Şimdi Ara

Fulda mı, Good Year mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende lastik alalı 1 ay oldu, uniroyal rainsport 1 aldım, 120 ytl'ye. continental'in bir firması.
    adac'ın ve auto-motor sport dergisinin testlerine bakabilirsin,güvenilir sayılırlar.

-pahalı düşünürsen, continentalin yeni çıkardığı premium contact 2 'yi önerebilirim. biraz daha ucuza pirelli p6 yada p7 bakabilirsin.
    -uniroyal rainsport 1 yada ralley 550'de olabilir.
    -85 ytl'ye kumho ku 31 var ucuza halledeyim dersen ama ıslakta pek iyi almamış.

ankara'da benimde aldığım ulusun orda bir yer varda ismini hatırlayamadım dükkanın, her marka lastik var orda,adamlarda işinin ustası bilgili kişiler.

adac'ın en son yaptığı teste göre,

kesinlikle tavsiye edilir alan lastikler:pirelli p7,continental premium2,vredestein sportrac 3,bridgestone er300,uniroyal ralley 550,dunlop sp sport fast response.

tavsiye edilir alan lastikler:Michelin Primacy HP,Fulda Carat Progresso,Yokohama C.Drive ,Hankook Ventus Prime K105,Goodyear Excellence ,Firestone Firehawk TZ200 FS,Kumho Ecsta SPT ,Nokian NRVi,Avon ZV 3.

şartlı tavsiye alan lastikler: Nankang ULTRA SPORT NS-2 , Marangoni Vanto

tavsiye edilmez alan lastikler:Falken Ziex ZE 512

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 6 Mayıs 2008; 17:56:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Magnat_HiFi

bende lastik alalı 1 ay oldu, uniroyal rainsport 1 aldım, 120 ytl'ye. continental'in bir firması.
    adac'ın ve auto-motor sport dergisinin testlerine bakabilirsin,güvenilir sayılırlar.

-pahalı düşünürsen, continentalin yeni çıkardığı premium contact 2 'yi önerebilirim. biraz daha ucuza pirelli p6 yada p7 bakabilirsin.
    -uniroyal rainsport 1 yada ralley 550'de olabilir.
    -85 ytl'ye kumho ku 31 var ucuza halledeyim dersen ama ıslakta pek iyi almamış.

ankara'da benimde aldığım ulusun orda bir yer varda ismini hatırlayamadım dükkanın, her marka lastik var orda,adamlarda işinin ustası bilgili kişiler.

adac'ın en son yaptığı teste göre,

kesinlikle tavsiye edilir alan lastikler:pirelli p7,continental premium2,vredestein sportrac 3,bridgestone er300,uniroyal ralley 550,dunlop sp sport fast response.

tavsiye edilir alan lastikler:Michelin Primacy HP,Fulda Carat Progresso,Yokohama C.Drive ,Hankook Ventus Prime K105,Goodyear Excellence ,Firestone Firehawk TZ200 FS,Kumho Ecsta SPT ,Nokian NRVi,Avon ZV 3.

şartlı tavsiye alan lastikler: Nankang ULTRA SPORT NS-2 , Marangoni Vanto

tavsiye edilmez alan lastikler:Falken Ziex ZE 512

ben bu adacın testini anlayamadım sert hamurlu lastiklerin hepsi kesinlikle tavsiye ediliyor ancak yumuşak hamurlu lastikler tavsiye edilir kısmında.bana göre yumuşak hamurlu lastik daha iyidir daha iyi yol tutar ve ayrıca çukurda fazla zıplatmaz ancak bir eksi yönü vardır çukura çok sert girersen sert lhamurlu lastiğe göre daha fazla balon yapma özelliğine sahiptir.

• Adac testlerinde sanırım fiyata bağlı performans önemli yer tutuyor. Sert lastikler daha dayanıklı daha uzun ömürlü. Yumuşak lastikler çukurlara kalmaksızın sert hamurlu lastiklerden daha çabuk yıpranıyor. Sebeplerden biri bu olsa gerek.

Bide şahsi fikrim. Yol şartlarımız belli. Evet yumuşak lastikler çukurlarda sıkıntı yaratıyor ama yinede konfor açısından ve viraj emniyeti açısından ben yumuşak hamurlu lastikleri tercih ederim...
  • conti nın lastikler gayet dayanıklı ve yol tutusu iyi ama biraz ses yapıyor.
  • ben nokian hakkında iyi şeyler duyuyorum ve okuyorum daha zaman var ama seneye değiştirirken ilk tercihim kesinlikle nokian olucak
    aracımın üstünde gelen lastikler pirelli P4 ıslandığı zaman çok vasat hatta berbat
  • arkadaşlar adacın yaptığı testlerde fiyat değil ıslak ve kuru zemindeki performansı ölçülüyor.
    adac'ın internet sitesine bakarsanız lastiklerin ıslak ve kuru zeminde fren mesafeleri,yol tutuş vb konularda aldıkları puanları görebilirsiniz.kesinlikle tavsiye edilir alan lastiklerin hem ıslak hemde kuru zeminde aldıkları puanlar diğer lastiklere göre daha yüksek. zaten sizin dediğiniz gibi olsaydı,bu lastiklerin arasında en pahalı olan continental'in üst sıralarda olmaması gerekirdi.
  • Bildiğim kadarı ile adac Alman meşeli bir adet dernek (galiba vakıf gibi bişii).

