Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar hocam. öncelikle tebrik ederim. ben de odtüdeyim. öncelikle niyet mektubunu nasıl yazdınız diye sormak istiyorum. bir de o ortalamayı nasıl yaptınız nasıl çalıştınız? ben mühendislikteyim ve yüksek lisans için ilgileniyorum bursla. bilgileri kendiniz mi elde ettiniz yoksa size yardım eden birileri oldu mu okulda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: Norman Finkelstein

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam peki kabul almanızda ODTÜ faktörü ne kadar etkiki oldu bölüm hocaları okul vs yeterlimiydi

yani okulum şöyle olsaydı daha iyi olurdu daha fazla fark yaratırdı dediginiz şeyler var mı

Fulbright almamda faydası olmuştur tabii. Buradaki okullar içinse çok bilmiyorum. ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor. Mesela istatistik eğitimine daha çok vurgu lazım.

"ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor"

bunu ülkede yapabilen bir üniversite var mı hocam veyahut odtü bunu ne derecede yapıyor

Sanırım Sabancı. ODTÜ’de çoğu belli başlı güncel siyaset bilimi tartışması ve methodlarını pek duymadık. Genelde marksist bir yaklaşım var.

Hocam bu marksist yaklaşım büyük bir sorun mu sizce ?
    Güncel siyaset bilimi dinlerden,terör unsurlarından,istihbarattan,güvenlikten edebiyattan,sinemadan vs vs besleniyor dersek odtüde eşya hukuku secmeli dersi var çok kısıtlı olarak gözlemledim ama belirli bir sıralama aralığında seçeneklerimiz çok fazla yok bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz

Yok, Marksizm de sonuçta bir siyaset bilimi methodolojisi olarak kabul edilebilir. Dolayısıyla nitel veya nicel methodlara ağırlık veren okullardan çok da bir farkı yok. Üstelik Amerika’da bu tarz eğitim veren kurum oldukça az olduğundan insana farklı bir bakış açısı vermesi açısından da yararlı. Siyaset biliminin terör, istihbarat veya sinemadan da beslendiğini pek düşünmüyorum. Neyin kısıtlı olduğunuysa tam anlamadım.

Hocam güncellikten bahsettiniz misal 4.sınıfta 4 tane bölüm içi seçmeli ders var 20 tane seçenek var 5tanesi kafadan ticaret vergi hukuku vs diğerleri de çok kısıtlı.
    Güncel olan bir şey yok demek istediğim İsrail'de devlet ve Toplum,Güvenlik politikalar,Petrol ve Gaz Kanunu
    gibi dersler rakip üniversitede var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz siz neleri seçtiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: kalem99

merhabalar hocam. öncelikle tebrik ederim. ben de odtüdeyim. öncelikle niyet mektubunu nasıl yazdınız diye sormak istiyorum. bir de o ortalamayı nasıl yaptınız nasıl çalıştınız? ben mühendislikteyim ve yüksek lisans için ilgileniyorum bursla. bilgileri kendiniz mi elde ettiniz yoksa size yardım eden birileri oldu mu okulda?

Bilgileri kendim elde ettim, bizim bölümde Fulbright alumni var mıydı pek bilmiyorum zaten. Niyet mektubunda yazacağınız araştırma alanı Amerika’da çalışılan bir alan olmalı, yeterince genel olmalı ama ayni zamanda spesifik noktalara da değinmeli, ve o araştırmanın neden önemli olduğunu göstermeli. Ortalamayı da derslerin gerektirdiği neredeyse tüm okumaları yaparak yapmıştım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam peki kabul almanızda ODTÜ faktörü ne kadar etkiki oldu bölüm hocaları okul vs yeterlimiydi

yani okulum şöyle olsaydı daha iyi olurdu daha fazla fark yaratırdı dediginiz şeyler var mı

Fulbright almamda faydası olmuştur tabii. Buradaki okullar içinse çok bilmiyorum. ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor. Mesela istatistik eğitimine daha çok vurgu lazım.

"ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor"

bunu ülkede yapabilen bir üniversite var mı hocam veyahut odtü bunu ne derecede yapıyor

Sanırım Sabancı. ODTÜ’de çoğu belli başlı güncel siyaset bilimi tartışması ve methodlarını pek duymadık. Genelde marksist bir yaklaşım var.

Hocam bu marksist yaklaşım büyük bir sorun mu sizce ?
    Güncel siyaset bilimi dinlerden,terör unsurlarından,istihbarattan,güvenlikten edebiyattan,sinemadan vs vs besleniyor dersek odtüde eşya hukuku secmeli dersi var çok kısıtlı olarak gözlemledim ama belirli bir sıralama aralığında seçeneklerimiz çok fazla yok bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz

Yok, Marksizm de sonuçta bir siyaset bilimi methodolojisi olarak kabul edilebilir. Dolayısıyla nitel veya nicel methodlara ağırlık veren okullardan çok da bir farkı yok. Üstelik Amerika’da bu tarz eğitim veren kurum oldukça az olduğundan insana farklı bir bakış açısı vermesi açısından da yararlı. Siyaset biliminin terör, istihbarat veya sinemadan da beslendiğini pek düşünmüyorum. Neyin kısıtlı olduğunuysa tam anlamadım.

Hocam güncellikten bahsettiniz misal 4.sınıfta 4 tane bölüm içi seçmeli ders var 20 tane seçenek var 5tanesi kafadan ticaret vergi hukuku vs diğerleri de çok kısıtlı.
    Güncel olan bir şey yok demek istediğim İsrail'de devlet ve Toplum,Güvenlik politikalar,Petrol ve Gaz Kanunu
    gibi dersler rakip üniversitede var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz siz neleri seçtiniz

Bölüm aynı zamanda kamu yönetimi bölümü, dolayısıyla hukuk dersleri baya popüler oluyor. İşin açığı bence öbür dediğiniz dersler gereksiz ve fazla spesifik. Bunların hepsi genel bir ders altında birer haftada tartışılabilecek şeyler. “Güvenlik politikalar” dediğiniz ders biraz kapsamlı duruyor; ama mesela İsrail’de devlet ve toplum yerine pek çok başka mantıklı ders alınabilir. Zaten bölümün zorunlu derslerinden birisi toplum ve devlet, neden İsrail üzerine özel ders açsınlar ki? Özellikle İsrail çalışan bir hoca yoksa. Yani lisans düzeyinde dersler olabildiğince genel olmalı kısacası. Günümüz siyasetinde önemli gözüken konular siyaset bilimi akademik yaklaşımlarında hiç tartışılmıyor olabiliyor.

Benim güncel dediğim de zaten güncel konular değil, güncel siyaset bilimi tartışmaları. Bunlar için de APSR, AJPS, CP, WP gibi journallara bakmanız gerekir m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 2 Mart 2018; 21:5:19 >

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Fulbright yüksek lisans bursuna başvurmayı planlıyorum. Bazı sorularım var.
    1) 3 hafta TOEFL'a girdim. 99 aldım. Sonucu 19 martta postalayacaklarmış. Son başvuru tarihi 9 nisan Fulbright'ın. Kurum koduyla ETS TOEFL göndereceğinden belgeyi Fulbright'a gidecek başvuru dosyasında ETS'nin sonucu göndereceğinin belirtildiği bir dilekçe gerekiyormuş. ETS'nin ulaştırması nisanın sonunu bulur herhalde. Bu bir probleme yol açar mı ? Sitede yazan tek şart son başvuru tarihinden önce bu sınavlara girmiş olmak.
    2) Ortalamam 3.45. Siz de dahil olmak üzere gördüğüm Fulbright bursiyerleri çok yüksek ortalamalara sahip. Hiç benimki gibi görece düşük ortalamalarla kabul alanlar oldu mu bildiğiniz ? Birçok ders dışı aktivitede yer aldım bu GPA açığımı kapatabilir mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dukagjini

