Şimdi Ara

FULL'den benzin aldım. Sonuçları...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normalde benzini sürekli Opet'ten alıyordum ama neredeyse hergün önünden geçerken gözüme takılan benzin fiyatlarını gördükten sonra dayanamadım ve FULL'ün benzinini denemeye karar verdim. Bir depo benzin aldım. Arabam Nissan Note 1.6 manuel. Depoyu bitirdim ve sonuçlarını yazıyorum.
    Önceden şehir içi 6.5 lt yakarken 7.5 lt'den aşağıya neredeyse hiç düşmedi.
    Şehirler arası 5.0-5.4 lt iken 6.0 lt den aşağı pek düşmedi. Arabanın çekişinin düştüğünü ve
    motor sesinin arttığını hissettim. Performans farkını özellikle eski benzinimden tekrar alınca bariz şekilde hissettim. Ve tekrar eski değerlerime ulaştım.

NOT: Bu sonuçlar karalama amaçlı değildir. Ben elde ettiğim sonuçları forumdaşlarımla paylaşıyorum. Elde edilen sonuçlar benim arabamla da ilgili olabilir. Hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihen -- 3 Eylül 2011; 13:51:50 >

• Uzun süredir Adana'daki KadOil'den alıyordum, hatta forumda konusunu da açmıştım. Şu anda KadOil'de 95 oktan Kurşunsuz Benzin 4,15 TL'ye satılıyor. Sonra PetroTurk'ten almaya başladım, hatta uzun yola çıkmadan önce de PetroTurk'ten aldım, daha ucuza hem de, 95 oktan Kurşunsuz Benzini 4,14 TL'den aldım, uzun yolda 29 kuruş yaktım, tasarrufa hiç dikkat etmeden, 7.2 l/100 km ortalama elde ettim.

PetroTurk'un benzini bence KadOil'den daha iyi, daha ucuz ve en önemlisi daha çabuk, daha hızlı bitmiyor, özellikle şehiriçinde.

PetroTurk'te bir tabelada "% 100 AKARYAKIT GARANTİSİ" yazıyor, anlamını ve ne demek istediklerini çözemedim. Belki de sadece "yamuk yok" demek istiyorlardır...

http://www.petroturk.com.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Uzun süredir Adana'daki KadOil'den alıyordum, hatta forumda konusunu da açmıştım. Şu anda KadOil'de 95 oktan Kurşunsuz Benzin 4,15 TL'ye satılıyor. Sonra PetroTurk'ten almaya başladım, hatta uzun yola çıkmadan önce de PetroTurk'ten aldım, daha ucuza hem de, 95 oktan Kurşunsuz Benzini 4,14 TL'den aldım, uzun yolda 29 kuruş yaktım, tasarrufa hiç dikkat etmeden, 7.2 l/100 km ortalama elde ettim.

PetroTurk'un benzini bence KadOil'den daha iyi, daha ucuz ve en önemlisi daha çabuk, daha hızlı bitmiyor, özellikle şehiriçinde.

PetroTurk'te bir tabelada "% 100 AKARYAKIT GARANTİSİ" yazıyor, anlamını ve ne demek istediklerini çözemedim. Belki de sadece "yamuk yok" demek istiyorlardır...

Bizde bu aralar Turkuaz'dan alıyoruz motorini.Onunkide gayet iyi.

• quote:

Uzun süredir Adana'daki KadOil'den alıyordum, hatta forumda konusunu da açmıştım. Şu anda KadOil'de 95 oktan Kurşunsuz Benzin 4,15 TL'ye satılıyor. Sonra PetroTurk'ten almaya başladım, hatta uzun yola çıkmadan önce de PetroTurk'ten aldım, daha ucuza hem de, 95 oktan Kurşunsuz Benzini 4,14 TL'den aldım, uzun yolda 29 kuruş yaktım, tasarrufa hiç dikkat etmeden, 7.2 l/100 km ortalama elde ettim.

opetin yakıtı daha kıvamlı yanıcılığı daha iyi dye bişeyler okumuştum forumda...belki viskozite ilede alakalı olabilr...diğerleri su gbi daha akışkandır

• quote:

ankara da ki full den 2 depo mazot aldım. performans düşüklüğünü ve menzilde ki azalmayı bende hissettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihen

