Şimdi Ara

Fx 8300 için ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir konuda fikrinize ihtiyacım var
    fx 8300 +8 gb ram
    mevcut sistemimde

İşlemci ve anakartı 2-3 ay sonra ryzen 3600 ile değiştiricem bir aksilik çıkmazsa o zamana kadar darboğaz sıkıntısı yapmayacak kart tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Rx 580
    Gtx 1660
    Gtx 1660ti arasında kararsız kaldım.

1080p 60 fps yeterli benim için

Şimdiden teşekkürler.

• Fx8300 saydiginiz ekran kartlarinin her birine darbogaz yapar. Zaten islemci degistirecekseniz darbogazi falan dusunmeden alabildiginiz en iyi karti alin. GTX 1660 Ti alinabilir bir model saydiklariniz arasindan. 2500lira uzerine ciktiginizda isler degisiyor ama, ucuza bulmaya calisin.
  • Fx 8150 16 gb 1866 ram rx 560 ile csgo da 120-130 arasi pubg de 55-60-65 arasi aliyorum rx 570 denemekte fayda var ama yükseklere ucmamak lazim:)
  • Fx 8300 ile bir süre gtx 1660 kullandığım için ne kadar dar boğaz yaşayabileceginiz hakkında bilgi vereyim. 4.5 Ghz Oc yapılmış şekilde oyununa göre en yüksek fps değerinde 15 - 20 Fps kadar kayıp yaşıyorsunuz. Genelde 60 fps altına düşmeseniz bile işlemciye yük binen sahnelerde 40-50 fps lere kadar düştüğünüz oluyor. Oynamanıza engel bir durum olmasada ekran kartının performansını tam olarak kullanmanız mümkün değil. Hatırladığım kadarıyla aşağıdaki değerleri alıyordum;
    Gears 5 ultra ayarlarda 55-60
    Forza Horizon ultra ayarlarda 60-70
    Control medium ayarlarda ortalama 45-80
    Resident Evil 2 Ultra ayarlarda 55-80
    Mortal Kombat 11 Ultra ayarlarda 60 Fps fakat krypt 20 fps :)
    Division 2 55-75 fps
    DMC 5 50-80 fps
    Bu değerler 4.4 -4.5 Ghz OC ile alınan değerler. Yoksa daha düşük değerler alırsınız. 8gb ram de bazı oyunlarda sıkıntı yaşatabilir.
    Sistemi değiştirecekseniz bu seçenekler arasından gtx 1660 ti mantıklı görünüyor. Ben msi gtx 1660 gaming x kullanıyorum oc yapmaya elverişli olduğu için ti almaya gerek duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloud35 -- 2 Ekim 2019; 1:29:54 >

• Ekran kartını tam manada kullanamayacağınız için bence yeni sistemle beraber ekran kartı almanız daha iyi olur.
  • İleride MOBO/CPU upgrade yapılmayacaksa RX570 veya RX580 yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Fx8300 saydiginiz ekran kartlarinin her birine darbogaz yapar. Zaten islemci degistirecekseniz darbogazi falan dusunmeden alabildiginiz en iyi karti alin. GTX 1660 Ti alinabilir bir model saydiklariniz arasindan. 2500lira uzerine ciktiginizda isler degisiyor ama, ucuza bulmaya calisin.
    1660ti almak israftan başka bir şey değil 1660’ı ufak gıdıklarsanız aynı seviyeye geliyor zaten.Araya vereceği fiyat farkıyla ekipman yada ram alınabilir.
  • Denemiş birisi olarak kesinlikle o ekran kartlarını tam verimle kullanamıyorsun. Ha 2-3 ay sonra değişecem diyorsun, o zaman al ne olacak. Kullanırsın ryzene geçinceye kadar.
  • cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

güncel ryzen bir işlemciyle temiz bir sistem toplamaya karar verdim.

drop yaşıyacaksam şu an almanın hiç mantığı yokmuş.
  • rx570in ötesi gereksiz masraf
  • XMATADOR kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada indiriminde alın.
  • Rx580 ile fx 8350 kullanmaktayım lakin evet biraz darboğaz oluşmakta bu yüzden işlemciyi 4.7ghz'ye aşırtma yapmak durumunda kaldım. Bu şekilde sıkıntınsız kullanıyotum herhangi bir kayıp hissetmedim.
  • tavsiyelerinize uyacam arkadaşlar

darboğaz sebebiyle vazgeçtim biraz daha beklemek daha mantıklı olucak gibi

teşekkürler hepinize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.