FIFA futbolda devrime hazırlanıyor FIFA yeni neslin ilgisini istenilen seviyede çekmediği gerekçesiyle futbolda devrime hazırlanıyor. Mundo Deportivo'nun iddiasına göre, maçlarda topun oyunda kaldığı süreyi azaltmak ve karşılaşmaların sık sık durmasını engellemek için 4 değişikliği hayata geçirmek istiyor. Hayata geçirilmek istenen kurallar: 1) Takımlara sınırsız değişiklik yapma hakkı tanımak 2) Oyun süresini 30'ar dakikalık 2 devreye bölmek ve oyun her durduğunda süreyi de durdurmak 3) Taçların da ayakla kullanılması 4) Sarı kart gören oyuncunun bir süre kenarda bekletilmesi ve sonucunda takımlara kart konusunda caydırıcı bir yaptırım oluşturulması Turnuvada denenecek Haberde hayata geçirilmek istenen bu değişikliklerin PSV, Leipzig, Club Brugge ve AZ Alkmaar U19 takımlarının katıldığı bir hazırlık turnuvasında deneneceğini ve raporlanacağı belirtildi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Futbol Değişiyor (Fifa’dan 4 Yeni Kural)

-
-
gericiler futbolun ruhunu öldürür bu diye ağlayıp maçlarda yerde yatan oyunculara sövmeye devam edecek
-
Olsun yav bol gol izleyelim
-
"maçlarda topun oyunda kaldığı süreyi azaltmak"
Taçlar ayakla kullanılacaksa 3 korner bir penaltı da gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 18 Temmuz 2021; 9:27:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok aptalca. Bu kuralları gündeme getiren yetkililer kimse hemen futbola dair karar almadan şutlansın.
-
2 ve 4 güzel
3 gereksiz
1 sınırsız olmaz. maçı soğutmak isteyen son dakikalarda maçı katleder. Avrupa şampiyonasında olduğu gibi 5 çok iyi.
İlk başta var geldi diye futbolun ruhu öldü diyenler vardı şimdi hakem aleyhine hata yapınca var yok mu kardeşim diye çıkışıyor herkes.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OdATA- -- 18 Temmuz 2021; 12:41:1 > -
Eskiden hakem görememiştir insandır diyorduk. Vara rağmen yine göremiyorlar.
defans yapmak ve kaleciler olmasın bol gol görürüz o zaman
-
2 haric kötü. 2. güzel.
herkes Perez'e laf söylüyordu kendi kendine olay çıkardı diye, şimdi FIFA da fark etmiş. Şimdi millet ayila bayila izler ne güzel hizlandi oyun diye. Super Lig gunah kecisi oldu. Bazı maçları izlerken uykusu geliyor insanın. Benim keyfime göre değişsin demek istemiyorum ama izleme o zaman demek de çare değil. Hiçbir şeyin değişmemesi doğru yol olsaydı 1910'daki haliyle oynanırdı. Eksiklikleri sürekli düzeltmek gerek. Taçlar kornerlere benzemesin ona karşıyım ama topun 60 dakika oyunda kaldığı bir 90 dakikadansa 60 dakika oyunda kaldığı bir 60 dakika daha iyi. Defans yapmak farklı vakitten calmak farkli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paşa Hazretleri -- 18 Temmuz 2021; 13:45:31 >
40+10+40 dakika maç süresi, oyuncu değişikliği için 4 hak, taç ayakla kullanmak için her stat uygun değil, elle kullanmaya devam edilir, sarı kart gören oyuncu 10dk saha kenarında beklesin (10dk gibi dişe dokunur bir süre olmalı ki bir anlamı olsun oyuncu yapmadan önce tereddüt etsin, değecekse kartlık pozisyona girsin)
-
Sürenin bir saate düşürülmek istenmesi gayet güzel 1.5 saat maç izlemeye tahammül edemiyordum, çok sıkıcı. 3-4 idare eder olmasalar da olur. Oyuncu değişikliği hakkı için 5 ideal, sınırsız olması saçma.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 19 Temmuz 2021; 11:30:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: -OdATA-2 ve 4 güzel
3 gereksiz
1 sınırsız olmaz. maçı soğutmak isteyen son dakikalarda maçı katleder. Avrupa şampiyonasında olduğu gibi 5 çok iyi.
İlk başta var geldi diye futbolun ruhu öldü diyenler vardı şimdi hakem aleyhine hata yapınca var yok mu kardeşim diye çıkışıyor herkes.
sınırsız olabilir. 5 değişiklik hakkın var şimdi fakat 3 seferde yapmak zorundasın.
3 seferde sınırsız değişiklik hakkı neden olmasın? ben istiyorum bu değişikliği. oynatılmayan oyuncuya para vermek saçmalık. hem oyuna taktiksel olarak da seyir zevki olarak da renk gelir.
4 bence net saçmalık. taç konusunu da bilemedim. fakat süre ve sınırsız değişiklik konusunun hayata geçmesini isterim.
özellikle süre konusundaki değişiklik, vakit geçirmeyi engellemesiyle zaten şimdi hemen gelmesi lazım. denemeye gerek bile yok.
her konuda olduğu gibi futbolda da muhafazakar tutuma gerek yok. en ufak değişikliğe dahi feryat figan karşı çıkanları, eleştirenleri anlamıyorum. dünya değişiyor, futbol da değişecek zamanla. hiçbir şey olduğu gibi kalmıyor.
-
1-sınırsız değişiklik olsun ama devre arasında olsun 2. yarı max. 5 yada 3. olsun
2-taç yine elle atılsın o çok saçma olur frikik gibi top şişirilir durur.
3- takımlar uzun sözleşmeli futbolcuları gönderemiyorlar kalan maaşımı verin deniyor tamam kalan maaşını veririm dendiğinde fifa ve uefa o kalan zamanda o oyuncuya lisans vermesin oyuncular kulüpleri sömürdü resmen madem kalan tüm maaşını alacaksın o zaman gittiğin yerde lisans çıkartıp oynayamazsın o sezonların bitmesini beklesin oyuncu
4-her ülke kendi liginde maaş sınırı koysun geri kalan maç başına dönsün misal en iyi oyuncun m alsın maç başına 500 bin ver ne kadar oynarsa o kadar para kazansın kulüpler biraz düzene girer
5- futbol geçmişi olmayan kimse başkan olamasın yönetici olmasın uefa pro lisans gibi misal federasyon başkanları eski futbolcular olsun inşaatçılar değil...!!!
6- sarı kartta oyuncu dışarda 5 yada 10 dk beklesin bu çok güzel olur taktik dengeler değişir ilginç skorlar alınır.
7- takımlara her transfer döneminde max 10 oyuncu alma hakkı tanınsın 5 yerli 5 yabancı .. her gelen teknik ekip yönetim komple kadro yapmasın eldeki veya alt yapıdan oyuncu çıkarsınlar
8- hiç bir ülkede yabancı sınırı olmasın isteyen istediği kadar alabilsin (bir üst madde ile çelişiyor ama birisi olabilir)
9- teknik adamlar kariyerinde 30 40 takıma gidemesin buna bir sınır konulsun
10- pro lisans ücretlerini federasyonlar karşılasın 100 bin tl nedir abi kim ödeyebilir alt liglerden o parayı ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X