var mı mesela?
    5.1 deneyen var mı harici dekoderle?

hadi hareket biraz
  • walla ben 5.1 i stereo olarak kullanıcam bi süre maalesef sonra harici bi ses kartı alırım heralde.aslında ses sisteminin de değiştirmek istiyorum ama çok pahalı z -5500 ..nese

ben bişe sorucam..ram takmak için işlemcinin fanının da gözüktüğü ızgaralı büyük kapağı mı açıcas ?nereden açıcas anlamadım da ben
  • quote:

Orijinalinden alıntı: ICARUS

ben bişe sorucam..ram takmak için işlemcinin fanının da gözüktüğü ızgaralı büyük kapağı mı açıcas ?nereden açıcas anlamadım da ben

evet işlemci fanının göründüğü büyük kpağı açtığınız gibi ram yuvaları hemen karshınıza çıkar. zaten takmasıda çok kolay.
  • Bayağı araştırdıktan sonra mayıs ayında 1424 aldım, şu ana kadar çok memnunum. Bir hafta boyunca 256 MB ram ile kullandım, sonra kingston 256 MB ilave ettim. 512 MB takınca bir çok uygulamanın açılması 10 kata kadar hızlandı. 1424 neden 256 MB ile satılıyor anlamıyorum, 30 dolar için makinayı %20 performansla çalıştırıyorlar.

Pilimi değiştirmek için teknik servisi aradım. FSnin çok kaliteli teknik servisi var. Gösterilen ilgiden son derece memnun kaldım.

Bilgisayarı Rightmark CPU clock aracı ile çalıştırıyorum. Pil süresini uzatıyor ve bilgisayarın yüksüz durumdayken ısınmasını engelliyor.
    İlgilenenler için adresi:http://cpu.rightmark.org/
    İndirmek için:http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_16_bin.exe

Yazılımı çalıştırdıktan sonra ayarlara gelin. Management kulakçığından PSTyi (değişken işlemci çarpan ve voltajı) açın. Defaults düğmesine basın. ODCMyi (değişken işlemci saat hızı) açın ve min. throttle'ı %12.5 seçin. Profile, automatic management (ihtiyaca göre otomatik ayarlama) olsun. Dilerseniz bir aşağıdaki teraziden daha fazla pil ömrü (sağa doğru) veya daha fazla performans ayarlayabilirsiniz. Ayarları kaydedip kapatın. Yazılımın simgesine sağ tıklayarak açılan menüden run automatically at startup seçeneğini de işaretlemeyi unutmayın. Böylece bilgisayarınız her açıldığında CPU clock da çalışacaktır. General ve monitoring kulakçıklarından sisteminizin durumunu izleyebilirsiniz.

UYARI: Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız Advanced kulakçığının altındaki ayarlarla oynamayınız.

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın...

Arkadaşlar, izninizle bir iki soru sormak istiyorum. LCD panelinin üreticisi ve modeli, panel özellikleri nelerdir bilen var mı? Ayrıca biosun tüm özellikleri bu kadar mı, varsa gelişmiş özelliklerine ulaşabiliyor muyuz (gigabyte anakartlarındaki ctrl+F1 kombinasyonu gibi). Bilgisayara wake-on-lan bile yapamıyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _png_ -- 17 Ağustos 2005, 23:59:21 >

• png

hoşgeldin hocam
    nerelerdesin bu vakte kadar ??

bak bi ton yararlı şey ögrendik sayende.

hemen dediğin programı indirip deneyeceğim.
    gmail ortak hesabımıza da upload edeceğim.
  • Arkadaşlar bence burada bya ciddi sayida kitleyiz. ve siemensin bir nevi reklamını yaoıyoruz aslında.Direk bizim grubu bu topici ,referenas göstererk biraz daha fazla bilgi almazmız mümkün ne dersiniz deneyelimmi online chatten ???
  • olablir walla.denemekte fayda war
  • @kharon böyle bir konu açıp insanları birleştirdiğin için esas teşekkür edilmesi gereken kişi sensin. Bugün konuyu tesadüfen gördüm, gerçekten çok mutlu oldum.

