Şimdi Ara

fx 6300 mı? i5 3470 mi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • malesef gerçek bu dostum, inanıp inanmamayla alakası yok yani onu diyorum. o gariplik ise oyun kodlarından dolayı olmuş olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 12 Nisan 2013; 19:37:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

malesef gerçek bu dostum, inanıp inanmamayla alakası yok yani onu diyorum. o gariplik ise oyun kodlarından dolayı olmuş olabilir.

Neyse,esas konu dağıldı gitti, FX 6300 ile 3470 ti konu.

Tamam 6300 ,3470 in altında olsun diyelim ama 3470 fiatına ve ondan güçlü 8350 miz var..Ayrıca fiat/performans olarak 6300 her halukarda gönlümüzün sultanıdır...

Hadey bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 12 Nisan 2013; 21:44:20 >

• @metin abi 52, farcry 3 testinde oyun fx6300'ün tüm çekirdeklerini etkili şekilde kullanamıyor ve x4 965 phenom ile fx serisi işlemciler arasında çekirdek performans farkı neredeyse yok(cinebench r10 single threaded testlerine bakabilirsin). Bu nedenle çoğu kişi için bu işlemciler fiyasko. Çünkü hala çoğu oyun fx 6300'deki 3m/6t'yi etkili olarak kullanamıyor. Yani hd7850 x4 965 için sınırsa, fx 6300'de sınırdır senin mantığında.

@himmet, eğer fx6300 alacaksan zaten 2. el bir x58 anakart al 220-250tl civarına daha iyi. i5 3470 yine f/p bir işlemci deniyor ama i7 950 gibi 4c/8t değil ancak çekirdek performansı epey iyi. Bence 2. el bölümünden bir anakart bakın güvenilir birinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 12 Nisan 2013; 21:58:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

@metin abi 52, farcry 3 testinde oyun fx6300'ün tüm çekirdeklerini etkili şekilde kullanamıyor ve x4 965 phenom ile fx serisi işlemciler arasında çekirdek performans farkı neredeyse yok(cinebench r10 single threaded testlerine bakabilirsin). Bu nedenle çoğu kişi için bu işlemciler fiyasko. Çünkü hala çoğu oyun fx 6300'deki 3m/6t'yi etkili olarak kullanamıyor. Yani hd7850 x4 965 için sınırsa, fx 6300'de sınırdır senin mantığında.

@himmet, eğer fx6300 alacaksan zaten 2. el bir x58 anakart al 220-250tl civarına daha iyi. i5 3470 yine f/p bir işlemci deniyor ama i7 950 gibi 4c/8t değil ancak çekirdek performansı epey iyi. Bence 2. el bölümünden bir anakart bakın güvenilir birinden.

Cinebench 11 testi en günceli.
    singlede sonuçlara bi bakıniz..

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/57615-amd-vishera-fx-6300-fx-4300-review-6.html

3.7 hızındaki x4 980BE ile aynı sayılabilir..FX 6300..Tek çekirdek gücünden bahsediyoruz.

bu şartlar altında ve de çok çekirdek farkıyla durumu tekrar etüd edin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 12 Nisan 2013; 23:10:09 >

• Neyi etüt edim abi 4 sene önce çıkmış phenom ile AMD'nin senelerdir çalışıp aynı çekirdek hızına sahip işlemcisini mi etüt edeyim ? Size neden fc3'te phenom'un benzer performans sunduğunu açıklamaya çalışıyorum. Size inandırıcı gelmeyeni açıklamaya çalışıyorum.
  • quote:

Neyi etüt edim abi 4 sene önce çıkmış phenom ile AMD'nin senelerdir çalışıp aynı çekirdek hızına sahip işlemcisini mi etüt edeyim ? Size neden fc3'te phenom'un benzer performans sunduğunu açıklamaya çalışıyorum. Size inandırıcı gelmeyeni açıklamaya çalışıyorum.

İsmail,dediğimi pek anlamamışsın.ben 3,7 hızını belirtmek istemiştim..

Neyse,önemli değil,okulun bitince meslektaş olacaz,hadi hayırlısı bakalım..

• quote:

@metin abi 52, farcry 3 testinde oyun fx6300'ün tüm çekirdeklerini etkili şekilde kullanamıyor ve x4 965 phenom ile fx serisi işlemciler arasında çekirdek performans farkı neredeyse yok(cinebench r10 single threaded testlerine bakabilirsin). Bu nedenle çoğu kişi için bu işlemciler fiyasko. Çünkü hala çoğu oyun fx 6300'deki 3m/6t'yi etkili olarak kullanamıyor. Yani hd7850 x4 965 için sınırsa, fx 6300'de sınırdır senin mantığında.

Öneriniz bence yerinde, hatta erayozcanın önerisi ile birlikte düşünmekteyim, ben donanım alırken belki bilgisayar konusunda az bilgiye sahip olduğum için garanti süresi uzun olan ürünler tercih ediyorum. Hızlı gelişen teknolojinin elimizdeki cihazların daha çabuk gündemden düşürdüğünü, firmaların hızla yazılım ve donanımlarda değişiklik yaptığını gözlemliyoruz (hatta ben de dahil olmak üzere çoğu kullanıcının kendi aleyhlerine olmasına rağmen bunu talep etmekteler). Bu yüzden eğer aşırı bir fark olmayacaksa işlemci ile birlikte diğer donanımlarıda destekleyecek anakart seçeneğinide göz önününde bulundurmak istiyorum, yapılan yorumların çok olumlu buluyor ve bunun için teşekkür ediyorum. Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himmet -- 13 Nisan 2013; 0:11:21 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.