Şimdi Ara

FUJİTSU SİEMENSLER NEDEN SEVİLMİYOR? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
12.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • valla yaklaşık bir aydır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım özellik olarak c2duo 2ghz 2 gb ram 160 gb hdd 15.4 ekran 128 paylaşımlı ekran kartı 1.550 ytl bu fiyata başka cihaz yoktur sanırım.
    Bundan önce bir çok laptop gördüm kullandım asus toshiba dell acer exper ibm packard bell hepsinde sorun oluyordu elektronik işi böyle şans işi fujitsu siemens aldım sorun çıkacağını düşünmeme rağmen aldım çünkü her elektronik malzeme problem çıkarabilir.

Ayrıca sorun bile olsa garanti süresi var.Ben tavsiye ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheChatlaq

valla ben yaklaşık bir buçuk yıldır kullanıyorum amilo 1650G.allaha şükür fujitsu-siemens makine alıp hele bir de teknosadan tek sorun yaşamayan benim herhalde.Şimdilik servislik bir işim olmadı.Ama açıkcası servise gitmeye de korkuyorum.Makinede donanımsal bir sorun yaşamadım.Fanını bir ara değiştirtsem diyorum ama bir yandanda içim ya makineyi geri alamazsam diyor.En son bir ram takmak için 30 ytl istediler rami dışardan alıp taktırmak istersem bende bu parayı size verenin dedim.Klavye ne varsa söktüm kendim taktım.Makinenin en sevdiğim yanı ekran kalitesi.Bir çok laptopdan çok iyi bir ekranı var.Oyunlarda vs filmlerde gölgelenme vs görmedim.Ama bir daha fs alır mıyım derseniz kesinlikle HAYIR!.

1,5 yıl demişsin bu durumda garantin sürüyor. Ben yetkili servisi aradığımda, garantim sürdüğü için ramimin ücretsiz değiştirilebileceğini söyledi hatun kişi. Senden hangi durumda 30 ytl istediler veya telefondaki kişi beni yanılttı mı?

• Rami onlardan satın alırsan ücretsiz.Dışarıdan alıp onlara taktırırsan para istiyorlar takmak için.Ben bir buna bir de herşeyiyle vistayı destekleyen makineye vista desteği vermeyen fs kızıp götürmedim servise.Çok çile çektim ama sonunda vista ultimatei çalıştırdım babalar gibi.Hiç tenezzül etmedim sizde ramlar ne kadar diye.Çünkü çok pahalı olduğuna adım gibi eminim.
  • 1 yıldır kullanıyorum performansını hiç beğenmedim.aldıktan 2 ay sonra bozuldu ve açılmadı istanbula servise göndermaek zorunda kaldım.tavsiye etmem kesinlikle
  • Fujitsu'nun servisini bana sorun DVD RW'ım CD ya da DVD yazmıyordu.2-3 kre gittim geldim.İlk seferde verdim tam 3 hafta kaldı aradım sorunun yazılımdan değil de donanımdan kaynaklandığını söylediler ve Almanyadan parça bekliyoruz dediler.Ok dedim.Aradan bir hafta geçti yine aradım parçanız hala gelmedi diyince ben cihazımı alabilir miyim dedim parça gelene kadar.Ona da ok dediler laptopumu tekrar almaya gittim.Bu arada Kadıköy-Bostancı arası mekik dokuyorum.Laptopu aldıktan tam 2 gün sonra aradılar parçanız geldi dediler inanamadım.Laptopu bir daha götürdüm bıraktım.Bu seferki parçayı takma işlemleri tam 8 gün sürdü.Hevesle yine gittim aldım.Eve geldim.Hemen CD yazmaya koyuldum.O da ne yine CD yazmıyoGüler misin ağlar mısın deli oldum.Daha sonra bir de DVD yazayım dedim.Onu yazıyor.Ama CD'ye gelince nedense çalışmıyor.Hatta vakti zamanında bu forumda da ne topicler açmıştımSonuç olarak hala bu cihazı kullanıyorum.Hatta şu anda ondan yazıyorum.Memnun musun derseniz yine de seviyorum.Bu arada bir daha hiç servise de gitmedim.Servisteki kadını sokakta görsem yolumu değiştiririm yani o seviyeye geldi.Bu arada cihazı servise ilk kez bu yıl şubat ayında götürdüm.Eski değil yani
    Bir olayı daha anlatayım.Fujitsu'nun parçaları özellikle de eski modellerin üst kapak,kasaları çok zor bulunuyor.Bir bilgisayarcıya benim modelin kapağı lazımdı.Adamın aramadığı yer kalmamış türkiye'de.Bulamayınca bir şekilde bana ulaştı artık o derece ihtiyacı vardı yani çok eski ilanlardan telefonumu bulmuş vs.Bana bu kapağı satar mısın dedi?Nakit 200 ytl veriyorum diyince kapağı ona sattım.Ki benim laptopum da kapaksız kalmadı tabiki ondan çıkan üzerinde 10 cm çizik bulunan kapak da benimkine takıldı.bu kapak yine istek ile almanyadan getiriliyormuş.Servis te yaklaşık 100 ytl'ye getiriyor.Ben de daha hiç kapak alma ihtiyacı hissetmedim.Öylesine bir sticker yapıştırdımBu arada sattığım bilgisayarcı arkadaş sırf bu kapak için istanbul'a geldi ve döndü.Servisten alacakmış ilkin ama bir hafta içinde gelir dediklerinde hemen arayışlara girmiş.Fujitsu'nun servisinden bence onun kadar çeken yoktur.Siz fujitsuyu bir de ona sorunEn son görüşmemizde içerisinde fujitsu ya da siemens yazan ürünleri dükkanının yanına yaklaştırmadığını söylüyordu

