Şimdi Ara

(FX-6100)soğutucu montajı ve over clock (ACİL yardımızını bekliyorum) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi forumlar , amd fx 6100 olan işlemcimin stock soğutucusunu değiştirmek istedım ve kule tipi ynei bir soğutucu aldım montajını yaptım ama soğutucunun eni işlemciyi tamamen kaplamadı 1-2 mm boşluk var tam ölçemedim bu durum bir sorun yaratırmı bilemedim yardımcı olursanız sevinirim

1 hafta kullandım bir sıkıntı yok gibiydi lakin oc yapıp 4.2ghz e çektiğimde yükte iken pc reset atıyor tekar başlatıyor, boşta iken böyle bir sorun yok işlemci ısı seviyesı boşta 35-36 yükte max 45 gördüm ısıda bir sıkıntı yok . Oc yaparken köprülere voltaj vermedim.Psu ya güvenemiyorum everest eps 550 sm var bende ekran kartım: power color r7 265 150 tdp kasanın tükettitği gücü hesapladığımda 300w gibi bir değer buldum benim psu ise 500w güç kaynagının sorununu nasıl anlayabılırım veya sıkıntı güç kaynağından mı kaynaklandığını nasıl anlayabilirim bu konuda da yardımınıza ihtiyacım var(FX-6100)soğutucu montajı ve over clock (ACİL yardımızını bekliyorum) )(FX-6100)soğutucu montajı ve over clock (ACİL yardımızını bekliyorum) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbidis -- 22 Nisan 2020; 15:32:33 >

• up up lütfen
  • yokmu yardım edecek biri 45 kişi görmuş be kardeşim 3 gün oldu
  • aynı işlemciyi kullandım 4.2 ghz de 1.29 core voltaj ve +0.04 offset vermişim eğer voltajın çok düşükse pc kapanabilir ısınma sorunu da yoksa sorun psu dan kaynaklı olabilir fakat anakartın da pek sağlam durmuyo 4.2 üstüne çıkmanı önermem eğer stabil olmuyorsa 4.1 4.0 ghz ye düş
  • şuanda 4 ghz de stabil kullanıyorum boşta 30c yukte 46 oldu enfazla bi ara 4.3 ghze attım sıcaklık 50 oldu ama pc kapandı yıne bu işlemciler için (fx) takoz diyorlar sendeki değerler nedir tam olarak ben şuanda 1.34v dı yanlış hatılamıyorsam. Açıkcası anakarttan korkuyorum yarı yolda bırakacak dıye sıcaklık ylönunde sıkıntım yok havalarda sıınmadı daha zaten . OFFSET ne oluyor usta bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbidis -- 22 Nisan 2020; 15:13:56 >
  • ahmetbidis A kullanıcısına yanıt
    offset işlemci boşta sıkıntısız çalışırken yük altına girdiğinde pc kapanmasın veya mavi ekran vermesin diye ihtiyaç halinde çıkacağı ekstra voltaj diyebilirim değerler ise şu an kullanmıyorum fakat oc denerken kalan değerler : 4.4 ghz 1.36 4.6 ghz 1.425 stabil kullanmıştım bundan sonrası hem çok ısınıyordu hem de getirisi az oluyordu yani ideal değeri 4.6 üstüne çıkamadım diyebilirm ama benim anakartım 990 serisi üst seviyeydi ondan korkmadan voltajı 1.5 bile versem sıkıntı olmazdı siz 4.0 veya 4.2 ghz de stabil hale getirirseniz yeterli olacaktır
    bunun yanında ht link bus değerlerini de belli bi değeri üstünde çıkarırsanız stabilite bozulabilir direk çarpan katsayısı ile ilerleyin daha sonra ufak ufak bus ile arttırısınız fakat stabilite için en güvenlisi çarpan ile oc yapmak ve çok abartmamak yoksa mavi ekran yersiniz oyunun ortasında
  • burda 1.28 gösteriyor ama biosta 1.3te bunda bir problem varmı acaba anlayamadım tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum :D (FX-6100)soğutucu montajı ve over clock (ACİL yardımızını bekliyorum) )
    (FX-6100)soğutucu montajı ve over clock (ACİL yardımızını bekliyorum) )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    eyvallah ikilemde kaldığım nokta şu ; biosta farklı voltaj gözüküyor hwinfoda farklı hangisinibase almalıyım voltaj vermek için .Birde ilk mesajıma bakarmısın işlemci ile alakalı olan soruma . acaba montajda bır sorun olur mu ?
  • sene 2015 4.8 1.42v kullanıyordum
    montajda sıkıntı yok gibi sıcaklıklar ideal bence voltajı ise biostakini baz alın program yanlış gösterebilir ,bir de cs go da fps benchmark atabilirseniz mutlu olurum
  • SheKilLll kullanıcısına yanıt
    powercolor r7 265 2gb kullanıyorum 5 kıl oldu neredeyse bu sıstemı alalı
    lolde 90-120 fps arası alıyorum ayarlar en yüksekte çözünürlük 1600*1200
    fazla bir performans oynamadıgı ıcın 4 ghz de kalacagım gibi gözüküyor ama aldığım puan az değil mi anlayamadım neye göre puanlıyor cinebench -(FX-6100)soğutucu montajı ve over clock (ACİL yardımızını bekliyorum) )