Daha önce bağlantısını verdiğim RM CPU Clock'un yeni sürümünü indirdim. Ayarların biraz değişmiş olduğunu gördüm. Bu yüzden verdiğim bilgiler kafa karıştırmış olabilir, herkesten özür dilerim. İlk mesajımı değiştirip ayarların olduğu ekranın görüntüsünü koyuyorum. Yazılımı dizüstü veya masaüstü tüm bilgisayarlara kurmanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • Şuan iki sistem hakkında kararsızız,size de bir sormak istedim.
    Fujitsu Siemens Amilo M 1425 ile Acer TM4102WLMi arasında kararsızız
    Amilo M 1425'in özellikleri bildiğiniz gibi,Acer'ınsa:
    Chipset/Platform Intel® 915PM Express chipset, Intel Centrino™ Mobil teknolojisi
    Intel Centrino Sonoma teknolojisi
    İşlemci Intel® Pentium M 740 işlemci, 1.73GHz işlemci, 2MB L2 Cache, 533MHz FSB
    LCD Ekran 15.4" WXGAGeniş Ekran TFT LCD, 1280×800 çözünürlük, 16.7 milyon renk desteği
    Grafik Kartı 64MB VRAM ATI Mobility Radeon X700 VGA, PCI Express, DirectX 9.0
    Sistem Belleği 512MB(2×256) DDRII 533MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile)
    Sabit Disk (HDD) 80 GB Ultra ATA 100
    Optik Sürücü DVD Dual Double Layer (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DL DVD+R)
    Ses Sistemi MS Sound uyumlu ses sistemi, bütünleşik Stereo hoparlör ve mikrofon
    İletişim Arabirimleri Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring
    Entegre 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN
    Entegre Intel® PRO/Wireless 2200 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi
    I/O Arabirimleri PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0:
    1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 3adet
    IEEE 1394 / Kızılötesi / Bluetooth:
    1 adet + 1 adet FIR + - -
    VGA Out / S-Video TV-Out:
    1 adet + 1 adet
    Line-In / Line-Out:
    1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için)
    Bellek Kart Okuyucusu:
    - -
    Ebat / Ağırlık G:364.4×D:279×Y:33.9 / 38.9 mm; 2.95kg (Optik sürücü dahil)
    Güç Kaynağı / Adaptör 8 cell 65W Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör
    Pil Ömrü / Şarj Süresi 4 saat pil ömrü / 1.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken şarj süresi
    İkisinde de bluetooth yok maalesef,ama Acer'da kızılötesi var gibi ama sanırım Amilo M 1425'te yok?İki tane usb adaptör alıp kullanmak,ne biliyim sanki biraz...(uygun kelime bulamadım)
    Acer'da beni düşündüren ekran kartının 128mb yerine 64mb olması,benim masaüstü bilgisayarın konfigrasyonu çok düşük olduğundan yeni oyunları(hatta son birkaç yıldır çıkan çoğu oyunu) oynamam mümkün olmuyor,64 mb ekran kartlı Acer'ı alırsam 128 mb isteyen oyunlar olduğunda oynayamayacağım sanırım...
    Amilo için ise bazıları sanırım pilinden memnun değilmiş,bir de ses sistemi zayıf diye duydum,gerçi Acer'ın ses sistemi nasıl belli değil ama...(dvd izlerken,oyun oynarken falan ses sistemi iyi olsa iyi olurdu....)
    Sizce hangisini seçmeliyim,Amilo M 1425'ten memnun musunuz?
    Ya da 1600$'ın altında bu özelliklere benzer ya da daha üstün olan ve bilinmedik bir markanın olmayan güvenilir notebook var mı?Yalnız ekran kartını mutlaka Ati istiyorum....
    Bir de iyi bir 2+1 bağlarsam ses kalitesi oldukça iyileşir mi Amilo'nun?Yoksa ses kartından dolayı ne yapsam fayda etmez mi?
    Harici decoderle 5+1 bağlamak mümkün mü Amilo M 1425'e?

