Şimdi Ara

Fulda mı, Good Year mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 model Accord araca 195/65/15 ebadında lastik alacağım. Önce Michelin vardı, iyi fakat kısa ömürlü.
    115 YTL'ye Fulda Carat Progresso ya da 121 YTL'ye Good Year Excellence almayı düşünüyorum. Aradığım özellikler sırasıyla yol tutuş, konfor(sessuzluk:), uzun ömür.
    Bilen, kullanan arkadaşlar varsa, şimdiden teşekkürler...

• fuldayı bilmiyorum ancak goodyear in o modeli güzel yumuşak hamurludur.
  • Teşekkürler Hocam, çok hızlısın
    Başka yorumlar?
  • Şu an kullandığım arabada Good Year Excellence var. Daha önce Bridgestone kullanıyordum ve Excellence çok daha iyi bir lastik. Ancak ıslak zemin performansından çok memnun değilim.

Burada harici ses çıkarmak istemem ama sorduğun iki lastik arasında kesinlikle Excellence derim. Ama aklında bulunsun diyede gerek bu forumda gerek nette NOKİAN ı bi araştır derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 5 Mayıs 2008; 16:57:00 >
  • bende fulda kullanıyorum yakın zamanda almıştım çok memnunum ıslağada kuruyada geliyor tatmin edici yol tutuşu var yumuşak ve sessiz lastik goodyear da iyi bir lastik hatta daha iyisidir ama dediğin gibi kısa ömürlü biraz uzun gitsin diyorsan fulda seni tatmin eder,yada bir kere takıyım bidaha takmıyım yol tutuşuda önemli değil diyrosan Pirelliden şaşma
  • Sağol kedhy, Nokian'ın methini duydum, fakat nette hep kar lastiği modelleri var. Yine de Ankara'da araştıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müco77 -- 5 Mayıs 2008; 17:08:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: müco77

Teşekkürler Hocam, çok hızlısın
    Başka yorumlar?

sana denk geldi bu mesajı yazdım çıkmam gerekti.

bu arada bizim önceki goodyear lastikler eagle nct5 modeliydi 47000 km yol gitti şimdi michelin primacy hp taktırdık. şu an bu michelini test edemedim banada baya methettiler aldım şu an iyi gibi duruyor ama uzun yola çıkınca test etmek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Michelin kullandığım lastikler içerisinde en memnun kaldığım lastik firması kesinlikle. Continental ve Bridgestone'da oldukça iyi firmalardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: müco77

Sağol kedhy, Nokian'ın methini duydum, fakat nette hep kar lastiği modelleri var. Yine de Ankara'da araştıracağım.

http://www.guvenlastik.net/

Bi buraya bak istersen. Benim lastikler çok yeni oduğu için henüz değiştiremedim ama eniştemin arabada var. bence 10 numara. (şahsi fikrimdir )
  • Nokian'ın çok sessiz bir lastik olduğunu duymuştum ancak test etme fırsatım olmadı. Nerenin malı Nokian?
  • Finlandiya malı. Nokia cep telefonlarınında üreticisi. (cep telefonu işine sonradan girdiler)
    Sanırım aromasında silikayı kullanan ve patentini alan ilk firma.

Hatta porsche a seri üretimde fabrika çıkış lastiği veriyor.
  • pırellı
  • Good Year
  • bir de goodyear vector5 i araştır derim ben.bi çok dergide en iyi lastik seçilmişti...
  • Arkadaşım kesinlikle Kumho Marshall gibi lastikler almada ne alırsan al kuruda güzel ama ıslakta jilet gibi kayıyor

Hatta şu anda aracımdakiler birazda eskidi hiç yol tutmuyorlar.
  • bende almadan önce çok araştırdım
    nokianı tercih ettim.

205/55/16 ebadında lastik aldım
    eski lastiklerim goodyear eagle nct5 idi.
    ama hakkını yemeyelim 40000 küsür km yapıldı

aralarında bariz fark var

öncelikle fren mesafesi şaşırtıcı.belki olması gereken de buydu ama ben eski lastiklere göre kıyaslama yapıyorum.
    eski lastiklerde 100 km hızda sert fren yapılınca 80 lerde abs devreye girerdi
    nokianlarda ise 40 lara kadar girmiyor.

iki üç ay önce önümdeki araç buzlu yolda yokuş çıkamadı.kaya kaya kaldırıma çıktı defalarca.vaz geçip geri geri çıktı.
    bana işaret vs yaptı kalırsın diye.

asr devreye bile girmeden sorunsuz çıktım.
    sıfırın altındaki havalarda bile lastik yumuşaklığını koruyor.

dünyanın en sessiz lastiği
    pütürlü yollarda azda olsa ses var.ama kaymak asfaltta yol sesi sıfıra yakın

60km hızla suya girildiğinde saniyede 47 lt su tahliye edebiliyor lastikler
    bir kaç defa suya hızlı girdim.
    araç yavaşlamadı tabiri yerinde ise

ben nokian H tercih ettim.

• Nokian hakkında hep iyi şeyler duydum, fakat Ankara'da nereden almak lazım, bilmiyorum. İnternette Fulda ve Good Year'a göre epeyce pahalı.
  • Çok yaygın değil heralde Nokian. Michelin'de sessizlik konusunda çok iyidir, tavsiye ederim.
  • http://www.e-lastikjant.com

Bu siteye bi bak.

GÜVEN LASTİK
    Merkez
    Gaziosmanpaşa Bulvarı N:10/1 Batı İşhanı K:7/710 35220 Alsancak / İZMİR
    telefon : 0232 483 13 74
    Faks : 0232 489 61 64

Nokian Lastikleri Satış ve Pazarlama
    1202 /2 Sokak Beşikçioğlu İş Merkezi A Blok Bo:99/E-F Yenişehir / İZMİR
    Telefon : 0232 449 44 81
    Faks : 0232 449 45 01

Buradaki telefonlardan Ankarada satılan yerlerin telefonunu alabilirsin.

Güven lastik türkiye temsilcisi yardımcı oluyorlar...
  • bridgestone yada lassayı tasiye ederim bu zamana kadarki tüm arabalarımda bu 2 sini kullandım ıslak-kuru yol tutuşları çok iyidir bu 2 sinide göz önünde bulundur bence
    Türkiyede üretildikleri için Türkiyenin yol şartlarına daha uygundur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.