Şimdi Ara

FX 8320 Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam millet OC için msi 990FXA alıyor.
    Yada 990FX bir anakart alıyor ki OC yaparken sıkıntı cikartmasin.

Suan bende bekliyorum Zen çıksın 8350 fiyatı dip buldum da alayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HX5O2 kullanıcısına yanıt
    Önemli olan anakart vrm sıcaklığı. Asus 970 Aura ile 4.9GHz'e ulaşılabiliyor. Su soğutucu gerekiyor bunun için, ayrıca vrm'yi fan ile soğutmak gerekiyor; gerek ön yüzünden, gerekse arka yüzünden, ikisinden biri olur. Çekirdek başına Cinebench puanı yalnız 1.06 civarında. 6700K-7350K ile 2.04 oluyor. Her ne kadar yeni eserlerde fark olmasa da yadsınamayacak yegâne fark bu diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HX5O2

Peki senin önerebileceğim bir soğutucu var mıdır?

ben 2013'te iki makineme de bu sogutucudan aldim 100 liraya simdiki halini gor diye gosteriyorum.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/silverstone-argon-serisi-ar-01-intel-775-115x-1366-amd-am2-am3-fm1-fm2-islemci-sogutucusu.html

agustosta su sogutmaya gectim yukaridaki sogutucu neredeyse su sogutma kadar iyi ama ses yapiyor voltaj verdiginde.5 ghz yapiyordum su ile 5.1 bazi testleri alacak sekilde 5250 yaptim hani cok da farketmedi anakart iyi olmasina ragmen.sana ses yapmayacak soyle orta halli oc'de islemciyi tutacak bir sey lazim.sunu bi arastir incelemesi varsa model ismi review seklinde.ucuz is gorur bir seye benziyor tutup 212 evo'ya 176 lira vermeye gerek yok zaten fazla yuklenmeyeceksin 5 ghz sogutucusuna ihtiyacin yok sessiz olsun cok isitmasin islemciyi yeterli.

http://www.vatanbilgisayar.com/dark-knight-intel-lga775-1156-1366-amd-754-939-940-am2-am2-am3-islemci-sogutucu.html

• İşte sizler sayesinde, bir iki yıl sonra alacağım pc daha güçlü olacak. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Beni aydınlattınız.

Tamamdır araştırıyorum hemen. Sağ olun var olun. ^^

Peki bu nasıl olabilir? Direk hem işlemciyi hemde anakarta doğru soğuk hava veriyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-janus-intel-775-1155-50-1156-1366-2011-am2-am3-fm1-fm2-islemci-sogutucu.html#genel-bakis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HX5O2 -- 26 Aralık 2016; 20:7:11 >

• gosterdigin sogutucuyu ben de gordum anakarta dogru bakiyor benim dedigim gibi ama montajini yapabilir misin bilemedim o yuzden basit kurulumlu bir sey gosterdim.ugrasirim dersen evet o sogutucu olabilir hem hesapli hem de anakarta dogru ufluyor.
  • Uğraşmayı seviyorum ya. Yapabilirim en azından.

Tamamdır teşekkürler.

Kolay gelsin.

• Arkadaşlar merak ettiğim başka bir husus daha olacaktı;

AMD kendi sitesi dahilinde, diğer siteler 8320'nin max çalışma sıcaklığının 61 derece olması gerektiğini vurguluyor. Fakat AİDA 64 programı 90 derece olarak gösteriyor. Ve belirtmek isterim, soğutucu değiştirdiğim halde stock fan da aldığım performansı, custom soğutucuda alamıyorum. Bunun bir sebebi var mıdır?

Çünkü 45 dakikalık stress testlerinde;

Stock fan (5200 RPM) * 65-70 dereceyi

Xigmatek Janus (12cm-1600 RPM/8cm-1900rpm) * 78-82 dereceyi

görüyor.

Bunun sebebi nedir? Eğer bilgisi olan var ise paylaşabilirse çok memnun olurum.

Not: O/C olmadan alınan değerlerdir.

Soru2: 82 derece bir sıkıntı yaratır mı? Ve Arctic Cooling MX-4 macun kullanacağım. İyi midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HX5O2 -- 18 Ocak 2017; 12:24:39 >
  • Overclock olmadan bu sıcaklıklar çok, 80 C tabii ki yüksek mümkünse 70C gecmemeye bak soğutucunun tam oturduğundan ve fanların döndüğünden emin ol.

Ben niyeyse o tip soğutucuları sevmiyorum kule tipi alsaydın keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 19 Ocak 2017; 0:58:54 >
    Bakmış olduğunuz değer işlemci değil, soket(anakart) sıcaklığını belirtiyor. Artması da çok doğal, çünkü hava soğutma burayı teğet geçiyor. Low profile/eksenel soğutucu gerekiyor size.
     FX 8320 Hakkında FX 8320 Hakkında FX 8320 Hakkında

• Yan kasa kapağına takmış olduğum 140 x 140 boyutlarında bir fan havayı direk olarak işlemci etrafına veriyor.

Bende yapacak bir şey olmadığından, stock fan'ı bir şekilde Janus bloğuna monteledim.

Stress testlerinde güzel de bir performans elde ettim.

1 saatlik testte;

(Stock Fan Max 3700-4200 rpm/8 cm'lik fan 1925rpm) 59-66 derece sıcaklığa,

Dün MX-4 termal macun kullandıktan sonra ki testte;

(Stock Fan Max 3750 rpm/8 cm'lik fan 1984rpm) 55-57 derece sıcaklığa ulaştım.

Tower tipi soğutucu alsaydım, kapakta ki fanı engellerdi zannedersem. O yüzden daha çok bu tip soğutucuları kafamda belirledim.
  • Bir şekilde sogutabildiyseniz problem yok normalde kasa içi hava sirkülasyonunu yan kapaktaki fanlar bozar, normali kasa önden temiz hava alıp üst ve yukardan atmasidir, kule tipi soğutucularda bu hava akışına uygun.

Bu arada işlemciniz de hayırlı olsun

• Anladım, on kapakta bir fan var zaten ama maalesef yağdan kaynaklı dönmüyor artık. Yani zorlaniyor.

Çok çok teşekkür ederim. [

• 990FX chipset destekli anakartlarda soyle birsey OC yaptin ya tek izlek performansini hizlandiriyor fakat bende 970A chipsetli anakart var melesef beslemiyor OC yapmanin anlami kalmaz benden tavsiye islemcini 4.5 GHZ'ye cikar.

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Arkadaşların dediklerine göre 4.5 Ghz'i anakartım kaldırmıyor, çünkü vrm'in üzerinde soğutucu mevcut değil. (Bknz:Resim 1)

[1]
     FX 8320 Hakkında

Zaten hali hazırda Fx-4300'dan geçtiğim için. Bana zaten hızlı geliyor.
    :) anakart'in kotu daha iyisine gecmen lazim

• Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarım da bahsettiğim gibi şu an yapmaya çalıştığım şey bilgisayarımın bana 3 yıl daha yetmesi. Sonrasında High-End bir pc toplayacağım.
  • Bence bu kartla idare edin soketler değiştiğinde ucuzlayacaktir ozaman düşünürsünüz suan overclock için piyasadaki ucuz ürünleri almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 21 Ocak 2017; 23:5:1 >
  • Yok zaten o/c yapmakta pek hevesli değilim. Bozulmaz veyahut yanmaz ise uzun süre kullanabilirim.

Ben nvidianin fx 5500 ekran kartını 2012 yılına kadar kullanmış insanım, bununla idare ederim yahu. :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.