Şimdi Ara

FX 4100 Neden sürekli düşüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gigabyte 990xa-ud3 anakartımla beraber fx 4100 işlemcisini +100 voltajla ve hyper 212 evo fanla beraber stabil kullanıyorum.... Fakat herhangi bir test yaptıgımda prime 95 aida 64 stress testi gibi cpu-z programından takip ediyorum hep 3.3 ghz e düşüyor 4.5 ghz e yukselıyor bir ayarı yanlışmı yaptım acaba arkadaşlar ???

yani 3 saniye 3.3 ghz oluyor 1 saniye 4.5 ghz gozukuyor vede işlemci max %100 yükte 35C falan goruyor neden bu kadar az bende bılmıyorum :D

• Anakartın güzelliğinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Anakartın güzelliğinden.

yani bu sorun anakarttanmı kaynaklanıyor ?

neden sürekli çarpan düşürüyorki gigabyte 990xaud3
  • K8 Cool & Quiet ayarını Disabled yapıp kaydet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexmason78

K8 Cool & Quiet ayarını Disabled yapıp kaydet.

DİSABLED zaten c1e vede c6 da disabledde load line control highta ayarlar aynen bu sekılde fakat sureklı %100 yukte olmasına ragmen 3.3 ghz dusuyor.... bostayken full 4.5 ghz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColomberMan

quote:

DİSABLED zaten c1e vede c6 da disabledde load line control highta ayarlar aynen bu sekılde fakat sureklı %100 yukte olmasına ragmen 3.3 ghz dusuyor.... bostayken full 4.5 ghz :D

Baktığın ısılar doğru olmayabilir ama işlemcinin kendi kendine hız düşürmeside garip bir de şu şekilde dene ayarların hepsini default yap bios pilini çıkararak veya jumperla sonra yeniden adım adım overclock yap.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Baktığın ısılar doğru olmayabilir ama işlemcinin kendi kendine hız düşürmeside garip bir de şu şekilde dene ayarların hepsini default yap bios pilini çıkararak veya jumperla sonra yeniden adım adım overclock yap.

yok hocam denedım olmuyor gigabyte kadar sorunlu bır anakart gormedım gıgabyte alana yazıklar olsun puh ömrümü yedi bu anakart !!! o kadar ticket atıyorum gigabyte e artık telefonla arıyorum nasıl bir hizmetleri var anlamıs degılım !!!!!!!

• quote:

donanımhaber forum
    Gigabyte 990XA-UD3(rev.3.0) Anakartta FX6300 O.C Problemi Yardım Lütfen. » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_77367835/f_//tm.htm#77367835

biliyorum Cventuras ta sorunu çözemedi !!!

ömrümü yedi bu anakart ömrümü ama kockoca 40.000 kişik dhdede bu anakarta dahir çözümü olan yok sizde dahil olmak üzere direk anakarta b.k atıyorsunuz !

• Çözüm olsaydı ve bilseydik ,herhalde söylerdik.
    Aynı veya benzeri sorunlar Asus'un 970 çipsetli anakartlarında da olabiliyor.

Bu bana şunu gösterdi ki ,overclock yapacak arkadaşlar,paraya kıyıp,doğru dürüst bi anakart alacaklar.
    Bense 990x Asus var. Ne çarpan düşüyor,ne frekans ne de voltaj.
  • quote:

Çözüm olsaydı ve bilseydik ,herhalde söylerdik.
    Aynı veya benzeri sorunlar Asus'un 970 çipsetli anakartlarında da olabiliyor.

Bu bana şunu gösterdi ki ,overclock yapacak arkadaşlar,paraya kıyıp,doğru dürüst bi anakart alacaklar.
    Bense 990x Asus var. Ne çarpan düşüyor,ne frekans ne de voltaj.

Peki neden bir anakart çarpan yada voltaj düşürür ki ? bunun mutlaka bir sebebi vardır. Olmalı ! Ya da şu şekilde düşünürsek; durduk yere neden bir anakart çarpan düşürsün ki ?

işte son söylediğim şeyi düşününce insanın aklına direkt bios geliyorki gigabytenın butun cıkarmıs oldugu biosları denedim yazdırdım.Düşünüyorum belki bios veriyi kaydetmiyor Belkide yazılım kaynaklı bunun olabilmesinin 2 sebebi var diğer özellikler zaten yazılım dışında diğer anakartlarla faz yapısı bakımından baktığımızda aynı bu 2 sebep ise Çip set vede BİOS yazılımıdır...

Yani denemelerime göre Çeşit ısı ölçerle yaptığım testlere göre bu anakartın çipini 75-80 C lere çıktığını ölçmekteyim...Belki çip kaynaklıdır vede ısıdan veriyi işliyemiyor işlem yapamıyor şeklinde düşünceler aklıma geldi vede çipseti okulda kimya hocasından aldığım deney için kullanılan sıvı azotla 990x çipseti soğutarak denedim vede -30 Clerde çalıştırmayı başardım !

Fakat nedendir bilmiyorum -30 derecede çalışırken 990x çipseti,sürekli pc rest atıyordu acaba çokmu soğuk geldi bir çipsete göre ?

sonrasında ise hyper 212 evonun fanlarını çıkardım bakır tabakasının etrafına alüminyum kapladım vede içine döktüm azotu bu sefer azot çipe dirk temas etmeyip sadece bakırı soğuttuğu için çipset 10 derecelerde çalıştı ve bu sefer pcyi açmayı başardım !!! fakat 1. sebep elenmişti ! ve sorun ısı kaynaklı değildi ! anakart hala voltajı azaltıp çarpanı düşürmeye devam ediyordu. Ve geriye tek bir seçenek kaldı oda BİOS !!!

