Şimdi Ara

Fulbright Bursu Bilgilendirme Basligi - Amerika'da Yuksek Ogrenim - Son Başvuru 9 Nisan. (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
667
Cevap
233
Favori
48.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene bursun son basvuru tarihi 9 Nisan. Basvuran herkese basarilar :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOEFL can yakıyor. Olur da istenilen puanı alamazsam o para gidecek diye girmiyorum ne zamandır

• quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

TOEFL can yakıyor. Olur da istenilen puanı alamazsam o para gidecek diye girmiyorum ne zamandır

Hocam Amerika ile ilgili herhangi bir planiniz varsa TOEFL er ya da gec gerekecektir. Notefull adli sitedeki videolar TOEFL'i baya kolaylastiriyor. Onlara bakabilirsiniz.
  • ortalaması 4'e yakın ama çok fazla ekstrası olmayan bir bilkent ee mezununun stanford, mit veya berkeley'den ücretli master kabul alma şansı nedir, veya kalburüstü yerlerden phd için kabul alabailir miyim?

bir de umduğunuzu bulabildiniz mi? ben her derse oturduğumda ileride bulunmak istediğim (silikon vadisi) yeri hayal ederek çalıştım. Beklentiler baya büyük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revia

ortalaması 4'e yakın ama çok fazla ekstrası olmayan bir bilkent ee mezununun stanford, mit veya berkeley'den ücretli master kabul alma şansı nedir, veya kalburüstü yerlerden phd için kabul alabailir miyim?

bir de umduğunuzu bulabildiniz mi? ben her derse oturduğumda ileride bulunmak istediğim (silikon vadisi) yeri hayal ederek çalıştım. Beklentiler baya büyük.

Ücretli master kabulü almak nispeten kolay. İyi bir ortalama ve iyi bir araştırma önerisiyle -- okul ile de uyumluysanız kolayca kabul alabilirsiniz. Ücretli dediğiniz sizin ödediğiniz değil de okulun size para ödediği durumsa yüksek lisansta bu oldukça zor. Doktorada çok daha yaygın bu. Master olmadan kabul alamayacağınızı düşünüyorsanız Türkiye'de akademik yanı güçlü bir okulda master yapıp güçlü sonuçları olan, güçlü data analizi kullanan bir tez yazmaya bakın. Doktora için pek çok farklı değişken var. En önemli şeylerden birisi yapacağınız araştırmanın okulla uyumlu olması. İyi bir writing sample, hoca iletişimi, iyi bir niyet mektubu yardımcı olur. Tabii bunları iyi ortalama, ve muhteşem bir GRE skoruna (quantitative full olursa iyi olur) ek olarak söylüyorum.

Ben umduğumu buluyorum. Türkiye'de ciddiye alınmayan ancak dünya siyaset bilimini etkileyen akımların hepsini öğrenip kendi eğitimime uygulayabiliyorum. Türkiye'deki akademi belli argümanlara çok takılı kalmış durumda bence. Mühendislik alanlarında durum nedir bilmiyorum. Ancak gelişim, eğitim, akademi, bilim Amerika'da yürüyor. Üstüne göçmen olarak yaşamak Amerika'da dünyanın herhangi başka bir yerine kıyasla çok daha rahat. Avrupa baya geri kalmış durumda. Dolayısıyla bence siz de umduğunuzu bulursunuz.

• Şu an bulunduğum noktadan bakınca ders dışı aktivitelere çok daha az önem verirdim bu arada başvuru sürecinde. Gördüğüm kadarıyla o tarz şeyler lisansta çok daha önemli. Yüksek lisans ve doktora başvurusunda yaptığınız araştırma ve yapacağınız araştırma her şeyden çok daha önemli. Kaliteli bir makale yazıp bunu paylaşabileceğinizi göstermelisiniz. Bu da literatür hakimiyeti, data analizi ve İngilizce hakimiyeti gerektiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

quote:

Orijinalden alıntı: Revia

ortalaması 4'e yakın ama çok fazla ekstrası olmayan bir bilkent ee mezununun stanford, mit veya berkeley'den ücretli master kabul alma şansı nedir, veya kalburüstü yerlerden phd için kabul alabailir miyim?

