Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @chiefdante Benim sonucum Temmuz'da açıklanmıştı. Bireysel başvuru ya da Fulbright aracılığıyla başvuru yapma seçenekleriniz var. Bunlar ağustosta oryantasyonda anlatılıyor. Fulbright aracılığıyla başvuru yaparsanız Fulbright size TOEFL ve GRE voucherları gönderiyor. O voucher ile isterseniz Ağustos'ta isterseniz Kasım'da alabilirsiniz sınavları. O size kalmış. Sınavlara erken girip bir talihsizlik durumunda tekrar girme şansınızı açık bırakmak bana daha mantıklı geliyor.

Okul başvuruları Aralıkta. Ancak, Fulbright aracılığıyla başvuru yaparsanız zaten başvuru dosyanızı olnar hazırlayıp başvuru sürecini hallediyorlar. Kendiniz yaparsanız zaten tüm süreç sizin kontrolünüzde oluyor.

Açık değilse lütfen yazmaktan çekinmeyin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Benim sonucum Temmuz'da açıklanmıştı. Bireysel başvuru ya da Fulbright aracılığıyla başvuru yapma seçenekleriniz var. Bunlar ağustosta oryantasyonda anlatılıyor. Fulbright aracılığıyla başvuru yaparsanız Fulbright size TOEFL ve GRE voucherları gönderiyor. O voucher ile isterseniz Ağustos'ta isterseniz Kasım'da alabilirsiniz sınavları. O size kalmış. Sınavlara erken girip bir talihsizlik durumunda tekrar girme şansınızı açık bırakmak bana daha mantıklı geliyor.

Okul başvuruları Aralıkta. Ancak, Fulbright aracılığıyla başvuru yaparsanız zaten başvuru dosyanızı olnar hazırlayıp başvuru sürecini hallediyorlar. Kendiniz yaparsanız zaten tüm süreç sizin kontrolünüzde oluyor.

Açık değilse lütfen yazmaktan çekinmeyin :)

Alıntıları Göster
    Anladım hocam. Açıkcası benim şuanda IELTS 6.0 sonucum var yaklaşık TOEFL 80 bandına denk geliyor sanırım. Eğer bursu kazanırsam(bir Fulbright yetkilisi mülakatların tahminen haziranda, sonuçlarının ağustosta açıklanacağını söylemişti) bir kere daha yurt dışına çıkıp dil eğitimi için(yeşil pasaportuma vize istemeyecek en mantıklı yer Malta gibi duruyor) 3 ay en azından tekrar akıcılık kazanıp hemen ardından da sınava girmek istiyorum. Çünkü benim speaking'im çok hızlı bir şekilde akıcı hale gelebiliyor tam tersi şekilde de kısa zamanda bu akıcılığı kaybedebiliyorum eğer konuşmazsam. 3 ayda da TOEFL 100 bandını geçmeyi ve iyi state okullara başvurmayı istiyorum o yüzden sordum ne kadar sürem olduğunu. Tahmin ettiğim gibi Aralık'a kadar zamanım olacak eğer bursu kazanabilirsem.

• quote:

Orijinalden alıntı: chiefdante

Anladım hocam. Açıkcası benim şuanda IELTS 6.0 sonucum var yaklaşık TOEFL 80 bandına denk geliyor sanırım. Eğer bursu kazanırsam(bir Fulbright yetkilisi mülakatların tahminen haziranda, sonuçlarının ağustosta açıklanacağını söylemişti) bir kere daha yurt dışına çıkıp dil eğitimi için(yeşil pasaportuma vize istemeyecek en mantıklı yer Malta gibi duruyor) 3 ay en azından tekrar akıcılık kazanıp hemen ardından da sınava girmek istiyorum. Çünkü benim speaking'im çok hızlı bir şekilde akıcı hale gelebiliyor tam tersi şekilde de kısa zamanda bu akıcılığı kaybedebiliyorum eğer konuşmazsam. 3 ayda da TOEFL 100 bandını geçmeyi ve iyi state okullara başvurmayı istiyorum o yüzden sordum ne kadar sürem olduğunu. Tahmin ettiğim gibi Aralık'a kadar zamanım olacak eğer bursu kazanabilirsem.

Maddi acidan dusunuyorsan state okullari daha kotu secenekler olabiliyor aslinda. Cunku pek finansmanlari olmadigindan herhangi bir tuition waiver vermiyorlar. Ozel okullar ise ozellikle disaridan finansman ile gelen ogrenciye ayrica burs verebiliyor (mesela NYU). Bunlari iyi arastirmak lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• bilkent elektronik
    cgpa: 3.92
    2019'da mezun oluyorum

top 10'dan phd kabul şansım var mı sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 2 Mayıs 2018; 6:36:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geniusxx

bilkent elektronik
    cgpa: 3.92
    2019'da mezun oluyorum

top 10'dan phd kabul şansım var mı sizce?

Valla bu kadar az bilgiyle yorum yapmak cok zor. Top 10 PhD dediginiz okullara tum dunyanin en iyi okullarindan ortalamasi 4e yakin olan insanlar basvuruyor. Bu kadar basvuru varken sizi o kisilerin arasindan siyirip one gecirecek ne var? Odaklanmaniz gereken konu bu olacak. Arastirma tecrubesi oldukca onemli. Tek basina ortalama iyiyse ama yaninda baska arastirma ile ilgili yeterlilik sunmazsaniz degil top 10, top 50 bile cok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 2 Mayıs 2018; 22:20:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    daha önce soruldu mu bilmiyorum ama benim sorum daha cok phd ile ilgili. fulbright'a bir senelik doktora tez araştırması icin basvurdum (VSR), mulakatım iyi gecti sonuc beklemekteyim. yazdıklarınızdan kafama takılan birkac sey var:

1) oraya gidince ayrıca phd programına basvurabiliyor muyuz yoksa aynı anda iki phd yapamazsınız gibi bir durum mu var?
    2) basvurabiliyorsak funding kısmını yine fulbright mı ustleniyor yoksa kabul aldıgımız uni mi funding saglıyor?
    3) phd icin uni tarafından verilen burs rahatca gecinmenize yardımcı oluyor mu?

kolaylıklar dilerim :)
  • Hocam naptınız merak ettim. 2015'lerde takip ediyordum konuyu. Umarım hayallerinize hedeflerinize ulaşmıştırsınız. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.