Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
21.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • png hocam topige baya hareketlilik getirdi.

diger arkadaşlar notbuku aldınız çekildiniz yaw.
    beni boyle aragazı mesajlar atmaya mecbur ediyonuzz..

ICARUS hocam fifa99 takılmadan süper oynanıyor.
    başka oyun bilmem de
  • Sonunda yabancıların undervolting dediği düşük voltajla çalıştırma testimi tamamladım :) Yaklaşık 6 saat sürdü. Klimayı bile açmadım makina soğumasın diye. Umarım sizin de işinize yarar.

Nasıl test ettim?

Test mantığı aslında çok basit, overclock yapmaya benziyor. Bilgisayarınızı hırpalayacak bir yazılımı çalıştırırken, işlemci voltajını kademe kademe düşürüyorsunuz. Hırpalama yazılımı için kendim basit bir program yazmayı düşünmüştüm ama yabancı bir forumdan daha iyi bir uygulama buldum. Bu uygulamanın adı Prime95 ve esas görevi sanırım asal sayıları bulmak. Yani tam istediğim gibi bir test yazılımı.

RMClock'ta PState'i açtım. Profilleri Maximal yaptım. PST'de 6x çarpan değerini 0.700V ayarladım. 16x çarpan değerini 1.340V'tan 1.100V'a düşürdüm ve Prime95'i çalıştırdım.

Prime95 eğer bir hata ile karşılaşırsa bunu bildiriyor ve çalışmasını durduruyor. Ben de hata alana kadar voltajı düşürdüm. İlk hatayla 0.956V'ta karşılaştım. Prime95 teste başlar başlamaz hata verdi. Voltajı bir basamak yükselterek 0.972V'a çıkardım. 22 dakika sonra hata ile karşılaştım. Son olarak 0.928V olarak ayarladım ve 2.5 saat tam yükte çalıştırdım. Hata vermedi.

Aynı şekilde minimal profil için de test ettim. 6x 0.700V'ta 2 saat stabil çalıştı.

Sonuçlar:

- İşlemci çalışma voltajı 0.988V - 1.340V aralığından 0.700 - 0.988V aralığına düştü.
    - Fan gürültüsü ciddi şekilde azaldı. Özellikle tam yük altındaki fark olağanüstü.
    - Bilgisayar dışarıya üflediği hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Bilgisayar artık çok daha az ısınıyor.
    - CPUnun pilden çektiği güç voltajın karesiyle doğru orantılı olduğundan, pil ömrü artmış olmalı. (Bunu test etmedim henüz)

Nasıl yapacağız?

Bu sadece FS 1424ü ilgileniren bir konu olmadığından yeni bir konu açtım. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_3784123/mpage_1/key_//tm.htm#3784123 (Başlık: Undervolting nasıl yapılır? Pil dayanımı, sessiz çalışma, vs.)

Bağlantısını verdiğim konuda anlatılanları uygulayın ancak voltajları basamak basamak düşürmek yerine benim bulduğum değerlerden (veya belki bir basamak üstünden) başlayın. Yalnız en az 2şer saat test etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Bu arada belirtmelyim ki overclock'un aksine işlemciyi düşük voltajla çalıştırmanın hiç bir sakıncası yok, en kötü bilgisayarınız kitlenir, resetlemek zorunda kalırsınız. Açıldığında ise varsayılan ayarlara dönecektir. Yine de yapan kişiler sorumluluğunu alarak yapsınlar.

• quote:

Orijinalinden alıntı: _png_

Bayağı araştırdıktan sonra mayıs ayında 1424 aldım, şu ana kadar çok memnunum. Bir hafta boyunca 256 MB ram ile kullandım, sonra kingston 256 MB ilave ettim. 512 MB takınca bir çok uygulamanın açılması 10 kata kadar hızlandı. 1424 neden 256 MB ile satılıyor anlamıyorum, 30 dolar için makinayı %20 performansla çalıştırıyorlar.

Pilimi değiştirmek için teknik servisi aradım. FSnin çok kaliteli teknik servisi var. Gösterilen ilgiden son derece memnun kaldım.

