Şimdi Ara

fx 6100 stock fanla kaç ghz ye kadar overclock yapılabilir ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zwanzig

quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

quote:

Arkadaşlar eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa işlemcinize oc yapmayın.Gözle görülür bir fark yaratmayacaktır.Heleki stok fanınız varsa işlemciyi öldürüyorsunuz demektir.

böyle saçma yorum görmedim işlemci odaklı daha fazla performansa ihtiyacı varsa adamın ne yapcak?

Sen yorumu anlamazsan tabi saçma gelir
    Günlük kullanımda işlemciye fazla yük binmez.Çünkü işlemciyi iyi bir oyunun kullandığından çok daha az kullanırsınız.Tabi bu cümle günlük kullanım yani müzik dinleme,film izleme ve internete girme için gerekli.Sen gelip yok ben şu programı kullancam yok bu programı kullancam winrar kullanıp arşivleme yapacak dersen tabi yetmez !
    Önce yazılanları anlayıp mesaj yazın.Birilerine saldırmak için değil !

neyini anlamicam oc yapabilen adam zaten bunları bilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EyesOnYou-TR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

quote:

Arkadaşlar eğer ekran kartına darboğaz yapmıyorsa işlemcinize oc yapmayın.Gözle görülür bir fark yaratmayacaktır.Heleki stok fanınız varsa işlemciyi öldürüyorsunuz demektir.

böyle saçma yorum görmedim işlemci odaklı daha fazla performansa ihtiyacı varsa adamın ne yapcak?

Sen yorumu anlamazsan tabi saçma gelir
    Günlük kullanımda işlemciye fazla yük binmez.Çünkü işlemciyi iyi bir oyunun kullandığından çok daha az kullanırsınız.Tabi bu cümle günlük kullanım yani müzik dinleme,film izleme ve internete girme için gerekli.Sen gelip yok ben şu programı kullancam yok bu programı kullancam winrar kullanıp arşivleme yapacak dersen tabi yetmez !
    Önce yazılanları anlayıp mesaj yazın.Birilerine saldırmak için değil !

Overclock konusuna yazdığın mesaja kalırsa saldıran sizsiniz kusura bakmayın. konuyu açan arkadaş ne istediğini belirtmiş yardımcı olamıcaksanız bu tartışmanın yeri burası değil.

olaya gelirsek günlük kullanımda işlemci tabiki tam güce ihtiyaç duymaz ama %20 sini bile kullansa hızı performans farkı yaratır. bilgisayarın açılışı kapanışı hızlanır, daha az takılma yapar, müzik arşivini daha hızlı tarar gibi. omrunu kısaltır tabi ama bi işlemciyi 10 yıl kim kullanır ki? daha yüksek performans sağlayabilirken neden verdiğimiz paranın hakkını almayalım?

Ben tartışma başlattığımı düşünmüyorum.Ayrıca amacım durduk yere birilerine sataşmak değil bilgi vermek.Belki konu sahibi 10 yıl kullanacak işlemcisini ? Bunu siz veya ben bilemeyiz.Bu yüzden ben doğru bir bilgi verdim.İsteyen 10 yıl kullanır isteyen oc yapıp 5 yıl.Tercih meselesi ve bakış açısından kaynanlanan bir anlaşmazlık.Neyse biz bırakalım da isteyen istediğini yapsın.Çünkü en iyisi bu olacak galiba

eskiden olsa tamam. ama şimdi işlemci sektöründeki tepişen 2 firma var İNTEL-AMD ürettikleri işlemciler oc ve tamamen performans odaklı bu işlemcilere insanlar para ödüyor karşılığında üretici firmalar diyorki voltaj vermeden stabil şekilde bu işlemciyi al 4ghz de kullan yanlız bilmen gereken fazla sıcak olmayacak 70C GEÇME (FX6100 için geçerli) sınır bu ileri gitme demiş. hergeçengün teknoji gelişyor fx6100 aldım eve geldim açtım biosu çarpanı 20yaptım 4ghz de kullanıyorum allaha şükür sıkıntıda yok sıcaklık boşta 35 yükte 56C yarım saat prime95 testinde. iyi bir kasa soğutucu ile 100tl lik anakart yeterli gelir.

• 4 Ghz iyidir ben 4 ghz yapiyorum 35 40 i gecmiyor yuklenince 40 oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim daha önceki işlemcimde 6100'idi.. stock fanla 4.1 ghz'de boşta 38-40 derece yükte 55-60 derece idi.. pek önermem stock fanla o.c yi..
  • Arkadaşlar bilgisayarım çok ısınıyor değerler :
    Cpu : 25 derece
    Gpu : 46 derece ( boşta ) 56 derece ( yükte )
    anakart : 37 derece
    Harddisk : 1 + 1 ikiside 38 derece

ne yapmam gerekiyor cevap atabilirmisiniz ?
  • Arkadaşlar bilgisayarım çok ısınıyor değerler :

• quote:

