Şimdi Ara

FUTBOL MAÇI İZLEMEK İSTEYENLER LED TV'LERE HİÇ BULAŞMASIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
6.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumun tedavi edilemeyen hastalığı; "Abartı" ve

Böyle başlıkların altından hemen plazma çıkıyor. Nedense artık şaşırmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nodar -- 26 Nisan 2013; 20:01:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolsweetboy

Böyle bir algı var piyasada,
    Ki arkadaşım yeni samsung 47 6710 led tv(400hz) aldı (2700tlye)
    cihaz muadillerine göre üstün olmasına ragmen star tvdeki maçı izlerken topun takıla takıla gittiğini söyledi.
    İllaki plazma mı alalım?

Kaliteli bir sistem var ise, bu tür sorunları görmek artık çok zor, Arkadaşınızın harici cihazlarını bilemiyorum, hd recivier kaynaklı olabilir, hdmi kablo kaynaklı olabilkir, %99 voltaj kaynaklı sorun olabilme ihtimali Türkiye için ortalama 10 evden 8 tanesinde görülen kronik problemdir !

Buna göre Led alınmaz Plazma alınır demek fazlası ile yanlış, bahsettiğim sorunlar olan bir evde Plazmada alınsa fark etmez hatta sorun dahada vahim ve berbat duruma dönüşür !

Türkiye'de digital yayına değinmek bile gerekesiz, halen kanallarda inanılmaz çağ dışı çekim görüntüleri veriliyor, eski fps değerlerine sahip kameralarla çekilen diziler maç yayınlarında problem kesinlikle panelle alakası olmayan detaylardır !

Hep diyorum, voltaj sorunu olan bir evde hangi paneli alırsanız alın vasatın üstğnde resim almak imkansızdır, unutmayın pixseller gelen voltaja göre net tepki verirler, voltaj problemli ise, gölgelenmeler geçişlerde takılmalar, resimde yırtılmalar, hareketli görüntülerde titremeler çok ama çok normal detaylardır !

• Sayın Andy1;
    Karşı görüş bildirme özgürlüğümü kullanarak söylemek isterim ki voltaj olarak son derece sorunlu biryerde yaşıyorum öyle ki Digitürk Plus kutu senede iki kere voltajdan pert olup değişiyor(Digitürk övgüyü hakeder ücretsiz değişim konusunda!) ve Philips 5007 tv mde hiç bir takılma yırtılma titreme sorun yaşamadım 7 aydır ve görüntüden çok memnunum.Voltaj çok önemli olabilir ama cihazın buna tepkisi de önemli demek ki .
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Sayın Andy1;
    Karşı görüş bildirme özgürlüğümü kullanarak söylemek isterim ki voltaj olarak son derece sorunlu biryerde yaşıyorum öyle ki Digitürk Plus kutu senede iki kere voltajdan pert olup değişiyor(Digitürk övgüyü hakeder ücretsiz değişim konusunda!) ve Philips 5007 tv mde hiç bir takılma yırtılma titreme sorun yaşamadım 7 aydır ve görüntüden çok memnunum.Voltaj çok önemli olabilir ama cihazın buna tepkisi de önemli demek ki .

Demekki cihazınız voltajı gerçekten regüle edebiliyor.. Bu philips 5007'nin artı hanesine yazılmalı.
  • Bende philips 6907 aldım teledunya hd kullanıyorum bendede cok oluyor toptaki takılmalar ama normal tv nin arkasındaki uydu alıcıya taktım mı ortadan kalkıyor takılma problemi hd yayınlarda yapmıyor bu sorunu teledunya yayını analog geldigi için kalitesiz bir goruntu verıyor ben su anda tv yi oyun konsolu modunda kullanıyorum ve sorunumu boyle gideriyorum ama en kısa zamanda digiturk hd veya d-smart hd almayı dusunuyorum bence yayınla alakalı prizden gelen voltajla ılgılı oldugunu hiç sanmıyorum zaten tv gelen elektırıgı kendine göre regüle ediyor ama enerjideki dalgalanmalar yapabilir bunun içinde bir trafo işinizi görecektir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: talin

Sayın Andy1;

Cihazın gelen voltajı update etme yada regüle demişsiniz yani bloklayarak verme özelliği yok hiç bir cihazda bu özellik yok, belirtmek isterim gerçi sizde aynı detayı yazmışsınız voltaj kaynaklı hdbox idaesini belirtmişsiniz !

