Şimdi Ara

FX 4100 Neden sürekli düşüyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amd hiç birşey yok sadece göz boyayan işlemci o turbo denilen olayında performansa getirisi yok saniyelik inp inip çıkıyo bu nedenle uygulamalara ve performans testlerine en ufak getirisi yok ee o zman bunu niye koydular işe yaramaz teklonojiyi

hadi turbo görmesek yorum yapmıcaz intelde sabit kalırken amd saçma sapan işlere devam
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    ufak getirisi yok mu turbo frekansını arttırma şansın var.Bu teknolojiyi ilk kullanan intel.Saniyelik inip çıkıyor diyorsunda işlemci saniyede kaç işlem yürütüyor 3.3ghz hızındaki işlemci saniyede 3.3milyar işlem yapabilir.Sen gözünle programa bakarak frekansı görüyorsun , program bire bir sonuçlar gösteremez.İstersende BIOS üzerinden kapatabilirsin , bu durumdada gereksiz yere işlemci ısınıp güç tüketimi artacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 3 Kasım 2013; 11:33:26 >
  • amd deki turbonun win 7 cpu puan ına etkisi ve performas yazılımlarında 0.1 puan bile getirisi varmı YOK e daha ne gerekliki boşuna stabiliteyi bozan işe yaramaz teklonoji hem cool guinet denen olay var overlock yapsan bile frekansı düşürüyor. turbo hem stock halledeki stabiliteyi bozduğu gibi bzen ani olarak 600 mhz ye kadar düşürtebiliyo. sen baya test et demek istediğimi anlıcaksın bu kadar yazmama rağmen gerek bille yok aslında merak edersen dene
    win7 puanlamasına bakarak mı işlemci seçiyorsunuz ?Uzatmaya gerek kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 3 Kasım 2013; 13:39:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

amd deki turbonun win 7 cpu puan ına etkisi ve performas yazılımlarında 0.1 puan bile getirisi varmı YOK e daha ne gerekliki boşuna stabiliteyi bozan işe yaramaz teklonoji hem cool guinet denen olay var overlock yapsan bile frekansı düşürüyor. turbo hem stock halledeki stabiliteyi bozduğu gibi bzen ani olarak 600 mhz ye kadar düşürtebiliyo. sen baya test et demek istediğimi anlıcaksın bu kadar yazmama rağmen gerek bille yok aslında merak edersen dene

Getirisi var evet. Fx 6300 turbo core açıkken win 8 de 7.5 kapalıyken 7.4 olması lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hafızan 5 kelime okumakla sınırlı sanırım tartışmaya gerek kalmadı
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    bence tam tersi olabilir fx lerdeki turbo olayı stabiliteyi ve performansı etkileyeblir.
    mesala fx 6100tam yüklenince 3.0 -3.9 bazen 400 mhz ye kadar anlık iniyor amd deki turbo olayı göz boyama
  • Bende fx 4100 msi 760gm p 21le kulanıyorum 4.2 ghz herhangi bi düşüş olmuyor sizde neden kaynaklanıyor merak ettim doğrusu anakart üzerinde başka ayarlar var mı mesela 3300 mhz yazan bi yer var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82762886

Bu da benim konu islemciye oc yapmazsam sapitiyor. Anlamiyorum nedenini. Voltaj dusuruyor ve yavasliyor.

bir türlü çözemiyorum bu amd işlemcileri yaw ne oluyor bunlara...
  • ColomberMan kullanıcısına yanıt
    O/C yaparken "AMD APM MASTER MODE" disable yapın aynı sorun bende de vardı.
    Çok hızlı bir şekilde çekirdekler 3.3 ghze düşüp, tekrar o/c'lu hızına çıkıyordu.
    Birde CPU-Z ilk açılışta sadece Core#0(1 çekirdek) hızını gösterir.Diğer çekirdeklerin frekanslarını görebilmek için program üzerinde sağ tıklatıp ilgili çekirdeği seçmeniz gerekiyor.
    C1E ve CnQ açıksa frekanslar çekirdeklere göre dinamik şekilde değişmektir.
    Tüm çekirdeklerin hızlarını aynı anda görebilmek için hwinfo32/64 programı ideal mesela ben onu kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

amd deki turbonun win 7 cpu puan ına etkisi ve performas yazılımlarında 0.1 puan bile getirisi varmı YOK e daha ne gerekliki boşuna stabiliteyi bozan işe yaramaz teklonoji hem cool guinet denen olay var overlock yapsan bile frekansı düşürüyor. turbo hem stock halledeki stabiliteyi bozduğu gibi bzen ani olarak 600 mhz ye kadar düşürtebiliyo. sen baya test et demek istediğimi anlıcaksın bu kadar yazmama rağmen gerek bille yok aslında merak edersen dene