Merhaba, Fulbright yüksek lisans bursuna başvurmayı planlıyorum. Bazı sorularım var.
    1) 3 hafta TOEFL'a girdim. 99 aldım. Sonucu 19 martta postalayacaklarmış. Son başvuru tarihi 9 nisan Fulbright'ın. Kurum koduyla ETS TOEFL göndereceğinden belgeyi Fulbright'a gidecek başvuru dosyasında ETS'nin sonucu göndereceğinin belirtildiği bir dilekçe gerekiyormuş. ETS'nin ulaştırması nisanın sonunu bulur herhalde. Bu bir probleme yol açar mı ? Sitede yazan tek şart son başvuru tarihinden önce bu sınavlara girmiş olmak.
    2) Ortalamam 3.45. Siz de dahil olmak üzere gördüğüm Fulbright bursiyerleri çok yüksek ortalamalara sahip. Hiç benimki gibi görece düşük ortalamalarla kabul alanlar oldu mu bildiğiniz ? Birçok ders dışı aktivitede yer aldım bu GPA açığımı kapatabilir mi ?

- Benim zamanımda TOEFL gerekliliği yoktu. Dolayısıyla çok emin değilim nasıl işlediğinden. Ama ETS'nin ulaştırması genelde o kadar sürmüyor. Sürse bile siz sınav sonucunuzun çıktısını alıp başvuruya ekleyin, official sonuç da yoldadır diye ekleyin dilekçeye, bence sıkıntı olmaz. Yine de komisyonla iletişime geçmek daha garanti olur.

- Ortalaması 3.10 civarı olup da bursa kabul alan arkadaşlarım da vardı. Yani ortalama başka faktörlerle telafi edilebiliyor. Bence sizin ortalamanız düşük değil, ve ders dışı aktiviteler Fulbright başvurusu için yardımcı olacaktır. Güzel bir statement of purpose önemli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Son durum nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychedelic Reflection

Son durum nedir?
    Son durum ben doktoramın ilk senesindeyim hocam :)

Öncelikle tebrik ederim, başarılar dilerim hocam Peki amerikaya yerleştiniz mi, doktorayı tamamladıktan sonra orada kalmayı mı düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychedelic Reflection

Öncelikle tebrik ederim, başarılar dilerim hocam Peki amerikaya yerleştiniz mi, doktorayı tamamladıktan sonra orada kalmayı mı düşünüyorsunuz?
    Çok teşekkürler :) daha 5.5 sene var hocam, karar vermek için çok erken

Abi senin yasadigin hayat hayatın kaçıncı seviyesi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetKARAHANLİ -- 9 Nisan 2018; 2:1:1 >
    5.5 sene derken Böyle bir şey planlayacaksam, yapacaksam , bile şu an vazgeçtim Peki alıyorsanız ne kadar (maaş)ücret alıyorsunuz bu süre boyunca? Neredeyse 8 sene amerikada yaşamış olacaksınız o zaman. Yerleşmiş kadar olmuşsunuz zaten
  • İngilizce istenin altında ise hazırlık orada okuyorsunuz gibi bir şey demişsiniz. Okullar 90+ toefl sonucu istiyor ama diyelim ki benim 50-60 civarı düşük bir sonucum var. Ortalamam ve projem vs iyi olsa gene de gidebilir miyim yoksa hazırlık eğitimi için de bir minimum sınır var mı?

