Şimdi Ara

FX 4100 Neden sürekli düşüyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • o anakartı epey kullandım. anakart üzerinde fx 4100, fx 6100, fx 6300 ve fx 8320 kullandım hepsinde de bahsettiğiniz yük halinde çarpan düşürme olayı oluyordu. bu sekmende msi olsun, asus olsun birçok markanın 970 çipsetli kartını kullandım ama gigabyte kartları kadar sorunsuz kullanım hiçbirinde göremedim. bu sorun gibi düşündüğünüz durum biostan kaynaklanan bir ayar sayesinde aşılabiliyor. sebebi ise işlemcinin ısınması ve anakartın işlemciyi kontrol altına alarak koruması. net olarak hatırlayamıyorum elimde anakart olsa hemen yazabilirim bu seçeneğin ismini ama cpu seçeneklerinde (c1, e1 gibi ayarların yapıldığı kısım) thermal kontrol yada master mode gibi bir ismi vardı. bu seçenek iptal edildiğinde işlemci çarpan düşürmüyor ama daha yüksek ısılarda çalışıyor. iyi bir soğutucunuz varsa voltaj değerlerinizde abartı olmayıp güzel ayarlanmış sa stabilite de hiçbir sorun yaşamazsınız.

• Bir önceki mesajımda da yazmıştım sorun APM'den kaynaklanıyor diye.Prime 95 de bazı çekirdekler frekans düşürüyor. CPU-Z de açılışta 1. çekirdeği gösterdiği için siz bunu tüm çekirdeklerin frekanssı düşüyor olarak algılıyorsunuz.
    SS ile göstereyim daha iyi anlaşılır.
    APM açıkken:
     FX 4100 Neden sürekli düşüyor ?
    APM kapalı:

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

Bir önceki mesajımda da yazmıştım sorun APM'den kaynaklanıyor diye.Prime 95 de bazı çekirdekler frekans düşürüyor. CPU-Z de açılışta 1. çekirdeği gösterdiği için siz bunu tüm çekirdeklerin frekanssı düşüyor olarak algılıyorsunuz.
    SS ile göstereyim daha iyi anlaşılır.
    APM açıkken:
    APM kapalı:

Sonunda net bir cevap :) ... Üzerimden büyük bir yük kalktı eline sağlık. Birde sana zahmet olmayacaksa oc işi için gerekli ayarları buraya yazarsan çok iyi olur. Ve voltajıda kilitlemek için ne yapmak gerektiğini.. Malum voltajda oynak

• Anaaaa İşte bu !!! :D :D sorun bumuymuş yani denedim ve oldu gerçekten çok teşekkür ediyorum. aylar boyunca ugrastım ettim ya! sonucu bir ayarı disabled yapmakmıymıs :D

bende sanıyordum anakart herhalde sorunlu diyordum. vede AMD APM Master Mode ayarını disabled yaptığımda sorun çözüldü işlemci sabit 4.6 ghz hızında ( 1 ghz hız aşırtılmıs ) şekilde son derece stabil, voltaj gerilimi high da ( yani load line control ) c1e,c6 vede AMD K8 Cool'n Quiet ayarları disabledde vede AMD APM Master Mode Disabled İşlemci ( CPU ISISI 15 DKDA PRİME 95 %100 ALTINDAYKEN MAX 34 C Görüyor çekirdekler 41 C görüyor ) ISI değerleri biraz az gibi geldi bana load line controlu high a ayarladıgımdan beri ısılar düştü !

birde garip birşey daha var resimdede görüldüğü gibi AİDA 64 Extreme Edition Programında anakart adı bölümnde (Ga-890 GPA-UD3H) şeklinde gözüküyor garip değilmi ?

Tekrardan hepinize teşekkürler arkadaşlar sorunu çözdük

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

@CVenturas,Sorunu çözdük AMD APM Master Mode Disabled yapacakmışız

@Executor Arhentir Ve IeVeN isimli arkadaşlar size çok teşekkür ediyorum 1 yıldır kimse birşey demiyor demekki bu forumda herkes boş boş konuşup yorum yapıyormuş birkez daha bana bunu öğretmiş oldunuz !!! Yine size teşekkürler

İşte BUDA ScreenSchot görüldüğü gibi 4.5 ghzde su anda ara sıra 4.6 4.7 ghz hızına alıyorum... ısılar 4.5 ghz hızında +100 voltajla yani 1.524 voltajla çok az o zaman +150 voltajla yani 1.574 voltajla 4.6 ghz kullanayım değilmi sizin fikriniz nedir ???

