winfast fx 5200t aldım 64 bit gözüküyor , kutusunun arkasında 128 bit yazıyordu ve satıcı da 128 bit olduğunu söyledi.... bugün iş çıkışında gidip değiştirmeyi planlıyorum. Kartın üzerine bakarak bunu anlayabilir miyim ? ya da nasıl anlaşılır?
8 tane ram olması lazım bu arada o kutunun üzerinde yazan memory interface ile ilgili bir yazı değil chipset in özelliği
hmm..hatırladığım kadarıyla kartı alırken bir de asus vardı onda 2 adet ram vardı benim aldığımda ise 4 adet ram var..sanırım ikisi de 64 bit...
asus zaten hep 64bit üretti 1 tane 128bitlik modeli var ama onunda fiyatı 120$ dan başlıyoo
http://www.aida32.hu/ adresinden aida32 yi indirip makinana kur. Donanımların ile ilgili ayrıntılı bilgi edinebilirsin. Ekran kartının kaç bit olduğuda gözüküyor bu program ile.
rivatuner ile baktım a340t 64 bit gözüküyor..Firma kartın 128 bit olduğunu belirtti o nedenle aldım. Kartı değişltirdiğimde yine 64 bitlik kart vermesinler , sonra tekrar geri götür değiştir vs... Fiziksel olarak ram sayısına bakarak anlayacağım sanırım. Bunun dışında pcb üzerine bakarak 128 bit olduğunu anlayabileceğim bir belirti var mı?
FX5200 ler için 8 tane ram olması yeterli diyebiliriz
arkadaşlar peki ramlarin kaç nslik olduğunu nasıl anlarız? ramlere bakarak bunu anlamak mümkünmü?
ram in üzerinde en sonda yazan değer ama bu markadan markaya farklılık gösteriyoo bazıları - koyup yazıyo bazıları koymuyoo
ha bu arada önde 4 arkada 4 ram olacak,bitek ön tarafı saymayında... kolay gelsin ...
evet arkasına bakmayı unutma kartın LEadtek 340T'nin hem 128 hem de 64 biti var! 8 tane ram işini garantiler(ama bulman zor,bence ver o kartı paranı al!)
firmanın parayı vereceğini pek sanmıyorum...ayın 21 inde almışım kartı üstünden 8 gün geçmiş...bunun yerine başka birşey almam lazım .... 128 bit fx 5200 olabilir fiyat oalrak daha üste çıkmak istemiyorum ... başka tavsiyeniz var mı..
msi ın td128 modelleri ve üstleri 128bit,naapıp edip deiştir o kartı,bende aynı sorunu yaşamıştım,sana 128bit dedilerse yanlışlek senden kaynaklanmıyo,git hakkını ara
Ayrıca 8'i birden öndede olabilir. Ama 4 arkada 4 önde olsada sakınca yok.
Yoğun iş programı nedeniyle ancak yarın gidip değiştirebileceğim. Şayet aldığım yerde 128 bit fx5200 yoksa mx 440 - 8x agp almak daha mı mantıklı...?
Evet daha mantıklı ama her ne olursa olsun önce paranı almaya çalış . Ama MX440'ta 64 Bit olabilir dikkat et .
Eğer geri almazlarsa biraz daha para verip 9200 alabilirsin (Ama SE olmasın, yani 128 bit olsun)
bende yeni aldım kutunun arkasında 128 bit yazıyor ama sonra farkettim barkotta 64bit yazıyor.. ben tam fiyatini bilmiyorum sen ne kadara aldin benimkiyle karsilastirayim..
Genelde fanlı modeller 128 bit,fansız modeller 64 bit oluyor.Ayrıca performans testleri ile de anlayabilirsiniz.32 bit renk ile 1280*1024'te test edin,rahatlıkla anlarsınız.Kartı zorlayacak uygulamalarda arada çok büyük fark olur,aşağı yukarı bir fikir sahibi olursunuz..
+1 Elbruz.Eğer kartı alıp da kartınızın 64bit mi,yoksa128 mi olduğunu merak ediyorsanız da RivaTuner programı bu iş için biçilmiş kaftan...