Ücretli master kabulü almak nispeten kolay. İyi bir ortalama ve iyi bir araştırma önerisiyle -- okul ile de uyumluysanız kolayca kabul alabilirsiniz. Ücretli dediğiniz sizin ödediğiniz değil de okulun size para ödediği durumsa yüksek lisansta bu oldukça zor. Doktorada çok daha yaygın bu. Master olmadan kabul alamayacağınızı düşünüyorsanız Türkiye'de akademik yanı güçlü bir okulda master yapıp güçlü sonuçları olan, güçlü data analizi kullanan bir tez yazmaya bakın. Doktora için pek çok farklı değişken var. En önemli şeylerden birisi yapacağınız araştırmanın okulla uyumlu olması. İyi bir writing sample, hoca iletişimi, iyi bir niyet mektubu yardımcı olur. Tabii bunları iyi ortalama, ve muhteşem bir GRE skoruna (quantitative full olursa iyi olur) ek olarak söylüyorum.

Ben umduğumu buluyorum. Türkiye'de ciddiye alınmayan ancak dünya siyaset bilimini etkileyen akımların hepsini öğrenip kendi eğitimime uygulayabiliyorum. Türkiye'deki akademi belli argümanlara çok takılı kalmış durumda bence. Mühendislik alanlarında durum nedir bilmiyorum. Ancak gelişim, eğitim, akademi, bilim Amerika'da yürüyor. Üstüne göçmen olarak yaşamak Amerika'da dünyanın herhangi başka bir yerine kıyasla çok daha rahat. Avrupa baya geri kalmış durumda. Dolayısıyla bence siz de umduğunuzu bulursunuz.

yok hocam mastera burs bulmanın çok zor olduğunu ve phd kabulüne oranla biraz daha kolay olduğunu biliyorum. Stanford her sene bizim elektronik birincisini bütünleşik doktora programına alır, stanford doktoralı birçok hoca mevcut. 2017 birincisi direkt olarak doktoraya gitti lakin hayatımda gördüğüm en zeki insandı kendisi. hem 4.00 ortalama yapıp hem de lisans okurken yayınlanmak üzere olan paperı vardı. ekstrem durumlarda ilk 3'te olmayanlar da girebiliyor (yine bunların da ortalaması 3.9 üstü) ama düşük bir ihtimal. Aile zor da olsa karşılayabilir. Ama sadece stanford veya mit'den kabul alırsam onlardan böyle bir şey isteyebilirim. bütünleşik doktora hakkında yeterince bilgiye sahibim, her ne kadar yüksek ortalamam da olsa stanford ve mit gibi yerlere phd başvurusu yapmanın da boşa olacağını biliyorum, arkadaşlarımın başvuru süreçlerine şahit oldum ama master hakkında çok fazla bilgim yok, herkes farklı bir şey söylüyor.

eğer master veya doktora için umduğum yerlerden kabul alamazsam kendi okulumda mastera devam edip doktora için zorlamayı düşünüyordum. avrupa zaten hedeflerim arasında olmadı.

ben oradaki hayata adapte olamamaktan korkuyorum. hayatım boyunca ankara'dan 2 aydan fazla ayrılmadım. umarım kültür farklılığına olan adaptasyon sürecim fazla uzun sürmez.

• quote:

Şu an bulunduğum noktadan bakınca ders dışı aktivitelere çok daha az önem verirdim bu arada başvuru sürecinde. Gördüğüm kadarıyla o tarz şeyler lisansta çok daha önemli. Yüksek lisans ve doktora başvurusunda yaptığınız araştırma ve yapacağınız araştırma her şeyden çok daha önemli. Kaliteli bir makale yazıp bunu paylaşabileceğinizi göstermelisiniz. Bu da literatür hakimiyeti, data analizi ve İngilizce hakimiyeti gerektiriyor.

stanford'tan kabul alan arkadaş da bana "sosyallikle falan alakasi yok pek grad school applicationlarinin. onlar undergrad basvurularinda onemli daha cok" demişti. zaten çok sosyal biri de değilim günümün çoğu ders çalışarak geçiyor.
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    O gerçeğin farkındayım da işte bi' aylık maaşı gömmek konusunda ciddi tereddütlerim var. Olabildiğince hazır olup girmek istiyorum o da bi' türlü olmuyor. Özellikle writing ve kısmen de speaking dert oldu.

• Hocam ODTÜ Siyaseti tavsiye ediyor musun

Seninle aynı dönemden olan mezunlar neler yaptı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

O gerçeğin farkındayım da işte bi' aylık maaşı gömmek konusunda ciddi tereddütlerim var. Olabildiğince hazır olup girmek istiyorum o da bi' türlü olmuyor. Özellikle writing ve kısmen de speaking dert oldu.