Phlips veya diğer üreticilerin panelleri özellikle 2012 üretimlerinde, giriş seviyesi cihazlarda görüntü problemleri mevcut bazı serilerde bir hayli rahatsız edici düzeylerde olabiliyor !

Sadece görüntü sorunlarında sebeb olabilecek detayları yazdım !

• Bende yeni plazma aldim led alacaktim satici cocuk bunda mac iyi seyredilmez deyince plazma aldim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

quote:

Orijinalden alıntı: coolsweetboy

Böyle bir algı var piyasada,
    Ki arkadaşım yeni samsung 47 6710 led tv(400hz) aldı (2700tlye)
    cihaz muadillerine göre üstün olmasına ragmen star tvdeki maçı izlerken topun takıla takıla gittiğini söyledi.
    İllaki plazma mı alalım?

Kaliteli bir sistem var ise, bu tür sorunları görmek artık çok zor, Arkadaşınızın harici cihazlarını bilemiyorum, hd recivier kaynaklı olabilir, hdmi kablo kaynaklı olabilkir, %99 voltaj kaynaklı sorun olabilme ihtimali Türkiye için ortalama 10 evden 8 tanesinde görülen kronik problemdir !

Buna göre Led alınmaz Plazma alınır demek fazlası ile yanlış, bahsettiğim sorunlar olan bir evde Plazmada alınsa fark etmez hatta sorun dahada vahim ve berbat duruma dönüşür !

Türkiye'de digital yayına değinmek bile gerekesiz, halen kanallarda inanılmaz çağ dışı çekim görüntüleri veriliyor, eski fps değerlerine sahip kameralarla çekilen diziler maç yayınlarında problem kesinlikle panelle alakası olmayan detaylardır !

Hep diyorum, voltaj sorunu olan bir evde hangi paneli alırsanız alın vasatın üstğnde resim almak imkansızdır, unutmayın pixseller gelen voltaja göre net tepki verirler, voltaj problemli ise, gölgelenmeler geçişlerde takılmalar, resimde yırtılmalar, hareketli görüntülerde titremeler çok ama çok normal detaylardır !

Led-lcd panellerin piksel çalışma durumunu doğrudan şebeke voltajı ile nasıl irtibatlandırıyor sunuz? Görüntüdeki atlamalar, titremeler panel kalitesi ve ayarlarla alakalı değil midir? Benim bulunduğum binada 380 voltta fazın birinde sıkıntı oldu, bina bir süre 2 faz ile beslendi ve yüke bağlı olarak voltaj 205 gibi değerde kaldı.220 v. ile 205 v. arasında panelin çalışmasında bir fark göremedim doğrusu. Elektronik cihazlar örneğin, şebeke geriliminin +/- yüzde 10 u gibi bir voltaj aralığında çalışabilecek şekilde tasarlanırlar.Dolayısıyle size göre sizin bahsettiğiniz piksellerin çalışmasıda bu değişimden etkilenmeyecek şekilde tasarlanmış olması gerekir.Bu elektronik cihazlar çok absürt dalgalanmalar olmadığı sürece bu aralıkta gayet sağlıklı çalışırlar.Yalnız bu değişimler cihazların ömürlerinin kısalmasına neden olur ve kalitesiz, ucuz malzemeden üretilmişse kısa zamanda arıza yaparlar.Neticede bu cihazlar tv dir.AC/DC elektrik motoru vb. değildir, önüne bir sürücü devresi bağlanıp şebeke voltajı veya frekansıyla oynayıp devir hızı ayarlanabilsin.

• manolpan M kullanıcısına yanıt
    Panel hatalarını temiz olmayan bir voltaj akımında nasıl ayırt edilebilir söylermisiniz?

Daha doğrusu ne demek istediğinzi anlamak zor, sizde panelde sorun yaşmamadığınızı belirtmişsiniz, bu sizin görüşünüzdür !

Volatajın ve Hdmi kablonun panellere etkisini yazan benim, tüm Avrupada bu eski yazımın onaylandığını görebilirsiniz hatta bir çok teknolojisi sitesinde verdiğim öneriler kesinlikle tavsiye edilir !

LcdLed ürünlerle Plazmalar farklıdır, siz fark edemeyebilirsiniz, sorunlu bir voltajda panel asla ama asla sorunsuz resmi üretemez üretnmeside imkansızdır, çunki panellerin gelen voltaj değerine göre belli şekilde blloklama özelliği var bu özellik paneldeki her donanım ve yazılıma göre yarı tepki verir !