Bilgisayarı Rightmark CPU clock aracı ile çalıştırıyorum. Pil süresini uzatıyor ve bilgisayarın yüksüz durumdayken ısınmasını engelliyor.
    İlgilenenler için adresi:http://cpu.rightmark.org/
    İndirmek için:http://cpu.rightmark.org/download/rmclock_16_bin.exe

Yazılımı çalıştırdıktan sonra ayarlara gelin. Management kulakçığından PSTyi (değişken işlemci çarpan ve voltajı) açın. Defaults düğmesine basın. ODCMyi (değişken işlemci saat hızı) açın ve min. throttle'ı %12.5 seçin. Profile, automatic management (ihtiyaca göre otomatik ayarlama) olsun. Dilerseniz bir aşağıdaki teraziden daha fazla pil ömrü (sağa doğru) veya daha fazla performans ayarlayabilirsiniz. Ayarları kaydedip kapatın. Yazılımın simgesine sağ tıklayarak açılan menüden run automatically at startup seçeneğini de işaretlemeyi unutmayın. Böylece bilgisayarınız her açıldığında CPU clock da çalışacaktır. General ve monitoring kulakçıklarından sisteminizin durumunu izleyebilirsiniz.

UYARI: Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız Advanced kulakçığının altındaki ayarlarla oynamayınız.

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın...

Arkadaşlar, izninizle bir iki soru sormak istiyorum. LCD panelinin üreticisi ve modeli, panel özellikleri nelerdir bilen var mı? Ayrıca biosun tüm özellikleri bu kadar mı, varsa gelişmiş özelliklerine ulaşabiliyor muyuz (gigabyte anakartlarındaki ctrl+F1 kombinasyonu gibi). Bilgisayara wake-on-lan bile yapamıyorum :(

güzel kardeşim dediğini yaptım ama apply dediğim anda bilgisayar kilitleniyor ve kapanmıyor kilit olayı tam olarak...

arkadaşlar başka deneyen oldumu bu olayı...

• quote:

Orijinalinden alıntı: ICARUS

Abi dizyan açısından ve tabiki ısınma açısından amilo daha güsel.Ancak ekran kartı ram ve işlemci performansı acer ın daha fazla.BEn Amilo M1424 kullanıyorum ve bana yetiyo.Ancak sn oyun oynamak istiyorum diyosan Ben sana bu iki model arasında Acer ı öneririrm.Ekran kartında da 128 64 MB olayına fazla takılma.Çünkü RAm dan ziyade bunu bant genişliği ve özellikle de GPU belirler.Bence sen Amiloyu alma.Senin ihityacın Acer.

Acer'ın gpusu işlemcisi rami daha güçlü ama,örneğin 128 mb ekran kartı isteyen bir oyunu Amilo çalıştırırken Acer çalıştırmaz sanırım?Çalıştırabiliyorsa sorun yokta...Yeni çıkacak oyunlar da 128 mb ekran kartı isteyebilir...Ama Acer 128 mb ekran kartı isteyen oyunu çalıştıramaz Amilo çalıştırabilirken?Yanlışsa düzeltin,çünkü çok önemli bu benim için...

Bir de ses ile ilgili soruma cevap gelmemiş,tekrar sorsam...İyi bir 2+1 bağlarsam ses kalitesi oldukça iyileşir mi Amilo'nun?Yoksa ses kartından dolayı ne yapsam fayda etmez mi?
    Harici decoderle 5+1 bağlamak mümkün mü Amilo M 1425'e?Bağlanıyorsa surround ses mümkün mü harici ses kartı mı gerekir?Peki Acer'ınkine bağlanır mı direkt 5+1?

• Bazı model bilgisayarlarda bu kilitlenme olayı oluyor. Ancak sizin de FS 1424ünüzün olduğunu düşünülürse bu gerçekten şaşırılacak bir durum. Acaba FS aynı modelde farklı donanımlar mı kullanıyor? Sizin bilgisayarın üretildiği ülke de benimkisi gibi Almanya mı?

Belki birşeyleri yanlış yapmış olabilirsiniz diyeceğim ama bu da gerçekten çok düşük bir ihtimal.

