Şimdi Ara

FX 5500 overclock yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde Forsa Fx 5500(128 bit) ekran kartı var Riva Tunerle overclock yapıcam hatta yaptım coru 270den 320 ye memoryi 287den 350 ye çıkardım ama karta zarar vermeden ulaşabileceğim en üst değerleri bilmiyorum.Isısınada bakamıyorm,ekran kartının üzerinde kendi fanı var ... Acemiyim yardım ederseniz sevinirim

• Karta zarar vermeden ulaşabileceğin en üst değerleri deniyerek bulabilirsin. Oyunlarda kitlenme ve ekranda bozukluklar olmadığı sürece sorun yok.Riva tunerle kartın sıcaklığını görebilirsin.Sıcaklığın çok olmamasına dikkat et.Ayrıca rivatunerle fan hızınıda arttırabilirsin.
  • Riva Tuner de hardware monitoring de tablolardan birinde sıcaklığı göstermesi gerekirken göstermiyor ayrıca system tweaks ta fan ayarıda yok
    quote:

Orjinalden alıntı: caner_druid

Karta zarar vermeden ulaşabileceğin en üst değerleri deniyerek bulabilirsin. Oyunlarda kitlenme ve ekranda bozukluklar olmadığı sürece sorun yok.Riva tunerle kartın sıcaklığını görebilirsin.Sıcaklığın çok olmamasına dikkat et.Ayrıca rivatunerle fan hızınıda arttırabilirsin.
  • nvida ntune yi denedinmi.Ondada sıcaklığı gösteriyo belki ordan görürsün.
  • bi deniyeyim
  • hayır bundada göstermiyo
  • Kardeş bide everest ultimate edition var onu dene istersen.Umarım bunda gösterir.

FX 5500 overclock yardım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hayır neyazık ki bundada göstermiyo
  • Kardeş niye göstermiyo bilmiyorum ama neden overclock yapıyorsun. Oyunlar içinmi? Eğer oyunlar için yapıyorsan çok bişey değişeceğini sanmıyorum o kartta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_druid -- 8 Haziran 2008; 13:16:27 >
  • hiç bişi olmazsa oc yapmayı öğreneyim diye ... yaptığım kadarında performans artışı var belli ediyodu kendini middle earth 2 de ama pek bi artış olduğunu söylüyemem sadece öyle hissettiriyodu
  • fx5500 de ısı sensörü yok hiçbir programla bakamazsın
    ati tool u yükleyip scan artifacts yaptırırsan stabil olup olmadığını anlayabilirsin kart zaten fazla ısınmıyor kendi soğutucusu yeter
  • Bencede kendi soğutucusunun yetmesi gerek.Oyunlarda falan kilitlenme olmadığı sürece sorunsuz kullanırsın.En kötü ihtimalde bi anormollik gördüğün zaman kartın değerleirni eski haline getirirsin.
  • Tamam. ATI da stabil olup olmadığını nasıl anlıyacam peki
  • quote:

Orjinalden alıntı: KeanMD

Tamam. ATI da stabil olup olmadığını nasıl anlıyacam peki

Ati Tool U İndirip Kur Açınca Programda artifacts gibi bişey yazan buton var onu tıkla sünger gibi bişey çıkcak aşağıda test süresi yazar süngerde bozulmalar oluyorsa sarı sarı benekler çıkıyosa değerleri düşürmen gerekir
  •  FX 5500 overclock yardım

Arkadaşlar bende de bu var aynı ekran kartımı bilmiyorum ama bende ögrenme amaçlı olarak bi yerden başlayalım dercesine yani...

Neyse arklar bu ekran kartını o/c yapmak için ne yapmam gerekiyor anakartım sis 648fx remler 512 ddr sd işlemçi P4 3.0ghz ht hangi program yada programlar sisilesini kullanacam arkdaş başlıkta hangi programı kullandıgını yazmamış bide son bişi sormak istiyorum ekran kartım ati degil ati tool u kullanabilirmiyim genede?
  • Kardeş ben Riva Tuner i kullandım oc yapınca gerçektende performans artışı oldu middile earth de banamısın demiyordu taki kartın fazla ısındığını farkedene kadar tekrar değerleri düşürdüm ... soğutmaya dikkat et
  • ben riva tunerle palit fx5500 ümü gpu 330 mhz ram 450 ye çıkardım stabil çalışıyor sıkıntı yok fakat sıcacık :D
  • arkadaşlar core clock degerini 250 den 280 e memory clock u ise 330 dan 410 a çektim..bide ne işe yaradıgını bilmedigim çu ayarı yaptım

FX 5500 overclock yardım

3Dmark03 puanı 1100den 1310 a çıktı yeni ayarları benim ekrn kartı için agır sayılabilecek bi oyunda denedim ( doom3) eskiden 480*640 low quality ile takılmadan oynarken şimdi 800*600 ayarında takılmadan oynayabiliyorum..

bu riva turner programı ile ilgili yapabilecegim başka ne var , önemli bi ayar filan varmı hızı arttırmak için ?
    bide ati için ati tool denen olay stabil şekilde çalışan son noktanın bulunması bunu nvidia kartlarda yapan bi program varmı yada ati tool bende de işe yararmı..

biraz uzun bi soru oldu bunlara kim cvp vermek ister bilmiyorum valla ama acemiyim hatta bu ilk denemem idare edin artık...

• ati tool kullanabilirsin nvidia yı destekliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.