• 19-20 aydır v2045 kullanıyorum, bir kere hdd yaktı, servis 3 günde yenisini taktı verdi.ısınma sorunu var, başka bir yamuğunu görmedim.bu modelde klavyedeki atlama sorunu için gereken bios update ini de kendim yapmıştım ilk aldığım zaman.sürekli batarya üzerinde ve elektriğe bağlı kullanmama rağmen wifi açık ve aktif kulanımla 1,5-2 saat batarya ömrü var hala.

estetik açıdan güzel değil ama teknik bir sıkıntım yok, zaten evde desktop gibi kullanıyorum.
  • Patronum 1 yıldır kullanıyor, çok çok memnun,
    Bir defa daha kilitlenmedi diyor.
    Ben de kullandım 1-2 gün, performans çok iyi.
    Şimdi bir tane daha aldı, (hatta şimdi format attım) canavar gibi çalışıyor.
    C2, 1g ram, 120 hdd v3205 modeli.
    Wireless ila alakalı bir sorun vardı, formattan sonra çözüldü.

GENEL OLARAK MEMNUNUZ. Bu fiyata çok çok iyi.
  • çok kıl bi görünüşü var
  • quote:

Orjinalden alıntı: canakar

çok kıl bi görünüşü var

Görünüş aslında biraz öznel bir değerlendirme zira pek çok arkadaşımın beğenmediği bu görünüm benim hoşuma gidiyor. Benim içiçn bilgisayar dediğim sade olmalı. Xp yi bile klasik temada kullanırım. Dizüsütlerdeki şu çoklu ortam kısayol tuşları bana göre çok gereksiz ama başka bir arkadaşım içiçnse önemli.
  • bende fujitsu kullanıyorum v2045 vede çok memnunum 2 seneye yakındır kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım umarm yaşamam
  • Fsj Turkiye de pazar kapabilmek icin teknosa vb retail magazalara cok ucuz urunler getirdi.
    evet bir donem bu ucuz urunler sayesinde cok fazla urun sattilar ama marka imajini da mahvettiler.
    Ayrica bu ucuz urunlerde cikan sorunlari tahmin edemediler.
    Servisleri yedek parca ve eleman bakimindan yetersiz kaldi. Bircok kullanici bu sebeple magdur oldu.
    Bu yuzden pek sevilmez kanimca.
  • kendimde ve kullanan arkadaşlarımda gördüğüm, çok performanslı değiller ve de neredeyse hepsi çok ısınıyor. Bilmiyorum belki türkiye'deki modellere özel bir şeydir bu, ama benim eski laptopumda 10 mblık bir oyunu 1 saat oynadığımda ısınıp kapanıyordu. hem de o kadar da eski değildi, amilo 7400 lerden. 256 ram 40 gb. 1.6. :)

