Bildirim
fx 6100 stock fanla kaç ghz ye kadar overclock yapılabilir ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: trablon
fx 6100 stock fanla kaç ghz ye kadar overclock yapılabilir ? fanı çok ufak gerçekten yanar mı cpu 4 ghz e çıkarsam ?
fx6100 kullanıcısıyım. işlemciyi aldığımda 40tl lik bir soğutucum vardı 12cm fanlı işlemci 4ghz de 40 45derece idi. sanırım stokla sıcaklık heralde 50 60 arası olur. tabi ben burada şunu gözle görülür şekilde öğrendim. daha 1 hafta önce kasayı değiştirdim zamlan z11 aldım önce boşta 40 45derecelerde gezen sıcaklık yeni kasamla birlikte şimdi 36 yı geçmiyor. ekran kartı 45 50 lerden 42 yi geçmez oldu hdd desen 26derecee yani kasa da önemli -
evet dostumunda dediği gibi stock fanla sadece otomatik overclock özelliğini açsan bile sıkıntısız 4.00ghz ye çıkabiliyorsun. fakat ben daha üstüne bi türlü çıkamadım sıcaklık 35 derece civarı olmasına rağmen -
quote:
fx 6100 stock fanla kaç ghz ye kadar overclock yapılabilir ? fanı çok ufak gerçekten yanar mı cpu 4 ghz e çıkarsam ?
Kontrol altinda test ederseniz yanmaz. Deneyin, carpani 20 yapin. Core temp den en yuksek sicakligi gozleyin ve prime95 testi acin.. 60C yi gorurseniz sikinti var demektir. Kapatip daha alt seviyeye cekersiniz. Amd bulldozer serisi icin 60 dereceden sonrasi tehlikeli deniyor. Intel ise 80 derece..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
60C değil ama sıkıntı yaratır 60C de çünkü max sıcaklık FX6100 için 70C dir. linke bakın
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-6100.html -
3.9 ghz yaptım bench testinde anakart 71 derece oldu cpu da 69 derece bu değerler normal mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trablon -- 14 Ocak 2013; 11:05:31 > -
quote:
3.9 ghz yaptım bench testinde anakart 71 derece oldu cpu da 69 derece bu değerler normal mi ?
bi üst mesajımı okumadın galiba anakartın ne bu arada -
quote:
Orijinalden alıntı: KEREM04283
quote:
bi üst mesajımı okumadın galiba anakartın ne bu arada
anakartım
ASUS M5A78L-M LX V2 AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHZ (O.C.) VGA ANAKART
bu işlemciye fan mı taktırsam stock yerine ama anakartta problem var galiba o da ısınıyor ona da mı fan taktıracaz -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: KEREM04283
quote:
bi üst mesajımı okumadın galiba anakartın ne bu arada
anakartım
ASUS M5A78L-M LX V2 AMD 760G/SB710 AM3+ DDR3 1866MHZ (O.C.) VGA ANAKART
bu işlemciye fan mı taktırsam stock yerine ama anakartta problem var galiba o da ısınıyor ona da mı fan taktıracaz
anakartın okadar ısınması normal değil şöyle yap oc yi geri çek anakartın durumuna bak yani sıcaklık değerlerine. eğer normalse OC den dolayı ısınıyor anakart işlemciye gelince OC yapcaksan soğutucu almalısın.
-
fx 6100 stock fanıyla bu değerleri aldım sonrasında pc kapandı http://i.imgur.com/ZGG6H.png
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hodalaz53 -- 14 Ocak 2013; 18:42:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: hodalaz53
fx 6100 stock fanıyla bu değerleri aldım sonrasında pc kapandı http://i.imgur.com/ZGG6H.png
İşlemcinizin ömrünü yiyorsunuz böyle yaparak. -
dostum ben de stok fanla oc yaptım 4.0ghz 55 60 dereceyi gördü gittim aynı gün soğutucu taktırdım geldim eve mesela şuan sıcaklıklarım açılışta 19 derece boşta biraz ısınınca max 30 yükte 40 41 Soğutucu:Coolmaster hyper 212 evo -
1.325 Voltaj verip çarpanı yükselterek 4.2 veya 4.3 ghz ye çıkartsın ben böyle stok fanla 1 aydan fazla kulladım Coolmaster hyper 212 evo soğutucusuyla kullanıyorum 1.475 Voltajla 4.8 ghzde çalışıyor -
Arkadaşlar eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa işlemcinize oc yapmayın.Gözle görülür bir fark yaratmayacaktır.Heleki stok fanınız varsa işlemciyi öldürüyorsunuz demektir. -
ben stok fan ile 3.9ghz de x6 1090t ile 68 dereceyi gördüm prime95te.
