Şimdi Ara

Full HD Lcd Tv ve Pc uyumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkesin Ramazan Bayramını kutlarım, iyi bayramlar arkadaşlar

Toplamayı planladığım yeni pc ile ilgili net cevap bulamadığım bir sorum var, forumda cevapları vardır eminim ama ben bulamadım,yardımlarınızı beklerim..

Full HD destekli GeForce 9600 ekran kartı kullanacağım iyi bir kasa topluyorum, ama bu kasaya bir monitör yerine Full HD bir Lcd Tv almayı daha uygun görüyorum, düşündüğüm model LG 42'' 6000..

Sorum ise şu, bu tv'yi monitör olarak kullanırsam masa üstünde ve bilgisayarı genel kullanımımda 1920 x 1080 çözünürlükte görüntü alabilirmiyim? oyunlar filmler ve masaüstü uygulamalar için bir problem teşkil eder mi?

Ayrıca, tv'nin sadece Full Hd olması yeterli mi? Yoksa pc'ye göndereceği sinyal farklımı? tv alırken buna dikkat etmek gerekir mi?

Sonuç olarak yapmak istediğim şey şundan ibaret, büyük bir monitör gibi sorunsuz kullanmak..Bunu deneyen ya da kullanan arkadaşlardan beni aydınlatmalarını bekliyroum, yanıtlar için şimdiden teşekkürler...

• senin de bayramın kutlu olsun...

hiçbir sorun olmaz...

ben de 8600GT ekran kartlı laptop ile, LG 37LG5000'i (full HD) kullanıyorum...hiç sorunsuz ve çok güzel (laptop'ın lcd'sindekinden çok daha iyi)

yapman gereken, HDMI bağlantısı kurduktan sonra, LCD tv'nin input menüsünden doğru bağlantıyı seçmek (HDMI1,2,3...hangisiyse artık) ve ekran kartı ayarlarından Clone view'i ayarlamak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 1 Ekim 2008; 13:46:34 >
  • teşekkür ederim arkadaşım,

bir iki sorum daha var,baktığım bir tane daha model var lg 5030 diye, o model 100 hz değil.. SEnce bu 100hz olayı gözle yakalanabir bir fark yaratırmı pc de? yani 6000 modeli 100hz ama 5030 değil.. hangisini tercih etmek daha doğru sence?
  • evet 5000 serisi 60 hertz, 6000 serisi 100 hertz ve 42" modellerde 600-700 YTL farkedyor...ama pc 1080p çözünürlükte zaten 60hertz'ten fazlasını sunamıyor...zamanında kullandığımız CRT tv'ler de 50-60hertzdi...crt monitörlerde 60 hertzde titreme olurken, 85 ve üzerinde olmazdı...ama lcd monitörler de 60 hertz olduğu halde, hiçbir zaman crt monitör gibi titrek bir görüntü vermez....yani bence, hiçbir sorun yok; görüntüler 576p yayınlarda dahi çok iyi...yine de tercih senin

edit: harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 1 Ekim 2008; 14:15:00 >
  • çok teşekkürler samimi cevapların için..bu bilgiler işime yaradı cidden, iyi bayramlar tekrar...
    Yeni sorularım olursa seni bulurum tekrar :)
  • rica ederim...her zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.