Şimdi Ara

Fx 8320 OC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
4.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakart asus ise çözeriz evelallah. Sen ssleri buraya ekle bakarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Anakart asus ise çözeriz evelallah. Sen ssleri buraya ekle bakarız.

Tamam 6 gibi atarım resimleri.
  • quote:

kardeşim bişi sorucam .bus hızıyla OC yapmak zararlı değilmi acaba .intelde zararlı diyolardı.amd böyle bir sorun yokmu.bide cool and quiet kapatırsan işlemci kenidini tasarruf moduna alabiliyormu. CQ kapatırsan daima yüksek hızda çalısır diye biliyorum.tabi amdlerde fazla bir bilgiye sahip değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

kardeşim bişi sorucam .bus hızıyla OC yapmak zararlı değilmi acaba .intelde zararlı diyolardı.amd böyle bir sorun yokmu.bide cool and quiet kapatırsan işlemci kenidini tasarruf moduna alabiliyormu. CQ kapatırsan daima yüksek hızda çalısır diye biliyorum.tabi amdlerde fazla bir bilgiye sahip değilim.

İntel'de bus hızı aynı zamanda PCI-E frekansıyla eşitlendiğinden ve genelde PCI-E 100 civarı sağlıklı kabul edildiğinden en fazla 105 deniliyor. Ama sağlam bir anakart yoksa 105 ile dahi stabil olması zordur. İntelde 103 civarı uygundur. 2600K ve 3770K için böyleydi, haswell için durum nedir bilmiyorum.
    AMD ile yaptığım denemede salt çarpan yerine hedeflenen hıza biraz da bus takviyesiyle ulaşmak hem daha iyi bir performans veriyor hem de çarpan yüksekliği sıcaklığı testlerde daha çabuk arttırıyordu. Bellek frekansını tutturacak kadar bus hızını arttırdım bende.
    2133 olan bellekleri oc öncesi 1866'ya çektim, 228 bus hızıyla bellekleri 2127 mhz'de sabitledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 15 Eylül 2013; 12:31:26 >

• anladım tşkler bende 1840 mhz da ramlar.

4.2 ghz için voltaj ve bios ayarlamalarını söyleyebilirmisin.
    intelde cok iyi biliyorumda .amd de biraz acemiyim daha
  • Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    Bu konunun ilk sayfasında bios ekranları mevcut.
  • quote:

Bu konunun ilk sayfasında bios ekranları mevcut.

bide son olarak benim psudan gelen 3.3 çekirdek voltajı 3.216-3.240 arası düştüğü oluyor en azından programlar öyle gösteriyor.bi sakıncası var mı.amd sistemde böyle oldu.intelde bu kadar düşmüyordu
  • Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    Ben de de aynı değerler çıkıyor.
  • bende de 8320 var, direk çarpanı 21 yaptım diğer ayarlar autoda şimdilik 4.2 bir problem yok,sadece çarpanı arttırmak bir problem çıkarır mı uzun vadede?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendagi Migzara

bende de 8320 var, direk çarpanı 21 yaptım diğer ayarlar autoda şimdilik 4.2 bir problem yok,sadece çarpanı arttırmak bir problem çıkarır mı uzun vadede?

Hayır,frekans arttırmadan da yapabilirsiniz. Zaten 4,2 gibi bi hız için ,hiç frekans ile uğraşmayın derim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Borgir09

Hocam hiçbirşey anlamadım ki nasıl oc yapıcam bu bios üzerinden . Birde ai tweaker a girdiğimde d.o.c.p bir de manual var hangisini seçmeliyim ? voltaj gerekir mi 4.3 e kadar ?
    Bir yardımcı olun

d.o.c.p ramlerin fabrika tanımlı hızına ayarlanmasını sağlar. Direk o şekilde yani d.o.c.p olarak seçelim.
    4,3 içinvoltaj ister ama işlemciye gçöre değişecektir. Yaklaşık 1,35v-1,38V arası bir değer düşünüyorum ama 1,40v olsa da sıkıntı değil.
    Şahsi tavsiyem 1.35v ile çalıştığı noktada bırakın. 4,2 ise öyle kalsın.