Şimdiden teşekkürler

• Abi dizyan açısından ve tabiki ısınma açısından amilo daha güsel.Ancak ekran kartı ram ve işlemci performansı acer ın daha fazla.BEn Amilo M1424 kullanıyorum ve bana yetiyo.Ancak sn oyun oynamak istiyorum diyosan Ben sana bu iki model arasında Acer ı öneririrm.Ekran kartında da 128 64 MB olayına fazla takılma.Çünkü RAm dan ziyade bunu bant genişliği ve özellikle de GPU belirler.Bence sen Amiloyu alma.Senin ihityacın Acer.
  • Ya bi de arkadaşlar bizm laptopta denediğiniz oyunları yazarmısnız?Amilo M 1424 ü olanlar için bi rehber olsun.Oynanablirlik durumu takılmalar.Takılmalar arasında geçen süre ve mümkünse FPS cinsinden yazarsak bizm için kullanışlı olacaktır .Hadi arkadaşlar göriym sizi.İlk ben başlıyorum

FLATOUT:

Güsel bir şekilde akıcı olarak 1024X768 de oynanıyor.Özellikler ful açık ancak AA ve AF kapalı.Açılınca kasmalar yaşanıyp ve oynanmaz oluyo.Tam kaç fps veriyo bilemicem ama oynanabliyo.Ağaçlı pistlerde ağacın flm bol olduğu yerlerde çok hafif yawaşlamalar oluyo.Ancak Ram den yaparmı bilmiyorum.Benim ram 256.Haftasonu 512 alıcam onlardaki değişiklikleri belirtirim..

DUNGEON SİEGE II:

Grafikler ful detay akıcı bir biçimde oynanıyor.Özellikle büyü yaparken (ki bu durumlarda grafik kartına daha çok yüklenilir) hiçbir kasma olmuyor ve gayet akıcı bir biçimde oynanıyor.Çekinmeden yükleyip oynamaya başlayabilirsiniz.GEne ram den dolayı load sürelerim acaip uzun oldu.Bunlardaki değişikliği de ram im olunca yazıcam pazar akşamı

SYBERİA 2:

Bu oyun adventure olduğu için zaten pek bi grafik istemiyo.Ama yazayım dedim Herşey ful çözünürlük ve AA açıkken çok rahat oynanabiliyor..

CİVİLİZATİON III:

Bu oyn da strateji ancak load u da rahat ve görüntüler de de herhangibir sorun yok.Çok rahat oynanabiliyor.

Ram im 256 olduğu için fazla bi oyun deneyemedim.Ancak alınca buraya BATTLEFİELD 1942 ,,, BATTLEFİELD 2,,,DOOM 3 oyunlarını da deneyip yazıcam.

Siz bişeler denediniz mi.Lütfen yazalım??

• Fps falan cinsinden falan inceemedim ama genel oynadıklarımı yazayım

Command Conquer zero hour - Gayet güzel Takılmadan ve max ayarlarla oyunu bitirdim

GTA -SanNdreas -hiç bir takılma yok detail high gayet ekıcı hatta kaliteli grfiklerle oynuyorum

Srtonghold 2- Detail high olursa biraz yawaşlayabiliyo ve makina manyak ısınıyo..

şimidlik bu kadar..
    Önemli Not: Ram mim 768mb toplam 591 mhz kingStone

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazgulmaster -- 18 Ağustos 2005, 11:22:19 >
  • Teşekkürler nazgul.Bende GTA yı oynatmaz die kurmayım boşuna diyodum.Bu konu yayarlı olmaya başladı bile .Gidince hemen bulup biyerden kurayım bari.Evet arkadaşlar başka deneyen yokmu oyunalrı sizler nasıl sonuçlar aldınıs?
  • Arkadaşlar şu an FS 1424 için işlemci voltajını ne kadar düşürebiliyoruz onu test ediyorum. Test etmek saatlerce süreceğinden, bugün geç saatlerde veya yarın test sonuçlarını açıklayacağım. Sanırım sonuçlar çok etkileyici olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.