Şimdi Ara

fx 6300 mı? i5 3470 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i7 950 işlemcili bilgisayar kullanırken, anakartım bozuldu. soket 1366 uyumlu anakart yaklaşık 500 tl olduğu için yeni bir işlemci ve anakart almaya karar verdim. Yaklaşık 500 tl lik, amd6300 mü, yoksa i5
    3470 (anakartla birlikte) düşünüyorum, konu ile ilgili daha iyi bir öneri veya hangisini önerirsiniz veya sizin önereceğiniz daha iyi bir işlemci,anakart önerisi olurmu ?, selemlar...[IMDB=]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himmet -- 10 Nisan 2013; 19:17:34 >

• fx 6300
  • 3470 6300'den biraz daha performanslı bir işlemci fakat hız aşırtmaya kapalı , 6300 fiyat/performans ürünü tercih edilebilir.
  • FX 6300 tabi ki.

Bu performansı bu fiata hiç bi işlemci vermez,işini de ziyadesiyle görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: himmet

i7 950 işlemcili bilgisayar kullanırken, anakartım bozuldu. soket 1366 uyumlu anakart yaklaşık 500 tl olduğu için yeni bir işlemci ve anakart almaya karar verdim. Yaklaşık 500 tl lik, amd6300 mü, yoksa i5
    3470 (anakartla birlikte) düşünüyorum, konu ile ilgili daha iyi bir öneri veya hangisini önerirsiniz veya sizin önereceğiniz daha iyi bir işlemci,anakart önerisi olurmu ?, selemlar...[IMDB=]

Elinizdeki i7 950 gerçekten çok sağlam işlemcidir,o.c ile birlikte harikalar yaratıyor hala testlerde.Biliyorum benimki biraz tuhaf bir tavsiye olacak ama,alacağınız 3470 veya 6300 elinizdeki işlemciden daha fazlasını veremez,zaten her halükarda 500 liralık harcamayı yapacaksınız,Yani intel işlemci + anakart veya amd işlemci + anakart yine o miktara gelecektir.İşlemciniz sağlam ise ,ramler filan sağlamsa bence anakart alıp kullanmaya devam edin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

i7 950 işlemcili bilgisayar kullanırken, anakartım bozuldu. soket 1366 uyumlu anakart yaklaşık 500 tl olduğu için yeni bir işlemci ve anakart almaya karar verdim. Yaklaşık 500 tl lik, amd6300 mü, yoksa i5

Elinizdeki i7 950 gerçekten çok sağlam işlemcidir,o.c ile birlikte harikalar yaratıyor hala testlerde.Biliyorum benimki biraz tuhaf bir tavsiye olacak ama,alacağınız 3470 veya 6300 elinizdeki işlemciden daha fazlasını veremez,zaten her halükarda 500 liralık harcamayı yapacaksınız,Yani intel işlemci + anakart veya amd işlemci + anakart yine o miktara gelecektir.İşlemciniz sağlam ise ,ramler filan sağlamsa bence anakart alıp kullanmaya devam edin derim.

öneriler için teşekkürler; açıkçası elimdeki işlemcininin performansı benim için yeterliydi, fakat ikibuçuk yıl içinde soket 1366 için anakart üretiminin yok denecek düzeye gelmesine bozuluyorum, birazda kızgınlıktan verilmiş bir karar diyebilirim. Selamlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

öneriler için teşekkürler; açıkçası elimdeki işlemcininin performansı benim için yeterliydi, fakat ikibuçuk yıl içinde soket 1366 için anakart üretiminin yok denecek düzeye gelmesine bozuluyorum, birazda kızgınlıktan verilmiş bir karar diyebilirim. Selamlar.

Haklısınız bu kısım biraz iç karartıcı olsa da şöyle birşey anlatayım size,önceden kullandığım c2quad lı pc yi geçen seneye kadar o.c ile sorunsuz olarak kullanıyordum,aslında hala sorunsuz ama güncel gpu larda artık darboğaz yaratma olasılığını almak istemedim,diğer yandan sonuçta şimdiki gerek Fx serisi gerekse i5 serisi gibi işlemcilerin verdiği performansı vermiyordu.Elinizdeki işlemci gerçekten güzel,tek gpu yu geçtim çift gpu kullansanız bile darboğaz sorunu yaşatmayacak size.Haswell işlemciler çıktığında bile işlemciniz öyle pek geride kalmayacak,bence madem yenileyecekseniz ya Haswell serisini bekleyin ya da Amd nin Steamroller ları bekleyin.Çünkü her halükarda gerek amd gerek intel yeni nesil işlemciler çıkaracak.Intel'in 3000 serisinin önü kapandı,1155 soket öldü 1150 yerini alacak.Amd bu konuda biraz daha toleranslı,ancak şimdiden alacağınız anakartın am3+ olması demek o zaman işlemciler çıktığında %100 destekleyeceğine garanti etmiyor.Nitekim bunun örneklerini daha önce gördük.