Atlamalar ve titremeler, resmin hayalet görüntü üretmesi veya hızlı sahnelerde problemlerin %70 panel ile alakalıdır geriye kalan %30luk oransa, harici cihazlar ve enerji kaynağı ile değelendirilir !

Size net örnek verebilirim, voltaj+kalitesiz fiş+artı topraklaması bilinmeyen bir cihaz ve şuan örnek Panasonic ST50 bir paneli izleyin !

Size %100 garanti ediyorum, paneli açmayın sadece tüm cihazlar standy bye yani bekleme konumunda olsaun, Burn izi oluşma riski %80 seviyedinde olacaktır, bakın sadece voltaj kaynaklı en basit örneği verdim !

LcdLed panelde ise bu durum daha farlı oluşur, panel size inanılmaz net gelebilir, arka planda ise panel resmi sabitleyemez, hareketli görüntülerde kırılmalar ve gölgelenmeler kaçınılmaz olacaktır, panel asla dıpru rengi üretmez üretir diyen yalan söyler, buda sadece voltaj kaynaklı sebebtir !

Vasat paenllerde zaten bu görüntü dahada berbat olacaktır, pasetellenme, örnek maç yayınlarında sadece çamur gibi bir yeşil, haber izliyorsanız Arka fonda dalganlanma yada canlı renklerde devamlı hareketlikik kısaca, bu panelden memnun olanlar bellidir hayatlarında ilk defa panel alan biri için bu resim dahi mükemmel bir yorum diye yazılacaktır !

• andy1 kullanıcısına yanıt
    yani ne yapmamız gerekiyor soyledıklerıne gore? ne almamız lazım?
  • akım korumalı prizlere bakıyorum cok uzun degıller. benım prızle tv arasında bayagı bır mesafe var. bıldıgım kadarı ıle dırek prıze takılması gerekıyormus. ya da suankı kullandıgım prıze eklesem olur mu?
  • Arkadaşlar bende benzer bir şey sormak istiyorum. bir kaç gündür büyük avm lerde led tv leri araştırıyorum. LED lerde dikkatimi çeken hareketli nesne ve insan görüntülerinde nasıl desem, örneğin vücut hatlarının kenarlarında görüntü bozuluyor. TV nin kalitesiyle alakası yok. Sony nin W8xx ve W9xxx modellerinde de aynı bozukluk mevcut. Farkedilmeyecek gibi değil. Bu beni baya bi soğuttu ama başkalarını rahatsız etmiyormu diyede merak ediyorum. 55" bir tv alıcam orası kesin ama bu şekilde içime sinmeyecek.
  • Valla öyle diyorlar almaya gittiğimde abi bunda maç seyredilmez falan dedi bende plazma aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuRGeNeR@L

Arkadaşlar bende benzer bir şey sormak istiyorum. bir kaç gündür büyük avm lerde led tv leri araştırıyorum. LED lerde dikkatimi çeken hareketli nesne ve insan görüntülerinde nasıl desem, örneğin vücut hatlarının kenarlarında görüntü bozuluyor. TV nin kalitesiyle alakası yok. Sony nin W8xx ve W9xxx modellerinde de aynı bozukluk mevcut. Farkedilmeyecek gibi değil. Bu beni baya bi soğuttu ama başkalarını rahatsız etmiyormu diyede merak ediyorum. 55" bir tv alıcam orası kesin ama bu şekilde içime sinmeyecek.

onları görmemek için uzaktan bakman gerekiyor led tv.ye
    mesela 42 lede 3 metreden bakmalısınki seni rahatsiz etmesin
    bu seferde ince detaylar gözden kaçıyor mesafe uzak diye
    plazmalarda ise durum biraz farklı o bahsettiğin insan yüzlerinde ve hatlarındaki kırılmalar (birazda yayın kalitesinden kaynaklı) pek olmuyor
    o yuzden plazmayı daha yakından izleyebiliyorsun
    plazma ekranı aşırı parlak olmadığı ve doğal renkler sunduğu içinde yakınadn izlemelerde gözleride rahatsız etmiyor...
    ledlerde maglesef durum öyle değil. haa dersin kısarım parlaklıgı öyle izlerim bu seferde görüntü ayarların dengesiz olur :)
    42 (106 ekran) ledi 3 metrden izlemek var, 50 (127 ekran ) plazmayı 2,5 metreden izlemek var..

ben anlamıyorum bu led tv leri neden icat etmişler plazmalardan tek + ları biraz daha az enerji tüketmeleri.. :)

• @andy1

Bir önceki mesajımdam pek bir şey anlamadığınızdan ve ''voltaj akımı'' ifadenizden temel elektrik bilgilerine çok hakim olmadığınız anlaşılıyor.Gerilim ve akım farklı kavramlardır.

