Şimdi Ara

FX 8320 Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • forum uyelerinin sorun yasama riskini ciddiye alirim.artik herkes yapiyor bu anakartla 4.7 basarim demiyorsun stok kullanirim yeter ki ekran kartina yetsin diyorsun.o zaman hicbir mesele kalmamistir.ekran kartina yetmez nerede 3dmark heaven gibi benchmarklar alirsan meraklisiysan dusuk puan alirsin ama oc yapsaydin da zaten bir intel gibi sonuc alinamiyor bu tip sentetik testlerde.ekran kartina yeter nerede normal oyunlarda ha 10 fps az alirsin ama oynanisi etkilemez oyununa gore de degisir.
  • Tamamdır ciddiye aldığın için teşekkür ederim. Peki bir sorum daha olacak 480 aldığımda 4 gb veyahut 8 gb arasında hafıza harici ciddi bir fark var mı? Bildiğim kadarıyla yok velakin teyit etmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HX5O2 -- 22 Aralık 2016; 15:03:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HX5O2 kullanıcısına yanıt
    4GB modeli 7gbps belleklerle geliyor(224GB/s), 8GB modeli ise 8gbps. Directx 12'de değebilir, hesaplama süresiyle bellek hızının ilişkisi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 22 Aralık 2016; 13:45:58 >
  • Hangisini almak mantıklı olur. 8320 açısından soruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

1- M5A97 LE çok zayıf bir anakart 95W TDP modelleri tercih edip OC *YAPMAMANI* öneririm.

2- AMD işlemcide ısınma sorunu mu? Stok fan kullanırsanız pek ala 8cm'lik cücük kadar fan haliyle soğutamıyor. 12CM kule tipi en ucuz soğutucu bile 50 derece altında tutar 8350 gibi işlemcileri.

3- 600W en az 80+ Bronz olur ise yeter. RX 480 alırken de MSI tercih etmenizi öneririm. Lakin Asus'da voltaj, Sapphire'de yüksek sesli fanlar var.

Arkadaşa katılıyorum. Mevcut anakartının overclock potansiyeli min seviyede ve baya kısıtlı.Alacağın 8320 boşa gider o anakartla. İkincisi Hyper T4 overclock soğutucusu değildir. Ben kendimden örnek verecek olursam Hyper TX3 EVO yüzünden 4,5 Ghz ve üstüne çıkamıyorum 4,4 Ghz hızında takıldım kaldım. (İşlemci ve anakart izin veriyor ama işlemciyi tam yükte 70 derecenin altında tutamıyorum).Üçüncüsü 500W PSU overclockla birlikte RX480 + 8320 ye yetmez. En az 600W 80+Bronze lazım.

Gerçek manada o anakart ile oc işine girilmez hocam. Bende GA 970A DS3 kullanıyorum ve aynı şey benim içinde geçerli. Ha oc olur mu olur ama ya belli bir yere kadar olur ya da elinizdeki karttan olursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım, peki Amd nin veyahut Intelin belirttigi güç tuketimleri default iken harcadığı güç değil mi? Tam anlatamadım ama.

Sanırım TDP değerlerinden bahsediyorsun.(95W, 120W gibi). O değerler işlemcilerin harcadıkları güç değildir. TDP değeri işlemcinin ısıl tasarım gücüdür. Bununla ilgili geniş makaleleri internetten araştırıp daha detaylı bilgi edinebilirsin.
  • bence 8gb al karti kullanim omru daha uzun olur.tdp kisaca 2000w kettle dusun sicaklikla alakali.bende bir resim vardi 125w tdp 8350nin 80 kusur watt , 220w 9590nin 148w cektigini gosteriyordu oyunlarda.tdp ile cektigi guc dogru orantilidir diyebiliriz.
  • Hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Bugün itibari ile FX8320 kullanmaktayım, 3800 hıza sabitledim. Fakat yinede son bir kaç soru sormak istiyorum.

FX 8320 Hakkında

Şu an için değerlerim budur, öncelikle VRM sıcaklığı anakart sıcaklığı mı oluyor? Eğer olmuyorsa anakart sıcaklığı neye göre veriliyor.

Ve RX 480 ekran kartının markaya göre avantajları nedir? Ve hangisi tercih edilmelidir.