Evet arkadaşlar gigabyte 990XA-UD3 Anakartının sorunu çipset kaynaklı ve ısı kaynaklı değil Tamamen yazılım kaynaklı Ya da BİOS Kaynaklıdır BİOSla alakalıda F14b biosuna kadar bütün biosları yazdırdım denedim yinede sorun devam ediyordu...

Gigabyte e yaklaşık 3 sayfalık bir ticket attım yaklaşık 1 ay önce hala cevap gelmedi !!!

-Telefonumu Bilgisayara bağlayarak telefonumu Bir program sayesinde amerikan USA(4) Sunucusuna bağlayarak gigabytein sitesinde yazan iletişim müşteri hizmetlerini aradım dolandım dolandım şu tuşa baş şuna bas buna bas 15 dk bekledim bağlanan olmadı bu sefer kapatmak zorunda kaldım ( Belkide amerikan sunucusuna bağlayamadıgımdan acan olmadı)

Yani arkadaslar gigabyteın musterı hızmetlerı hıcbır sekılde bana yardımcı olmadı ve hala anakart cıktıgından berı bu anakartın sorunlarıyla yuzlesıyorum. Ve artık bıktım uğraşlarımın ve deneylerimin karşılıgını alamadım !!!

Gigabyte 990XA-UD3 Almayın Aldırtmayın !!!

FX 4100 Neden sürekli düşüyor ?

• Sende gel konuya :)
  • fx işlemcilerle ilgili bir sorun olabilirmi.
    bu anakartla 4 ay kadar 965be kullandım ve böyle bir sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum. sonrasında anakarttan voltajı yanlış verdim ve işlemci yandı (+ - tuşlarıyla verilecekmiş ben direk +300 gibi bişi yazmıştım f10 deyip çıktığımda daha açılmadı pc)

bir ay kadar oluyor 8320 alalı biraz ağzım yandığından birazda vaktim olmadığından o/c deneyememiştim şimdiye kadar. konuyu görünce ilk dedim olurmu öyle şey arkadaş cool&quite ayarını açmıştır dedim ama kendim deneyince öyle olmadığını anladım.
    garip olan şu işlemciyi 4ghz e çıkardığımda çarpanı 18,5e düşürüyor ama 4,2ye çektiğimde 3ghze düşürüyor.

ekleme:
    bu çarpan düşürme işini sadece yük altında yapıyor. şimdi cool&quite kapattım ve boşta işlemci hızı sabit 4,2 iken prime95 açtığımda 3 ile 4,2 arasında gidip geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 2 Kasım 2013; 23:12:18 >
  • fx 8350 - asus m5a97 r2.0 sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

fx işlemcilerle ilgili bir sorun olabilirmi.
    bu anakartla 4 ay kadar 965be kullandım ve böyle bir sorunla karşılaştığımı hatırlamıyorum. sonrasında anakarttan voltajı yanlış verdim ve işlemci yandı (+ - tuşlarıyla verilecekmiş ben direk +300 gibi bişi yazmıştım f10 deyip çıktığımda daha açılmadı pc)

bir ay kadar oluyor 8320 alalı biraz ağzım yandığından birazda vaktim olmadığından o/c deneyememiştim şimdiye kadar. konuyu görünce ilk dedim olurmu öyle şey arkadaş cool&quite ayarını açmıştır dedim ama kendim deneyince öyle olmadığını anladım.
    garip olan şu işlemciyi 4ghz e çıkardığımda çarpanı 18,5e düşürüyor ama 4,2ye çektiğimde 3ghze düşürüyor.

ekleme:
    bu çarpan düşürme işini sadece yük altında yapıyor. şimdi cool&quite kapattım ve boşta işlemci hızı sabit 4,2 iken prime95 açtığımda 3 ile 4,2 arasında gidip geliyor.

yok hocam sorunlu iste cozemeyecez bu sorunu :)

elimden geleni yaptim ben. Benden bu kadar ! Maddi imkanda yok ki yeni anakart alalim. acaba oc yapmayincada carpan dusuruyormu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bhazer

fx işlemcilerle ilgili bir sorun olabilirmi.

ekleme:

yok hocam sorunlu iste cozemeyecez bu sorunu :)

elimden geleni yaptim ben. Benden bu kadar ! Maddi imkanda yok ki yeni anakart alalim. acaba oc yapmayincada carpan dusuruyormu ?

amd overdrive programı üzeinden o.c yap

• ColomberMan kullanıcısına yanıt
    işlemcinin güç yönetimi ile alaklı ve anakartın bu yönetimle bağlantı kurması nedeniyle böyle yapar yapman gereken
    amd power seçeneği veya dengi seçeneği bulup disible yapman ve 1.4200 voltajı geçmemen gerekir
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=82762886

Bu da benim konu islemciye oc yapmazsam sapitiyor. Anlamiyorum nedenini. Voltaj dusuruyor ve yavasliyor.
  • Bunu yapan o anakarttaki cpu throttling denen iğrençlik.. UD5 sürümüne geç sıfır throttling var kendim kullanıyorum süper.
  • FX6100-M5A97 kullanıyorum.Boşta 1.4ghz , yükte 3.9ghz ( turbo ) otomatik olarak çıkıyor.Dengesiz değişimlerde yok.BIOS kendi halinde durumlar nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 3 Kasım 2013; 10:59:57 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.