Bu yazılımı arkadaşlarımın birçok farklı dizüstü bilgisayarında denedim, hiçbirisi kilitlenmedi. Kilitlenmesi değil de, FS 1424ün kilitlenmesi gerçekten çok ilginç.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: Katmai

quote:

Abi dizyan açısından ve tabiki ısınma açısından amilo daha güsel.Ancak ekran kartı ram ve işlemci performansı acer ın daha fazla.BEn Amilo M1424 kullanıyorum ve bana yetiyo.Ancak sn oyun oynamak istiyorum diyosan Ben sana bu iki model arasında Acer ı öneririrm.Ekran kartında da 128 64 MB olayına fazla takılma.Çünkü RAm dan ziyade bunu bant genişliği ve özellikle de GPU belirler.Bence sen Amiloyu alma.Senin ihityacın Acer.

Acer'ın gpusu işlemcisi rami daha güçlü ama,örneğin 128 mb ekran kartı isteyen bir oyunu Amilo çalıştırırken Acer çalıştırmaz sanırım?Çalıştırabiliyorsa sorun yokta...Yeni çıkacak oyunlar da 128 mb ekran kartı isteyebilir...Ama Acer 128 mb ekran kartı isteyen oyunu çalıştıramaz Amilo çalıştırabilirken?Yanlışsa düzeltin,çünkü çok önemli bu benim için...

Bir de ses ile ilgili soruma cevap gelmemiş,tekrar sorsam...İyi bir 2+1 bağlarsam ses kalitesi oldukça iyileşir mi Amilo'nun?Yoksa ses kartından dolayı ne yapsam fayda etmez mi?
    Harici decoderle 5+1 bağlamak mümkün mü Amilo M 1425'e?Bağlanıyorsa surround ses mümkün mü harici ses kartı mı gerekir?Peki Acer'ınkine bağlanır mı direkt 5+1?

Oynayacağınız oyuna göre değişir ama bence 128 MB ekran kartlı bilgisayar tercih edin. Çünkü 128 MB, 256 MB arasında çok performans farkı olmuyor ama aynı şeyi 64 MB 128 MB için söylemek mümkün değil. Ayrıca belirttiğiniz gibi bazı oyunlar 128 MB ramli ekran kartı isteyebilirler.

Sesin kalitesi en fazla ses kartının verebildiği kadardır. Ses çok hassas bir konu, beni amilo 1424ün standart ses sistemi tatmin ederken, bazı insanlar bunu tatmin edici bulmazlar. Belki kaliteli bir hoparlör ile daha doyurucu bir sese ulaşabilirsiniz. Emin değilim, hatta hiç sanmıyorum ancak 1424e belki daha iyi bir ses kartı takılabiliyordur.

• quote:

Orijinalinden alıntı: nazgulmaster

Arkadaşlar bence burada bya ciddi sayida kitleyiz. ve siemensin bir nevi reklamını yaoıyoruz aslında.Direk bizim grubu bu topici ,referenas göstererk biraz daha fazla bilgi almazmız mümkün ne dersiniz deneyelimmi online chatten ???

nazgulmaster hocam

ben destek@fujitsu-siemens.com ' a zaten topiğimizi anlatan uzunca bir msg atıp varlığımızı bildirdim..
    noteboukumun çizilmesinin ertesi günüydü...
    tam metni de yarın işyerinden post ederim..
    ha elemanlar sallamadı o ayrı...
    eğer burayı takip ediyorlarsa ki eğer biraz kafa çalışıyorsa takip ediyorlardır, bizlere adam gibi yanıt versinler
    bizi kaale alsınlar.
    babamızın oğlu degil, bundan daha iyi reklam yapılamaz...

ben veya bizden herhangibiri kalkıp bu noteboku keşke almasaydım dese.. kaç tane MSI 510 c alacak adam var...

haksız mıyım?

tüm arkadaşlarımı destek@fujitsu-siemens.com a bu topiğin de linkini içeren bizi anlatan ve ağırlığımızı hissettiren bir mail atmaya davet ediyorum...
    harbiden uzun araştırmalar sonucu bu ürünü seçmiş ciddi bir kitleyiz.. kurugürültü değil ...

ben linki de içeren uzunca bir mail attım ..onu da yarın işyerinden göndereyim size...hadi FS1424 grubu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kharon -- 19 Ağustos 2005, 1:01:03 >

• Icarus,_png_ cevaplarınız için teşekkürler

Bu arada Fujitsu Siemens'in teknik servisini kim yapıyor?Siemens yapıyor mu yoksa Fujitsu Siemens diye ayrı teknik servisler mi var,Antalya'da bulabilir miyim?