Bu işlemciyi aldıktan sonra forumda AMD FX Kullananlar klubüne baktığımda ben de böyle bir şey aramıştım. Ama orada ''beni de ekle'''den başka bir şey yok. Aşağıdakiler kendi kullandığım ayarlar. 1,33V ile de test ettim geçti ama sınır olduğunu düşündüğüm için Multi BF3 oynarken sıkıntı olmaması için biraz tolerans tanıyarak 1,35v olarak bıraktım. 4,2-4,3'den sonra voltaj ihtiyacı ve sıcaklık biraz daha artacaktır. Bence gerek yok...
     Fx 8320 OC
     Fx 8320 OC
     Fx 8320 OC
     Fx 8320 OC

Edit: kendi denemelerimde direk 21*200=4200 MHZ yerine 18,5*227 olark yani base clock FSB ya da BUs hızıyla -ne derseniz artık- OC yapılınca hem daha iyi performans ve hemde daha düşük sıcaklık gözlemledim.

Hocam iyi günler, bu belirttiklerinizi uyguladım. Soğutucum olarak tek fan 212 evo var. İşlemcim FX 8320 suan screen paylaşayım, sıcaklık normal mi? (Klima açık odamda)

Fx 8320 OC

Fx 8320 OC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 17 Aralık 2013; 11:18:31 >

• O hız için eğer yaptıysanız load line calbrationları auto veya medium yapın.
    Isı düşecektir.
  • Sıkıntılı bir durum yok.
  • quote:

Sıkıntılı bir durum yok.

Teşekkürler şuan occt çalışmakta, max temp 74 derece 40 dk dır çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 17 Aralık 2013; 12:38:31 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

O hız için eğer yaptıysanız load line calbrationları auto veya medium yapın.
    Isı düşecektir.

CPU ile Cpu/nb var ikisinidemi Auto veya medium?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bladeburak

quote:

Sıkıntılı bir durum yok.

OCCT işlemci katilidir. Özellikle AMD için aslında prime'dan daha tehlikelidir. Ama ben de occt olmadan karar vermem. En fazla 10 dk yapar bırakırım. Diyelim ki oldu da oyun esnasında sistem çaktı. 1,34 olan voltajı 1,35 yaparım bir daha olmaz.
    Zaten hiçbir uygulama veya oyun işlemciyi bu seviyede kullanmaz.

Edit: Zaten 72 derece üstü risklidir. Çekirdekler içinde 62 derece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 17 Aralık 2013; 12:48:47 >
  • quote:

quote:

quote:

Sıkıntılı bir durum yok.

OCCT işlemci katilidir. Özellikle AMD için aslında prime'dan daha tehlikelidir. Ama ben de occt olmadan karar vermem. En fazla 10 dk yapar bırakırım. Diyelim ki oldu da oyun esnasında sistem çaktı. 1,34 olan voltajı 1,35 yaparım bir daha olmaz.
    Zaten hiçbir uygulama veya oyun işlemciyi bu seviyede kullanmaz.

Edit: Zaten 72 derece üstü risklidir. Çekirdekler içinde 62 derece...

52.dk da durdum. Çok riskli old. bilmiyordum.Teşekkürler. 1,35 te zaten. Prime95 yapmama gerek var mı peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 17 Aralık 2013; 12:58:18 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Fazlasıyla yapmışsınız zaten. Dediğim gibi oldu da bir şekilde oyun esnasında yada başka bir işelmde mavi ekran yerseniz voltajı 1 puan daha artırırsınız olur biter. Yukarıda bir arkadaş yazmış ama, LLC'nin önemi de burada ortaya çıkıyor. Ani iniş çıkışları da bertaraf ediyor. 2 derece sıcaklık ve 0.001mv için LLC'yi özellikle 4 GHZ üstünde düşürmeye değmez.
    Bu kadar süre OCCT çalıştığına göre bir ihtimal voltajı 1-2 kademe daha indirmek söz konusu da olabilir. Ama testi tekrarlamak gerekecektir...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

O hız için eğer yaptıysanız load line calbrationları auto veya medium yapın.
    Isı düşecektir.

CPU ile Cpu/nb var ikisinidemi Auto veya medium?

Evet,her ikisini de yaparak bi deneyin derim.
  • İşlemci ve ekran kartına yapılan en düşük O.C bile garantiyi devre dışı kılar mı?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.