Şimdi Ara

fx 6100 stock fanla kaç ghz ye kadar overclock yapılabilir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Reliq

quote:

Orijinalden alıntı: genso

quote:

quote:

quote:

Maksimum stok fan ile 4.8 ghz'e çıkartabiliyorum ve birkaç test yapabiliyorum. Stabil olarak 4.5 ghz'de kullanabiliyorum. Normalde 4.3 ghz stok voltajda kullanıyorum. Ama şu anda havalar sıcak ve fan toz dolu 4.0 ghz'e çektim.

Değerlerim,

4.8 ghz 1.575v
    4.5 ghz 1.475v
    4.3 ghz stok voltaj llc extreme
    4.0 ghz stok voltaj

İşlemcim "takoz" olmasaydı ve stok fan dışında kaliteli bir soğutucum olsaydı 5.0 ghz çok rahat görebilir ve geçebilirdim.

6100 konusuna 6300 değerleri yazmak...

Zaten 6100 değerleri bunlar, eskiden 6100 kullanıyordum sonra 6300'e geçtim. ok?

Benim ki çarpan ile deneyince 4200'den sonra açılmıyor sen kendininkine takoz diyorsun.

Şuan kullandığım 6300 stok hızdan daha düşük voltaj frekansinda 4,0 Ghz stabil çalışıyor 4,8 Ghz hız için 1,425 voltaj ile sorunsuz çalışıyor buna göre eski işlemcim takoz oluyor.

Şu konumunda inceleyebilirsin Fx 6100 ile 6300 geçişi sırasında ikisini kiyaslamistim.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81212148&p=1#81212148

Mimari ve Ghz bakımından üstün bir işlemci normaldir. Ama benim hala 6100 stok voltaj ile 4,3 ghz görmeni aklım almadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genso -- 3 Şubat 2016; 2:36:19 >

• Hocam bu nedir? 4,1ghz ve 80 derece??? Görünce hemen testleri durdurdum devam etsem ne olurdu?
     fx 6100 stock fanla kaç ghz ye kadar overclock yapılabilir ?
  • quote:

Hocam bu nedir? 4,1ghz ve 80 derece??? Görünce hemen testleri durdurdum devam etsem ne olurdu?

Devam etsen 90 derece olur ve kapanirdi bilgisayar. Zaten ben soğuk çalışıyor demedim stok fanla oc, eğer islemcinize değer veriyorsanız yapılmaz. Ben stok fan ile yaz ayları dışında 4,5 Ghz kapanmadan ancak aşırı sıcaklıkta kullanıyordum çünkü parcama acımam. Şuan 6300 ile de orta üst seviye bir fan ile 4,8 yaz ayları dahil aşırı isinmadan kullanabiliyorum, voltajida tam kıvamında verdim hiçbir şekilde oyun ve testlerde kapanmıyor.

O değerler için verdiğiniz voltaj kaç bu arada ve fanı hiç sokup taktinizmi daha önce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 3 Şubat 2016; 14:14:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Hocam bu nedir? 4,1ghz ve 80 derece??? Görünce hemen testleri durdurdum devam etsem ne olurdu?

Devam etsen 90 derece olur ve kapanirdi bilgisayar. Zaten ben soğuk çalışıyor demedim stok fanla oc, eğer islemcinize değer veriyorsanız yapılmaz. Ben stok fan ile yaz ayları dışında 4,5 Ghz kapanmadan ancak aşırı sıcaklıkta kullanıyordum çünkü parcama acımam. Şuan 6300 ile de orta üst seviye bir fan ile 4,8 yaz ayları dahil aşırı isinmadan kullanabiliyorum, voltajida tam kıvamında verdim hiçbir şekilde oyun ve testlerde kapanmıyor.

O değerler için verdiğiniz voltaj kaç bu arada ve fanı hiç sokup taktinizmi daha önce?

Stok voltaj gerek yokki 4,1ghz için voltaja 4,2 de voltaj istiyor. 4,3 çok zor voltajsız. Fanı düzgün takılı 4 ghz boşta 16 derece. Sıcaklıklar çok fazla neden olur? Kasa eski ve fan yok ama önün yarısı ve yan kapağı açık. Sanırım kasadan kaynaklı.

• quote:

quote:

quote:

Stok voltaj gerek yokki 4,1ghz için voltaja 4,2 de voltaj istiyor. 4,3 çok zor voltajsız. Fanı düzgün takılı 4 ghz boşta 16 derece. Sıcaklıklar çok fazla neden olur? Kasa eski ve fan yok ama önün yarısı ve yan kapağı açık. Sanırım kasadan kaynaklı.

Macun belli bir süre sonra etkisini kaybediyor, kaliteli bir macun alıp fani temizlemeyi denermisin.

Ekran kartm da bu farkı epey gördüm, 99 derece olan kartım kaliteli bir macun ile 80 dereceyi geçmez oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 4 Şubat 2016; 14:32:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Reliq kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta toplandı sistem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.