Şimdi Ara

Fx 8350 290 CrossFire Video Darboğaz Yok Gibi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
1.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • fx8xxx eskiden değildi belki ama şu an için i5in önünde nasıl izah edeyim luzumsuz fanboy tablolarını bi kenara bırakıp ciddi incelemelere bakarsanız 8350 4,8ghzde 4770knın stok halinin paçasından yakalamış
    fark yiyecek bi işlemci varsa oda i5tir

geçen bir konu açtım amdnin single core başarımını epeyce artırdım 4 çekirdek kullanan bi oyunda 2 kare fazla elde ettim oda sadece ets2 yani opengl yani işlemcinin önemli olduğu bi oyun

şu an watch dogs oynuyorum ayarlar ekran kartını yormayacak şekilde ayarlı 3 ve 6 çekirdek kullanımında hiçbir fark yok ama ben her duruma karşı 4 çekirdek ile oynuyorum yani abarttığın gibi single core artık önemli bi olgu değil tek çekirdekte %20 ile hiçbir yere waramadım bu durum 30 olsada çok bişe değişmeyecek velhasıl artık 8 çekirdek almak mantıksız değil intelde neticede 8 çekirdeğe geçecek

ve artık ets 2 bile 4 çekirdek kullanırken halen kullanılan çekirdek hakkında konuşmak kulaktan duyma bilgilerle sallamaktan başka bişe olmaz

ve bu arada cfyi götürebilir ama optimizasyon ne olur onu bilmem (8350)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 17 Ağustos 2014; 14:54:57 >

• işlemci sadece oyun için mi kullanılır?veya sadece oyunlar göz önünde bulundurularak mı alınır?yada işlemcinin genel performansı oyunlarla mı ölçülür?

kat edecek çok yolumuz var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

8350 290 cf ye darbogaz yapmiyor demek.hmm.nutkum tutuldu.buna kim inanir cahil amd fanboy inanir.bunlara laf anlatacagina git deveyi kopruden atlat daha kolay.

O zaman sen kendini kopruden atlatmalisin.millete fanboy diyosun kendine bir bak istersen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

fx8xxx eskiden değildi belki ama şu an için i5in önünde nasıl izah edeyim luzumsuz fanboy tablolarını bi kenara bırakıp ciddi incelemelere bakarsanız 8350 4,8ghzde 4770knın stok halinin paçasından yakalamış
    fark yiyecek bi işlemci varsa oda i5tir

geçen bir konu açtım amdnin single core başarımını epeyce artırdım 4 çekirdek kullanan bi oyunda 2 kare fazla elde ettim oda sadece ets2 yani opengl yani işlemcinin önemli olduğu bi oyun

şu an watch dogs oynuyorum ayarlar ekran kartını yormayacak şekilde ayarlı 3 ve 6 çekirdek kullanımında hiçbir fark yok ama ben her duruma karşı 4 çekirdek ile oynuyorum yani abarttığın gibi single core artık önemli bi olgu değil tek çekirdekte %20 ile hiçbir yere waramadım bu durum 30 olsada çok bişe değişmeyecek velhasıl artık 8 çekirdek almak mantıksız değil intelde neticede 8 çekirdeğe geçecek

ve artık ets 2 bile 4 çekirdek kullanırken halen kullanılan çekirdek hakkında konuşmak kulaktan duyma bilgilerle sallamaktan başka bişe olmaz

ve bu arada cfyi götürebilir ama optimizasyon ne olur onu bilmem (8350)

Amd nin islemcileri gercek 8 cekirdeklimiki sen intelde 8 cekidege gecicek diyosun.amd islemcilerinin mimarisini incele oyle bana cevap yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

8350 290 cf ye darbogaz yapmiyor demek.hmm.nutkum tutuldu.buna kim inanir cahil amd fanboy inanir.bunlara laf anlatacagina git deveyi kopruden atlat daha kolay.

O zaman sen kendini kopruden atlatmalisin.millete fanboy diyosun kendine bir bak istersen

Fx 8350 290 CrossFire Video Darboğaz Yok Gibi

• quote:

quote:

quote:

Cocuklar gibi halen amd intel kavgasindasiniz.bn 2 farkli sistem kullaniyorum.hangisinin ustun oldugunu senden daha iyi bildigim kesin degil mi

• quote:

quote:

quote:

quote:

Cocuklar gibi halen amd intel kavgasindasiniz.bn 2 farkli sistem kullaniyorum.hangisinin ustun oldugunu senden daha iyi bildigim kesin degil mi

yok yok cidden cahilsin.direk block attım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yok yok cidden cahilsin.direk block attım.