Normalde benzini sürekli Opet'ten alıyordum ama neredeyse hergün önünden geçerken gözüme takılan benzin fiyatlarını gördükten sonra dayanamadım ve FULL'ün benzinini denemeye karar verdim. Bir depo benzin aldım. Arabam Nissan Note 1.6 manuel. Depoyu bitirdim ve sonuçlarını yazıyorum.
    Şehirler arası 5.0-5.4 lt iken 6.0 lt den aşağı pek düşmedi. Arabanın çekişinin düştüğünü ve
    motor sesinin arttığını hissettim. Performans farkını özellikle eski benzinimden tekrar alınca bariz şekilde hissettim. Ve tekrar eski değerlerime ulaştım.

NOT: Bu sonuçlar karalama amaçlı değildir. Ben elde ettiğim sonuçları forumdaşlarımla paylaşıyorum. Elde edilen sonuçlar benim arabamla da ilgili olabilir. Hepsi bu.

Sene 96 eski kasa doganımla full depo fulledim benzinligi hatırlamıyorum ama ozamanlar sahte benzinler vardı hatırlarsınız.Aldım o depo bitince motor sagırlastı araç 100 yapamıyordu.Sanayiye gittim tamirci dediki Cankırı cevre yoluna cık orası hafif egimdir.Orada 5. viteste aracı zorla biraz devri düşür 3le demişti bunu denedim.3.viteste iyice kökledim takur takur sesler geldi.Kaputu actıgımda piston dışardaydı iyi kurtulmussun sen.

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaEmre415

Bizde bu aralar Turkuaz'dan alıyoruz motorini.Onunkide gayet iyi.

Alıntıları Göster
    ankara çevik kuvvet'in ordaki full'den arasıra alırım. çekiç çok fazla düşmedi. en performanslı yakıt opet'te bence de. bp'nin bazı istasyonlarında benzin çok sulu sanırım. araba çekiçten düşüyor. motorun feleği şaşıyor. po'nun ankara aydınlıkevler ve gülveren'deki istasyonlarının benzinini de beğeniyorum.

bu arada @taner göde'nin entrisine bir dipnot. dün gece muğla-ankara dönüşünü; varan-neoplan cityliner ile yaptık. muavinlerin cityliner gibi bir araca, ilk defa duyduğum petrotürk'ten yakıt alıyor olmaları ilgimi çekti.

önce opet, sonra po.

ama kadoil, lukoil yakıtlarını da övgü üzerine denemek istiyorum.

not: ayrıca türkiye petrollerine ait tp yakıt istasyonları ve po'nun jandarmaya ait ankara'daki bazı istasyonları %100 türktür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Normalde benzini sürekli Opet'ten alıyordum ama neredeyse hergün önünden geçerken gözüme takılan benzin fiyatlarını gördükten sonra dayanamadım ve FULL'ün benzinini denemeye karar verdim. Bir depo benzin aldım. Arabam Nissan Note 1.6 manuel. Depoyu bitirdim ve sonuçlarını yazıyorum.

Ben size bunun sebebini söyliyim. İki benzini karıştırdınız. Birbirini etkiledi. Çünkü aynısı başıma geldi. Sürekli Opet'ten alırım. Köyde Opet yok. Mecburen SHELL'den aldım. Hem tüketim yükseldi. Hem de arabanın çekişten düştüğünü hissettim. Depoyu iiyice dibe indirdikten sonra Konya'da tekrar Opet'ten aldım. Araba eski sağlığına kavuştu.

Artık yakıtlar aynı değil. Her şirket kendine göre bazı maddeler katıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Ben size bunun sebebini söyliyim. İki benzini karıştırdınız. Birbirini etkiledi. Çünkü aynısı başıma geldi. Sürekli Opet'ten alırım. Köyde Opet yok. Mecburen SHELL'den aldım. Hem tüketim yükseldi. Hem de arabanın çekişten düştüğünü hissettim. Depoyu iiyice dibe indirdikten sonra Konya'da tekrar Opet'ten aldım. Araba eski sağlığına kavuştu.