• sorunu çözmenize sevindim dilerim sisteminizi mutlu mesut bir şekilde kullanırsınız. işlemciniz 4.6 ghz hızında stabil olabilir ama kişisel tavsiyem max 1.450 voltajla çıkabileceğiniz değerlerde (ortalama 4.2 ve 4.3 ghz) kullanmanız. fx ailesi için o voltaj biraz fazla. iyi forumlar
  • Önemli değil.
    Birşey dikkatimi çekti +100mV ile 1.524v yaptığını söylemişsin.Yani ya CPU stok olarak 1.425v da olmalı ki bu değerde fx işlemci görmedim yada "CPU Performance Boost (Turbo-core) özelliği açık kalmış olmalı.

Birde tasaruf modları olan C6 state, C1E ve Cool&quite açıkken kendi yaptığın o/c testlerinde stabiliteyi hiç bozmuyor.
    Sende bu ayarları açıp test et istersen.
  • Demekki voltaj çok fazla 4.5 ghzde 1.524 v yani +100 voltaj verdim. su andada +150 voltajla yani programdan baktım tam 1.601 voltaj oluyor 4.6 ghz hızında kullanıyorum test ettim max CPU 40 C görüyor... ne yapıyım sımdı voltajsız 4.2 ghzde falanmı kullansam artık şaşırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColomberMan -- 5 Kasım 2013; 22:08:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IeVeN

sorunu çözmenize sevindim dilerim sisteminizi mutlu mesut bir şekilde kullanırsınız. işlemciniz 4.6 ghz hızında stabil olabilir ama kişisel tavsiyem max 1.450 voltajla çıkabileceğiniz değerlerde (ortalama 4.2 ve 4.3 ghz) kullanmanız. fx ailesi için o voltaj biraz fazla. iyi forumlar

bak buda işlemcinin boştaki hali nasıl ısı değerleri cok normal yukteykende CPU yazan yer 40 C falan oluyor Çekirdeklerde max 50 C görüyor !!! ne yapayım su anda +150 V verdim biostan

• 1.5 voltla stabil kalabildiğin yere kadar overclockla
  • Arkadaşlar çok teşekkür ederim bu akşam fırsat olursa deneyeceğim Bütün testleri geçerse pasta keseceğim size Cidden çok iyi olur işe yararsa :D beni de bekleyin ben de çözeyim şu sorunu :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben ayarı bulamadım arıyorum göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 6 Kasım 2013; 17:20:02 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Sorunumla ilgili konu açtım ayar biosta yok yardımlarınızı bekliyorum beyler

http://forum.donanimhaber.com/m_83598512/f_//tm.htm#83598512

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 6 Kasım 2013; 17:27:26 >
  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    Ayni şekilde bende bulamadim biosda. Rev.3 anakart fd versiyon bios var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.overclock.net/t/1048912/official-gigabyte-ga-990xa-970a-series-owners-club-help-thread-fx-8350-support-added/1940
    Sanıırm o ayarın adı değiştrilmiş HPC olmuş.
    Edit:
    kullanma klavuzunda High Performance Computing (HPC) ENABLED (açık) olunca Sürekli yüksek frekansta çalıştığı yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 6 Kasım 2013; 18:44:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free User

Ayni şekilde bende bulamadim biosda. Rev.3 anakart fd versiyon bios var.

Bende de FD sürüm var hocam. Deneme amaçlı FB attım o sürümde de aynı.

@Executor Arhêntir Hocam HPC ile birkaç kere oynadığımı hatırlıyorum ama sizin için bir kere daha bakarım yarın

• CVenturas kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız deneyebildinizmi. Ben şuanda prime95 ile test ediyorum işlemci 4.3ghz de sabit.
  • quote:

Hocam ne yaptınız deneyebildinizmi. Ben şuanda prime95 ile test ediyorum işlemci 4.3ghz de sabit.

yok Hocam maalesef Benim anakartın sorunları devam ediyor Sürekli açılıp kapanmaya devam

• quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

quote:

yok Hocam maalesef Benim anakartın sorunları devam ediyor Sürekli açılıp kapanmaya devam

Berkcan ,overclock yapmıyacak birine sat gitsin şu anakartı. Uğraşıp durma.Sonuçta default hali ile taş gibi anakart.

Sana, ASUS Sabertooth alalım. Bütçeyi bayağı bozar ama, kainat,overclock görsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

quote:

Orijinalden alıntı: CVenturas

quote:

Berkcan ,overclock yapmıyacak birine sat gitsin şu anakartı. Uğraşıp durma.Sonuçta default hali ile taş gibi anakart.

Sana, ASUS Sabertooth alalım. Bütçeyi bayağı bozar ama, kainat,overclock görsün.

Abi ben bu anakartın üzerine çıkıp tepineceğim herhalde bu gidişle

Şu an pcye verebilecek hiç param yok keşke olsa dediğin gibi düşünmeden asus alırdım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.