Atmasan hatrim kalirrr

• Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    sen ne sanıyorsun intel gibi izlek mi sanıyorsun tabiki 8 çekirdek 4 modül bence sende biraz objektif olsan iyi olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

sen ne sanıyorsun intel gibi izlek mi sanıyorsun tabiki 8 çekirdek 4 modül bence sende biraz objektif olsan iyi olacak

Her izlege atanmis İNTEGER UNİT LER VAR %100 cekirdek diyemessin

• Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    öylede bi derim ki bak nasıl diyorum seyret 8 ÇEKİRRRDEK bitti o kadar her gün yeni bişe çıkarıp duruyorsunuzda intelin artık iphonedan bi farkı kalmadı havasından gayrı bişeyi yok
  • Hayda, yine mi aynı konu çıktı.Bizim meclisi aratmayan biçimde tavırlar da kendini göstermiş, yani şunu böyle yüzyüze konuşuyor olsak birileri kesin birbirine tekme tokat dalacak orası kesin Yahu, tartıştığımız konuların tekrarlanmasının nedeni genelde yanlış anlaşılmaların veya yanlış yorumlamaların kulaktan kulağa veya yazılı olarak aktarılmasından oluşuyor.

-Kimse bugüne kadar Fx8350 ye para vermeyin, çöp işlemcidir pis Amd demedi.Tercih edilen performansa yönelik sistemlerde Intel işlemcilerin daha çok "ileriye dönük" olması nedeniyle tercih edin mesajı verildi, yukarıda mesaj atmış kişilerin arasında incelemeler yapan arkadaşlar mevcut, yani bunu sadece Gamegpu,techpowerup,hardocp gibi sitelerden almıyorlar, kendi ellerinden geldiğince uygulamalarda test edip, bence şunu almak daha mantıklı deyip paylaşıyorlar.Kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor, isteyen istediği işlemciyi almakta özgür.

-Intel veya Amd hiçbirimizin aile şirketi değil, her seferinde bu konulara duygusal olarak yaklaşan arkadaşlarımız var, sonrasında forum da spam benzeri konu başlıkları görüyoruz "i7 vs Fx8350" veya "Amd mi iyi yoksa Intel mi (Ciddi)" sonra o konu başlıklarının içini troller basıyor, bilen birisi mesaj atsa bile bir süre sonra konuya sıfır bilgiyle gelen adam şaşırıp kalıyor, şu mu doğru bu mu doğru diye.İki firmanın da işlemcileri farklı mimarilere sahip, farklı komut setlerine karşı avantaj ve dezavantajları var, overclock için farklı tepkiler ve performans eğrileri mevcut, farklı çekirdek yapılarına sahipler ve bu nedenle bazı uygulamalarda birisi diğerinden daha aşağıda veya yukarıda tablolarda yer edinebiliyor bu gayet normal.Benchmark, darboğaz ve cpu/gpu olayına gelirsek.Her oyunda her karede %99 gpu usage alacaksın diye bir şart yok, objelere, efektlere, ışıklandırmalara vb. etkenler sayesinde faktörler değişiyor.Singleplayer ve multiplayer oyunlarda durum değişik bir boyuta taşınıyor, bunların en büyük örnekleri MMO serileri, onların ardından multiplayer seçeneği sunan oyunlar geliyor.Singleplayer'ın aksine multiplayer'da sistem daha fazla stres altına giriyor.Bf3 ve Bf4 bunun en büyük göstergesi;ancak piyasada bunu kanıtlayabilecek yüzlerce oyun mevcut.O nedenle kıyaslamaları yaparken bile singleplayer oyunlar ile multiplayer ayrı kategoride sıralanmalı.O nedenle belirli biçimde "artık oyunlar böyle olacak" gibi falcı tahminleri yapmak yersiz ve yanlış olacaktır, gelecek donanımların ne sunacağını bilmediğimiz gibi oyun yapımcılarının oyunları nasıl kodlayacaklarını da bilmiyoruz.Örnek vermek gerekirse, senelerdir 8 çekirdeğe destek veren oyunlar gelecek, çoklu çekirdek devri olacak, dört çekirdekli işlemciler gidecek gibi muhabbetler döndü.Yıl 2014 hala aynı tas aynı hamam, tamam geliştirmeler mevcut Crysis 3 ve Farcry 3 çoklu çekirdeğin neler yapabileceğini gösteriyor;fakat her firma aynı şekilde oyun üretecek diye bir kural yok.Şu an piyasada olan oyunların çoğu Intel işlemciler de yüksek performans veriyor, bunun nedenini kaç kez yazan arkadaşlar oldu artık tekrar tekrar söylemeye gerek yok, sonuçta işlemci olayı bir pazar, firmalar da en çok tercih edilen donanım neyse ona uygun yazılım yapıyorlar.Intel farklı strateji seçiyor, Amd ise bambaşka bir stratejiyle ilerliyor.