W 7 puanı

K.B. da adamlar g*rizekalı mı da stabiliteyi bozsa koyarlar mı böyle bir özellik ? Her önüne gelen bir şey yazıyor.
    Adam mühendis buralarda harcanıyor.
  • Ya beyler ben de Gigabytea ticket attım cevap gelmedi mail attım cevap gelmedi facebooktan Yazdım sonra bana daha sonra tekrar ulaş şimdilik ofiste çalışma var dediler tekrar gönderdim yine yok. Bu söylediklerim 2 3 ay önce oldu. Her şey 0 resmen anakart ile ilgili kapsamlı Test ve değerlendirme konusu açacağım yakında yine. Anakartı servise vermek de istemiyorum çok şanssızım o konuda Çünkü ve yeni anakart Alacak bütçeye sahip değilim. En azından şu an için stockta bir sıkıntı yaratmıyor. Ilk aldığım zamanlarda OC yapamamak canımı çok sıkmisti şu an bilgisayara dert yanacak vakit bulamıyorum sıkıntılı bir dönemdeyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColomberMan

quote:

Bu da benim konu islemciye oc yapmazsam sapitiyor. Anlamiyorum nedenini. Voltaj dusuruyor ve yavasliyor.

kardşim sana en başta yazmışlar anakartın güzelliğinden diye bütün sistemler amd de böyle çalışıyor Coll in Quıt yani sistem devamlı 4.5 ghz niye çalışsınki ihtiyaç hissteiği zaman 4.5 ghz çıkıyor yani A++ enerji tassrufu bilgisayar yavaşlamıyor sen psikolojik olalarak yavaş zannediyorsun

bırak olmayan fauydasını çok zararını gördükten sonra benim açımdan 10-10 ultra g-rizekalılık

mesala apudakiler böyle değil turbo frekans sabit kalıyo nie fx de böyle apuda böyle o zman normal değil farkına varmasanda orthosdan yüklen normal frekansıda bozuyo işlemci sürekli 3.0 .3.2 ve saniyelik 3.9 luyo arar ara 400 mhz ye kadar gördüm sen kafana göre takıl banane
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasidokostas

quote:

Orijinalden alıntı: ColomberMan

quote:

kardşim sana en başta yazmışlar anakartın güzelliğinden diye bütün sistemler amd de böyle çalışıyor Coll in Quıt yani sistem devamlı 4.5 ghz niye çalışsınki ihtiyaç hissteiği zaman 4.5 ghz çıkıyor yani A++ enerji tassrufu bilgisayar yavaşlamıyor sen psikolojik olalarak yavaş zannediyorsun

hocam konuyu tam okuyun.Islemciyi prime 95 gibi testlerle %100 yuke soktugumuzda anlik 3.3 ghz dususler oluyor.hatta 3.3 ghzde daha fazla kaliyor diyebiliriz.anlik 4.5 ghz`e cikiyor. ( normal frekans 4.5 ghz 22.5 carpan ) ama surekli carpani ve voltaji dusuruyor yukteyken. ( siz bayağı gerisinde kalmissiniz olayin. )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ColomberMan kullanıcısına yanıt
    sendeki voltaj baya düşük 1.176 fx 6xxx bile fazla dayanmaz mavi ekran verir en az 1.220 olmalı fx8xxx için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 4 Kasım 2013; 23:55:16 >
  • Bu sorunun cevabı tam bir efsane oldu.. Herkes birşey yazıyor ama hiçbiri işe yaramıyor... Bu kartı alıpda stabiliteyi yakalayan bir kişi olmazmı arkadaş.. Yakında stabiliteyi sağlayana ödül veren yarışma düzenlemeiy düşünüyorum. Para sıkıntı değil iş gurur meselesine dönüştü.. Bu anakartın hakkından gelmemiz lazım :)
  • Giga 970A-DS3P anakartta aynısı oldu APS veya APM olmalı tam hatırlamıyorum BIOS'dan bu ayarı kapatınca bir daha olmadı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.