Onun dışında daha bir kaç ay önce gittiğim yerleri gördüm resimlerde . Duygulandım valla çok güzel yerdi Amerika. New York vs o Çin mahallesini bile özledim desem yeridir

• quote:

Orijinalden alıntı: The saints of killers

5.5 sene derken Böyle bir şey planlayacaksam, yapacaksam , bile şu an vazgeçtim Peki alıyorsanız ne kadar (maaş)ücret alıyorsunuz bu süre boyunca? Neredeyse 8 sene amerikada yaşamış olacaksınız o zaman. Yerleşmiş kadar olmuşsunuz zaten

Hocam maas aliyorum ve okulda ayni zamanda ogretim gorevliligi yapiyorum. Maasim Amerikan ortalamasindan dusuk; ancak gecimimi saglamaya, ve ustune hobilerime, bazi lukslerime yetecek miktarda :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Erym

İngilizce istenin altında ise hazırlık orada okuyorsunuz gibi bir şey demişsiniz. Okullar 90+ toefl sonucu istiyor ama diyelim ki benim 50-60 civarı düşük bir sonucum var. Ortalamam ve projem vs iyi olsa gene de gidebilir miyim yoksa hazırlık eğitimi için de bir minimum sınır var mı?

Onun dışında daha bir kaç ay önce gittiğim yerleri gördüm resimlerde . Duygulandım valla çok güzel yerdi Amerika. New York vs o Çin mahallesini bile özledim desem yeridir

Hocam hazirlik orada okuyorsunuz nerede dedim bilmiyorum; ancak master ve doktora programlarinda ingilizce hazirlik diye bir sey yok. TOEFL skorunuz 100un altindaysa buyuk ihtimal basvurunuz incelenmeyektir bile.

İyiymiş o zaman başarılar hocam, akademik çalışmalarınız var mı, merak ettim
  • quote:

Son durum ben doktoramın ilk senesindeyim hocam :)

Alıntıları Göster
    Siz fulbrightla gitmiştiniz. Master sonrası zorunlu olarak 2 yıl Türkiye ye dönmeniz gerekmedi mi doktora öncesi? Kızım sırf bu nedenle fulbright la gitmemeyi düşünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MGÜ

Siz fulbrightla gitmiştiniz. Master sonrası zorunlu olarak 2 yıl Türkiye ye dönmeniz gerekmedi mi doktora öncesi? Kızım sırf bu nedenle fulbright la gitmemeyi düşünüyor.

Alıntıları Göster
    Doktoraya devam edebiliyorsunuz. J-1 vizesi sonrası H1b veya yeşil kart alamıyorsunuz. Öbür çoğu vizeyi alıp Amerika’da kalabiliyorsunuz. Dolayısıyla doktoraya devam etmekte sıkıntı yok.

Hocam sonuçlar açıklandıktan sonra(Ağustos gibi tahmini) eğer kabul alırsam TOEFL ve GRE sınavlarına hazırlanmam için ne kadar zamanım olur? Okul başvuruları Aralıkta değil mi Fulbright çok erken mi başvuru yaptırıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: chiefdante

Hocam sonuçlar açıklandıktan sonra(Ağustos gibi tahmini) eğer kabul alırsam TOEFL ve GRE sınavlarına hazırlanmam için ne kadar zamanım olur? Okul başvuruları Aralıkta değil mi Fulbright çok erken mi başvuru yaptırıyor?
    Benim sonucum Temmuz'da açıklanmıştı. Bireysel başvuru ya da Fulbright aracılığıyla başvuru yapma seçenekleriniz var. Bunlar ağustosta oryantasyonda anlatılıyor. Fulbright aracılığıyla başvuru yaparsanız Fulbright size TOEFL ve GRE voucherları gönderiyor. O voucher ile isterseniz Ağustos'ta isterseniz Kasım'da alabilirsiniz sınavları. O size kalmış. Sınavlara erken girip bir talihsizlik durumunda tekrar girme şansınızı açık bırakmak bana daha mantıklı geliyor.

Okul başvuruları Aralıkta. Ancak, Fulbright aracılığıyla başvuru yaparsanız zaten başvuru dosyanızı olnar hazırlayıp başvuru sürecini hallediyorlar. Kendiniz yaparsanız zaten tüm süreç sizin kontrolünüzde oluyor.

Açık değilse lütfen yazmaktan çekinmeyin :)

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.