-İşlemcinin uzun süre kullanımı hususuna gelirsek, birincisi Intel'in hiçbirşeyi kalmadı sadece adı var demek gibi yorumlar hatalı olur.Çünkü Intel sadece masaüstü işlemci satmıyor, bunun mobil ve server işlemcileri de var.Ayrıca 3930k , 4930k gibi extreme işlemciler de mevcut ki bu da Xeon ve i7 serisi arasında köprü gibi kalan bir seridir ve elbette Amd tarafında karşılığı yoktur.Bu da ister istemez yine tercih edilmesini sağlıyor.Bu saydığım sebeplerin haricinde 2.nesil i5 veya i7 işlemcilere sahip olan arkadaşlar 4.nesil çıkmış olmasına rağmen eğer işlemci değiştirme gereksinimi duymuyor ve ekran kartı yükseltmesi yaparken sıkıntı yaşamıyor ise, buna başarı denir.Burada firma tarafı tutarak söylemiyorum, aksine tüketici olarak görüşümü belirtiyorum.Yani Intel işlemciyi alan arkadaşlar yukarıda false shepherd'ın belirttiği gibi "ben ekran kartımı yükseltirsem, işlemciyi X frekansa yükseltmem gerekir mi ?" sorusunu genellikle kendi kendine sormadan gönül rahatlığıyla alıyor.O nedenle birbirimiz arasında sırf iki firma yüzünden tartışma yaratıp bunu uç noktalara taşımamız yanlış.Şimdi Amd bunu yapsa, Intel daha arka planda kalıyor olsaydı muhtemelen aynı şeyleri Amd için yazmış olacaktık.Intel 5.nesil işlemciler arasında 6 ve 8 çekirdeklik işlemcilere yer veriyor olabilir;fakat dikkat ederseniz dört çekirdekli seri kalkıp yerine 6 çekirdek gelecek gibi bir ibare bulunmuyor, zaten orada sıralanan işlemciler genellikle üst seviye işlemciler olduğu için Intel ailesinde belki Skylake zamanında standart masaüstü için 6 çekirdekli işlemcileri görebiliriz (sadece varsayım olarak bahsediyorum).Amd şu an Mantle ile güzel performans sunuyor, hatırı sayılır performans verdikten sonra ve kullanıcı memnun kaldıkdan sonra bence problem yok.

Kökten toparlamak gerekirse, darboğaz denilen şeylerin oluşmasına neden olan şey oyun firmaları, burada horoz dövüştürmüyoruz o nedenle Intel Amd'yi ezdi veya Amd Intel'in kanını akıttı gibi söylemler ister istemez yersiz kalıyor.Parası olan arkadaşlar, ben riske atılabilirim diyenler istedikleri sistem kurulumlarını yapıp test etmekte özgürler.İsteyen Fx8350 ye Quad Cf veya SLI yapar, isteyen Intel işlemciye Hd7850 ayarında gpu ekleyip oyun oynar bu tamamiyle kullanıcıya kalmış.Tavsiyem oynayacağınız oyunları veya kullanacağınız uygulamaları göz önünden geçirip, etraflıca bakınıp ona göre işlemci ve ekran kartı kombinasyonu yapmanız olacaktır.Tabii bunu ben değil muhtemelen forumda bulunan hatta bu konu başlığı altında bulunan birçok kişi de söyleyecektir.Testlere bakarken tek kaynaktan değil, birçok kaynaktan mümkünse güvenilir kaynaklardan bakmaya çalışmak en önemlisi.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.