Teknosa bir ara oldukça ucuza bir model satmıştı, yanında bir sürü hediye de veriyordu, o bitirdi sanırım fs İ.
  • Arkadaslar yapmayın yaa bır model yuzunden fırma bıtermı ısınmaya gelınce dızustulerın hepsı ısınır koydugun yer onemlı hava delıklerını kapamayacan ben bunu cok yasadım hem herkes tosıba dıyo bıde dıyenler daha once hıc laptopu olmayan kısıler ne anıyo ne bılıyolarsa bende ole derdım eskıden ama toshıba gıbı ısmını satanları bende sattım ve fıjıtsu sıemens aldım hıc bır sorun cıkarmadı 3405 modelı super bence
  • Arkdaşlar bence siz bu FSC yi bir de 2045 kullananlara sorun. Mesela bana . Ben bu makinaya ancak 7 ay dayanabildim yani makinada ne isterseniz var. Parça kalitesizliği mi? Bunda fazlasıyla vardı. Isınma sorunu mu? Soğutucu aldığım halde 50 derecenin altına indiğinde seviniyodum :). Bu arada servisten hiç bahsetmiyorum. Bi keresinde klavyenin D tuşu anlamadığım bir nedenle yerinden çıktı ve servise götürdüğümde bana KULLANICI HATASI olduğunu söylediler ve 20 ytl maliyeti var dediler takalım mı diye sorunca ben de kabul etmek zorunda kalmıştım çünkü Bursa servisindeki kadın sağolsun tuşu tuttuğu gibi çekip koparmıştı yerinden. Ama en kötüsü de neydi biliyo musunuz? Benim aldığım makinanın alış tarihinden 6 ay öncesinde arıza kaydı vardı. Ben bunu araştırdım aldığım yere anlattım geri verecem dedim. Adam olmaz dedi doğal olarak tabi ama ben de öyle deyince hemen şikayetvar a bi şikayet yazdım ve FSC beni arayıp iade talebimin kabul olduğunu söylediler. O makinayı geri verene kadar canım çıktı ama bi daha mı FSC alırım... Aman aman uzak dursun benden yani bedava verseler sinir olurum diye almam valla ne bela makinaydı ya bu arada fan sesinin hiç susmadığını söylemeyi unutmuşum üstelik de FANLARIN ALTI KAPALI DEĞİLKEN VE HAVA SİRKÜLASYONU DA İYİYKEN artık anlamışsınızdır heralde ne bela makina olduğunu . Allah beni FSC den korusun... AAmmiiinnnn....

Ve de FSC ye kocaman bir

• benim anlatmama gerek yok herhalde...

http://forum.donanimhaber.com/m_11249160/mpage_9/key_/tm.htm
  • teknik servisleri çok sorunluydu...sonra satmayı bıraktık zaten..şu an bilmiyorum..ama ben sevmiyorum ...
  • türkiyede hatalı bir yayılma politikası izlediler ve sonucu neredeyse kimse sewmiyor bu markayı. hatalı bir kaç model satıldı ve doğal olarak çok sorun çıktı ve kimse bi daha bu markaya yanaşmak istemiyor.

aslında kaliteli bir markadaır ama bazı eksikleri elbette war.

olayın özeti bu sanıyorum
  • benim çok hoşuma gidiyor bu fujitsular. param olsa da alsam. dış görünüşü falan çok güzel hem de baya bi ucuzlar
  • arkdaşlar her modeli bir tutuyosunuz ısınma sorunu dyosunuz v3545 kullanıyorum tek hava deliği var pc de sol tarafta fan ara sıra çalışıyor sesi çalışıncada çok az çıkıyor kısa sürede duruyor işlemci c2 duo işlemci ısısı 35 derece civarında hep , malzeme kalitesi gayet iyi ekran parlaklık ve renkleride gayet güzel

makinenin altında alman malı olduğu yazıyorki almanların işçilikte çok iyi dye biliyorum
  • bende vardı.birtek ısınma sorunu ile karşılaştım ben.oyun oynarken birkaç kere 93-94 dereceyi gömüştüm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.