Edit: Resimde gördüğünüz değerler GTA 5 açıkken kaydedildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HX5O2 -- 22 Aralık 2016; 21:30:21 >

• vrm sicakliklarini programlar gostermez.anakart dedigi kuzey koprusu sicakligi.

markaya gore 480 kimisinin ram sogutmasi sogutucuya temas eder kiminin bosta durur.kiminin backplatesi olur arkada kiminin olmaz.kimi boost hizi yuksek olur kiminin olmaz yani bunlari tek tek incelemeye kalkarsan isin icinden cikamazsin.msi gaming tavsiye ediliyor genelde 400 serisi icin ama arastirsan o da kusursuz degildir.

gta5'i ben ilk ciktiginda 3.5 ghz'de oynamistim takilma olmamisti 280x ekran kartiyla.
  • Anladım.

Gariptir ki dört saat boyunca high ayarlarda GTA 5 oynadım, işlemciyi 48 derecenin üstüne çıkartmadı. Ama CS:GO yarım saat oynadim, 59 dereceyi gördü üstüne 5800 rpm de.

Acaba bu serinin stock fanlarinda bir skinti felan olabilir mi?

O/C yaptigim 4300 fanı bile 62 derecede 4700 RPM yaptı. Çok garip. Fanın max dönme hizida o olabilir gerçi.

• stok fanda mantik aramamak lazim.ben 955 uzerinde islemci 30 kusur dereceye dusmesine ragmen hala 6000 devir donen amd stok fan gordum.hesapli bi sogutucu alip kurtulacaksin stok fandan bunun cozumu budur.su 8370 gibi islemcilerle verilen wraith sogutuculardan satan olsa da alsan ucuza kapatirsin ama satmiyor sanirim alan.
  • Stok fan oldukça sessiz bir çözüm aslında. Yalnız, şöyle bir durum söz konusu: normal olarak biostan istenen hız aralığına ayarlanamıyor. En düşük hızı biosta %70 3500 devir, halbuki 3000-3200 devire kadar sesi çok düşük perdeden geliyor.
    Bunu ayarlamanın yolu anakart özelliklerinin geldiği programlardan faydalanmak. Örneğin, Asus AI Suite ile ayarlamak çok kolay; %50 hızında ve 2300 devirde, 6800K işlemcisiyle 4100MHz'te 10 dakika Prime 95 çekirdek testi alınabiliyor.
  • Gerçekten çok saçma ya.

Wraith soğutucusunu bulmaya çalıştım lakin ülke sınırları içerisinde bir ilan gözüme takılmadı. Genelde online satış sitelerinde mevcut. Onlar da kaç güne gelir muamma, o yüzden başka bir soğutucu almaya bakıcam.

Yok gerçekten. Bu kadar saçma bir fan varken, yazılımın bir çözüm bulabileceğini zannetmiyorum. Bulsa bile bu sefer işlemci ısısı yükselecek.
    Voltajını düşürebiliyorsun.
    AMD'nin biosunda bir ton gereksiz özellik var. Cool & Quiet bunlardan birincisi, Core Performance Boost, yani turbo, ikincisi. Bu özellikler açıkken akıcı video hızlandırma yapamıyor işlemci. Yoksa performansta bir noksanlık yok, arge eksiğinden özellikler düzgün değil. Sabit hız ve voltajda kullanmak daha layıkıyla çalışıyor.
  • stok fan sessiz olur mu evet olabiliyor bugun bir ornegini gordum ama seninki gibi x8 islemci degil milattan kalma bir seydi.kullanima gore oyun oynanip oynanmadigina gore hatta senin durumda oc yapilmasina gore degisir bu ses olayi stok fanda.senin gozun biraz daha yuksek oc'de olduguna gore bir sogutucu al hem sessiz olur hem de 3.8 yapmissin 4 ghz zorlarsin temiz sıkıntı cikmamasi lazim ama cikmamasi icin sogutucunun iyi olmasi lazim.eskiden TT bigtype gibi anakarta dogru ufleyen sogutucular vardi anakarti da sogutuyordu simdi onlardan bulunuyor mu aslinda tam sana lazim olan bir sey.
  • Cool & Quiet galiba bende kapalı durumda. O şey değil mi, işlemcinin boş olduğu zamanlarda hızını düşüyor?

http://img.tomshardware.com/uk/2005/06/07/10_mammoth_cpu_coolers/tt_typhoon.jpg

Bunun gibi bir soğutucu mu? Ya zaten sol kapağın üstünde direk anakart ve işlemci soğutucusuna doğru soğuk hava veren 14'lük fan var, gerçi arada mesafe var ne kadar soğutabilir ki.
  • evet coolnquiet bosta hiz dusuren ayar.

ben soyle bir sey buldum ama pahali.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5261

daha ucuz bir sey al dedigin kasa fani uflesin artik anakarta dogru.
  • Peki senin önerebileceğim bir soğutucu var mıdır?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.