Tabii neredeyse 700 liraya denk geldiğini görmek üzücü

• quote:

Orijinalden alıntı: Codix

quote:

Şu an bulunduğum noktadan bakınca ders dışı aktivitelere çok daha az önem verirdim bu arada başvuru sürecinde. Gördüğüm kadarıyla o tarz şeyler lisansta çok daha önemli. Yüksek lisans ve doktora başvurusunda yaptığınız araştırma ve yapacağınız araştırma her şeyden çok daha önemli. Kaliteli bir makale yazıp bunu paylaşabileceğinizi göstermelisiniz. Bu da literatür hakimiyeti, data analizi ve İngilizce hakimiyeti gerektiriyor.

stanford'tan kabul alan arkadaş da bana "sosyallikle falan alakasi yok pek grad school applicationlarinin. onlar undergrad basvurularinda onemli daha cok" demişti. zaten çok sosyal biri de değilim günümün çoğu ders çalışarak geçiyor.

Evet grad schoolda çok da bakmıyorlar ama Fulbright başvurusunda nispeten önemli çünkü kültürel değişim olarak da görülüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Norman Finkelstein

Hocam ODTÜ Siyaseti tavsiye ediyor musun

Seninle aynı dönemden olan mezunlar neler yaptı acaba

KPSS var, denetim, banka müfettişi, insan kaynakları, finans var bolca. Dışişleri bakanlığı var. Bunlar ilk aşamada aklıma gelenler.

• Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Hocam peki kabul almanızda ODTÜ faktörü ne kadar etkiki oldu bölüm hocaları okul vs yeterlimiydi

yani okulum şöyle olsaydı daha iyi olurdu daha fazla fark yaratırdı dediginiz şeyler var mı

• quote:

Hocam peki kabul almanızda ODTÜ faktörü ne kadar etkiki oldu bölüm hocaları okul vs yeterlimiydi

yani okulum şöyle olsaydı daha iyi olurdu daha fazla fark yaratırdı dediginiz şeyler var mı

Fulbright almamda faydası olmuştur tabii. Buradaki okullar içinse çok bilmiyorum. ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor. Mesela istatistik eğitimine daha çok vurgu lazım.

• quote:

quote:

Fulbright almamda faydası olmuştur tabii. Buradaki okullar içinse çok bilmiyorum. ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor. Mesela istatistik eğitimine daha çok vurgu lazım.

"ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor"

bunu ülkede yapabilen bir üniversite var mı hocam veyahut odtü bunu ne derecede yapıyor

• quote:

quote:

quote:

"ODTÜ’deki eğitimin günümüzdeki siyaset bilimi tartışma ve methodlarını yakalayıp bunları öğrencilere sunması gerekiyor"

bunu ülkede yapabilen bir üniversite var mı hocam veyahut odtü bunu ne derecede yapıyor

Sanırım Sabancı. ODTÜ’de çoğu belli başlı güncel siyaset bilimi tartışması ve methodlarını pek duymadık. Genelde marksist bir yaklaşım var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sanırım Sabancı. ODTÜ’de çoğu belli başlı güncel siyaset bilimi tartışması ve methodlarını pek duymadık. Genelde marksist bir yaklaşım var.

Hocam bu marksist yaklaşım büyük bir sorun mu sizce ?
    Güncel siyaset bilimi dinlerden,terör unsurlarından,istihbarattan,güvenlikten edebiyattan,sinemadan vs vs besleniyor dersek odtüde eşya hukuku secmeli dersi var çok kısıtlı olarak gözlemledim ama belirli bir sıralama aralığında seçeneklerimiz çok fazla yok bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bu marksist yaklaşım büyük bir sorun mu sizce ?
    Güncel siyaset bilimi dinlerden,terör unsurlarından,istihbarattan,güvenlikten edebiyattan,sinemadan vs vs besleniyor dersek odtüde eşya hukuku secmeli dersi var çok kısıtlı olarak gözlemledim ama belirli bir sıralama aralığında seçeneklerimiz çok fazla yok bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz

Yok, Marksizm de sonuçta bir siyaset bilimi methodolojisi olarak kabul edilebilir. Dolayısıyla nitel veya nicel methodlara ağırlık veren okullardan çok da bir farkı yok. Üstelik Amerika’da bu tarz eğitim veren kurum oldukça az olduğundan insana farklı bir bakış açısı vermesi açısından da yararlı. Siyaset biliminin terör, istihbarat veya sinemadan da beslendiğini pek düşünmüyorum. Neyin kısıtlı olduğunuysa tam anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.