valla nasıl yakmadım işlemciyi hala anlamış değilim :)) -
quote:
Orijinalden alıntı: zwanzig
Arkadaşlar eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa işlemcinize oc yapmayın.Gözle görülür bir fark yaratmayacaktır.Heleki stok fanınız varsa işlemciyi öldürüyorsunuz demektir.
böyle saçma yorum görmedim işlemci odaklı daha fazla performansa ihtiyacı varsa adamın ne yapcak? -
quote:
Orijinalden alıntı: EyesOnYou-TR
evet dostumunda dediği gibi stock fanla sadece otomatik overclock özelliğini açsan bile sıkıntısız 4.00ghz ye çıkabiliyorsun. fakat ben daha üstüne bi türlü çıkamadım sıcaklık 35 derece civarı olmasına rağmen
otomatik oc dedigin overdrive programıylamı? -
quote:
Orijinalden alıntı: makavel1
quote:
Arkadaşlar eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa işlemcinize oc yapmayın.Gözle görülür bir fark yaratmayacaktır.Heleki stok fanınız varsa işlemciyi öldürüyorsunuz demektir.
böyle saçma yorum görmedim işlemci odaklı daha fazla performansa ihtiyacı varsa adamın ne yapcak?
Sen yorumu anlamazsan tabi saçma gelir
Günlük kullanımda işlemciye fazla yük binmez.Çünkü işlemciyi iyi bir oyunun kullandığından çok daha az kullanırsınız.Tabi bu cümle günlük kullanım yani müzik dinleme,film izleme ve internete girme için gerekli.Sen gelip yok ben şu programı kullancam yok bu programı kullancam winrar kullanıp arşivleme yapacak dersen tabi yetmez !
Önce yazılanları anlayıp mesaj yazın.Birilerine saldırmak için değil !
-
quote:
quote:
quote:
böyle saçma yorum görmedim işlemci odaklı daha fazla performansa ihtiyacı varsa adamın ne yapcak?
Günlük kullanımda işlemciye fazla yük binmez.Çünkü işlemciyi iyi bir oyunun kullandığından çok daha az kullanırsınız.Tabi bu cümle günlük kullanım yani müzik dinleme,film izleme ve internete girme için gerekli.Sen gelip yok ben şu programı kullancam yok bu programı kullancam winrar kullanıp arşivleme yapacak dersen tabi yetmez !
Overclock konusuna yazdığın mesaja kalırsa saldıran sizsiniz kusura bakmayın. konuyu açan arkadaş ne istediğini belirtmiş yardımcı olamıcaksanız bu tartışmanın yeri burası değil.
olaya gelirsek günlük kullanımda işlemci tabiki tam güce ihtiyaç duymaz ama %20 sini bile kullansa hızı performans farkı yaratır. bilgisayarın açılışı kapanışı hızlanır, daha az takılma yapar, müzik arşivini daha hızlı tarar gibi. omrunu kısaltır tabi ama bi işlemciyi 10 yıl kim kullanır ki? daha yüksek performans sağlayabilirken neden verdiğimiz paranın hakkını almayalım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: EyesOnYou-TR
quote:
quote:
quote:
Overclock konusuna yazdığın mesaja kalırsa saldıran sizsiniz kusura bakmayın. konuyu açan arkadaş ne istediğini belirtmiş yardımcı olamıcaksanız bu tartışmanın yeri burası değil.
olaya gelirsek günlük kullanımda işlemci tabiki tam güce ihtiyaç duymaz ama %20 sini bile kullansa hızı performans farkı yaratır. bilgisayarın açılışı kapanışı hızlanır, daha az takılma yapar, müzik arşivini daha hızlı tarar gibi. omrunu kısaltır tabi ama bi işlemciyi 10 yıl kim kullanır ki? daha yüksek performans sağlayabilirken neden verdiğimiz paranın hakkını almayalım?
Ben tartışma başlattığımı düşünmüyorum.Ayrıca amacım durduk yere birilerine sataşmak değil bilgi vermek.Belki konu sahibi 10 yıl kullanacak işlemcisini ? Bunu siz veya ben bilemeyiz.Bu yüzden ben doğru bir bilgi verdim.İsteyen 10 yıl kullanır isteyen oc yapıp 5 yıl.Tercih meselesi ve bakış açısından kaynanlanan bir anlaşmazlık.Neyse biz bırakalım da isteyen istediğini yapsın.Çünkü en iyisi bu olacak galiba
Benzer içerikler
- kloroform eczanede bulunur mu
- perçin nasıl sökülür
- kaporta macunu yerine ne kullanılır
- ekran kartı çok ısınıyor
- radyatör suyunda beyaz köpük
- overclock nasıl yapılır
- termal macun önerisi
- undervolt nedir
- sıvı metal macun
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X