Orijinalden alıntı: Ercuu58

Arkadaşlar bilgisayarım çok ısınıyor değerler :

cpu sıcaklığın çok çok iyi :) ekran kartın boşta evet biraz yüksek olmuş ama yükte 56 olması iyi bi değer yani sıkıntı yok.harddisk sınırda diyebilirim 40dereceden sonra ısınma olarak kabul ediliyor hddler de
  • Araştırma yaptım hddler 50 dereceden sonra yüksek ısı deniyor . Birde benim ekran kartı fan hızım 40 da 80 85 alınca 43 fln oluyor
  • hdd 40 dereceyi geçsin anlık fps düşüşlerini görürsünüz :)
  • quote:

klima lazım çok ısınmış.
  • arkadaşlar fx6100 ü 4 ghz yapsam % kaç performans artişi olur ? birde ben ati nin driverlerini sildim nvidia kart aldiğim için .onun yuzunden amd overdrive dan oc yapammıyorum nerden yapabilirim ?
  • quote:

bizim cpular boşta 50-60 derece
  • Bir fx 6300 3.5 @ 4.5 Ghz anakart:m5a78l-le kullanıcısı olarak gerçekten güclü bir psu un varsa oc işine girme derim. 650w en iyidir. 400w luk stok fanlı fx 6100 lü işlemcimde (hala duruyor-oc ye başladığım zamanlar) (m5a78l-m anakartlı) fsb frequency i 200 den 201 yaptığım anda işlemcide core temp programında boşta 25 c olan işlemcim bir anda oldu 45 c. kafayı yedim. nasıl olur dedim. 200 den 0.005 bile oynatsan işlemciye bir yük mü gidiyor noluyorsa artık bilmiyorum birşeyler oluyor ram hızlarımı düşürmeme rağmen 3.3 ghz işlemci pentium 3 gibi yavaş windows 7 de. hem sağlam sogutucu hem psu lazım panpa. bu arada çokta işlere girmek istemiyorsan anakartın otomatik çarpan düşürme modunu ve turbo core 2.0 özelliğini açarsan performans duydugun anda 0.5 ghz gibi bir performans artışı yaşarsın hem çarpan düşerek işlemciye yüklenmedigi durumda işlemciyi baya soğutur yaz geliyor dikkatlı olmak lazım

• Beyler bu nasıl iş ya bir benimki yükselmemiş FSB 231 yaptım 4GHz oldu 25 derece sıcaklık fanlar %50 çalışıyor seste rahatsız etmiyor, ama şu testleri yapmadım onları nereden ve nasıl yapıyoruz?

Birde şöyle bir sıkıntı var az önce 200'e getirdim tekrar ama 3.6 Ghz görünüyor stok 3.3 değil miydi bunun hızı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trablon

fx 6100 stock fanla kaç ghz ye kadar overclock yapılabilir ? fanı çok ufak gerçekten yanar mı cpu 4 ghz e çıkarsam ?

fx6100 kullanıyorum stok fan o.c ile 20x200 . 4.0 ghz voltaj vermeden ama stabil şekilde degil. 15 dk prime test sonucunda 4. ve 6. çekirdekler duruyo ERROR: ILLEGAL SUMOUT
  • Maksimum stok fan ile 4.8 ghz'e çıkartabiliyorum ve birkaç test yapabiliyorum. Stabil olarak 4.5 ghz'de kullanabiliyorum. Normalde 4.3 ghz stok voltajda kullanıyorum. Ama şu anda havalar sıcak ve fan toz dolu 4.0 ghz'e çektim.

Değerlerim,

4.8 ghz 1.575v
    4.5 ghz 1.475v
    4.3 ghz stok voltaj llc extreme
    4.0 ghz stok voltaj

İşlemcim "takoz" olmasaydı ve stok fan dışında kaliteli bir soğutucum olsaydı 5.0 ghz çok rahat görebilir ve geçebilirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Maksimum stok fan ile 4.8 ghz'e çıkartabiliyorum ve birkaç test yapabiliyorum. Stabil olarak 4.5 ghz'de kullanabiliyorum. Normalde 4.3 ghz stok voltajda kullanıyorum. Ama şu anda havalar sıcak ve fan toz dolu 4.0 ghz'e çektim.

Değerlerim,

4.8 ghz 1.575v
    4.5 ghz 1.475v
    4.0 ghz stok voltaj

İşlemcim "takoz" olmasaydı ve stok fan dışında kaliteli bir soğutucum olsaydı 5.0 ghz çok rahat görebilir ve geçebilirdim.

6100 konusuna 6300 değerleri yazmak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: genso

quote:

Maksimum stok fan ile 4.8 ghz'e çıkartabiliyorum ve birkaç test yapabiliyorum. Stabil olarak 4.5 ghz'de kullanabiliyorum. Normalde 4.3 ghz stok voltajda kullanıyorum. Ama şu anda havalar sıcak ve fan toz dolu 4.0 ghz'e çektim.

Değerlerim,

4.8 ghz 1.575v
    4.5 ghz 1.475v
    4.0 ghz stok voltaj

Zaten 6100 değerleri bunlar, eskiden 6100 kullanıyordum sonra 6300'e geçtim. ok?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Değerlerim,

4.8 ghz 1.575v
    4.5 ghz 1.475v
    4.0 ghz stok voltaj

Zaten 6100 değerleri bunlar, eskiden 6100 kullanıyordum sonra 6300'e geçtim. ok?

Benim ki çarpan ile deneyince 4200'den sonra açılmıyor sen kendininkine takoz diyorsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Değerlerim,

4.8 ghz 1.575v
    4.5 ghz 1.475v
    4.0 ghz stok voltaj

Benim ki çarpan ile deneyince 4200'den sonra açılmıyor sen kendininkine takoz diyorsun.

Şuan kullandığım 6300 stok hızdan daha düşük voltaj frekansinda 4,0 Ghz stabil çalışıyor 4,8 Ghz hız için 1,425 voltaj ile sorunsuz çalışıyor buna göre eski işlemcim takoz oluyor.

Şu konumunda inceleyebilirsin Fx 6100 ile 6300 geçişi sırasında ikisini kiyaslamistim.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81212148&p=1#81212148

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 3 Şubat 2016; 1:26:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.