Şimdi Ara

FULL'den benzin aldım. Sonuçları... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kurşunsuz 95 oktanda shell performansını başka yakıtta bulamadım.
  • Full'un 97 oktan benzinini kullananlar memnun mu?Daha önce birkaç büyük markanın 97 oktanını kullanmıştı 95 e göre çok daha hızlı bitti sanki.Acaba fullun 97 oktanı nasıl?
  • Benzini bilmiyorum denemedim ama mazotu bes para etmez ona eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Önceden şehir içi 6.5 lt yakarken 7.5 lt'den aşağıya neredeyse hiç düşmedi.
    Şehirler arası 5.0-5.4 lt iken 6.0 lt den aşağı pek düşmedi. Arabanın çekişinin düştüğünü ve
    motor sesinin arttığını hissettim.

Bunun nedeni rafineriden aldıkları yakıta kattıkları kimyasal katkı her neyse enerji olarak fakir bir sıvı. Yani sattıkları yakıtı hacim olarak şişiriyor ama kalorisi yok. Hidrokarbon olarak zayıf. Süte su katmak gibi bir şey. İnsanlar "Aaa burası ne ucuzmuş" diye sıraya giriyor ama birim litrede satın aldıkları enerji daha az. Veya aynı miktarda enerjiye daha fazla ödüyorlar da diyebiliriz.

Gaz pedalına her zaman alışık olduğunuz basınçta bastığınızda enjektörlerden her zamanki volümde motorin geliyor ama bu volumdeki enerji yoğunluğu düşük. Bu yüzden eski hzınıza ve gücünüze ulaşmak için gaza daha fazla basmak, daha fazla yakıt tüketmek zorunda kalıyorsunuz. Çekişten düştü gürültü arttı dediğiniz olayda zaten bundan başka bir şey değil.

1 litre saf sütü 3 liraya alan mı daha akıllıdır yoksa %30'u su 1 litre sütü 2,5 liraya alan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: k35

Full'un 97 oktan benzinini kullananlar memnun mu?Daha önce birkaç büyük markanın 97 oktanını kullanmıştı 95 e göre çok daha hızlı bitti sanki.Acaba fullun 97 oktanı nasıl?

Ben 97 oktan kullanıyordum geçenlerde yarım depo 95 oktan shell aldım. araba daha geç tepki verir oldu. Az önce servisi aradım 97 mi 95 mi diye 95 kullanın dedi ama arıza çıkarır mı dediğim kem küm etti. Onlar da emin değiller sanki. Üstelik benim araç tsi motor. Birim hacimden yüksek performans için üretilmiş. 97 oktan kullanmamda sakınca olacağını sanmıyorum.
  • ARKADAŞLAR KİMSE KUSURA BAKMASIN BEN FULL'DEN 95 OKTAN BENZİN ALDIM ARABA RESMEN NE YAPTIN ABİ DEDİ NE ÇEKİŞ VARDI NEDE GİDİŞ ARABAM 1998 MODEL SKODA FELİCA 1,3 SHELL'DEN 100 TL LİK BENZİN ALDIM MI 227 Km GÖTÜRÜYOR FULL'DEN 100 TL LİK BENZİN ALINCA 105 Km GÖTÜRDÜ KARAR SİZİN ARABASINI VE PARASINI SEVEN BİR DEĞİL BİN KERE DÜŞÜNSÜN DERİM.
  • bugün %12 indirim var, direk 97 ile "full" lüyorum depoyu.
  • iST-Beykent FULL den aldiğim 95 oktan benzin de %12 yaptiği indirime aldanip bana cazip gelmesinden dolayi bir kaç sefer almiş bulundum ...

Ve her seferinde kendime kızdığımı hatırlıyorum. Performas düşüklüğünü abartili hissetmedim fakat menzil sıkıntısı vardi.. (Gerektiğinden az yol yapıyordum..)

FULL = {BENİM İÇİN..)
  • bazı arkadaşlar yazmış sulu benzin diye böyle birşey yok olsa bile motora gittiği an çok büyük hasar verir benzinin hilesi boya yapımında kullanılan solventtir, bu full ne yapıyor anlamadım neredeyse hergün birşeyi bahane edip ciddi indirimler yapıyor, kullananlara inşallah uzun vadede sıkıntı yaşatmaz.
  • 3. depodur İzmir Çınarlı FULL istasyonundan 97 oktan benzin alıyorum. Bugün 118 TL vererek depoyu fulledim içinde daha önce aldığım 15 litre kalmıştı kampanya olunca bugün fulledim. Arabam mitsu Colt yarı otomatik. Bugün 30 litre aldım, daha önce fulleyip km sıfırlamıştım. 30 lt ile 436 km yol yapmışım. 1 lt ile 14,5 km yol yapmışım. Arabamın tüm depo menzili 650 km idi FULL den sonrada aynı menzile sahip. LT 3.96 tl den aldım. Normalde satış fiyatı 4.35 TL idi.

Geçen depoyu doldurduğumda bende çekişte bir azalma hissettim. Gaza basıyorum ama araba gitmiyor gibi idi. günahları boyunlarına. Bu depoyuda bitirince Shell den alacağım ve karşılaştıracağım sonuçları.
  • Bir diğer husus daha ilk mesajlarında iyisine veya kötüsüne yazanlara da dikkat edin derim. Malum rekabet had safhada.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.