Daha öncede bahsettiğim gibi elektronik cihazlar belli bir voltaj aralığında çalışacak şekilde tasarlanırlar.Bu değerlerin aşılması durumunda cihazlarda kullanılan malzemelerin kalitesine göre zaman içinde arıza olur/olabilir.Normal şebeke geriliminin biraz altında çalışan x gücündeki cihazın, çektiği akım biraz daha artacaktır ve bu durum kullanıcıya biraz daha fazla elektrik sarfiyatı olarak dönecektir vs. Bu bağlamda stand-by da bekleyen ve örneğin 220V değilde 210V gerilime sahip bir şebekeye bağlı ve ekrana görüntü gelmeyen bir cihazda nasıl burn-in oluşacak?

Ayrıca topraklamadan bahsetmişsiniz.Topraklama nedir ne işe yarar? Topraklama kısaca elektrikle çalışan cihazlarda(Buzdolabı, fırın, ütü vb.) oluşabilecek kısa devre ve kaçak akımlara karşı insanları korumaya yarar.Yani topraklamada esas olan can güvenliğidir.Burada bahsi geçen tv lerde faz-nötr şeklinde elektrik bağlantısı olup topraklama ile bir irtibatı yoktur.Sadece hassas ve özel işlerde kullanılan elekronik cihazlarda gürültü kirliliği oluşmaması için şebeke topraklamasının haricinde ayrı topraklama yapılır.

Kısaca yukarıda açıkladığım ifadelere göre belirtilen normal voltaj değerleri aralığında çalışan tv lerdeki atlamaların, takılmaların şebeke geriliminden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.Bu arada dördüncü panelimi kullanmaktayım.Harici görüntü kaynağı, kablo, tv nin ayarsızlığından ve gelen yayından kaynaklı bozulmaların haricinde hiç bir tv dede voltajdan kaynaklı görüntü sıkıntısı yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Beyfendi, ben sadece olanı yazdım, elektrik tesisatcısı değilim, paneller olan akım değerlerinden bahsettim !

Anlayamıyorum cidden birşey yazıyorsunuz hatalı olduğunu biliyorsunuz, kusura bakmayın diyeceğinize, yanlış bilgiyi kabul ettirmek için yazıyorsunuz !

Bunu yapmayın, İnsanlar 5000 liralık panel alıyor, çıkıpta voltaj zarar vermez demenin manası nedir?, sadece basit bir voltaj ve topraklama değelerinde üstelik + paneli hiç açmadan standbye konumunda panele hasar vermek mümkündür !

Sizden başka bana yer yüzünde voltaj panele bir etkisi olmaz diyen, her hangi bir siteden tek bir alıntı gösterin yada profosyonel sistem uzmanlarından, 1 tane gösterebilirmisiniz acaba, elbetteki hayır yazdığınız şey tamamen sizin görşünüzdür !

• andy1 üstad ben 46f8000 samsung tv aldım , en verimli sonucu almak için voltaj ve hdmi konusunda neler yapmam lazım hangi ürünleri almam lazım, dediğiniz şeyleri yaparsan yada alırsak ciddi bir far oluşacakmı seyir zevki açısından herkes gibi bende bu soruların cevabını çok merak ediyorum ?
  • lcd ve plazmaların tepkime süreleri farklıdır plazmalarda tepkime süresi yani yeni resim oluşturma hızı lcd ye göre cok daha hızlıdır. bu yüzden plazmalarda daha akıcı görüntüler oluşur yok ben illa lcd alacağım dersenizde ozaman tepki süresi cok düşük olan bir tv almanızı öneriririm
  • Sn. @Andy1 arkadaşım ben voltaj zarar vermez demiyorum.Şebekeden kaynaklı aşırı düşük veya yüksek voltaj sadece tv lere değil tüm elektrikle çalışan cihazlara zarar verir.Daha anlaşılır yazmaya çalışayım.Şu anda Türkiye de tek faz şebeke gerilimi 220V tur(Evlerimizde olan).Tv niz ve diğer cihazlarınızda bu değer üzerinden çalışır.Esasında volt(voltaj) dediğimiz sözcük bu gerilim denilen ifadenin birimi olarak karşılığıdır.Aslında akım, voltaj gibi değerlere aşina olsa idiniz ne demek istediğimi kolayca anlardınız.Bu 220V değeri her zaman ve her yerde stabil değildir.Dolayısıyle elektronik cihazlar bu 220V değerinin bir miktar altında ve üstünde arıza yapmadan çalışabilirler.Yani bir tv yaklaşık 200V-240V aralığında arızalanmadan çalışabilir.Bu bağlamda;