Fx6300 ü bende önerirdim,eğer elinizdeki işlemci çok eski olsaydı,fakat elinizdeki işlemci hala hakkını vererek çalışıyorsa,kullanabildiğiniz kadar kullanın derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dukkanima bir bak istersen senin i7 yi hayata dondurebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6300 mü ? nette araştır 3470 genel olarak daha iyi FPS veriyor 6300 e göre.

far cry 3 ten bir tane SS.

fx 6300 mı? i5 3470 mi

burada bile fark belli.. bunun gibi çok SS var.
  • FX-6300 290 TL
    İ5- 3470 410 TL

arada 120 TL var

ikisi de F/P işlemcisi

bütçene göre istediğini tercih edersin

------------------------------------

fx 8350 mı? i5 3470 mi
    diye sorsaydın İ5 3470 derdim oyun için

aynı/yakın fiyata, daha performanslı ve daha verimli (77W) oyun işlemcisi (3470) almış olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 11 Nisan 2013; 11:56:57 >
  • Overclock düşünmüyorsanız i5 3470 daha başarılı bir işlemci, ancak daha pahalı, ve son oyunlarda FX 6300 i5 işlemcileri ile benzer performans vermeye başladı.

Açıkçası fiyat / performans olarak FX 6300 daha iyi, ama salt günümüz performansında overclock olmayacağını varsayarsak 3470 daha başarılı.

FX 8350 eğer çok çekirdekli oyunlarda oynanırsa i5 3470 i çok fark olmasa da geçecektir. 4 çekirdek ve alt oyunların hepsinde 3470 daha başarılı.
    Overclock ile bu başarım farkı kapanıyor gerçi ama saymıyoruz onu şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

6300 mü ? nette araştır 3470 genel olarak daha iyi FPS veriyor 6300 e göre.

far cry 3 ten bir tane SS.

fx 6300 mı? i5 3470 mi

burada bile fark belli.. bunun gibi çok SS var.

O çözünürlük ne öle.

• quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52
    O çözünürlük ne öle.

Amaç çözünürlük düşürüp işlemciyi zorlamak fark ortaya çıksın diye. Ayrıca bu çözünürlükte oynanır mı demeyin. Ben oynuyorum. 768p ile hd arasındaki farkı ben anlayamıyorum. Anlamı da olmuyor o yüzden.
  • @flood açıklamış neden düşük çözünürlük olduğunu.. yüksek olsaydı eğer GPU limitine takılariblirdi test sonucu.

not: kaliteli site dediğin böyle bir test yapar aşağıdada not düşmüşler win 7 FX Patched diye adamlar her türlü ayarı yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 11 Nisan 2013; 20:35:12 >
  • quote:

@flood açıklamış neden düşük çözünürlük olduğunu.. yüksek olsaydı eğer GPU limitine takılariblirdi test sonucu.

not: kaliteli site dediğin böyle bir test yapar aşağıdada not düşmüşler win 7 FX Patched diye adamlar her türlü ayarı yapmış.

Bliyorum olayı zaten .

Ama yüksek çözünürlükde bu fark oluşmuyacağı ve günümüzde 1920x1080
    monitörlerden aşağısını pek alan olmadığından bi hatırlatma yapayım dedim...

• quote:

quote:

@flood açıklamış neden düşük çözünürlük olduğunu.. yüksek olsaydı eğer GPU limitine takılariblirdi test sonucu.

Bliyorum olayı zaten .

dikkatini çekeyim düşük çözünürlüktede olsa min fps lere bakar mısın lütfen ? çoğumuzdada en az 7950 gücünde kartlar olduğundan ister 1080p isterse daha az çözünürlük olsun o cpunun vereceği min fps asla değişmez yani o güçte kartı doyurmaz.

yani anlamadıysan eğer şöyle, en düşük çözünülükte bile kartın esprisi olmadan o cpunun vereceği MIN FPS belli, sen daha yüksek çözünülkere daha iyi kartlarla çıksan dahi o min fps artmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 11 Nisan 2013; 22:20:19 >

• quote:

quote:

quote:

Bliyorum olayı zaten .

dikkatini çekeyim düşük çözünürlüktede olsa min fps lere bakar mısın lütfen ? çoğumuzdada en az 7950 gücünde kartlar olduğundan ister 1080p isterse daha az çözünürlük olsun o cpunun vereceği min fps asla değişmez yani o güçte kartı doyurmaz.

yani anlamadıysan eğer şöyle, en düşük çözünülükte bile kartın esprisi olmadan o cpunun vereceği MIN FPS belli, sen daha yüksek çözünülkere daha iyi kartlarla çıksan dahi o min fps artmaz.

Peki siz bu testteki sonuca göre , 965 BE nin 35 FPS ,6300 ün 37 FPS alacağına inandınızmı.7970 e. kartı ile. Min FPS lerde.Bu test için konuşuyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bliyorum olayı zaten .

Peki siz bu testteki sonuca göre , 965 BE nin 35 FPS ,6300 ün 37 FPS alacağına inandınızmı.7970 e. kartı ile. Min FPS lerde.Bu test için konuşuyorum...

inanıp inanmamayla alakası yokki X4 965 çok mu kötü CPU demek istiyorsun ? 6300 ten az daha geride o kadar, zaten X6 serisinin öyle albenisi yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bliyorum olayı zaten .

inanıp inanmamayla alakası yokki X4 965 çok mu kötü CPU demek istiyorsun ? 6300 ten az daha geride o kadar, zaten X6 serisinin öyle albenisi yok.

Dediğim şuydu.

Bu test inandırıcı değil.

6300 ,bugün 7950 ye kadar ek. kartını besliyorsa,955BE , 7850 de tıkanıyorsa,nasıl minumum fps de 2 fark olur.

6300 serisini pek hafife almayın.965BE kötü demiyorum,ama FX 6300 ile kıyaslanmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 12 Nisan 2013; 1:05:49 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.