Bir de Acer'ınkine 5+1 bağlanır mı direkt ve surround ses mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katmai -- 19 Ağustos 2005, 1:54:11 >
  • Icarus,_png_ cevaplarınız için teşekkürler.

Amilo 4125in pilinden memnun musunuz?Özelliklerinde yazan 3 saat pil ömrü bize yeterli

Fujitsu-Siemens Amilo M 1425'in ekran kartının 128mb olmasından dolayı bu notebooka karar verdim gibi,çünkü 128 mb ekran kartı isteyen oyunları
    da oynayabilmek istiyorum,piyasada başka 128mb Ati ekran kartı olup 1700$ altı olan bilindik bir markanın notebookunu bulamadım...babam da onaylarsa bu notebooku alıcaz inşallah...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katmai -- 19 Ağustos 2005, 14:04:17 >
  • quote:

Bazı model bilgisayarlarda bu kilitlenme olayı oluyor. Ancak sizin de FS 1424ünüzün olduğunu düşünülürse bu gerçekten şaşırılacak bir durum. Acaba FS aynı modelde farklı donanımlar mı kullanıyor? Sizin bilgisayarın üretildiği ülke de benimkisi gibi Almanya mı?

Belki birşeyleri yanlış yapmış olabilirsiniz diyeceğim ama bu da gerçekten çok düşük bir ihtimal.

Bu yazılımı arkadaşlarımın birçok farklı dizüstü bilgisayarında denedim, hiçbirisi kilitlenmedi. Kilitlenmesi değil de, FS 1424ün kilitlenmesi gerçekten çok ilginç.

EEE NE YAPICAZ.
    4 SEFER DENEDİM DÖRDÜNDE DE TAM KİLİTLENME OLDU VE ALETİ AÇINCA TEKRAR HİÇBİR UYGULAMA ÇALIŞMAZ OLDU. BENDE KORKTUM ZAR ZOR SİLDİM SENİN RM CLOCK PROGRAMINI.

ALET DEKİ BİR ARIZADAN DOLAYIMI YAPTI SENCE SERVİSE GÖTÜRSEMMİ.

BENİMKİDE MADE İN GERMANY BU ARADA .
    ANLAMADIM HOCALAR BU İŞTEN

• Arkadaşlar undervolting bir hasara yol açmas ancak aletin stablitesini oldukça düşürür.CPU nun mantıksal yüksek ve düşük kabul ettiği değerler işlemcinin asıl çalışma prensibidir.Bu da transistörlerin çalışması anlamına gelir.Ancak bu voltaj düşürme transistörlere zarar vermes.O yüzden korkmayın.Ancak işlemci bu değişik voltaj değerleri yüzünden mantıksal 1 iken bir değeri voltaj düştüğü için mantıksal 0 olarak algılayablir.Voltajla oynamak mantıksal kabul değerlerini değiştireceğinden satabilite açısından önemli bir sorun oluşturur.İşlemci hızı düşünce voltajdaki düşme de azalıcaktır.nasıl overclock yapınca voltaj değerini artırıyorus.Ki bunda voltaj değerini artırma tam olarak işlemci hızlı çalışıyo fazla güç gerektirir mantığı değil.YAni asıl amaç o olsada işlemci hızı arttığında işlemcinin mantıksal kabul aralıklarının altında kalan voltaj değerlerini tekrar işlemcinin anlayabileceği bir düseye çıkarmaktır.Ben size stablite açısından undervolting i tavsiye etmiyorum.Ancak makinem düzgün çalışır diyosanız orasını bilmem.

Bi de aynı marka da olsa bizm makineler birinin aldığı sonucu diğeri almayablir.Çünkü bu direk işlemciyle ilgili ve aynı fabrikadan birbiri ardına banttan çıkan işlemciler bile birbirinin farklı özellikler göstereblir ve çalışma aralıkları değişeblir.Bu sizn 142 ünüzde sorun olduğunu göstermes.Sadece biras şanssız olduğunuzu gösterir

• Arkadaşlar bu arada siz herhangibir oyun denediniz mi?BUnları da arada yazarsanız sevinirim
  • quote:

Icarus,_png_ cevaplarınız için teşekkürler

Bu arada Fujitsu Siemens'in teknik servisini kim yapıyor?Siemens yapıyor mu yoksa Fujitsu Siemens diye ayrı teknik servisler mi var,Antalya'da bulabilir miyim?