Ben İzmir'de yeni açılan Full'den mazotu almaya başladım , 4 depodur almaya devam ediyorum. Şehir içinde 150 TL 'lik yakıtla 490 KM olan menzilim yaklaşık 530 km'ye çıktı , çünkü % 7 inidirim sebebi ile daha fazla mazot alıyorum hali ile. Bir de ekstra % 3 full cart avantajım da var. yani şaka maka her hafta 15 TL kar ettirdi. Dün Urla Bornova arası otobanda biraz sürat yaptım , yol çok müsaitti , her hangi bir olumsuzluk yaşamadım. Şu ana kadar gayet iyi maşaallah. Bu arada bilenler bilir aracım Chevrolet Epica 2007 model , 2000 CC dizel otomatik...
    Forumdaki tüm arkadaşların da geçmiş bayramlarını tebrik ediyorum bu vesile ile....

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

ben moilden alıyorum 4.20tl gayet iyi memnunum

• quote:

Orijinalden alıntı: drkayzer

ben moilden alıyorum 4.20tl gayet iyi memnunum

Alıntıları Göster
    3 gün evvel dizel aracıma 50 liralık mazot aldım FULL'den. Ortalama 250km yol yaptım.

opel corsa 1.3 cdti.
  • TP ( türk petrol ) den alan arkadaşlar memnun mu acaba merak ediyorum, fiyatları çok uygun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sscasta

TP ( türk petrol ) den alan arkadaşlar memnun mu acaba merak ediyorum, fiyatları çok uygun
    daha önce benzinli şimdi dizel aracıma sürekli fullden yakıt alıyorum bir yamuğunu görmedim! konuyu açan arkadaşı tenzih ederim, zannediyorum olay psikolojik biraz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

daha önce benzinli şimdi dizel aracıma sürekli fullden yakıt alıyorum bir yamuğunu görmedim! konuyu açan arkadaşı tenzih ederim, zannediyorum olay psikolojik biraz...

Alıntıları Göster
    100km de 1 lt etkileyecek kadar fark olduğunu sanmıyorum markalar arasında .ama bayiler arasında olabilir. bayiyi değiştirin .
  • quote:

Orijinalden alıntı: RECEP____KOVBOY

100km de 1 lt etkileyecek kadar fark olduğunu sanmıyorum markalar arasında .ama bayiler arasında olabilir. bayiyi değiştirin .

Alıntıları Göster
    Babam istanbuldayken hep full den alir. Bir sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

Dediğiniz gibi motor sesi ve performans olayı biraz psikolojik olabilir belki ama yol bilgisayarı hemen hemen aynı yolda giderken Full'ün benziniyle 6.0 lt Opet'in benziniyle 5.0 lt ortalama gösteriyordu. Aldığım bayiyle de alakalı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RECEP____KOVBOY

Alıntıları Göster
    Ben de Full'den almaya başlamıştım ama artık vazgeçtim çünkü aracı normal ve dikkatli kullanmama rağmen depo yarıya geldikten sonra mazot hızlıca bitiyor sanki uçuyor. Malesef 4-5 ay uyanamamışım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: igidu

Ben de Full'den almaya başlamıştım ama artık vazgeçtim çünkü aracı normal ve dikkatli kullanmama rağmen depo yarıya geldikten sonra mazot hızlıca bitiyor sanki uçuyor. Malesef 4-5 ay uyanamamışım.

Alıntıları Göster
    FULL ün 97 oktan çok başarılı (zaten 95 97 aynı fiyat)
    Hiç öyle motor sesiymiş çekişten düşüşmüş, yakıtın çabuk bitmesiymiş gibi şeylerle karşılaşmadım.. Bilakis menzil uzadı, otomobilin performansı ise aynı..

• quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

FULL ün 97 oktan çok başarılı (zaten 95 97 aynı fiyat)
    Hiç öyle motor sesiymiş çekişten düşüşmüş, yakıtın çabuk bitmesiymiş gibi şeylerle karşılaşmadım.. Bilakis menzil uzadı, otomobilin performansı ise aynı..

Alıntıları Göster
    kadoilden bir kere yakıt aldım fena değildi opetten bi fark hissetmedim ucuzluğu dışında :)

petrotürkü bende merak ediyorum gördüğüm yerde alıcam ama genelde opet 97 alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

full de bayilik sistemi yok. butun istasyonlarin sahibi full sirketinin de sahibi, bundan dolayi yakitta istasyon kaynakli sikinti olmasi zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.