Şimdi Ara

Trafik sigortasının aşırı yüksek çıkması SACMALIGI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar, öncelikle olay şöyle oldu geçen sene fiesta aracım varken, trafik sigortası 8. basamaktaydı.

2. aracımı aldım, aldıktan 1 ay sonra fiesta aracımı sattım. Alırken araç cok ucuz olduğu için fiesta satılmasını beklemeden işlemleri hallettim.

Neyse asıl olaya gelecek olursak, şuan aracım 5. basamakta gozukuyor trafik sigortası için! Ben ortalama 8 yıldır arac sahibi olan ve prim olarak yüksek basamakta birisiyken direkt 2. arac aldığım ve daha sonrasında ilk aracımı sattığım için, şu an aracım 5. basamakta gözüküyor trafik sigortası!!!

Kasko firması ile konuştuğumda basamak değişikliği yapılmadı aktarma yaptığım için kasko fiyatı anlık 5 bin öderken, trafik sigortasına 7-8 bin lira gibi saçma bir meblağ ödemek çok saçma geliyor.

Bu düzenlemeyi nereye şikayet edebiliriz acaba, resmen liste aşırı saçma bir hal aldı. Kasko teklifleri bana 5-7 arası geliyor, trafik 8-20 arası değişiyor.

Kusura bakmasın kimse ama aktif olarak araç sahibi olan 8 yıldır basamak basamak atlamış birisinin bu saçmalık yüzünden yüksek prim ödemesi ise aşırı koyuyor. Yardımcı olursanız sevirim.

iyi forumlar.

• Sigortada aynı anda 2 sigorta aktif olduğunda, birini iptal etsen bile hasarsızlığı aktaramıyorsun, önce iptal edip sonra aktarman lazımdı, geçmiş olsun. Aynısı başıma geldi mecbur sıfırdan başladık.

• cricet C kullanıcısına yanıt

Sormayın ya, sıfırdan başlamak koyuyor. Hemde trafik sigortası gibi bir meret e tonlarca para vermek ayrı koyuyor.

Bu durum nasıl oluşuyor ? bende 5 araç var üzerimde hepsi en düşük basamaktan mı başlamış oluyor ? 5 ciyi dün aldım 4196 TL çıktı mesela. Yarında 6 cıyı alacağım dediğiniz gibiyse saçma bir uygulama oluyor.

• dogru mu bilmiyorum ama benzer bir durumda sigortacim o indirimin sistemde durdugunu ilerde bir arac daha alirsam kullanabilecegimi soylemisti. yani dedigi gibiyse araci satip tekrar alirsaniz sigortanin dusmesi gerekiyor.

• Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

Birde ekonomi kötü diyorlar , her evde 5 araba var 

• Ben de ikinci aracı aldım, ilkini satmadım sigorta yüksek çıktı ikinciye.

Daha karmaşık bir hal alacak gibi görünüyor bendeki durum. İlk aracımı satıyorum 7. basamakta olanı, ikinci bende kalacak 4. basamakta; tekrar araç alacağım kısmetse. Tekrar alacağım ikinci aracım 4. basamakta mı olur yoksa 7. basamakta mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    1. Evde olduğunu kim söyledi şahıs şirketi sahibiyim, şirketimde kullanıyorum
    2. Hepsinin araba olduğunu kim söyledi, belki 4 tanesi motorsiklet. Araç demişim farkındaysanız.
    Aracı trafikten çekmeden ya da satmadan nasıl iptal olacak?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aracı satmadan yeni araba aldıysan sanırım çözümü yok ama emin değilim sigortacılar daha doğru bilgi verebilir.

• Arkadaşlar merhaba,

Yeni bir araç alacağım. Araç: Citroen C3 1.2 Puretech 2023 model. 60 bin TL tramer kaydı var. 2023 yılında bir kaza yapmış. Trafik sigortası sorguladığımda 20 bin TL bandında fiyat çıktı. Normal mi bu fiyat?

• seneskilic kullanıcısına yanıt

Eski tramerin size çıkan fiyat ile bir bağlantısı yok, sizin muhtemelen ilk aracınız ve ilk basamak ya da kazanız varsa ondan bu fiyatlar çıkıyordur.

• caspento kullanıcısına yanıt

Yok hocam, ikinci aracım ve hiçbir kazam yok. İlk aracımı da 2 yıl önce almıştım.

• Ara verdiğiniz için Basamak düşmüştür. Forumda Sigorta Tower kullanıcısı var. Danışın bence.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

iyi günler sizin tc nize yani adınıza . basamak indiriminiz varsa. tekrar alacağınız araçta kullanılmamış gözüken indirim hakkınız varsa yeni alacağınız araçta kullanmak üzere sistem otomatik olarak görür. mutlaka bi kademe indiriminiz varsa bundan faydalanırsınız.

sigortateklifall.com
    Trafik Sigortası Basamakları! Sigorta Basamak Değeri Hasarsızlık İndirimi Nedir?
    https://sigortateklifall.com/blog/trafik-sigortasi-basamaklari

Bu blog yazısından daha net bilgi edinebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigortateklifall -- 7 Mart 2025; 20:11:45 >
  • sigortateklifall kullanıcısına yanıt

7 basamakta aracım dururken 1 tane daha arac aldım 1 basamaktan sıgorta yapıp sattım, şimdi 7 basamak olan aracımı satacagım yeni alacagım arac eskısı yuzunden 1 basamaktanmı baslıyor yoksa 7 basamaktan devam mı edıcek ?

• Tam tersi durum geçerli mi? Benim geçmişte kazalarım oldu primim yüksek. Ek araç alsam hangi basamaktan başlar, normal prim mi başlar, yüksek prim mi devam eder?

• Saçama geliyorsa satın kurtulun....

• BOLDVIPER kullanıcısına yanıt

bu ve daha fazlası için güncel yasaya hakim bir sigortacıya danışmak gerekli

sistemde araç sayısı,bunların elden çıkarılma hali

yaş kaza mesleki ilk araç vs gibi çok fazlaca değişken var çünkü

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.