Bir de Acer'ınkine 5+1 bağlanır mı direkt ve surround ses mümkün mü?

Tamam khron kardeş Bende Mail atıcam şimdi.Farkımıza Varsınlar Artık .Hadi F-S ciler...
  • quote:

Sonunda yabancıların undervolting dediği düşük voltajla çalıştırma testimi tamamladım :) Yaklaşık 6 saat sürdü. Klimayı bile açmadım makina soğumasın diye. Umarım sizin de işinize yarar.

Nasıl test ettim?

Test mantığı aslında çok basit, overclock yapmaya benziyor. Bilgisayarınızı hırpalayacak bir yazılımı çalıştırırken, işlemci voltajını kademe kademe düşürüyorsunuz. Hırpalama yazılımı için kendim basit bir program yazmayı düşünmüştüm ama yabancı bir forumdan daha iyi bir uygulama buldum. Bu uygulamanın adı Prime95 ve esas görevi sanırım asal sayıları bulmak. Yani tam istediğim gibi bir test yazılımı.

RMClock'ta PState'i açtım. Profilleri Maximal yaptım. PST'de 6x çarpan değerini 0.700V ayarladım. 16x çarpan değerini 1.340V'tan 1.100V'a düşürdüm ve Prime95'i çalıştırdım.

Prime95 eğer bir hata ile karşılaşırsa bunu bildiriyor ve çalışmasını durduruyor. Ben de hata alana kadar voltajı düşürdüm. İlk hatayla 0.956V'ta karşılaştım. Prime95 teste başlar başlamaz hata verdi. Voltajı bir basamak yükselterek 0.972V'a çıkardım. 22 dakika sonra hata ile karşılaştım. Son olarak 0.928V olarak ayarladım ve 2.5 saat tam yükte çalıştırdım. Hata vermedi.

Aynı şekilde minimal profil için de test ettim. 6x 0.700V'ta 2 saat stabil çalıştı.

Sonuçlar:

- İşlemci çalışma voltajı 0.988V - 1.340V aralığından 0.700 - 0.988V aralığına düştü.
    - Fan gürültüsü ciddi şekilde azaldı. Özellikle tam yük altındaki fark olağanüstü.
    - Bilgisayar dışarıya üflediği hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Bilgisayar artık çok daha az ısınıyor.
    - CPUnun pilden çektiği güç voltajın karesiyle doğru orantılı olduğundan, pil ömrü artmış olmalı. (Bunu test etmedim henüz)

Nasıl yapacağız?

Bu sadece FS 1424ü ilgileniren bir konu olmadığından yeni bir konu açtım. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_3784123/mpage_1/key_//tm.htm#3784123 (Başlık: Undervolting nasıl yapılır? Pil dayanımı, sessiz çalışma, vs.)

Bağlantısını verdiğim konuda anlatılanları uygulayın ancak voltajları basamak basamak düşürmek yerine benim bulduğum değerlerden (veya belki bir basamak üstünden) başlayın. Yalnız en az 2şer saat test etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Bu arada belirtmelyim ki overclock'un aksine işlemciyi düşük voltajla çalıştırmanın hiç bir sakıncası yok, en kötü bilgisayarınız kitlenir, resetlemek zorunda kalırsınız. Açıldığında ise varsayılan ayarlara dönecektir. Yine de yapan kişiler sorumluluğunu alarak yapsınlar.

Png söz konusu olan 2. programın url si ölmüş inmiyor ve açılmıyor .Rapide falan upload etmemiz mümkünmü??..

• quote:

Orijinalinden alıntı: excalibur07

EEE NE YAPICAZ.
    4 SEFER DENEDİM DÖRDÜNDE DE TAM KİLİTLENME OLDU VE ALETİ AÇINCA TEKRAR HİÇBİR UYGULAMA ÇALIŞMAZ OLDU. BENDE KORKTUM ZAR ZOR SİLDİM SENİN RM CLOCK PROGRAMINI.

ALET DEKİ BİR ARIZADAN DOLAYIMI YAPTI SENCE SERVİSE GÖTÜRSEMMİ.