Ve adac ın önerdiği lastiklerin markalarına ve ülkelerine bi dikkat edermisiniz. Pirelli ve Bridgestone hariç. 6 ürünün 4 ü Alman. ve konu otomotiv oldumu almanların nasıl taraf oldukları bilinir.

Şimdi derseniz " yuh be kardeşim bu kadarda komplo teorisi üretilmez dünyanın en güvenilir firmasınada böyle laf atılmaz " derseniz HAKLISINIZ der köşeme çekilirim.
  • ıslak ve kaygan zeminde ve fren performansı prigestone derim (er300 turanza) ama michelin daha sessiz. gibi. modellere göre değişebilri. ama alt modellerde şu anda ünlüler arasında brgestone Türkiye ye daha uygun sanırım.
  • goodyear gt2 model lastikler vardı. goodyear karşı önyargılıyım. fulda aldım. şimdilik memnunum.
  • barum bravuris
    tek geçerim........
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert.1907

bridgestone yada lassayı tasiye ederim bu zamana kadarki tüm arabalarımda bu 2 sini kullandım ıslak-kuru yol tutuşları çok iyidir bu 2 sinide göz önünde bulundur bence
    Türkiyede üretildikleri için Türkiyenin yol şartlarına daha uygundur.

ama bunların içinde de değişik özellikte lastikler var, mesela grand slam kuru yolda iyidir yumuşaktır ama ıslak yolda gidişi gerçek bir felakettir. ama mesela tam tersi lassa miratta serttir amam tam yağışlı yol lastiğdiri, amam sert ve gürültülüdür, bana biraz kuruda yol tutuş sorunu var gibi de geldi, yine lassa kışlık sonwways 2 plus bence eşşizdir, yeni ve tam türkiyelik bir hamurur var, hem de uzun ömürlü bir kışlık. attakrta hakkında bilgim yok fulda ve atarkta arasında kaldım (fulda ekokontroldan bahsediyom.)

• Arkadaşlar yeni konu açmamak için mevcut konudan devam ediyorum. Şuanda araqcımda Good Year NCT var 205*55*R16 internetten filan bayagı araştırdım ancak henüz bir karara varamadım... 40.000 kmde lastikler bitti :) yahu daha gitmez mi diye servistekilerede çıkıştım :) şaka bir yana yeni lastik alacağım neyi tercih etmeliyim. Kafam çok karışık Nokian diyenler var ama tecrübe etmediğim birşey hakkında pekde denemek istemiyorum. Düşüncem michelin ama onunda performans lastikleri nasıldır hiç bilmiyorum Dunlop diyor çoğu arkadaş ama sizinde görüşleriniz önemli... YTukarıdaki yorumlardan da hiçbirşey çıkaramadım kimisi nokian diyor kimisi fulda diyor??? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • Goodyear Fulda hiç kullanmadım ama iyi değil diyorlar kullananlar ama goodyear risksiz olur.
  • IKISIDE AYNI FARK GÖREMIYORUM TEK FARK MARKA VE FULDA AZ DAHA UCUZ. AYNI GRUBUN FARKLI MARKADA URETTIGI 2 LASDİK.SEN YINEDE BEGENDIGINI AL. SU LASTIK GÜZEL DEMIYCEM.REKLAMA GIRIYORMUŞ O YÜZDEN AMA 2 LASDIK ARASINDAKI SECIM FAZLADA FARK ETMIYCEK .
  • KEDHY SÖLEDIKLERIN KOMPLE DEĞİL DOGRUDUR ALMANLAR VE İSRAİLLLER MARKALARINI VE KENDI ISLETMELERINI HEP KORURULAR GERCI BIZIM MILLETIMIZ HARIC HERKES ÖLE DEĞİLMİ AMA ALMANLAR VE YAHUDILER EN COK KOLLAYAN MILLET BU BIR GERCEK.
  • goodyear
  • Fulda ve Good Year aynı grup çatısı altında mı?

quote:

Orjinalden alıntı: CSMMERSAN

IKISIDE AYNI FARK GÖREMIYORUM TEK FARK MARKA VE FULDA AZ DAHA UCUZ. AYNI GRUBUN FARKLI MARKADA URETTIGI 2 LASDİK.SEN YINEDE BEGENDIGINI AL. SU LASTIK GÜZEL DEMIYCEM.REKLAMA GIRIYORMUŞ O YÜZDEN AMA 2 LASDIK ARASINDAKI SECIM FAZLADA FARK ETMIYCEK .
  • Kasma hocam goodyear mı fuldamı arasında kaldıysan hiç düşünme goodyear al...
  • evet goodyearın sahıb oldugu bır cok abuk sabuk markada var debica,sawa,fulda 1-2 marka daha satın almısdı unutttum ama neyse bunların hepsı goodyearın sahıb oldugu fabrıka ve markalar neyse ısde aynı gruba baglı .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shorin

Kasma hocam goodyear mı fuldamı arasında kaldıysan hiç düşünme goodyear al...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.