• quote:

Orijinalden alıntı: Kucukkara2

sene 2015 4.8 1.42v kullanıyordum
    performans farkı adına ne diyebilirsiniz peki değermi işlemciyi yıpratmaya benım en az 1 daha kullanmam gerek elimde kalmasını istemem çünkü anakartım iyi değil ondan korkuyorum işlemci götürsede anakart cortlayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbidis -- 22 Nisan 2020; 16:8:38 >
    4.5 üstü gereksiz
  • O anakartla bi cacık olmaz. Kapanmanın sebebi çıplak vrm ler. Boşa yorma kendini al defaulta düşür voltajı en azından sessiz serin çalışır.
  • FX dediğin işlemmcinin sen kaç watt kullandığını biliyor musun? tabii ki reset ataccak gayet normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 22 Nisan 2020; 16:49:41 >
  • son olarak fx6100 4.2 ghz de kullanırken cinebench 15 skorumu atıyorum referans olması açısından cs go da aşağı yukarı gtx750 ile 150 fps alıyordum(FX-6100)soğutucu montajı ve over clock (ACİL yardımızını bekliyorum) )
  • Hazreti Şeytan kullanıcısına yanıt
    95 tdp tüketiyor 500w lık psu için yuksek bir değer değil kardeş
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    yorumun için saol.Vrm dediğin video işlemciye voltaj dağıtan kısım mıydı yoksa kuzey güney köprüsümü fazla bilgim yok açıklarmısın internette de bulamaın arasındaki farkı çünkü köprülerde pasif soğutucu var .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbidis

95 tdp tüketiyor 500w lık psu için yuksek bir değer değil kardeş
    500W psu tam 500w vermez. üstelik everest diyorsun.. o dandik psu ların vereceği watt üzerinde 600 yazıyorsa 350, 500 yazıyorsa 280 - 300 watt'ı geçmez. FSP'de bile en az 70 - 80w kayıp var. 95 watt işlemci çekse, ekran kartı da ati sanırım.. O da üzerine bir 130 watt eklese sırf işlemci ve gpu zaten 225 watt olur.. kalan bileşenleri de eklersen 300 wattı rahat geçer tahminim sistemin 320 - 350 watt duvardan çekiyordur.. senin dandik psu da 280 300 gibi veriyorsa, resetlerden resetlere koşman çok normal derim.. Yani boşa anakartı filan falan suçlama.. Eski AMD işlemcilerin ne olduğu ortada.. PSU sistemine yetmiyor ekran kartını çıkart dene reset atmayacaktır.. kesin teşhis budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazreti Şeytan -- 22 Nisan 2020; 17:41:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.