Şimdi Ara

Fx 8320 OC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işlemci için 72 çekirdek için 62 derecenin üstü riskliymiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

işlemci için 72 çekirdek için 62 derecenin üstü riskliymiş.

stok fanla mi gördünüz bu değerleri yoksa soğutucu mu var. hani direk bu ayarlari yapariz da işlemci elimizde kalmasın

COOLER MASTER HYPER 212 EVO ben bu sogutucuyu dusunuyorum fx 8350 ile kullanmak için uygundur umarım ama dedigim gibi stok fanla da bu değerler gorulebiliyorsa hiç 130 -140 tl param gitmesin
  • Ben CM 212x kullanıyorum. Stok fanla OC altında sıcaklık limitini aşmamak imkansız.

• anakartım Asus M5A99X EVO R.02
    İşlemcim AMD FX Series 8320
    Soğutucu olarak NOCTUA NH-U12P SE2

boşta 32 derece oc yapmak istiyorum 4.6ya kadar ama değerler hakkında bilgim yok , 1866 gskill jipsaw ramler mevcut? nasıl bir manuel giriş yapmalıyım?biostan
  • Ilk sayfada bios ss var. 4.6 için llc extreme olursa daha iyi olur. Anakart faz ayarıda bence extreme olmalı. Voltaj 1.40'ın ustunde olur. 4.6 yerine 4.3-4.4 olarak deneyin. 100-200 mhz için degmez. Yukarıya gittikçe daha fazla voltaj güç tuketimi ve sıcaklık olacağı gibi anakartı da zorlar.
    Anakartın faz ayarını da extreme yapmak gerekebilir. Bence bu kadar zorlamaya gerek yok.

• yukardaki ss lerdeki ayarları yapıyım o zaman 4.4 4.3 de yeterli olur tabi.maksat boş boş durmasın :D işlemci sogutucuyu değerlendirelim?

@setek01
  • O Soğutucuya yakışır tabi.

• Ayıptır söylemesi iyi para verdim ama cidden memnunum.Bilgisayar çalışıyormu bilmiyorum.bugun yukardaki ss lerdeki ayarları yaptım bi sıkıntı oldu overclock failed f1 filan yazdı. sorun ramları 1866 mhz yapınca oluyor.Psu yetmiyor galiba.(corsair 460 var 12v 312w veriyor. bi takviye şart)
    @setek01
  • O psu yetmez. Stok halde 8350 turboyla 4200'e vurur zaten. Büyük ihtimal psunun peak degerinden destek alarak çalışıyordur, yakında psu sos verir.
    Psu alana kadar bence hiç kurcalamayın...

• Yeni psu aldı şimdi oc zamanııı

@setek01
  • Hayırlı olsun. İnşallah sorunsuz sıkıntısız uzun seneler götürür.
  • teşekkür ediyorum.Corsairede güveniyorum.Oc yaptım bir problem çıkmadı.Senin attıgın resimlerdeki ayarı gerçekleştirdim sadece;

Cpu Ratio:19.5
    Cpu Bus fre:228 yaptım

ddr3 2117mhz olarak açmadı pc şuan 1840mhz.

işlemci 4.35ghz bunu 4.50 yapmak için ratio mu yoksa bus fremi attırmam lazım?

not:verdiğim değerler biosta gözüken
    @setek01

edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackly -- 13 Eylül 2013; 15:08:20 >
  • bir kademe daha carpan ekleyebilirsin. Bus hızıyla ramleri tutturduysan bundan sonrası çarpanla gider. 4,5 için işlemci LLC extreme olabilir. Ayrıca anakart faz ayarı manuel/fast yerine extreme olabilir.
  • ilgin ve yardımın için teşekkür ediyorum.Şimdi bilgisayarımı daha çok sevdim Sonradan okuyan arkadaş olursa yük altında 53 derece boşta 42 43 derece görüyorum.
    @setek01
  • Tekrar hayırlı olsun. Sıcaklığı değerleri de güzel...
  • quote:

Tekrar hayırlı olsun. Sıcaklığı değerleri de güzel...

Banada bi el atsak nasıl olur
  • Ilk sayfada asus için bios ss mevcut hocam.

• quote:

Ilk sayfada asus için bios ss mevcut hocam.

resimdeki menülerin çoğu bende yok.

İşlemciye oc yapıyorumda voltajı nerden vereceğim ve benim işlemci için 4.2ghz voltajı ne olmalı.

Şimdi yaptım resimdeki oc ayarlarını pc ye görüntü gelmiyor?Tıkandımı yoksa denememi yapıyor?

EDİT:RESET attım oc failed verdi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevecen69 -- 13 Eylül 2013; 22:44:29 >
  • Amd turboyu kapattın mı?
    Anakart farklıysa buraya bios ss leri atman lazım.

• quote:

Amd turboyu kapattın mı?
    Anakart farklıysa buraya bios ss leri atman lazım.

Akşam 6 da hallediyoruz hocam.Bios tip aynı bazı seçenekler farklı.İnşallah o saatte forumdasındır?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.