BENİMKİDE MADE İN GERMANY BU ARADA .
    ANLAMADIM HOCALAR BU İŞTEN

Telaş edilecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Elektronik malesef şans işi, aynı anda aldığınız birbirinin aynı donanımlar farklı davranış biçimi gösterebiliyor. Mesela bu konuda bahsedilen ışıkların yanma sorunu bazı kişilerde olurken, bende olmuyor. Sanırım hazirandan önce alınan 1424ler (NEC yazıcılı) ile sonra gelen 1424ler (LG yazıcılı) bazı farklar içeriyor. Bazı farklar olmasa dahi, tamamen tesadüf eseri sizin yongalarınız düşük voltaja olumsuz yanıt veriyor olabilir.

Belki de sadece yazılımdaki bir sorunla alakalı olabilir. Belki kurduğunuz başka bir yazılım ile RM CPU Clock beraber çalışamıyor olabilir. Bu konuda yazılımı yazan kişiye bir e-posta atacağım, bakalım ne diyecek.

Anlattıklarım sizde işe yaramadığı için çok üzgünüm, ancak çok kafaya takmayın. Sonuçta gerçekten oldukça iyi bir bilgisayara sahipsiniz.

• quote:

Arkadaşlar undervolting bir hasara yol açmas ancak aletin stablitesini oldukça düşürür.CPU nun mantıksal yüksek ve düşük kabul ettiği değerler işlemcinin asıl çalışma prensibidir.Bu da transistörlerin çalışması anlamına gelir.Ancak bu voltaj düşürme transistörlere zarar vermes.O yüzden korkmayın.Ancak işlemci bu değişik voltaj değerleri yüzünden mantıksal 1 iken bir değeri voltaj düştüğü için mantıksal 0 olarak algılayablir.Voltajla oynamak mantıksal kabul değerlerini değiştireceğinden satabilite açısından önemli bir sorun oluşturur.İşlemci hızı düşünce voltajdaki düşme de azalıcaktır.nasıl overclock yapınca voltaj değerini artırıyorus.Ki bunda voltaj değerini artırma tam olarak işlemci hızlı çalışıyo fazla güç gerektirir mantığı değil.YAni asıl amaç o olsada işlemci hızı arttığında işlemcinin mantıksal kabul aralıklarının altında kalan voltaj değerlerini tekrar işlemcinin anlayabileceği bir düseye çıkarmaktır.Ben size stablite açısından undervolting i tavsiye etmiyorum.Ancak makinem düzgün çalışır diyosanız orasını bilmem.

Diğer bir foruma da bu konuyu açtım, orada da hemen itiraz geldi :) Doğru kararlılık çok önemli bir konu, kimse çok öenmli bir işinin ortasında bilgisayarının kilitlenmesini ve yaptığı işi kaybetmek istemez. Ancak şunu belirtmeliyim ki düşük voltaj illa ki kararsız çalışmaya yol açacak diye bir kural yok. Ayrıca (yanılıyorsam düzeltin) zaten bu işlemciler voltajı kendileri düşürmüyorlar mı? Kimse yanlış anlamasın, ben gidip eski P4 northwood işlemcinize düşük voltaj uygulayın demiyorum. Denemeyin bile. Sadece çalışma voltajını değiştirebilen işlemcilerde bunu deneyin.

Kararlılık konusunda elimden geldiğince test yapıyorum. 2 saatlik testleri 24 saate uzattım ve diğer günlük çalışma testlerimi de yapıyorum. Şu ana kadar en küçük bir sorunla karşılaşmadım.

Kararsızlık konusuna gelince, daha önce de dediğim gibi, bence düşük voltajdan dolayı bilgisayarı kararlılık riskine sokmak, yüksek ısıdan dolayı bilgisayarı kararlılık riskine sokmaktan daha iyidir.

quote:

Bi de aynı marka da olsa bizm makineler birinin aldığı sonucu diğeri almayablir.Çünkü bu direk işlemciyle ilgili ve aynı fabrikadan birbiri ardına banttan çıkan işlemciler bile birbirinin farklı özellikler göstereblir ve çalışma aralıkları değişeblir.Bu sizn 142 ünüzde sorun olduğunu göstermes.Sadece biras şanssız olduğunuzu gösterir

Çok yaşa Ben de aynen bunu söylüyordum.