Bahsettiğim durumun elektrik tesisatçılığı ile ilgisi yoktur ve kimseyi yanlış yönlerdirmiyorum.Yoksa evlerimize gelen voltajın genel olarak çok sağlıklı olmadığı ülkemizde çoğu kişinin paneli sırf bu yüzden servislerden çıkmazdı herhalde.Ben senin söylemlerinden yola çıkarak yazıyorum.Özellikle voltajdan kaynaklı olarak görüntüde atlama, takılma durumu çok tuhaf.O halde şu sorularıma yanıt verirsen sevinirim.

Voltaj problemi olan evdeki tv lerde görüntüde atlama, takılma vb. olur diyorsun.Voltaj problemi ile ne demek istiyorsun?
    Ayrıca ''paneller olan akım değerlerinden'' bahsettim diye ifade kullanmışsın.Bunuda biraz açar mısın?

Yine sizin ifadenize göre voltajdan kaynaklı, stand-by da bekleyen ve ekranına logo, sabit görüntü vs. esasında hiç görüntü gelmeyen bir tv de burn-in nasıl oluşacak veya oluşabilir?

Topraklama ile ne demek istiyorsun, normalde topraklama ile hiç bir irtibatı olmayan bu tv lerde neyin topraklamasından bahsediyorsun?

Tekrar belirteyim, voltajın pek sağlıklı olmadığı bir yerde ikamet eden ve dördüncü panelini kullanan birisi olarak kablo, tv nin ayarsızlığı, yayın kalitesi gibi sebeblerin haricinde voltajdan kaynaklı bir sıkıntı görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manolpan -- 18 Temmuz 2013; 17:19:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: manolpan

Panel kapalıyken, logo izi oluşması ki bana gelen bu konuda fazlası ile şikayet mevcuttur Avrupa ve İngilterede dahil !

Eski binalrda akım kabloları bellidir, voltaj cihaza gelene kadar bir çok noktada farklı eğriler çizer, hatta biraz daha ileri giderek bu binalarda normal voltaj tüketimi 30 lira olması gerekirken 60 lira üstüne çıkabiliyor, sebebi eski kablolardaki voltaj kayıpları inanılmazdır, bunu engellemek içinde bina girişi sigortalarını kapamanız gerekir aksi halde size herşeyi kapasanızda dairenizde voltaj akımı süresiz evi dolaşır !

Logo izleri malesefki panel kapalıyken oluşması ve hatta kalıcı hasar riski en fazla panel kapalıyken olur, çunki siz ortalama 12 saat paneli kullanmazsınız, iştesinizdir veya bir şekilde paneli geç açabilirsiniz, açtığınızda ise şaşırtıcı süprizle karşılaşabilirsiniz !

Tavsiyem önlemi basit, uydu reciermi kullanıyorsunuz, hem bina anten girşinden kablonun akım değerini mutlaka ölçtürün, hemde harici cihazınızın çıkışlarını mutlaka ama mutlaka ölçtürmelisiniz, topraklamsı kötü bir priz size zamanlar yaşatabilir, bu kötü akım olan harici cihazlarla birleşirse %90 panel ölümleri yaşanır !

Kısaca, konu derin ve yazdıkçada uzar, bu sebeble siz paneli istediğiniz gibi kullanma hakınız elbetteki var, fakat bu size bir gün mutlaka ciddi bir problemle karşılaşama riskiniz olduğunuda unutmamalısınız !

Türkiyede, araştırsanız Voltaj,Problemi, Prizlerin önemi, Çoklu kablo seçimi, hdmi kablonun panellere inanılmaz etksini yazan benim. Ve uygulayan Arakdaşaların tümünün verdiği net cevapsa görüntünün %100 daha sorunsuz ve oluşan logo izlerinin artık olmadığını belirtmişlerdir !

Paneli almak önemli değil, panele hayat veren harici bağlantıların önemi inanın panel seöiminden çok ama çok daha önemlidir !

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.