• quote:

Orijinalinden alıntı: nazgulmaster

Png söz konusu olan 2. programın url si ölmüş inmiyor ve açılmıyor .Rapide falan upload etmemiz mümkünmü??..

Elbette, ancak daha önce hiç yapmadım, biraz zaman alabilir. Bu arada siz verdiğim bağlantıyı denemeye devam edin, o site çok yoğun olduğundan sorun yaşanıyor.

Eklenti: Kolaymış, aşağıda Prime95 için Rapidshare bağlantısını veriyorum:

http://rapidshare.de/files/4143892/p95v2413.exe.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _png_ -- 19 Ağustos 2005, 15:53:46 >

• Tmm dostum .Sonuçlarını bildirirsen seviniris.Bilgimiz olur en azından nasıl tepki veriyo işlemci genel olarak sonuçları değecek akdar güsel mi.
    bi de tabiki sıcaklık artışından işlemci risk alır.Ancak voltaj düşümünden bişe olmas.Kimse telaşlanmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICARUS -- 19 Ağustos 2005, 15:45:44 >
  • quote:

Icarus,_png_ cevaplarınız için teşekkürler.

Amilo 4125in pilinden memnun musunuz?Özelliklerinde yazan 3 saat pil ömrü bize yeterli

Fujitsu-Siemens Amilo M 1425'in ekran kartının 128mb olmasından dolayı bu notebooka karar verdim gibi,çünkü 128 mb ekran kartı isteyen oyunları
    da oynayabilmek istiyorum,piyasada başka 128mb Ati ekran kartı olup 1700$ altı olan bilindik bir markanın notebookunu bulamadım...babam da onaylarsa bu notebooku alıcaz inşallah...

Fujitsu-Siemens teknik destek hattını arayarak Antalyada size en yakın servisin nerede olduğunu öğrenebilirsiniz.www.fujitsu-siemens.com.tr adresinden telefon numaralarını alabilirsiniz veya destek@fujitsu-siemens.com (tr'si yok) e-posta gönderebilirsiniz.

Benim 1424üm var, yazacaklarım 1424 için geçerli:

Pil konusuna gelince. Bilgisayar tam yükteyken pille 2 saat bile çalıştıramazsınız. Tam yük derken oyun oynamak, 3DS Max ile render yapmak vs. gibi işlemleri örnek verebilirim. Pile dışarıda ihtiyaç duyacaksınız, bir sunum yapmaya veya yolculuk yaparken 1 divx film seyretmeye yeterli pil ömrü sunuyor. Hatta kabaca 2-2,5 saat boyunca film seyredebildiğinizi söyleyebilirim. (RM CPU Clock ile) Bilgisayarın ekran kartının 9700SE olması pil konusunda, onboard ekran kartlı bilgisayarlara göre daha düşük pil dayanımına sebep oluyor. Ancak bu kartı bilgisayarınız prizdeyken görün: Riddick'i P4 2.6 GHz, 1 GB Ram, 9600 Pro masaüstü bilgisayarımdan daha akıcı oynuyorum (tüm ayarlar en yüksek seviyede iken). Ancak yükleme süreleri, düşük RPMli (dakikadaki devir sayısı) sabitdisk sağolsun çok daha uzun. Sabit diskin RPMi düşük olduğundan, mutlaka ama mutlaka min. 512 MB ram'e ihtiyacınız var. Bildiğiniz üzere 1424ler 256 MB ram ile satılıyorlar, ilave ram takmanız veya taktırmanız gerekiyor. 1425 ise 512 MB ram ile satılıyor.

Bu dizüstü için çok araştırma yaptım, iş arkadaşım da yaptı. (İşimiz gereği bir çok kişiye bilgisayar alıyoruz veya tavsiye ediyoruz) Mayıs ayında kendi ihtiyaçlarım için 1500$ın altındaki en iyi bilgisayar FS1424 (ve 1425) idi.

Alacağınız bilgisayar şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _png_ -- 19 Ağustos 2005, 16:29:59 >

• png sende kaç ram var acaba söylermisn.Bi de sen başka hangi oyunları denedin makinede.ben 512 yapsam ram i riddicki akıcı oynayablirmiyim mesela?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.